ליברפול 2013/14

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Mellow29, ‏20/7/13.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. oranfu Member

אני יודע שיש עוד חודש לסגירת חלון ההעברות, אבל הליגה מתחילה עוד פחות משלושה שבועות, ונכון להיום אין לנו סגל לטופ4 (זה כשאני עוד לוקח בחשבון שסוארז נשאר).

במשחק האימון, הקבוצה לא נראית להיט. היחיד שמראה ניצוצות הוא קוטיניו כמובן.

2. Walkon משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני מסתכל על ההרכב הפותח שלנו, גם עם סוארז, ואני רואה קבוצה שכ"כ רחוקה מלהתמודד על הטופ 4.

עוד משחק לא מרשים במיוחד, לפחות זכינו לראות 90 דקות בלי דאונינג.

לצערי אני פשוט לא רואה אותנו משתפרים עד סוף הקיץ.

אין כסף בלי מכירה של סוארז ואני משוכנע בזה, לא קושרנו בצורה רצינית לאף שחקן מאז מחטיריאן, כלומר 2-3 שבועות כבר, אולי דברים יתחילו לזוז כשכולם יהיו בחזרה באנגליה אבל אני בספק.

לא חיזקנו את ההרכב בשום רמה, המועדון לא מראה שום שאיפות בשוק ההעברות בזמן שמסביבנו קבוצות מצהירות כוונות, ככה זה נראה במשחקי ההכנה וככה זה יראה גם בעונה הבאה.

נערך לאחרונה ב: ‏28/7/13
  3. Shechter9 Member

פליפה קוטיניו שחקן ענק, אבל ליברפול כ"כ אפורה ובינונית.
    קולו טורה? זו הבשורה? מביך.

4. SG8 Member

טורה בינתיים הרשים במשחקי ההכנה, למרות שהם לא מבדד לשום דבר. אני מאמין שכן נביא בלם, אך רק במידה ושקרטל יימכר.
    בנוגע למשחק - מאוד קשה לשפוט, לא ראינו מהלכי כדורגל קבוצתיים ברמה גובהה, הקבוצה שיחקה בהילוך ראשון, אבל ניחא, משחק נגד קבוצה מאוד חלשה שאפשר לנצח גם רק על יכולת אישית. מה שעצבן אותי היה הבמאי התאילנדי - ההוראות שלו לצלמים היו פשוט מביכות, פשוט הייתה נראית עבודה חובבנית, מצלמים שם את אנשים הצוות בזמן התקפות, תקריבים של יותר מידי זמן על המאמנים, פשוט עבודה חובבנית, היה מאוד קשה ליהנות מהמשחק בצורה הזו.

5. itay2789 Member

העיקר צחקו שאמרתי שלא יהיה כלום לפחות עד שיחזרו לאנגליה. פקס וכל השטויות האלו. בבוטם ליין, אף דמות מרכזית לא נותרהבאנפילד. נותרו 3 שבועות וזה נראה שבעצם לא עשינו כלום הקיץ. אלברטו במקום שלבי כאשר שניהם גם ככה תוכננו ךהיות על הספסל, מינולה במקום ריינה זה לא קריטי מבחינתי, טורה במקום קארא זה התחלשות, ועוד בהרכב ותח. אספאס זה לא דיאמונד כפי שזה נראה וכאשר סוארס עוזב נתחלש בלי קשר למי שהגיע כך שבטוטאל עוד חלון של נסיגה. אולי למקום 8?

6. Mellow29 Kopite

לא יצא לי לראות את שני משחקי האימון האחרונים באוסטרליה ותאילנד, אבל אני בכלל לא מבין מה זה משנה איך הקבוצה נראת ועד כמה התוצאות בפרה-סיזן מרשימות. אם זה מנבא משהו על העונה הקרובה אז מנ' יונייטד תתקשה להכנס לטופ4 וגם טוטנהאם לא בדיוק מבריקה. למישהו יש ספק שאין קשר בין היכולת בפרה סיזן ליכולת במשך העונה?

אני חושב שהסגל שלנו התחזק משמעותית בהשוואה לנקודת הפתיחה של העונה החולפת, זה כולל גם את הקיץ הזה עם שני שדרוגים ברורים (מיניולה ואספס ע"ח ריינה ודאונינג) ועוד שני סימני שאלה שיצטרכו להוכיח את עצמם, וגם את החלון בינואר עם שני שחקנים מצויינים. הסגל של ארסנל לא השתנה לאורך תקופת הזמן הזו, הסגל של טוטנהאם התחזק בצורה יפה אבל זה לא משהו שאמור להשאיר אותנו מחוץ למאבק על טופ4 כבר ביולי. ראיתי סגלים פחות טובים מהסגל הנוכחי שלנו מסיימים בטופ4 (ארסנל 2012/13, טוטנהאם 2011/12 עם לדלי קינג הפנסיונר במרכז ההגנה), יש פה כ"כ הרבה פקטורים כמו מזל, פציעות, לוח משחקים ומומנטום שנצבר ברגעים נכונים. זה לא סגל שיכול לאיים על מקומות 1-3, אבל בשביל לסיים מקום 4 באמת לא צריך סגל טוב כל-כך.

having said that, יש עוד חודש לחלון, סוארז, בייל, הרכש של ארסנל, הרכש של טוטנהאם, הרכש שאנחנו נעשה או לא נעשה, הרבה סימני שאלה מסביב ליריבות שלנו כמו גם מסביבנו. לכתוב עכשיו שאין לנו סגל למקום רביעי זה פשוט לא רציני.

