ליברפול 2013/14

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Mellow29, ‏20/7/13.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Ori8 Member

אם הבחירה היא בין ליברפול לאתלטיקו אני נוטה שלא להסכים איתך. האמירה שלי הייתה נחרצת מדי, זה כן, אבל אני מאמין שהוא יעדיף להמשיך לשחק בפרמייר-ליג מאשר לעבור לקבוצה בספרד שאין לה שום סיכוי לעשות משהו אי-פעם רק כדי לשחק בצ'מפיונס (כשגם שם מן הסתם אין לה את הכלים להתמודד)
    אז כמובן שאם וכאשר הוא באמת יוצע למכירה מן הסתם יגיעו קבוצות נוספות אטרקטיביות יותר מאיתנו ואז גם 0% סיכוי לא יהיה לנו, אבל כל עוד זה אתלטיקו vs אנחנו (אם היינו פועלים מהר לפעמים...) אני חושב שאנחנו יכולים לקבל אותו. אבל אין לנו את האמצעים בכלל. אנחנו אוטומטית הולכים על הדרג הנמוך יותר שצ'לסי מוכנה לשחרר.

הנרי = היקס וג'ילט בתחפושת, זו פחות או יותר המציאות החדשה שלנו.

נערך לאחרונה ב: ‏26/8/13
  2. Mellow29 Kopite

אני אתחיל מהסוף: אם אתה משווה את הנרי ו-וורנר להיקס וג'ילט, אין לך מושג כמה נזק האחרונים עשו לנו, פשוט מאוד. ריינג'רס בפירוק בליגה הרביעית בסקוטלנד גרסת אנגליה: תסריט שהסיכוי שלו להתממש היה גבוה הרבה יותר מהסיכוי שמאטה יסכים לבוא אלינו. להתנדנד בין מקום 5 ל-7 זה לא הדבר הכי נורא שיכול לקרות לליברפול, מסתבר.

לגבי מאטה: אני בטוח שכל אחד במועדון היה מת לראות את מאטה אצלנו. גם רודג'רס, גם הנרי. אין שום סיבה לחשוב אחרת ואין לך קייס לטעון "אנחנו אוטומטית הולכים על הדרג הנמוך ביותר". גם להשאיל שחקנים שהמניה שלהם ירדה זה משהו שעשינו בשנתיים של רודג'רס פה - שאהין וסיסוקו. כך שאין לי סיבה לחשוב שאנחנו לא חשבנו בכיוון הזה. הנקודה היא שזה לא ריאלי.

מה יש לו להשיג בליברפול? לזכות בונגר קאפ? בצ'לסי הוא זוכה בזה בהליכה. לשחק בליגת האלופות? וואו, מרגש, הוא זכה בתואר הזה עם צ'לסי. אני לא יודע למה שיסכים ללכת לאתלטיקו, to be honest, אבל את הצעד הזה איכשהו אפשר להצדיק (צ'מפיונס, קל"ב, נבחרת)... ללכת לליברפול, ועוד בשנת מונדיאל? הוא צריך להיות מטורלל אמיתי.
    גם אם בצ'לסי התחרפנו לגמרי ומוכנים לוותר עליו, אין לו שום סיבה להסכים לעבור לכל קבוצה. הוא עדיין הקשר ההתקפי הכי טוב שיש שם, גם אם מוריניו לא מתלהב מהסגנון שלו. אין לי מושג אם הוא יסכים לעבור לאתלטיקו, אבל אני לא רואה שום סיבה בעולם שיסכים לעבור אלינו. מצטער.

די תמוה עבורי שזה מגיע דווקא ממך.... על הסקאלה בין אופטימי לפסימי, אתה נמצא די עמוק בצד הפסימי. אני מניח שאני נוטה יותר לעבר האופטימיות, ועדיין באזור שלי על הסקאלה אף אחד לא חולם שמאטה ירק לכיוון ליברפול. צריך לעשן כמה דברים טובים ולהיות מאוד-מאוד-מאוד אופטימי כדי להאמין שמאטה יסכים לעבור מצ'לסי לליברפול (בלי קשר בכלל למתחרות).

