ליברפול 2014/15

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Mellow29, ‏21/10/14.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

בדיעבד, מי היה חשוב יותר לדעתכם בסגנון ההתקפה האטרקטיבי של הקבוצה בעונה שעברה? סוארז או רודג׳רס?

2. Mellow29 Kopite

איתי, ברצלונה הסכימו למכור לנו אבל השחקן רצה לעבור לארסנל. אי אפשר לצפות מברצלונה לדחות את ארסנל בשבילנו, בסופו של דבר הם הרי רצו להיפטר מהשחקן ולהשקיע את הכסף שלו בחיזוק.
    אני לא יודע מה היה השכר שהצענו לו, אבל עושה רושם שהוא כבר היה נעול על ונגר כשפנינו. אז אפשר לומר שהפאשלה היא שלא פנינו קודם, אבל אם זה היה המצב אז גם בארסנל היו אומרים שונגר היה צריך לפנות לשחקן לפנינו, וחוזר חלילה...
    פספוס ענק, ללא ספק.

אלעד, אני משער שלאור התוצאות הנוכחיות, רוב האנשים יגידו שמדובר בסוארז. גם אם זה נכון, אני חושב שקשה לענות על השאלה הזו די מדובר בשני אנשים שההצלחה שלהם שלובה זה בזה. האם סוארז היה הופך להיות אחד השחקנים הטובים בעולם בלי רודג'רס? האם הוא יצליח לשחזר את הרמה הזו גם בקבוצה שבנויה אחרת? ומצד שני, האם רודג'רס יצליח לבנות מכונת התקפה נוספת, או שזה היה הישג חד פעמי?
    אני לא חושב שאפשר לענות על זה "בדיעבד" כשעברו רק שלושה חודשים. לרודג'רס מגיע יותר זמן לנסות לבנות משהו דומה, גם סוארז צריך להיבחן לאורך זמן בברצלונה. ביינתים הוא היה בהקפאה בברצלונה בזמן שרודג'רס הפסיד לא מעט נקודות זכות וזה משחק לטובתו כשמדברים על התשובה לשאלה שהעלית.

oranfu ו-Scouser Tommy אוהבים את זה.
  3. Rushie Member

גם בקיץ האחרון לא היינו צריכים 10 שחקנים אז בטח שלא בהבא. הסגל שלנו יותר איכותי ומאוזן מזה של אשתקד ואני רץ איתו בשקט לפחות עד סוף העונה. הבעיה היא לא השחקנים אלא ההפעלה שלהם. בלי יותר מדי בררות בנינו כאן קבוצה חדשה וכמו הרבה מועדונים אחרים שעשו את זה, התחלנו בחריקה. העניין הוא שאנחנו לא מצליחים להקפיא את המצב ולהתחיל לתקן. כמו שאמרתי אנחנו סובלים מהעובדה שזו הפעם הראשונה שרודג'רס מנהל סגל שכזה במועדון שכזה. ההרכבים שהוא מעלה מקשים עלינו לייצר איזשהו מומנטום והבעיה היא מעבר למקצועית אלא כבר קשורה בביטחון.
    צריך לשרוד את התופת של המשחקים הקרובים ואז לחשוב איך עושים ריסטרט בהגנה ובהתקפה. בהתקפה לדעתי צריך להחזיר את הביטחון באמצעות ניסיון לשחזר את הכדורגל של השנה שעברה עם ההרכב של השנה שעברה של ג'ררארד הנדרסון קוטיניו סטרלינג סטארידג' ובוריני החלוץ הנוסף כי הוא הדבר הכי קרוב למה שסוארז סיפק לנו מבחינת מוביליות על הדשא. בהגנה צריך ללכת עם שחקנים שלא יאבדו את הראש ויצליחו להימנע מטעויות לא מחויבות כדי שנתחיל לאט ובזהירות לחבר קלין שיטס ולהתחיל להחזיר את השקט. לכן ג'ונסון חייב להיות מודח ובעיניי גם סקרטל גם אם הוא נראה הרע במיעוטו עכשיו. לוברן יכול לרדת לספסל לטובת סאקו. אם זה לטובת טורה אז אני לא רואה את הטעם כי עם כל ההשמצות טורה יותר גרוע וכנ"ל עם מיניולה וג'ונס. פלאנגן בתקווה שיחזור יכול להיות תוספת טובה להגנה עם משימה שכזאת.
    הייתי רוצה גם לראות אותנו מקלים על שחקני ההגנה, יותר משחקים לפי היכולות שלהם ופחות כופים עליהם את השיטה. אם מיניולה וסאקו לא נוחים עם הכדור ברגל תחת לחץ אז שיתחילו להעיף אותו, לדוגמה.
    מבחינת שיטה, יש סתירה בין לשחק התקפי כמו בשנה שעברה לבין הרצון לשמור על שער נקי. כרגע הייתי הולך עם ההגנה קודם כל ומתרכז יותר בלא לספוג. משחק סגור יותר ופחות נועז ומקווה שבהזדמנויות למתפרצת או התקפת מעבר המהירות של החלק ההתקפי והתיאום בין השחקנים יצליחו לגנוב לי שערים.
    ברגע שיחזור הביטחון, נתחיל לשחק כדורגל ונפסיק לעשות כבוד לכל מיני קבוצות זבל, תהיה לנו נקודת מבט נכונה יותר על איכות הסגל.

