כל מה שאתה אומר נכון - ושום דבר ממה שאני אמרתי לא מדבר על מה צריך לקרות לדעתי, אלא על מה באמת יקרה לדעתי. אני חושב שליברפול תשקול ברצינות הצעות באיזור ה45-50 מ', ואני לא חושב שיש התנגדות גדולה למכור לארסנל. למה שלא תהיה? כי אני חושב שעיקר התכניות שלנו בשוק לקיץ הזה נעשו תחת ההנחה שסוארז יימכר בסכומים שהזכרתי, ואני חושב שאם זה לא יקרה אז אין כסף. לכן אני אומר שהרבה תלוי פה בכמה רחוק סוארז מוכן ללכת בשביל המעבר הזה (ללא ספק לא המעבר שהוא חלם עליו). בדיוק כי אני לא חושב שהקודקודים במועדון כ"כ מתנגדים למכירה שלו כמו שהם רוצים שנאמין. אבל הוא לא יעזוב אם הוא לא יגיש בקשת העברה ובכך בעצם גם ייצור יח"צ טוב למועדון וגם יוותר על 'בונוס נאמנות' שבגודל החוזה שלו יכול להיות גם כמה מליונים טובים. בדיוק כמו טורס. הלוואי שאני טועה בהכל ואני סתם פסימי.
הכל נכון, רק צריך להכיר את ליברפול בשביל לדעת איך היא מתנהלת במצבים כאלה, ולצערנו היו כבר לא מעט. זה מועדון שמשום מה מסרב ל'השאיר בכוח' שחקנים ודוגל בשיטת ה-'לא רוצה להיות פה לא צריך' ו-'המועדון גדול יותר מכל שחקן'. ולכן אנחנו גם נמצאים במקום בו אנחנו נמצאים. אני לא יודע מה יספיק אבל בר צודק וברור לגמרי שהעמדה של המועדון מתרככת מיום ליום ושומעים את זה בראיונות באופן די ברור. סוארז זה הסיכוי היחיד של ונגר להנחית הקיץ, ואחרי שנים סוף סוף - שם ענק וצריך להיות מאוד מאוד לא מציאותי בשביל לחשוב ש-10 מיליון פאונד יורידו אותו מזה. מבחינת המועדון, מעבר לחלל המקצועי הברור, זו פשוט התאבדות תדמיתית, שאמורה על פניו לשבור את גב הגמל עבור לא מעט אוהדים ואני באמת מחזיק אצבעות שהמהלך הזה ייכשל רק בגלל הסיבה הזו. אגב - טוטנהאם מבקשת מבייל בקשת העברה? יונייטד ביקשה מרונאלדו בקשת העברה? ארסנל ביקשה מואן פרסי, ססק וכו'? לא. ליברפול היחידה שמבקשת מהממורמרים שלה "תגיש בקשת העברה ונשחרר אותך". אפשר לחשוב אוהדים יכעסו על המועדון במידה וסוארז יימכר בלי בקשה רשמית. גם כן שטויות במיץ.
לגבי בונוס הנאמנות: פחות או יותר מיתוס. עו"ד שמתמחה בדיני ספורט ענה על כך בטוויטר, אפשר לקרוא על זה בטיימליין שלו מה-17 ביולי - @ianlynam. בקצרה: אם שחקן עוזב, עם בקשת העברה או בלעדיה, הוא לא מקבל את בונוס הנאמנות שלו. אם הוא עוזב לאחר בקשת העברה הוא מאבד חלק ממענק החתימה שטרם שולם (לרוב זה מגיע בתשלומים). בגדול, לטענתו בקשת העברה רשמית זה משהו שמייחסים לו חשיבות גדולה מדי.
על פי הטיימס ליברפול הודיעה שהיא לא מתכוונת למכור את סוארס ל"יריבה" בשום פנים ואופן. אני חושב שאפשר גם לראות את זה בטוויט של הנרי לפני כמה ימים. יש שיטענו שפרצו את החשבון שלו אבל לא, הוא המשיך לפרסם טוויטים כרגיל באותו יום. לא נםרץ ולא שום דבר. הנרי כנראה מבין את ההשלכות. לטעמי סוארס יימכר אך ורק בסביבות ה 55 מליון ואם זה ייקרה אני ארגיש "רע" בשביל ארסנל כי כולם יודעים שבקיץ הבא הוא ייבכה לוונגר שהוא רוצה מדריד. אחרי הכל, גם ארסנל זה קרש קפיצה. עם 55 מליון יהיה אפשר לחזק טוב את הסגל )אם לא עושים בדיחה ומנחיתים לי איזה קארול(. וארסנל יידםקו עם עונש ההשעייה של סוארס, עונשי ההשעייה העתידיים ועם הבכי בקיץ הבא. וונגר מאוד מפתיע אותי. הוא לא מבזבז בכלל ופתאום רוצה שחקן שברור שלא יישאר נאמן לו ועוד בכזה סכום.