Karl ‏@Karlton81 2h
    Moses loan is looking close. #LFC

Karl ‏@Karlton81 37m
    The club ARE interested in Mata, but trying to get that deal would be very complicated. Not to mention whether Mata would even want to come.

3. oranfu Member

אני מאוד יכול להבין שחקן ספרדי שיעדיף לשחק באתלטיקו ולא בליברפול. יש להם סיכוי יותר גדול משלנו לזכות באיזה גביע, הסיכויים שלהם להשתתף באלופות באופן קבוע בוודאי גדולים משלנו. אני חושב שמאטה גם מדרידאי (הוא גדל בריאל, אני רק לא יודע אם גם המשפחה שלו שם).
    אז אני לא אגיד שאין לנו סיכוי, אבל אני כן חושב שאנחנו לא פייבוריטים (וזה גם אם רק אתלטיקו בעניין).
    אגב, אני אולי נשמע מטורלל, אבל לא חושב שמאטה זה מה שאנחנו צריכים. הוא שחקן מצויין כמובן, אבל אנחנו צריכים שחקן מהיר שיכול להוביל כדור. זו היתה גם דעתי בקשר לוויליאן (שראיתי אותו מעט מאוד).

ולהשוות את הנרי לצמד החארות זה באמת לא רציני אורי. הם אולי לא בעלי האמצעים לקחת אותנו קדימה, והיחסי ציבור שלהם נראים בלי יותר מדי כיסוי, אבל לפחות הם לא מעמיסים עלינו חובות ושודדים אותנו לאור יום. התדרדרנו כל כך בעיקר באשמת החארות, והיינו מאוד קרובים להיעלם בכלל מהמפה בגללם.

4. Ori8 Member

בדיוק בגלל שזו שנת מונדיאל מלו, בדיוק בגלל זה. אז שמע, לא יודע בדיוק מה מוריניו הולך לעשות איתו וכמה הוא באמת לא מעוניין בו אבל בהנחה שרוצים להראות לו את הדלת החוצה קשה לי להאמין שהוא ירצה להיות שם מחליף שני/שלישי לוויליאן, הזארד וכו'.

ואתה יודע מה? אני באמת לא מסכים איתך. העובדות הן שלא עשינו שום צעד בכיוון שלו ככל הנראה. אז יכול להיות שהנרי באמת היה שמח להביא לרודג'רס את מאטה אבל כנראה שרק אם הוא היה עולה 15 מיליון. אז לפי מה שאתה אומר אנחנו אכן מוותרים מראש כי יודעים שאין סיכוי? לא ככה הייתי רוצה שהמועדון שלי יתנהל.

אז אולי זה אני האופטימי האמיתי פה בעצם? זה שמאמין שאם ליברפול תרדוף אחרי השחקן ותראה לו כמה רוצים אותו ובמקביל ישלמו לו כמו שצריך הוא גם ישתכנע ויעדיף את לשחק עם ג'רארד וסוארז מאשר בליגה שרמתה זהה לליגה הסקוטית, וכך גם הסיכוי לקחת תואר.

אני נוטה לחשוב (עד שיוכח אחרת) שחוזה גדול הוא הגורם המכריע ברוב המקרים, ועד שהמועדון שלנו לא ילך עד הסוף בגזרה הזו ויניח על השולחן הצעות ראויות אנחנו לא נשיג שחקנים ברמת וורלד קלאס. לוגיקה די פשוטה.

משפחה בת** של מאטה, ושל כל שחקן. הדבר היחיד שקובע זה התלוש. הכל קשקושים. פלקאו וקבאני עברו לקבוצות פחות טובות בליגה עלובה לא כדי להתקדם ככדורגלנים ולקחת תארים והם היו משחקים היום גם בסכנין או בצ'סטר סיטי אם היו משלמים להם את אותו חוזה. ככה זה עובד.

