ליברפול 2013/14

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Mellow29, ‏20/7/13.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. itay2789 Member

זה לא כמה כבשנו עונה שעברה אלא אחוז הניצול עונה שעברה והאחוז היה נוראי. אומנם כבשנו יותר עונה שעברה מאשר מלפני שנתיים, אבל הבעייה של ניצול המצבים נותרה בעינה. נותר רק לקוות שבקיץ הבא (כל הזמן "הקיץ הבא") זה ייפתר, למרות שרוב הסיכויים שהתשובה היא לא, כי בקיץ הבא בטוח סוארס עוזב ואז לא מספיק שלא הבאנו אף שחקן התקפה נורמלי הקיץ, בקיץ הבא תהיה בעיה של להחליף את סוארס+להביא את השחקני התקפה שהיו חסרים מהקיץ הנוכחי. בשורה התחתונה, כשל מערכתי. להשאיר את סוארס זה לא חוכמה גדולה אם הוא עוזב בקיץ הבא ואז נצטרך לעשות הרבה מאוד בזבוזים((בהנחה ששחקנים טובים בכלל ירצו לעבור למועדון בינוני ובהנחה שבכלל הבעלים יסכימו להוצאות הנוספות)).
    זה שסוארס נשאר הקיץ זה נס גדול, בעיקר בגלל שאיכשהוא רק ארסנל התעניינה שזה הייתה בדיחה בפני עצמה. ארסנל זה סוג ב', ואין שום סיבה שבעולם שנמכור את סוארס למועדון סוג ב' ואם כבר יש לשבח את הבעלים אז אני אשבח אותם בזווית הזו הספציפית שהם הבינו שזה ממש בדיחה אם סוארס יימכר לארסנל. אם גם העונה נדשדש במרכז הטבלה(ונדשדש), אז כבר נצטרך נס יותר גדול מאינסטנבול כדי שסוארס יישאר עונה הבאה.

נערך לאחרונה ב: ‏31/8/13
  2. Mellow29 Kopite

באמת, לא משנה כמה אנחנו כובשים, העיקר שאחוז ניצול המצבים יהיה גבוה... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dunno.Xxx

הקיץ הנוכחי - אם יגמר בהגעה הצפויה של סאקהו, אילורי, גיבן ומוזס - יהיה קיץ טוב מאוד. זה לא קיץ מושלם כי לא הצלחנו להביא את ה-WC לחלק ההתקפי, אבל החלק ההתקפי שלנו גם כך יחסית טוב לעומת שאר החלקים בקבוצה. זה קיץ שבו אף שחקן משמעותי לא עזב אותנו (בניגוד לטוטנהאם) אבל כן הגיעו שחקנים שיכולים לתרום בהרכב וגם בספסל במקרה של פציעות (בניגוד לארסנל). עד הקיץ הבא אלוהים גדול, אולי נסיים במקום הרביעי וסוארז ירצה להישאר, אולי נצליח לגרד עליו סכום גדול יותר ולהביא שחקנים טובים יותר בקיץ הבא.

להגיד שאנחנו נדשדש במרכז הטבלה זה מגוחך, הזוי, אני לא מאמין שיש מישהו שרואה כדורגל אנגלי וחושב כך. טווח המקומות שבו אפשר לסיים עם סגל כזה נע בין 4 ל-6 (עונה טובה מאוד/עונה רעה מאוד). מעבר לכך, נראה כמה זמן נוכל להיות במאבק על טופ 4, זה יהיה המבחן האמיתי של הצוות המקצועי. לסיים במקום 5 אחרי הפרש דו-ספרתי מהטופ4 לא יהיה הצלחה גדולה, להפסיד את הטופ4 לטוטנהאם כשנצבור 70+ נק' יהיה מתקבל על הדעת.

מחר משחק גדול נגד מנ' יונייטד, אולי הצגה של שלושה שחקנים חדשים, אלוהים ישמור במה אתה מתעסק עכשיו איתי.