Scouser Tommy אוהב/ת את זה.
  4. Walkon משתמשים של כבוד היכל התהילה

אם סאקו לא חוזר מהפציעה שלו ישירות להרכב, זה בזיון.
    זה כבר לא מעניין מי מחזיק ממנו ומי לא, כשההגנה נראית ככה סאקו וגם פלנאגן חייבים לקבל צ'אנס כשהם חוזרים.

זה לא משנה כרגע מי מסקרטל או לוברן ירד לספסל, יש שיגידו שלוברן היה גרוע יותר מסקרטל, קשה להתווכח אבל אולי שווה לראות אם ללוברן יש איזו עקומת שיפור לפניו בניגוד לסקרטל שאנחנו כבר מכירים מצוין.

ראיתי בטוויטר איזה תמונה מהמשחק מול ניוקאסל שהמחישה את הטקטיקה של פארדיו שפשוט הורה לשחקנים הקדמיים שלו (החלוץ הספרדי וסיסוקו) ללחוץ רק את ג'רארד ואת אלן\הנדרסון, מי מביניהם שיורד קצת אחורה לקבל כדור, ולא להפעיל שום לחץ על צמד הבלמים כשהכדור אצלם.
    מיותר לציין שזה עבד נהדר עבורם וגרם לכך ששברנו כל מני שיאים של מס' התמסרויות בחצי שלנו וכו'. פשוט לא הצלחנו להעביר את הכדור קדימה בשום דרך עד שמישהו מלוברן\סקרטל\ג'ונסון התייאש ושיגר אותו קדימה.

זה ממחיש כמה חשוב זה שיהיה שחקן בקישור שיכול לרדת לקבל כדור ולהוביל אותו קדימה גם תחת לחץ, במקרה אחת התכונות הבולטות של קוטיניו - במקרים שבהם אלן או הנדרסון ימסרו אחורה תחת לחץ, קוטיניו יכול להביך שחקני יריב או לכל הפחות לחלץ עבירות.
    מספיק כבר עם הקבעון הזה על קישור של ג'רארד-אלן-הנדרסון, זה מה שאני באמת מבקש מתחילת העונה.

5. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

סאקו ופלאנו דוך להרכב, אין שום ספק. אם אני רוג'רס, לפחות עד שהסופה עוברת, אני עולה עם שניהם ומאנקיו מהסיבה הפשוטה שאחד הדברים שהכי חסרים לנו העונה זה אגרסיביות. זה שמו השני של פלאנו וסאקו הרבה יותר אגרסיבי מכל שאר הבלמים שלנו. מאנקיו גם הרשים אותי באספקט הזה. הייתי לגמרי מנסה את ג'רארד כבלם לצד סאקו אבל בהסתכלות יותר ריאלית, כן הייתי הולך עם לוברן לפני סקרטל בדיוק מהסיבה ש @Walkon כתב, מסקרטל אנחנו יודעים בדיוק מה נקבל ולוברן אולי עוד יכול להפתיע לטובה.
    עוד טיעון לטובת ג'רארד בהגנה זה שפשוט מאוד זה ייצור בעיה למאמני היריבה בכל מה שקשור ללחץ עלינו, מה שווקאון כתב על ניוקאסל זה לא מפתיע וזה "טריק" שעושים נגדנו כל העונה בערך.