5. oranfu Member

א- מי אמר שלא ניסינו\מנסים להביא את מאטה?
    ב- אם מראש יודעים שאין סיכוי אז חבל לבזבז על זה את הזמן.
    ג- הסיכוי של מאטה לתואר גבוה יותר באתלטיקו מאשר בליברפול (יש שם 2 קבוצות חזקות יותר, באנגליה יש 6 קבוצות חזקות יותר מליברפול נכון לעונה שעברה).
    ד- אני בטוח שמוריניו לא מעוניין במאטה. הוא רק לא ירצה למכור אותו ליריבה (יונייטד למשל). הוא פשוט לא שחקן שמתאים לו בסגנון ואני אומר את זה ממזמן כבר.
    ה- התלוש זה הדבר הכי חשוב, אבל מה לעשות שאתה לא יכול להתפרע לגמרי במשכורות. בספרד המס על שחקנים אם אני לא טועה נמוך בצורה משמעותית מה שמאפשר לאתלטיקו (למשל) להציע משכורת שבהחלט מתחרה בשלנו.

אם צ'לסי מחפשת למכור ורודג'רס מחליט שהוא רוצה את מאטה, אז אני גם מאוד מקווה שהבעלים יגבו את זה בהצעה רצינית. אני לא חושב שמישהו פה חושב אחרת, אבל אם נהיה ריאליים, אז להביא את מאטה יהיה יותר קשה מלהביא את מחיטריאן, קוסטה וויליאן. אנחנו משלמים משכורות מספיק גבוהות, ארסנל וטוטנהאם לא משלמות יותר.
    כל הדיון הזה הוא תיאורטי נכון לעכשיו כי זה רק שמועות בכלל שצ'לסי מחפשת למכור.

6. הקופ בישראל Member

מאטה יעבור לקבוצה שהוא יידע שהסיכויים שלו,לשחק בהרכב ולהיות בה שחקן מוביל הוא גבוה. ליברפול מועמדת מצוינת עבורו מבחינת כל התנאים.
    השכר הנוכחי שלו בצ'לסי יחסית דיי נמוך, מדברים על 67-70 אלף פאונד לשבוע, אצלנו בקלות אפשר לשדרג לו את השכר.
    העניין שעד כה אין שום מקור אמין שמקשר אותו אלינו, כנראה ביום האחרון של העברות עתידו יוכרע.

7. oranfu Member

נכון לעכשיו מוריניו אומר במסיבת העיתונאים שאין סיכוי שמאטה יעזוב...

ובאתלטיקו הוא יהיה שחקן מוביל לא פחות מבליברפול.

8. Mellow29 Kopite

אני לא בטוח שהוא הולך להיות מחליף שני-שלישי בצ'לסי, אמנם ההרכב אתמול קצת ערער את הבטחון שלי אבל מסתבר שהוא לא עבר פרה-סיזן עם הקבוצה וזה אולי הסבר. זה שוויליאן ודה ברויינה שחקנים שיותר מתאימים למוריניו בסגנון לא אומר שהם ברמה של מאטה. אם הוא ירד לספסל בגללם למוריניו פשוט אין מושג, ולכן אני חושב שזה לא סביר.

אני חושב שאם מאטה עוזב את צ'לסי בעונת מונדיאל, הוא יעדיף את אתלטיקו מדריד על ליברפול. צ'מפיונס ליג זה פקטור משמעותי מס' 1, לשחק בספרד זה פקטור משמעותי מס' 2 אם אתה לא רוצה שהמאמן הלאומי יתעלם ממך.

