ליברפול 2014/15

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Mellow29, ‏21/10/14.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Walkon משתמשים של כבוד היכל התהילה

יש פה גם עניין של התקשורת, העיתונאים לא שואלים את רודג'רס על לוברן או אלן כי זה הרבה פחות מעניין מאשר לנסות להכניס קטנות לבאלוטלי איפה שרק אפשר.

אבל גם מרודג'רס יש פה קצת דו פרצופיות, אם כן היה נשאל על לוברן או אלן לדוגמא, אני לא מאמין שהוא היה אומר שום דבר חוץ משבחים. באלוטלי הוא בערך השחקן היחיד שאני זוכר שרודג'רס העז להגיד בפומבי שהוא לא מרוצה ממנו במשהו, זה מריח קצת רע אחרי כל שחקני הרכש הכושלים שעברו כאן תחת רודג'רס ולא הראו שום דבר טוב.

oranfu אוהב/ת את זה.
  2. owen11111 Member

לדעתי אתם מפספסים את הנקודה שמאחוריה רודג'רס העביר את הביקורת.
    אפשר כמובן לבחון את טיב השחקן במשחק מסויים על ידי כמה פרמטרים, אבל בגדול ניתן לחלק זאת ל-2 קבוצות מרכזיות:
    איכות המשחק והמאמץ במשחק.
    בעוד איכות המשחק היא משהו סובייקטיבי לחלוטין, ששני אנשים שראו את אותו המשחק יכולים להגיד דברים הפוכים. המאמץ במשחק הוא כלי שניתן למדידה באופן אובייקטיבי לחלוטין, באמצעות כלי מדידה.

כל תנועה של שחקן על המגרש נמדדת באמצעות מספר כלים, כשבין היתר כל שחקן מחובר לחיישן או מספר חיישנים, שבדר"כ מצויים במעין חזיות כאלה שהשחקנים לובשים מתחת לחולצת המשחק. החיישנים הלוו מודדים לשחקנים: מרחק ריצה, עצימות הריצה, דופק בנוסף לעוד שלל מדדים.
    בהתאם לסרגלי מאמצים, אפשר דיי בקלות לדעת מה רמת ההשקעה של שחקן מסויים במשחק.

רודג'רס אמר שבאלוטלי לא התאמץ ולא משקיע מספיק במשחק. בהתחשב בעובדה שהקבוצה מתבססת על כלי ניתוח אנליטיים, אני חושב שהביקורת נבעה מהעובדה שבאלוטלי לא רץ מספיק, לא הגיע לדופק הרצוי ולא השתתף מספיק במשחק הלחץ של הקבוצה.
    גם מהדברים שהוא אומר, מהאקו, אפשר להבין שלזו הכוונה:

“We need to ensure that whatever level of the game we are playing at we have everyone working as a team and once we get the penalty he stops working."

בניגוד למה שאתם אומרים על לוברן או אלן, אני לא חושב שאפשר לבוא אליהם בטענות על רמת המאמץ במשחק אלא רק על היכולת. בעיניי מאמן כמעט ואף פעם לא צריך להעביר ביקורת על יכולת של שחקן מסויים, בטח כשהוא עדיין שחקן הקבוצה. אבל מאמן בהחלט יכול להעביר ביקורת על מאמץ ורמת העבודה של שחקן. אלו שני נושאים שונים לחלוטין.

3. oranfu Member

קודם כל, אני לא סולד ממנו. ממש לא. לפחות לא עד העונה, ההתנהלות שלו העונה לא אהודה עלי.
    הוא רחוק מבניטז, אין מה לדבר. אבל להתעלם מזה שהוא עסוק במאבקי כח כרגע בכל הנוגע לשליטה בהעברות?