מסכים לגמרי גם עם מי שכותב שהנדרסון וקוטיניו צריכים לשחק בקישור, אבל בהמשך לעניין האגרסיביות אני רוצה לראות את שניהם עם צ'אן. שחקן גדול, חזק, אתלטי שלא מפחד להיכנס לתיקולים ושיחק גם כשחקן הגנה במהלך הקריירה הקצרה שלו. בנוסף, הוא הראה אצלנו שהוא יכול להשתמש בשילוב של הגודל והטכניקה שלו במטרה לשחרר לחץ, לעבור שחקן-שניים ולפתוח את המשחק, וזה בדיוק מה שאנחנו צריכים כרגע בהמשך למה שנכתב מעליי.

נגד ריאל זה בכלל זמן לשינויים, הזדמנויות ונסיונות. הרי הסיכוי שלא נפסיד שם הוא מזערי, אז למה לא להפתיע עם מהלך כמו ג'רארד בהגנה ושלישיית קישור דינמית של צ'אן-הנדו-קוטיניו? אם נעלה בהרכב דומה לשבת זאת תהיה שערורייה ממדרגה ראשונה, אך לצערי אני חושב שבסבירות גבוהה זה מה שיקרה למעט אולי לאלאנה על חשבון באלוטלי או קוטיניו. עוד נותרה בי תקווה שרוג'רס יפתיע אותנו לטובה... יאללה בלאגן.

6. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

כל אלה מכם שפוסלים בהינף יד את המספר 10.
    רק להרכב אנחנו כבר יודעים שאנחנו צריכים דחוף שוער, מגן ימני, בלם, קשר אחורי ושחקן קדמי. אלה 5 שחקנים.
    מבלי להיכנס עכשיו ל10 או 8 או 12, הסגל שלנו בעיני חלש משמעותית יותר ממה שהיינו חושבים שהוא יהיה באוגוסט.

oranfu אוהב/ת את זה.
  7. Mellow29 Kopite

לאור מה שראינו בשנה וחצי האחרונות, הרמה של הבלמים שלנו בסגל היא פחות או יותר ככה:

סקרטל

טורה, סאקו

לוברן.
    הסלובקי הוא כבר שנתיים ברצף הבלם היחיד שאיכשהו נראה שאפשר לסמוך עליו, מביאים לסגל בלמים ב18 וב20 מ' פאונד והם לא מצליחים לתת שני משחקים טובים ברצף, אבל עדיין הוא משום מה נתפס כאסון מהלך בקרב חלק גדול מהאוהדים שלנו. כל הדיבורים על פוטנציאל הן ווישפול ת'ינקינג של הרבה אוהדים, בפועל לא נראה שמישהו במועדון מאמין שסאקו יעשה את קפיצת המדרגה הזו. כמו שלוברן נראה ביינתים, הוא עוד צריך לעבוד קשה מאוד כדי להגיע לרמה של סקרטל, בטח שלא לקבל כרטיס חופשי להרכב במקומו. כרגע הקרואטי משחק אך ורק בגלל ה-price tag שלו, בדיוק כמו ג׳ו אלן בזמנו.