אתה לא יודע מה העובדות לגבי איזה צעד עשינו או לא, הנה TalkSport אומרים שניסינו להשאיל אותו ונדחינו. כל הדיבורים על תלוש משכורת עסיסי זה טוב ויפה, אבל הכל התחיל מספקולציה שאנשי אתלטיקו מדריד נמצאים בלונדון כדי לדבר על ההשאלה של מאטה, במצב כזה המשכורת שלו קבועה, אתה לא יכול לשלם לו יותר ממה שצ'לסי משלמת לו. זה אומר שפקטור השכר זהה, יש רק אפיל מקצועי, ואני חושב שאתלטיקו יותר אטרקטיבית מליברפול עבור מאטה. ליגה סקוטית או לא, בליגה של ליברפול הוא השיג כל מה שאנחנו חולמים להשיג (צ'מפיונס ליג, בגדול), בספרד הוא לא השיג כלום עדיין ויכול לנסות.
    מה שכן תמוה, אגב, זה שהנתונים שהקופ בישראל הביא כנראה נכונים ומאטה מרוויח בערך פי 3 פחות מטורס... תיארתי לעצמי שהוא מרוויח מעבר ל-100 אלף כיאה לשחקן המוביל של הקבוצה, ממש מוזר שהשכר שלו לא נמצא באותה סקאלה כמו של שחקנים מובילים אחרים.

מעבר לכך oranfu רשם עוד דברים נכונים. אני חושב שהסיכוי שמשהו יקרה מבחינת מאטה וליברפול מגרד את ה-1%, וזה רק כי ז'וזה בחור טוב וישמח לעזור לברנדן לדפוק את שתי הלונדוניות. אני בשלב של החלון שבו אני חותם על קונופליאנקה או טוראן רק שמישהו יבוא, אשריך אם אתה מסוגל לפנטז על מאטה.

אגב דיווחי עיתונות מהיממה האחרונה: מוזס קרוב בהשאלה, אסאיידי קרוב להשאלה בסטוק סיטי. אני משער שזה חילוף די ישיר בעמדת הכנף, השד יודע למה אנחנו צריכים אותו אבל. לאן כולם הולכים להכנס, אין לי מושג.

נערך לאחרונה ב: ‏27/8/13
  9. Ori8 Member

רק בבקשה תסביר לי את הנקודה הזו. באתלטיקו המקום שלו בהרכב מובטח ובליברפול שופעת הכוכבים הוא עלול שלא לקבל מספיק דקות? זה מה שאתה אומר בעצם?

10. Mellow29 Kopite

תקרא את המשפט שבא מיד אחרי המשפט הזה בבקשה. יש שם את שתי הנימוקים למשפט שכתבתי. אין פה קשר לדקות משחק.
    (ההנחה שמדובר בה היא שמדובר במעבר זמני לעונה אחת בהשאלה, כפי שציינת לגבי נציגי אתלטיקו בהודעה שהתחילה את הדיון)

11. Ori8 Member

קראתי ואני עדיין לא מבין. מפגר, מה לעשות.
    אז אתה טוען שהוא צריך לשחק בספרד כדי שהמאמן לא יתעלם ממנו? מאיפה אתה מביא את זה?
    כתבת בפירוש שאם הוא עוזב בשנת מונדיאל, הוא יעדיף את אתלטיקו על פני ליברפול. על כך משתמע שמדובר בעניין של דקות משחק. הלא כך?

12. oranfu Member

המשכורת של מאטה לא ממש מפתיעה. הוא לא היה כזה כוכב כשהוא חתם בצ'לסי.

אני לא יודע בקשר לקדם עונה מלא, אבל הוא אפילו לא נכנס מחליף אתמול. הוא פשוט לא שחקן בסגנון של מוריניו. זה שהוא יותר טוב מדה-ברוין או אוסקר או לא יודע מי זה לא רלוונטי בכלל. אני בהחלט יכול להאמין שהוא מוכן למכור אותו, רק שבמצב העניינים נכון להיום, קשה לראות יותר מדי קבוצות שיירצו אותו. ברצלונה וריאל לא צריכות אותו ויש להם מטרות אחרות, באיירן לא צריכה, דורטמונד עשתה את הרכש שלה, לאיטלקיות אין סכומים כאלה ומוריניו בטח לא ירצה למכור לאחת היריבות. לכן אני מאמין שהוא יישאר בסוף.