מלו, יכול להיות שזה נכון. אני כמובן לא מתיימר להבין בדברים האלה ואם יש אנשים שכן מבינים ואומרים שזה סוג של מיתוס אז כנראה שזה נכון. ובכל זאת גם במקרה של טורס, וגם לפי הדיווחים במקרה של סוארז, בקשת העברה נתפסת כמשהו רציני. נראה. אני מאוד מקווה שהדיווח הזה של הטיימס נכון למרות שאני עדיין הייתי רוצה לראות בדיוק מה כתוב שם או לפחות לחכות לכמה ציטוטים מהכתבה. ועדיין אין מה להתרגש וצריך להבין שהצהרות כאלה הם הרבה פעמים פשוט חלק מהריקוד.
נתפש ככה בעיקר אצל ליברפול. שוב, ארסנל לא ביקשה את זה מהשחקנים שלה שבכו כי הם רוצים לברצלונה (חלב, סונג, ססק), גם לא מטורה, קלישי, אדבאיור, נאסרי וואן פרסי. יונייטד לא ביקשה את זה מרונאלדו וטוטנהאם לא ביקשה את זה ממודריץ' וגם לא מבקשת את זה היום מבייל. ליברפול ביקשה את זה מאלונסו (היחיד שאני בספק לגביו) אבל בוודאות ממאסצ'ראנו, טורס ועכשיו מסוארז.
לפי מה שאותו עו"ד ציין (שאליו הפנה רפאל הוניגסטיין - עיתונאי אמין), בקשת העברה זה בעיקר משהו שאמצעי התקשורת ניפחו לעניין רציני כדי למכור עוד סיפורים, בעוד שהמשמעות החוקית של הבקשה היא לא משמעותית כ"כ. יכול להיות שגם מועדונים משתמשים בזה ליח"צ כי גם להם יש אינטרסים תקשורתיים. הציטוטים מהטיימס: Arsenals hopes of signing Luis Suárez have taken a considerable blow after Liverpool informed the North London club that they have no intention of selling their star player in any circumstances to a team they consider rivals. Liverpool rejected Arsenals £40,000,001 bid for the Uruguay forward this week and, contrary to reports, have refused the player permission to hold talks with his suitors over personal terms before a potential move. הכתבה כקובץ תמונה. לפי המירור, יש עניין של נאפולי בסקרטל וזה יכול להחזיר את פאפאדופולוס לתמונה. עוד עסקה שיכולה לשפר אותנו מקצועית ולהשאיר את מצב ההוצאות שלנו פחות או יותר על 0 (במיוחד אם מתחשבים במשכורות שנחסכו). זה אמור להשאיר סכום נכבד על קראק התקפי, מה שהיינו מוכנים לשלם על מחטריאן בלי קשר לסוארז. אני לא מאמין שבאמת הגענו לחלון הזה בלי כסף להוציא מלבד המכירות, גם אם בנו על הכנסה גדולה מסוארז. עלתה הנפצה כלשהי בס*ן או במקורות זולים אחרים על כך ש-FSG נפגשים עם רוכשים פוטנציאלים כדי למכור את המועדון. הדובר שלהם הוציא הודעת הכחשה ואומר ש-FSG לא רוצים למכור את ליברפול ולא נפגשים עם אף אחד. Ori8 "ברור לגמרי שהעמדה של המועדון מתרככת מיום ליום ושומעים את זה בראיונות באופן די ברור" - לא ברור ולא נעליים. הקש שישבור את גב הגמל, ומה, אוהדים שכל הקיץ מבלבלים את השכל על איך שהפכנו לסנדרלנד ופולהאם יפסיקו להיות אוהדים? אפשר לחשוב. כ"כ הרבה ארס כלפי המועדון שמתנהל בקיץ בצורה טובה מאוד למעט הזחיחות בעניין מחטריאן (אם כי זו פאשלה בעיקר מבחינה תקשורתית ולא מקצועית/כלכלית, עושה רושם). אני מסתכל על מנ' יונייטד, שאמנם