הדיבור היום במירור ובטלגרף הוא שרודג׳רס לא יפתח עם ג׳רארד, ישמור אותו ליום שבת מול צ׳לסי. רובנו שכחנו ממנו, אבל אני לא בטוח שרודג׳רס לא ישלוף את לוקאס פתאום... מתהפכת לי הבטן מלחשוב עליו עולה בהרכב.
    יש גם דיבורים על כך שסטרלינג יסופסל לטובת מרקוביץ׳, כשרודג׳רס מאמין שהמשחק הזה הוא הזדמנות עבור חלק מהשחקנים החדשים להכנס לעניינים.

oranfu ו-Liverpool-Forever אוהבים את זה.
  8. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני מסכים עם ההודעה שלך אני רק אוסיף שאני ממש לא תופס מסקרטל אבל כל השינוי הזה בהגנה כשהלכו קאררגר ואגר רק גורם לו להראות יותר טוב כי אלה שמסביבו הם באמת ליצנים. אני מת שסאקו יחזור אבל אם גם נסתכל אצלו בציציות הרי שהוא היה רחוק מאוד מלתת ביטחון לחלק האחורי כשנדרש לשחק בעונה שעברה, זה ממש רצון להאמין במשהו עם הפוטנציאל של סאקו יותר מאשר עובדות בשטח שמרמזות שבאמת יש בו את הפוטנציאל הזה.
    אני חושב שכרגע לוברן הוא הבלם ה-4 הכי טוב בקבוצה, הוא צריך לשבת בצד ולחכות לטעויות של אחרים.

oranfu אוהב/ת את זה.
  9. Walkon משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני לא מבין מה הקשר כרגע בין סאקו לפוטנציאל או קפיצת מדרגה. את מי זה מעניין עכשיו אם הוא באמת יהפוך לבלם שציפו ממנו להיות?
    אובייקטיבית, אני לוקח אותו כבר היום על חשבון סקרטל, אני לא אכנס לוויכוח על סקרטל עוד פעם כי כבר היינו שם ואין טעם, אם לא סקרטל אז על חשבון לוברן - הנקודה היא שכשההגנה נראית כך שחקן כמו סאקו כשיחזור מהפציעה חייב להכנס להרכב.

גיל, אני חושב שאם נעיף את ג'ונסון לאלף עזאזל כמו שהיינו צריכים לעשות כבר לפני שנתיים בערך, מגן ימני לא תראה כמו עמדה כ"כ דחופה, אני בשקט נותן צ'אנס למאנקיו ופלנאגן לרוץ עד סוף העונה הנוכחית.

אני הייתי מביא שוער (בארט כתב לפני כמה זמן שאם באלוטלי לא היה קיים, מיניולה היה ממציא אותו, תיאור די מדויק של מה שקורה), קשר אחורי ושחקן התקפה נוסף, אבל אין שום טעם לעשות את זה אם מדובר בעוד קניות של 10-12 מ' ליש"ט או של פוטנציאלים למיניהם.

בעמדת הבלם הייתי מריץ את סאקו וסקרטל בינתיים אבל אני באמת די משוכנע שיש פה בעיות שהן מעבר לשחקנים עצמם, משחק ההגנה שלנו באמת גורם לי לחשוב שזה משהו שלא עובדים עליו באימונים, אין שום סדר או תוכנית.

10. Mellow29 Kopite

יש מישהו שבאמת תופס מסקרטל? הדעות לגביו נעות בין אסון מהלך לבין "הגלולה המרה שמוכרחים לבלוע".
    כשמסתכלים איזה בלמים הגיעו לקבוצות הצמרת באנגליה ואיך הם נראים: לוברן (20 מ'), סאקו (18 מ'), מנגלה (35 מ'), רוחו (18 מ'), בלמים יותר מנוסים כמו פאציו, ורטונגן שלא מצליחים לשמור על מקום בהרכב...
    מעבר למסקנה המתבקשת שאיכות שחקני ההגנה ירדה משמעותית בשוק, זה נראה כאילו סקרטל שווה 25 מ' ומעלה בשוק כזה.
    ארסנל מצאה שני שחקנים סבירים כמו קוסיילני ומרטסאקר, סיטי מצאה בזול את קומפאני וצ׳לסי את קיהייל, השחקנים האלה הם נכס עצום גם אם הם לא שחקני ההגנה הגדולים בדורם - הם חוסכים למנג׳ר שלהם עשרות מליונים על רכישת בלמים לא מספיק טובים מדי שנה.