13. Mellow29 Kopite

בעונת מונדיאל אתה צריך להיות חזק על הרדאר אם אתה רוצה שיבחרו בך, במיוחד במקום תחרותי כמו ספרד. ליברפול לא משחקת בליגת האלופות, אתלטיקו מדריד כן משחקת בליגת האלופות - זה פקטור משמעותי איך שלא תסובב את זה, גם אם אתה משחק שם נגד סלטיק ובאזל בשלב הבתים וניוקסיה בשלב הנוק-אאוט: מסתכלים על מה שאתה עושה שם. זו הבמה המרכזית להוכיח את עצמך, לליברפול העונה אין מה להציע את זה.
    לגבי ספרד-אנגליה, התחושה אצלי על סמך הרבה מקרי עבר היא ששחקנים ספרדים בספרד מגיעים יותר בקלות לנבחרת מאשר מאנגליה. פברגאס בשיאו בארסנל, סילבה, מאטה - ואלה השחקנים בעמדות העמוסות יותר. אפילו אנריקה לא זכה לזימון, גם כשהיה בכושר טוב מאוד בניוקאסל-ליברפול (תחילת הקריירה) בזמן שספרד התנדנדה בין קאפדווילה לאלבה (כשהיה צעיר יותר). אולי אני טועה פה, אבל הרושם שלי הוא שאם אתה מצליח בספרד יותר קל לך להגיע לנבחרת.

אני חושב ש-90% שהוא ישאר בצ'לסי בכלל וכל הקשקושים האלה זה עוד ברווז של עיתונאים, אם הוא יעזוב אני כן יכול לראות למה שיעדיף את אתלטיקו ע"פ ליברפול.

oranfu
    מתי מוריניו יכל להכניס את מאטה? הוא שיחק על 0-0 וכל החילופים שלו תמכו בגישה הזו, לא הייתי מסיק מזה הרבה בהכרח. לא שחקן בסגנון שלו? בסדר, מכאן ועד לוותר עליו? נראה לי שלקחו את זה רחוק מאוד. גם השנה הוא יתן עונה טובה מאוד.

אסאיידי עבר לסטוק בהשאלה, סופי.

14. GentlePunter Member

השאלתם את אוסאמה אסאידי לסטוק סיטי עד סוף העונה. לא שיחק הרבה אצלכם, איך אתם מחזיקים ממנו?

15. oranfu Member

מאטה שחקן לא מהיר, לא אגרסיבי ולא עובד יותר מדי מבחינה הגנתית. זה כמעט אנטיתזה מושלמת לשחקן של מוריניו. מכאן ועד מכירה המרחק גדול כי כמו שאמרתי צריך גם שוק ופה יש בעיה למכור אותו לדעתי בנקודת הזמן הזאת. יחד עם זאת, כמובן שבמידה והוא יישאר הוא ישחק לא מעט ויהיה טוב. אבל קיץ הבא (אם מוריניו יישאר בצ'לסי) אני לא אתפלא בכלל אם הוא יעזוב.

אני חושב שאסאידי היה יכול לתרום לנו. אין לי מושג למה הוא כל כך לא נספר אצלנו. נראה לא רע גם במשחקי ההכנה. הוא זריז, יש לו דריבל טוב וממה שאני ראיתי יש לו גם ראיית משחק לא רעה. לא יודע אם סטוק זה המועדון המתאים לשחקן כמוהו, אבל זה יהיה מעניין.

כמו שרשמתי לפני יום או יומיים, רוסיטר הצעיר בסגל למשחק הערב. מאוד מחכה לראות איך הוא ישתלב בבוגרים.

מצב נושא:
הנושא נעול.