7. oranfu Member

נכון לעכשיו אין לנו סגל למקום רביעי מלו. מה יקרה בחודש הקרוב? לא יודע. נכון להיום אנחנו לא מקושרים לאף שחקן משמעותי (בשנים האחרונות אנחנו יודעים כמעט על כל מטרה מראש) ורודג'רס אף טוען שהוא לא מעוניין בעוד בלם.
    ואני לא מדבר בכלל על איך שאנחנו נראים במשחקי הכנה. כולנו ידענו עוד לפני שהתחיל הקיץ שצריך לחזק את ההגנה עם לפחות בלם אחד ברמה גבוהה ולחזק את ההתקפה בשחקן ברמה גבוהה (צריך גם עוד קשר אחורי, מגן ימני... אבל בוא נגיד שזה פחות קריטי).
    מי שצריך להדביק את הפער מהקבוצות זה אנחנו, לכן אנחנו אלה שצריכים יותר להתחזק. כמובן שיש משקל רב למזל ודברים כאלה, אבל צריך לצמצם את המשקל הזה כמה שיותר ואת זה עושים בעזרת סגל כמה שיותר טוב. הסגל שלנו אולי עמוק יותר, אבל ספק גדול אם טוב יותר. הליגה מתחילה עוד פחות משלושה שבועות (שזה לא הרבה זמן) ובינתיים אין דיבורים על רכש. אנחנו כמובן נהיה בלי סוארז לפחות ב6 המשחקים הראשונים ואולי גם בלי סטארידג' במשחקים הראשונים.

בארט - פנינו לבנפיקה על מנת לשאול את המגן השמאלי לורנצו מלגרחו. כמו כן אנחנו עוקבים אחרי הקשר הפורטוגלי של אולימפיאקוס פאולו מאקדו.

נערך לאחרונה ב: ‏28/7/13
  8. Mellow29 Kopite

אתה חושב שהסגל שלנו (עם סוארז, ביינתים) פחות טוב מזה של ספרס 2011/12 וארסנל 2012/13? אני לא חושב כך, ליכולת של המנג'רים להוציא את המקסימום משחקנים מסוימים היה משקל משמעותי הרבה יותר מהסגל ערב העונה. למומנטום שאתה צובר בתחילת עונה יש חשיבות, אם נפתח את העונה כמו קבוצה נורמלית ולא נחכה עד אמצע ספטמבר בשביל נצחון ראשון, יהיה הרבה יותר קל.

אני מסכים לגמרי שיש לנו עמדות שדורשות חיזוק בהגנה ובהתקפה, אבל אי אפשר לומר שלא נעשה חיזוק או שלא צמצמנו את הפער. זה לא מבטיח שום דבר, וזה רחוק מהסגל האידיאלי שאנחנו רוצים לראות בליברפול, אבל מי אמר שצריך סגל כ"כ טוב כדי לסיים במקום הרביעי?

מגן שמאלי נוסף שמקושר אלינו בהשאלה, כמו סיסוקו. זה רעיון טוב להביא תחרות לאנריקה, לתת לרובינסון לצאת להשאלה ולשמור את הכסף לחיזוק בעמדות קריטיות אחרות... השאלה הגדולה היא האם יש בכלל כסף.

נערך לאחרונה ב: ‏29/7/13
  9. Ori8 Member

אתה ברצינות משווה את הסגל שלנו היום לשל אחרת לפני שנתיים? את מי זה מעניין?
    כרגע הסגל שלנו פחות טוב משל צ'לסי, סיטי, יונייטד, ארסנל וטוטנהאם. (ואם נדבר ספציפית על ההגנה אז בקלות אפשר למצוא עוד איזה 2-3 קבוצות עם קו אחורי הרבה יותר טוב משלנו) בחישוב די פשוט מדובר על חמש קבוצות להן יש פור רציני עלינו. אז כן, בייל עשוי ללכת וטוטנהאם במקרה קיצוני עשויה להתקשות מאוד, ארסנל עשויה לא לצלוח עם הרכש שתעשה או לא תעשה ואם ניתן פתאום עונה אדירה אז כן, יש לנו סיכוי תיאורתי למקום רביעי. האם זה סביר שיקרה? לא. האם אנחנו צריכים לחזק את הסגל שלנו משמעותית כדי שיהיה לנו סיכוי אמיתי למקום רביעי? כן. מן הסתם אם מחר נחתים את פאפדופולוס, סוארז יישאר ונחתים איזה קשר התקפי מפחיד אז נדבר אחרת ונוכל לומר בכנות שיש לנו סגל למקום רביעי. האם סביר שזה יקרה? כנראה שלא.. וזה לא כי אני פסימי.