הצרות שלה בסדר גודל אחר אבל עדיין יש לה מחסור ברור בסגל והיא לא מסוגלת לפתור אותו בואכה אוגוסט, או ארסנל שבעיקר עסוקה בלהגיש הצעות בזמן שאנחנו החתמנו ארבעה שחקנים - שכל אחד מהם נכנס בקלות לסגל של ארסנל בסכומים שהבאנו - ועל העובדה שסוארז עדיין פה בסוף יולי ואנחנו לא זזנו במילימיטר ממה שאמרנו בתחילת הקיץ. ועדיין יש מי שיבקר, ויטפטף ארס כאחרון שונאי ליברפול. מה בין זה לבין supporting, אין לי מושג. ------- http://www.liverpoolecho.co.uk/sport/footb...XzilZy4.twitter כדאי לקחת את זה עם קורט מלח כי הכתבה עדיין מתייחסת לסקרטל וקואטס כשחקנים בסגל, בזמן שאני די בטוח שהסלובקי ימכר ברגע שתהיה הצעה נורמלית כי הוא יושב על שכר גבוה מאוד. מצד אחד, בשורה התחתונה עושה רושם שהתפקיד של טורה הולך להיות יותר משמעותי ממה שציפיתי, וזה מדאיג. מצד שני, לא לגמרי טעיתי במה שאמרתי בתחילת הקיץ, כי גם בכתבה רשום שבהתחלה רודג'רס ראה בטורה שחקן משלים עד שהוא הרשים מאוד בפרה-סיזן. ועדיין, לא לגמרי שלם עם מצבת הבלמים הזו. וויזדום וטורה נראים טוב מאוד בפרה סיזן נגד חקלאים ודייגים, וזה עדיין לא הופך אותם לשחקני בחירה 2-3 לגיטימיים. מקווה שנביא מישהו כתחליף לסקרטל.
ראיון עצוב ומעצבן, והסקת המסקנות שלך ממנו מעלה תהיות לגבי האובייקטיביות שלך בנושא, כי אתה בחור חכם. בכתבה כתוב... הכתבה מעניינת לי אתה יודע את מה. שחור על גבי לבן רוג'רס אומר שהוא בונה על טורה. אז אולי הוא לא ישחק 50 משחקים בכל המסגרות, אבל בלם רביעי הוא בטח לא, אלא בלם בכיר לכל דבר, וזה פשוט עצוב ולצערי היה דיי ברור לכולנו. וזה לא הכתבה שמתייחסת לקואטס וסקרטל כחלק מהסגל, זה רוג'רס בעצמו! עוד דבר איום ונורא (ולא, אני לא מגזים) מהציטוטים האלה זה שוויזדום נחשב לבלם לפני קלי, לא יודע איפה לקבור את עצמי כבר. בא לי לדפוק את הראש בקיר כל כך חזק... Defensively, I think well be fine, Rodgers said. אני חושב שלא.
בזמנו כשהוא חתם הוא הגיע כ-squad player, במקביל למאמצים שלנו להחתים את היווני. מה שכתוב בכתבה רק מאושש את הטענה שלי. כרגע אני מסכים שהמצב נראה שונה, רודג'רס אומר שהוא בונה על טורה (בטח לא כבלם רביעי) אבל בו זמנית הוא אומר שמדובר בסגל עמוק עם וויזדום, סקרטל וקואטס. אני חושב שיש ספק רב בנוגע להישארות של השניים האחרונים בקבוצה וזה אומר שבכל מקרה נביא בלם כלשהו, בתקווה שזה יהיה מישהו יותר מרשים מטורה. במצב הכי גרוע אנחנו נישאר עם הסגל הנוכחי כשסקרטל משמש גיבוי לאגר וטורה, זה רע מאוד, לא מספיק, אבל ההתנהלות שלנו בשנה שרודג'רס נמצא רומזת לי שהוא לא ירצה בלם שמרוויח באזור ה-100 אלף פאונד לשבוע כבלם מחליף. אין לי מושג למה הוא לא רואה בקלי בלם, אבל אם להסתכל על זה מזווית אחרת, קלי הרבה יותר מתאים לעמדת המגן הימני מאשר וויזדום, בעיקר בכל מה שקשור לצד ההתקפי. בכל מקרה, הלוואי שאחד מהשניים האלה יצליח להרוויח מקום בהרכב על סמך יכולת גבוהה ולא רק על סמך פאשלות של ג'ונסון/טורה.