:aaarse:

3. itay2789 Member

נדשדש במרכז טבלה זה מה שאתה קורא לו מקומות 5-7. זה מרכז טבלה, המקומות האלו לא שווים כלום. כל עוד אתה ב"כאלו" מאבק על טופ 4, כמו בשנים האחרונות, זה לא צמרת, אז מה זה? מרכז טבלה.
    מה ייקרה? שוב בסוף פבואר נסגור את הבסטה עם מרחק מהמקום ה 4 ונתחיל במשחקי השעמום ממרץ?
    אני לא מתלהב בכלל מהקיץ הזה. מלבד סאקו להרכב, לא הבאנו שום שחקן מפתח פותח. את ההשואה בין מינולה לריינה אני אעשה לפחות בינואר.
    וכן כמובן שאחוז ניצול המצבים אומר הרבה יותר מכמות השערים האבסולוטית. כמות שערים אבסולוטית יכולה להיות מוטת ממשחקים עם הרבה מאוד שערים מול חלשות/או סתם משחקים שפתאום הייתה התפוצצות.
    מחר אני מאמין שננצח (חחח אחרי כל הפאסימיות שלי בכל הפוסטים אני כותב דבר כזה), אבל זה בעיקר שאנחנו נראים הרבה יותר נגד יונייטד בבית. ההפסד עונה שעברה הייתה גניבה ושערורייה אחרי שניטרלנו לחלוטין את יונייטד מחצית שלמה. האדום והפנדל.....יהיה גם איזה משהו לכבוד שאנקלי שישפר את האווירה. בלי התערבות שופט מיותרת, אני מאמין שננצח.

4. oranfu Member

אם אכן סאקו, אילורי, גיבן ומוזס חותמים (גם אם האחרון רק בהשאלה) ולא תהיה פתאום איזה עזיבה מפתיעה, אז זה קיץ טוב. זה חיזוק של עומק הסגל ומה שאמור להיות חיזוק משמעותי בעמדת הבלם. אני הייתי שמח לראות עוד שחקן ברמה גבוהה בהתקפה וגם קשר אחורי, אבל סה"כ זה יהיה קיץ טוב ואולי אפילו יותר. אי אפשר להביא בלי סוף שחקנים בקיץ אחד (אלא אם כן מדובר בספרס שמוכרת שחקן בעסקה הכי הזויה שהיתה אי פעם). עם קצת מזל ונוכל לתת פייט טוב על טופ4 לדעתי.

5. Mellow29 Kopite

כמות שערים מוחלטת יכולה להיות מוטה ממשחקים שבהם נכבשו הרבה שערים, ואחוז ניצול מצבים גבוה יכול להיות מוטה באותה צורה, או כי יש לך קבוצה שמגיעה למעט מאוד מצבים ו/או כובשת מעט מאוד. בשורה התחתונה אין שאלה בכלל, ברור שעדיף להגיע להמון מצבים ולהבקיע הרבה, גם אם זה בא ע"ח אחוז ניצול המצבים שלך. זה בסה"כ עוד שורה סטטיסטית ביחד עם ה-clear cut chacnes, שערים ברשת ת'כלס שווים נקודות.

מקום 6 יכול להיות מרכז טבלה אם אתה רחוק 10 נק' ממקום 4 לפני ינואר, זה גם יכול להיות כמעט צמרת אם אתה מפסיד את הטופ4 במחזור האחרון. זו השאלה האמיתית פה, לא מקום כזה או אחר. אני מקווה שגם אתה מבין עד כמה ההשוואה שלך ביננו לבין אברטון או סוונזי היא רחוקה מהמציאות.
    לסיטואציה שבה אנחנו נמצאים יש לא מעט יתרונות גם ע"פ ארסנל (אני פשוט חושב שהסגל שלנו טוב יותר בבירור) וגם ע"פ טוטנהאם (הרבה שחקנים חדשים, יקח לזה זמן להתחבר). אני ממש לא חושב שאנחנו אאוטסיידרים במאבק הזה.

לגבי מחר אני דווקא לא אופטימי יותר מדי, ואן פרסי מפחיד אותי. מעבר לכך, יש שאלה באיזו גישה יבוא מויס. הוא פתח בצורה די חיובית ותיקו באנפילד לא יהרוס את הרושם, הפסד דווקא כן.