אפורפו חיזוקים, הגארדיאן מדווח שאנחנו מנסים להחתים את המגן השמאלי הפאראגוואי של בנפיקה, לורנצו מלגארג'ו (22), שערך 21 הופעות ב-2011 בבנפיקה וכבש 2 שערים. בעונה האחרונה הוא הושאל ל-Paços Ferreira שם שיחק 29 משחקים וכבש 10(?) שערים.
    http://www.guardian.co.uk/football/2013/ju...fica?CMP=twt_gu

10. oranfu Member

הסגל של ארסנל וטוטנהאם בזמנו לא רלוונטי כי זה יחסי לשאר הצמרת.

התחלה חזקה זה חשוב - אנחנו בלי סוארז ומי יודע אם סטארידג' יהיה כשיר.

אני גם לא יודע אם נעשה חיזוק. אספאס הוא בוודאי יותר טוב מדאונינג (זה לא אפשרי להיות פחות טוב), אבל מי יודע אם הוא בכל בא על תקן שחקן לכנף ימין? ממה שראינו עד עכשיו בקדם עונה אז מתייחסים אליו כחלוץ.מיניולה עדיף על ריינה? נגיד. אני לא ממש ראיתי את מיניולה אז אני לא יכול לקבוע עדיין. אלברטו נראה נחמד, אבל אני גם מחזיק משלבי אז לא יודע כמה זה שדרוג וטורה כבלם פותח זה לא שדרוג אני מצטער מאוד.

בארט מדווח שאנחנו גם בשיחות עם סיסוקו אגב.

11. Mellow29 Kopite

מה "בזמנו", לא הבאתי סגלים מעונת 98/9. ציון הסגל של ספרס רלבנטי מאוד לטענה שלי, כי טוטנהאם וארסנל הקדימו את צ'לסי למרות שלאחרונה היה סגל טוב הרבה יותר נכון לתחילת אותה עונה. ציון הסגל של ארסנל לעונת 2012/13 רלבנטי מאוד כי זה אותו סגל שיש להם גם לעונה הקרובה, ביינתים. לא הייתי משוכנע שהסגל שלהם הרבה יותר טוב משלנו בתחילת העונה (וזו הייתה דעה די מקובלת) ומאז נוספו לסגל שלנו שלושה שחקנים שנכנסים בארסנל להרכב בעוד שהסגל שלהם לא השתנה. כשיחתימו את סוארז, פלאייני, סזאר וכל החבר'ה נוכל להשוות, אם אנחנו מדברים על ליברפול של 28.07.2013 אז בואו נשווה אותה לארסנל ולטוטנהאם של 28.07.2013 ולא של 01.09.2013.
    נכון לסגלים כרגע, יש לנו סגל לטופ 4 בדיוק כמו שלארסנל ולטוטנהאם יש. היות והסגלים כרגע לא מעניינים כי יהיו עוד שינויים, אני חושב שטענה של "אין לנו סגל לטופ 4" נועדה בעיקר לעשות רוח.

לפי מה שהבנתי הלורנצו הזה התחיל כקשר התקפי/חלוץ ובעונה האחרונה בבנפיקה עשו לו הסבה למגן. זה יכול להסביר את נתוני הכיבושים בהשאלה שלו. לא מכיר אותו ובטח החבר'ה הלטיניים בפורום יוכלו לספר עליו טיפה יותר, אבל לפי מה שאוהדי בנפיקה אומרים הוא לא נשמע כמו מנייה בטוחה מבחינה הגנתית (בלשון המעטה).
    הוא הושאל בעונת 2011/12 לפאקוס, בעונה האחרונה הוא שיחק בבנפיקה כמגן שמאלי.

12. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

אם סוארז נשאר, אני תמיד אופטימי. הוא שחקן על והשנה יהיה לו לעונה מלאה את קוטיניו וסטארידג'. אז למרות הגנה נכה במיוחד (גם ג'ונסון וגם טורה) אני מוכן לשמור על סופר אאוטסייד צ'אנס לגבי טופ 4 לפי הסגלים הנוכחיים.

13. מזגן Member

Mellow29

אני חייב לדעת (בלי לזלזל כמובן) מי הם אותם שלושה שנכנסים להרכב של ארסנל ועל חשבון מי.

14. Mellow29 Kopite

15. מזגן Member

מניולה בטוח. קוטיניו שחקן נהדר אבל גם פודולסקי שחקן מצוין, מסכים איתך גם כאן. סטארידג' זה דוקא משהו שאני לא כזה מסכים בגלל ששניהם שחקנים ברמה יחסית נמוכה.

בכל אופן ההבדל המשמעותי הוא דוקא מניולה כי מאז ינואר עברה חצי עונה. חצי עונה שארסנל עשתה ריצה נהדרת וסיימה במקום גבוהה משמעותית מליברפול.

מצב נושא:
הנושא נעול.