הרכש רע. סטארידג', קוטיניו רכש פשוט מעולה, סאקו רכש טוב ואמרה מבטיח ואני מאוד מרוצה ממנו. ספק רב מאוד כמה הוא בכלל רצה את אמרה ובמיוחד את סאקו, אבל בסדר.
    מורנו לדעתי נראה לא טוב בינתיים (אם כי יש שיפור מסוים במשחקים האחרונים), מרקוביץ' לדעתי לא הראה כלום (וכשרואים את אייב זה בכלל מעצבן לראות כמה כסף הוצאנו עליו) והוא אכזבה גדולה מאוד (כן, עדיין צעיר אז אני לא קובר את הרכש הזה) ולאלאנה אחלה שחקן ששילמנו עליו 10 מיליון בערך יותר מדי (אין לי ספק שאפשר היה להביא שחקן יותר טוב בכסף הזה).
    מנגד, יש את אלן, בוריני, לוברן, לאמברט, מוזס, אלברטו, אספאס, כשחוץ מאלן כל אחד ואחד מהם מועמד לתואר "השחקן הגרוע ששיחק במועדון ליברפול בפרמיירליג". זה עוד מבלי להתייחס לנורי, אסאידי, אילורי, מאנקיו ועוד כל מיני שכמעט ולא קיבלו הזדמנויות אם בכלל.

יש גם שחקנים שניסינו להביא\מקושרים אליהם כל הזמן כגון דמפסי, אינגס, כל שחקן ששיחק תחתיו בסוונזי שבחיים לא צריכים להיות בכלל על הרדאר שלנו.

עכשיו, ברור לי שלא את כולם הוא רצה וזאת בעיה בפני עצמה וגם לא כל מנג'ר פוגע ברוב הרכש שלו (אף אחד אולי) אבל הרכש פשוט לא טוב. כולנו בקיץ ראינו את השחקנים שמביאים וכמעט כולנו חשבנו שאלה שחקנים לא מספיק טובים עבור מה שאנחנו שואפים. מפה לשם, הודחנו בבית קל מליגת האלופות והיום אנחנו בעמדה לא להיט במאבק על טופ4 (מאבק אליפות ירד מהפרק מהר מאוד).

הסגל עמוק אבל עדיין יש לנו מקסימום 2 בלמים טובים, אין מגן ימני, יש קשר אחורי אחד שהוא חלש מאוד ותכלס רק חלוץ אחד שבאמת יש לו מקום במועדון שחושב צמרת וגם הוא לא יכול לשמור על כשירות רוב העונה.

הציפיות שלי היו שנביא רכש טוב (2-3 שחקני הרכב שמשדרגים אותו ועוד איזה 2-3 צעירים מוכשרים), לכל הפחות נעלה שלב בליגת האלופות ולא נסתכל מלמטה על סוטון, יונייטד, טוטנהאם וארסנל בפברואר. העונה עדיין יכולה להסתיים בצורה מוצלחת, אבל התלות שלנו בזה שסטארידג'\סטרלינג\קוטיניו לא ייפצעו על מנת שזה יקרה פשוט גדולה מדי.

אני לגמרי מרגיש שבזבזנו את העונה הקודמת הכל כך מוצלחת שלנו (שעליה מגיע לו כל הקרדיט) גם מבחינה כלכלית וגם מבחינה מקצועית.

זה שאיבדנו את סטארידג' לחצי עונה ולא היה לנו אף שחקן אחר שאפילו קרוב, איכשהו, להוות מחליף זאת אשמת רודג'רס.

התקופה האחרונה בהחלט מעודדת. אבל אחרי הקיץ שעבר אני לא סומך עליו שיבצע את הרכש שייקח אותנו עוד שלב קדימה. והשלב הזה קדימה גם ככה יהיה קשה לביצוע אם לא נעפיל לאלופות כי אנחנו לא מועדון שיזרוק כסף משוגע בשביל לשכנע שחקנים להגיע אלינו (בניגוד ליונייטד לדוגמה וזאת לא ביקורת עליהם). הרי ראינו כבר לפני שנתיים איך הם מתרצים שם את העובדה שלא הגיעו שחקני מובילים בכך שהם רוצים ליגת אלופות...

וכשאני רואה אותו מבקר את באלוטלי כל הזמן (בסדר, הבנו שלא רצית אותו) כשגם ככה כל התקשורת עושה סיפור ממה שהיה במשחק בזמן שאין לי טיפת ספק שהוא היה מצוין ואני גם ראיתי אותו עובד בלי הפסקה ביום חמישי ורץ להגנה, כששחקנים כל כך כל כך חלשים כמו לאמברט ולוברן לא נשמעה עליהם טיפת מילת ביקורת זה מעצבן אותי. שלא לדבר על זה שהשחקן שהכי זורק זין כמו ג'ונסון מקבל הצעה לחוזה חדש והוא לא מציג לא יכולת, לא השקעה ולא כלום.