אני מניח שהסיבה שאנחנו מעוניינים בגיבן היא עזיבה של בראד ג'ונס, היו שמועות שמקשרות אותו לחזרה למלבורן. גם הסיטואציה עם סקרטל קצת מטרידה. מגיעים שלושה בלמים בקיץ שבו עוזב רק אחד, הוא כנראה מבין שהוא פה על זמן שאול ובטח היה רוצה לעבור כבר מחרתיים. ורודג'רס יצטרך כנראה להעלות אותו ולסמוך על כך שיהיה מקצוען, למרות שיום לפני כן הגיע בלם רציני להרכב במקומו. כאב ראש.

ריינה סופג עוד שני שערים מעוררי רחמים בנאפולי.

6. Rushie Member

מוזס הוא לטעמי פשרה הרבה פחות טובה מהאופציות הבכירות שרצינו לעמדה הזאת מכדי שיהיה שווה להביא אותו. סטרלינג פתח את העונה שעברה נהדר ובחצי השני של העונה סופסל כדי להרגיע קצת את הרוחות סביבו. זו צריכה להיות עונת הפריצה שלו, עדיף מלתת משכורת לשחקן שלא באמת יביא שינוי משמעותי וכנראה גם לא יהיה כאן בעתיד הקרוב (כמו אספאס, טורה ואלברטו). גם אייב יכול וצריך ליהנות מהדקות האלה.

שיי גיבן, על אף גילו, טוב מג?ונס בכמה רמות וגם יהיה על משכורת נמוכה יותר. עסקה טובה אם תתממש.
    מקווה שאילורי הזה באמת פונציאל כזה גדול ששווה את המחיר ששמנו עליו, בכל מקרה צריך להיות מושאל כמה שיותר מהר כמו שצ?לסי עושה עם הצעירים שהיא מביאה שלא צפויים לקבל הרבה דקות. אחרת גם הוא כמו קואטס ורבים וטובים אחרים יסיים את הקריירה שלו כאן עוד לפני שהתחילה.
    ההעברה של סאקו עוברת לי פחות חלק בגרון. הסטטוס שלו בעונה האחרונה והעובדה שלמרות השם שלו אף קבוצה לא ניסתה ללכת עליו (גם בשבילנו הוא לא היה אופציה מס? 1) מצננים קצת את ההתלהבות. לא מכיר אותו יותר מדי. המחיר ששמנו עליו רציני ואני מקווה שהוא באמת הבלם שחיפשנו שייצב את ההגנה המאוד בעייתית שלנו. זמן יגיד.

סה?כ אין הרבה תלונות לרודג?רס פרט לשמות שציינתי מעל שלדעתי היה אפשר לוותר עליהם וכנראה זה לא היה מורגש יותר מדי.
    הוא כיוון לשחקן רציני להתקפה ונקב בשמות טובים, חוסר היכולת שלנו להשיג אף אחד מהשלושה היא כישלון גדול מאוד של ההנהלה וצוות המו?מ. לצערי אני חושב שזה שלא הצלחנו להביא את המארקי סיינינג הזה סותם את הגולל על הסיכויים לטופ פור. סוארז לא יעמיד מספרים כמו בעונה שעברה. קוטיניו וסטארידג? מתבררים כשחקנים מצויינים שנושאים בנטל ההתקפי משמעותית אבל הם לא וורלד קלאס וגם הם יחוו פציעות, השעיות, עליות ומורדות. עדיין יש לפחות 4 קבוצות שלכל הפחות הן רמה מעלינו.

7. oranfu Member

א- סטרלינג סופסל כי נפצע, זו הסיבה שגם לא היה ביורו לצעירות שהיה הקיץ.
    ב- זהו, החלטת שאספאס ואלברטו לא יהיו איתנו בעתיד הקרוב?
    ג- לא נראה לי שנשאיל את אילורי. איפשהו ראיתי שנאמר לו שהוא יקבל דקות משחק משמעותיות העונה.
    ד- גם על סוארז לא היתה לנו תחרות. גם על קוטיניו לא. סאקו לא משחק בעיקר בגלל שפאריז רוצים שמות.
    ה- סוארז לא ייתן מספרים כמו עונה שעברה, קוטיניו וסטארידג' (שנראים מצויין מאז שהגיעו בינואר) יחוו ירידה ביכולת והכל, מצד שני לטוטנהאם אין את בייל שייתן מספרים כמו שנתן, מי יידע כמה טוב ישתלב לאמלה ואריקסן הוא גם חידה גדולה (אף קבוצה לא רצתה אותו אפילו במחיר מבצע) ולארסנל אין בכלל ספסל כאשר גם להם אין אף שחקן וורלד קלאס.