אני חושב שאנחנו במצב רע מאוד במידה ואגר וטורה אלו הבלמים הפותחים שלנו וזה מבלי לדבר על כך שאין לנו מגן ימני והשמאלי גם לא משהו לרוץ לספר עליו. בלם בכיר ליד אגר הוא ברמת המאסט אבל נו...טורה היה נפלא נגד כוכבי אוסטרליה ותאילנד כך שיהיה בסדר. בנתיים יש סה"כ בערך 7-8 קבוצות עם הגנות משמעותית טובות משלנו וזה מדאיג. לך תביא מקום 4 עם בלם בן 200 שלא רואה דשא שלוש שנים. מלו, איזה ארס אלוהים? על מה אתה מדבר? אני מדבר על החלטות עתידיות שעשויות לפגוע תדמיתית במועדון. לך זה לא יזיז? לא יעשה שום דבר? אין בעיה. לי כן. אותי זה ישבור. ואגב, כשהמועדון אומר "סוארז לא למכירה בשום מחיר" ויומיים אח"כ "אלא אם יקרה משהו חריג, סוארז יישאר שחקן ליברפול" ויומיים אח"כ "קיבלנו הצעה אבל היא לא קרובה למה שאנחנו לערך השחקן" ועוד כל מיני רמיזות על כך שאנחנו רוצים 50, זה נקרא התרככות. לא יודע מה אתה עף. אני מחזיק אצבעות שהשמועות מהטיימס נכונות וליברפול תסרב לכל הצעה מיריבה ישירה שלה בליגה. הלוואי.
שרודג'רס יעשה מה שנראה לו בעמדת הבלם, בסופו של דבר כמו כל מאמן אחר הוא יישפט לפי ההחלטות שלו. יכול להיות שהוא הבין שהוא לא יצליח להביא בלם הקיץ, אולי כי הוא לא מצליח להפטר מסקרטל וקואטס, אולי כי הכסף פשוט לא שם, אולי כי הוא נעול על פאפא והוא מעדיף לחכות לינואר או לקיץ הבא כדי לראות אם העמדה של שאלקה משתנה אחרי שירדה לו עוד חצי שנה\שנה מהחוזה. אנחנו לא יודעים, אנחנו כן יודעים שהיה עניין רציני בפאפא גם אחרי שטורה חתם וקשה לי מאוד להאמין שרודג'רס חושב שהוא יכול להתרשם בצורה ראויה משחקן לפי כמה משחקי ידידות נגד קבוצות שהן אפילו לא ברמה של צ'מפיונשיפ. אני לא חושב שהוא בעצמו מאמין במה שהוא אומר אבל אם באמת הוא הבין שלא יגיע בלם הקיץ, אז כמובן שהוא ינסה להאדיר ולשבח את האופציות שכבר יש לו. הכל עדיין באוויר. כמו שאמרתי בעמוד הקודם כבר, אנשים צריכים להבין שבעונת המלפפונים, דיבורים לחוד ומעשים לחוד וכמה פעמים כבר ראינו ניגוד מוחלט בין מה שעושים לבין מה שאמרו רק כמה ימים לפני כן. הכל חלק מהמשחק.
אז כאן נשאלת השאלה איך יכול להיות שרודג'רס לא מקבל גיבוי מבחינה תקציבית אחרי שבלם בכיר שלו פורש. כל מה שנותנים לו להחתים זה שחקן בן 32 בהעברה חופשית? מוזר הבעלים הכחישו עכשיו שיש כוונה למכור את המועדון. מתי הייתה שמועה כזו? כלכך לא היה מפריע לי לראות איזה שייח' סטייל פ.ס.ז' קונה אותנו עכשיו והופך את הקבוצה הזאת למפלצת. הכוונת של FSG לא ברורת לי. החובות נמקו, המועדון נמצא במצב מאוזן יחסית ובכל זאת - ההשקעה שלהם נטו בקבוצה נמוכה מאוד ביחס למה שקורה עכשיו גם אצל מועדונים שלא נמצאים תחת שליטה של אוליגרכים ושייחים. האם הם באמת מאמינים שבקצב הזה אנחנו נוכל להשיג את המטרות ולחזור לטופ? לי זה נשמע רחוק שנות אור ולא מציאותי. מישהו יכול להביא נתונים רציניים על כמה הם הוציאו מכיסם על הקבוצה למעט מחיקת החוב כמובן?
אני גם לא אוהב לראות שאין לרודג'רס כוונה להביא עוד בלם. אני מקווה מאוד שזה לא נכון והוא אומר את זה אך ורק על מנת להוריד מחירים של מטרות. אני לא יודע אם היתה אמת בשמועה שאנחנו רוצים את סולדאדו (בארט אמר שזה לא נכון), אבל עושה רושם שהוא בדרך לטוטנהאם עבור 30 מיליון יורו. חייב להודות שאני לא רוצה אותו, אבל אם זה נכון א זה עוד שם שקושר אלינו וירד מהפרק.
מעניין אותי לראות את הציטוטים של מלו ביום ההוא כשאני ועוד כמה כתבנו שטורה בסוף יכול גם להיות בלם פותח. הזויים, תלושים מהמציאות...כמובן. מי מופתע מזה שאולי לא נביא בלם? רק מלו.