אין לי בעיה שיבקר את באלוטלי (למרות שאני לא אוהב שזה נעשה בפומבי) על חוסר השקעה. אבל במשחקים האחרונים הבחור משקיע, ומוסר, ומנצח לנו משחקים. אז כשזה מגיע אחרי הופעות כאלה, כשגם ככה התקשורת מחפשת את השחקן, כשזה נעשה בפומבי, זה אני מאוד לא אוהב.
    אז כן, זה פוליטיקה וחלק מהמאבק של רודג'רס לקבל שליטה על ההעברות.

רודג'רס מנג'ר טוב מאוד, אני חושב שהוא הכי טוב שאנחנו יכולים לקבל בשלב הזה ויש מעט מאוד שהייתי מעדיף עליו אם בכלל. אבל הוא לא חף מביקורת.

אלעד, owen11111 ו-Ori8 אוהבים את זה.
  4. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

אשמח אם מישהו יסביר לי איפה הפוטנציאל אצל מורנו.
    אני רואה שהוא חלש מדי פיזית ושחקנים מעיפים אותו על הכוח, אח"כ אני רואה שטכנית יש לו נגיעה ראשונה חלשה ואין לו מושג איך לבעוט בנגיעה אחת, אח"כ אני רואה שהוא מגביה בינוני ומטה, אח"כ אני רואה שלרוץ הוא יודע רק הצידה.
    מישהו דיבר על ריסה? יש דווקא המון קווים מקבילים בין שניהם, שער נהדר בפתיחת הקריירה שלהם ויכולת מאוד מוגבלת חוץ מזה.
    ריסה המגן השמאלי הכי טוב שלנו ב20 השנים האחרונות? אולי, וזה אומר כמה עלובים היו המגנים השמאליים שלנו כי ריסה היה לא יותר מבינוני וגם זה לא הייתי נותן לו בשנה האחרונה שלו במועדון.
    הקיץ היווה עוד הוכחה בפעם ה100 שלנו כאוהדים אין מושג, ברטרנד נראה לא רע בכלל בסאות'המפתון, איפה הוא ואיפה מורנו? בוני נראה כמו מכונת שערים בסוואנזי, עבר לסיטי בכמעט 30 מ' פאונד, איפה הוא ואיפה באלוטלי? כמו שאני חושב תמיד, עדיף שלא נציע הצעות את מי צריך להביא.

StevenGerrard אוהב/ת את זה.
  5. Ori8 Member

גם לוברן היה נפלא בסאות'המפטון, אולי הבלם הכי טוב בפרמייר-ליג בעונה הקודמת. ראינו איך זה עובד אצלנו. ברטראנד שחקן מגה בינוני ולא הייתי לוקח אותו בחינם. גם עם העונה הנפלאה שלהם, זה לא מדד לכלום וההבדלים בין לשחק בסאות'המפטון ללשחק בליברפול הוא הרי תהומי וקיבלנו לדברים האלה כבר אלף הוכחות. על פני באלוטלי לא רק בוני עדיף. גם תומר חמד עדיף, והלוואי והייתי ציני. זו היה כישלון ידוע מראש יותר גדול מדאונינג.

6. owen11111 Member

@oranfu
    לא שאני מסכים עם כל מה שרשמת, אבל בהחלט תגובה שכיף לקרוא.
    קצת לחוץ בזמן מבחינת להגיב לכל התוכן שלה, מקווה שבקרוב.

cheddar ו-oranfu אוהבים את זה.
  7. StevenGerrard Member

http://tapatalk.imageshack.com/v2/15/02/22/8b0af85b60603d58bc4a89018cfc508d.Xxx

שאלוהים יעזור לנו.

8. Mellow29 Kopite

לוברן מקבל את הצ'אנס שלו בתקופה האחרונה בזכות המעבר לשלושה בלמים, הצורך שלנו בקשר אחורי נורמלי (מה שגורם לצ'אן לעבור לשם במחצית השנייה) ועכשיו גם הפציעה של סאקו. הוא צריך לקחת את עצמו בידיים ולהראות שיש לו קשר למועדון כדורגל ברמה גבוהה, אחרת הוא יצטרך לארוז את המזוודות מהר מאוד.