הנשיא של ואסקו אמר שקיימת אפשרות אמיתית שדנילו יעבור אלינו.

הלאקיפ מפרסם שאנחנו רוצים את פלוריאן טאוביאן. קצת קשה לי להאמין כי הם כבר דחו הצעה של 12 מיליון יורו עליו ממארסיי אני חושב.

8. Walkon משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני לא חושב שמידת התחרות שיש לנו על שחקן מעידה על משהו, רוב ההחתמות הטובות שלנו בשנים האחרונות היו שחקנים שהייתה לנו מעט מאוד תחרות עליהם, או בכלל לא.

FSG מאמצים מדיניות של עניין בשחקנים שהמניה שלהם לא בשמיים, פוטנציאלים לא ממומשים וכו'.

זה נחמד פה ושם ויכול להנחית לך מציאות כמו קוטיניו, סטארידג' ובתקווה שגם סאקו יתברר כפגיעה בול.

הבעיה היא כשהצלחות בשיטה הזאת גורמות לגישה לא מציאותית לשוק ונראה שזה מה שקרה הקיץ.

על שאהין וג'ו קול הייתה לנו תחרות ענקית, על צ'ארלי אדם הייתה סוג של תחרות.

אני לא רואה בזה משהו שאמור לגרום לנו לתפוס מרחק משחקן, בשביל זה יש לנו צוות מקצועי שעושה את עבודת הסקאוטינג שלו, לא צריך לעניין אותנו יותר מדי מה החליטו מועדונים אחרים.

זה כן מדאיג אותי מבחינת הפן הכלכלי ויכולות המו"מ שלנו שאנחנו מצליחים לסגור בצורה חלקה העברות רק של שחקנים שאין בהם עניין משמעותי מאף מועודן אחר, אבל זה נושא אחר ודנו על זה כבר מספיק.

9. oranfu Member

מבחינת יכולות המו"מ שלנו יש לי בהחלט דאגות. אנחנו קונים שחקנים פחות או יותר במחיר שנוקבים לנו קבוצות ולא מצליחים להוריד את המחיר. כשאין לנו תחרות על השחקן אז בסוף אנחנו מסכימים לשלם. כשיש תחרות אז אנחנו עלולים לאבד אותו.
    מבחינה כספית, גם על אילורי וגם על סאקו שמנו לא מעט כסף אם מתחשבים בגילאים שלהם, בתפקיד שלהם על המגרש ובסיטואציה שהם היו בה במועדונים שלהם.

הגרדיאן והטלגרף אומרים שסיכמנו עם צ'לסי על מוזס. מיליון פאונד האלה לעונה בלי אופציה לרכישה.

10. d1231 Member

הרווחתם שחקן מצויין במוזס. אולי הוא לא שם גדול אבל אם רודג'רס ייתן לו זמן משחק הוא יכול לתת מספרים שמתקרבים ל10 שערים ו10 בישולים.

11. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

מוזס פחות טוב מאייבי? איך אפשר להגיד דבר כזה?
    מוזס שחקן טוב, יש לו המון יכולת אישית, הוא יכול לשבור הגנה מצופפת ולהביא לשינוי במשחק מקובע ואפור. הוא כמעט אף פעם לא מוסר ויש לו 0 אינטיליגנציה במשחק ולכן זה מגיע למצב שאפשר להשאיל אותו ככה בלי יותר מדי רעש.

איך הקיץ שלנו נראה?
    במקום אספאס ואלברטו הייתי מביא קשר מרכזי חזק וטכני כמו לסאנה דיארה, הייתי מוכר את אלן ומביא בכסף הזה עוד שחקן התקפה. הייתי גם מוכר את ג'ונסון ומביא מגן ימני. חוץ מזה היה קיץ טוב. יכל להיות נהדר עם וויליאן במקום מוזס.

נערך לאחרונה ב: ‏1/9/13
  12. Mellow29 Kopite

אני לא בטוח למה אתה מתכוון ב"רעש", היו קבוצות אחרות שרצו להשאיל אותו והוא בחר בנו. יש גם אפשרות שהוא יהיה מספיק טוב כדי שנרצה לקנות אותו אבל לא מספיק טוב כדי שמוריניו יזדקק לו. זה בעצם התרחיש הסביר ביותר (קשה לי להאמין שהוא יהיה אפקטיבי כמו סטארידג') אז אולי בכל זאת נצליח לשמור עליו לטווח הארוך.