9. Ori8 Member

אנחנו בהרכב רע מאוד ונשלם על זה מן הסתם ביוקר, כשגולת הכותרת היא הספק הגדול אם נצליח לתת כאן גול בכלל מול ההגנה הנפלאה שלהם.

מה קרה לסאקו? ומה בעיקר יהיה עם סטארידג'? העיקר שיחק 90 דקות נגד בשיקטאש. איזה באסה.

10. Walkon משתמשים של כבוד היכל התהילה

משחק סופר קשה, לצערי אני בעבודה ולא אוכל לראות. חותם על נקודה עכשיו בהתחשב בתוצאות המחזור.

11. Mellow29 Kopite

משחק קשה לצפייה עבור אוהדי ליברפול, ניצחון גדול מאוד בסופו. המחצית הראשונה הייתה יכולה להסתיים בשלושה שערים לסוטון ואולי פנדל או שניים, במקום זה ירדנו עם יתרון משער של הקוסם. המחצית השנייה הייתה טיפה יותר סולידית אבל גם לא משהו לכתוב עליו הביתה...
    מיניולה עם כמה עצירות חשובות מאוד, סקרטל והנדרסון השתפרו אחרי מחצית ראשונה חלשה ועשו עבודה טובה, קוטיניו עם רגע אחד קסום וזה הכל בערך.

המספרים בעסק הזה הם הרבה יותר מרשימים מאיך שאנחנו נראים בפועל - 5 שערים נקיים ברצף במשחקי החוץ, בפעם הראשונה מאז 1985. 24 נק' מתוך 30 אפשריות עם ה-343 הזה. מניולה מקום ראשון בליגה ב-clean sheets. שני נצחונות גדולים במשחקים מול היריבות הישירות סוטון וספרס.

הסיכויים לטופ4 השתפרו מאוד בזכות המחזור הזה, לפני יומיים הייתי הרבה הרבה פחות אופטימי בנוגע לסיכויים שלנו בליגה.

oranfu ו-StevenGerrard אוהבים את זה.
  12. Bill Shankly Member

נצחון ענק !
    לפעמים (אבל רק לפעמים) אני מת על נצחונות כאלה, למה ? זה פשוט הוכחה לכך שמשהו טוב עובר על הקבוצה. לשחק לא טוב ולנצח זה לא דבר מובן מאליו. לנצח משחקים 3-0,4-0 זה נחמד מאוד אבל לפעמים צריך נצחון מכוער להראות איפה באמת הקבוצה עומדת. והקבוצה עומדת יופי.
    YNWA

13. Ori8 Member

אני לא מבין איך זה קרה. באמת שלא, אבל שמח עד השמיים. היה לנו הרבה מאוד מזל היום אבל היו רגעים ששיחקה שם קבוצה חזקה בשחור. חזקה כמו שהיינו עם בניטז במשחקי חוץ באלופות. ניצחונות מרגשים.

14. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

ניצחון גדול, המהפך הזה שעשינו ב10 המשחקים האחרונים זה באמת לא נתפס...צברנו 9 מחזורים אחרונים יותר נקודות מאשר ב17 המחזורים הראשונים. כל הכבוד לרוג'רס ולשחקנים.
    מחצית 1 ידברו על השופט אבל אני רק מזכיר שהיה שם גם פנדל על סטרלינג.
    סה"כ זאת לא הייתה הופעה שאתה מעביר בכיף מול הטלוויזיה אלא כזאת שאתה מחזיק את הנשימה רוב הזמן אבל זה 3 נקודות במגרש קשה וחזרנו בענק למאבק על מקומות 3-4.
    אי אפשר להתלונן כרגע, אנחנו עומדים יפה באופא לקראת עלייה לשמינית, במצב טוב בגביע ברבע וקרובים למקום 3-4 שמבחינת 99% מהאוהדים היה תסריט לא ריאלי לפני חודשיים.
    אני רק מקווה שנצליח לעשות רוטציות מבלי לפגוע ברצף כי יש לנו קצת עומס בלוח.

15. Mellow29 Kopite

רודג'רס צחק במסיבת העיתונאים שהשיפור בהגנה הוא בזכות מאמן ההגנה החדש שהגיע לקבוצה... :)

עוד שיעור קטן בצניעות עבורינו.

מצב נושא:
הנושא נעול.