למכור את אלן הקיץ נראה לי קצת נמהר, אבל העונה הזו היא ללא ספק make or break בשבילו. הנדרסון היה מעפן בעונה הראשונה והשתפר משמעותית בעונה השנייה, היום הוא שחקן הרכב לגיטימי במשחק גדול כמו ליברפול-מנ' יונייטד, וזה בזכות ולא בחסד. מזל גדול שלא חתכנו אותו בקיץ הקודם בעסקת חילופין עם דמפסי. אני חושב ששנתיים זה מינימום שצריך לתת, ובמקום עם ציפיות גבוהות זה כנראה גם המקסימום שאפשר לתת. נכון גם לגבי בוריני.

לפי דיווחים, וויזדום יושאל מחר לקבוצת צ'מפיונשיפ. היו קבוצות בפרמיירליג שגם רצו להשאיל אותו (פולהאם, האל, סוונזי) אבל במצב כזה אין לנו אופציית recall. אם הוא ילך לצ'מפיונשיפ נוכל להחזיר אותו במקרה הצורך. אם חושבים על "מקרה הצורך" כשיש את אגר, טורה, סאקהו ואילורי, נראה לי שזה עוד סימן עגום לעתידו של סקרטל.

נערך לאחרונה ב: ‏1/9/13
  13. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

הכוונה ברעש היא שיתר הקבוצות שרצו אותו היום ווסט ברום וכו'. אף קבוצה גדולה ומוכנות של צ'לסי לוותר על שחקן בלי מאבק.
    הקישור המרכזי שלנו בינוני וגם זה לא בטוח.
    ג'ררארד לא יימכר, לוקאס היה טוב נגד סטוק ולא הייתי נפרד ממנו, הנדרסון לדעתי במגמת השתפרות, נשארנו עם אלן. חסר לנו קשר מרכזי חזק, טכני, דומיננטי. לסאנה דיארה נהדר ומשום מה אף אחד לא דיבר עליו כשאנז'י התחילה מכירת חיסול. מאז הוא עבר ואנחנו נשארנו עם ג'ו אלן.

14. Mellow29 Kopite

אני מסכים שחסר לנו קשר שישחק במקום ג'רארד או לוקאס (תלוי בצורך ובפציעות), זו העמדה הבאה שאנחנו חייבים לטפל בה בחלונות הבאים. את ההתקפה שדרגנו משמעותית בינואר והוספנו קצת עכשיו, גם בהגנה השקענו לא מעט בקיץ הזה, הקישור זה הבא בתור.

רק ציינתי שבאופן כללי לא הייתי חותך את אלן כ"כ מהר. אני עוד זוכר את הדיווחים על כך שהצענו לשלם כסף ולהוסיף את הנדרסון עבור דמפסי, איזו טעות גדולה זו הייתה יכולה להיות (בדיעבד). אולי הוא ישתפר ויצמח לעמדה הזו, אולי יהיה בו שימוש אחר בתפקיד אחר, אני לא יודע. אחרי עונה אחת, שגם בה הוא היה סביר ואז סבל מפציעה רצינית? נראה לי קצת harsh.

15. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

זה באמת מוקדם עבור אלן, פשוט כשאני אומר שצריך קשר מרכזי הנחת היסוד שלי היא שחייבים למכור אחד כדי לממן אחר, ומכיוון ולא אמכור את ג'ררארד לוקאס והנדרסון לפני שאמכור את אלן, זה מה שנוצר.
    הכל דיון היפותטי בכל מקרה. אני די בטוח שבקיץ הבא או בינואר, המטרות לשדרוג יהיו מגן הימני (ג'ונסון על חוזה גבוה מאוד), קשר מרכזי ושחקן התקפה. כמובן שיש עוד גורמים משתנים כמו היכולת של מספר שחקנים העונה, גודל התקציב וכו', אבל כמו שאני רואה את זה, זאת שנה אחרונה של ג'ונסון בליברפול ושנה אחרונה של ג'ררארד כבאנקר ב11.

מצב נושא:
הנושא נעול.