11. oranfu Member

אני חושב שרוב הזמן סקרטל בלם לא רע. אבל הוא יותר מדי נוטה לשטויות, קצת מזכיר לי את דגני.
    מצד שני, לוברן גרוע בכל רגע ורגע. אין ספק שזה גורם יותר להעריך את סקרטל.
    סאקו אולי לא הבלם האדיר שקיווינו, אבל פשוט יותר טוב מלוברן.

לוקאס נגד ריאל (ובטח גם ג'ונסון ישחק). מגעיל, מבחיל, מדכא, מכעיס.
    ספרו לי עד מחר כמה הסגל שלנו חזק יותר וכמה לא נצטרך הרבה שחקנים בקיץ, עצם זה שהשניים האלה (ולא רק הם) עדיין משחקים רק מראה כמה הסגל שלנו לא טוב מספיק ואיזה שטויות עשינו בקיץ.

12. Rushie Member

גיל, אני הרבה פחות נחרץ ממך. המצב של הקבוצה משפיע על איכות השחקנים ולא להיפך. אנחנו יודעים שמיניולה שווה יותר ממה שהוא נראה כרגע, הרי הוא עשה את זה בעונה שעברה. וגם אם הוא לא בטופ 10 של השוערים באירופה הוא היה רחוק מלהיות הבעיה שלנו בריצה לאליפות.
    לוברן ואמרה בקבוצות הקודמות שלהם הראו הרבה איכויות ומגיע להם יותר משלושה חודשים כאן לפני שמחליטים שהולכים על בלם וקשר אחורי נוספים.
    פלאנגן ומאנקיו יכולים לעשות עבודה סולידית בעמדה שלהם.
    יש איכות בקבוצה הזאת, אני רגוע בנושא הזה וחושב שהשקענו הרבה מחשבה ברוב השחקנים שהבאנו בשני הקיצים האחרונים, פשוט קשה לנו להוציא את האיכות הזאת כרגע. זה לא הימים של הודג'סון ודלגליש שבאמת היו לנו סגלים ברמה של מרכז טבלה.

Mellow29 אוהב/ת את זה.
  13. oranfu Member

אין לנו שוער ברמה באמת גבוהה, אין לנו עוגן בהגנה, אין לנו שחקן קישור מרכזי\אחורי ברמה באמת גבוהה ושני האסים שלנו בהתקפה הם ילד בן 19 וחלוץ עם רגלי זכוכית. זה לא סגל ששווה הרבה יותר ממרכז טבלה. ספק רב לדעתי אם הסגל הזה שווה טופ4 על הנייר.

14. Rushie Member

למי יש בליגה הזאת שוער ברמה באמת גבוהה? צ'לסי וזהו. למי יש עוגן בהגנה? סיטי ואולי צ'לסי. קשר מרכזי ברמה? גם רק להן.
    אנחנו יכולים לסיים גם בטופ 3 העונה, השאלה היא האם רודג'רס יצליח לעצור את המפולת ולהתחיל להוציא מהסגל הזה באמת מה שהוא שווה או שהנזק כבר ייעשה גדול מדי ולא תהיה דרך חזרה. כמו ספרס וAVB.
    אם אתה לא רואה את ההבדלים בין האיכות של הסגל הנוכחי לאלו של דלגליש והודג'סון אז חבל מאוד.

15. Mellow29 Kopite

גם למנ' יונייטד וטוטנהאם יש שוערים מצויינים שמסתדרים עם הגנות בינוניות לא פחות מההגנה שלנו. מיניולה שוט סטופר נהדר אבל לא הרבה יותר מזה, זה שווה 5-6 נק' בעונה. מבחינת עוגן בהגנה, אנחנו רק יכולים לחלום על ציוות בינוני כמו מרטסאקר-קוסיילני, שלא לדבר על סיטי וצ'לסי.
    אני מסכים עם מה שכתבת בהודעה הקודמת ומאמין שחלק גדול מהשחקנים שהגיעו הקיץ עוד יתרמו לנו, ולא הייתי ממהר לזרוק את הכל לפח, אבל יש גם בעיות בולטות בסגל. התקופה הרעה בסך הכל מציבה עליהן זכוכית מגדלת ענקית.

אגב, ארסנל בשנה שעברה סיימה עם 79 נק' במקום הרביעי. בשביל לסיים במקום הזה, אנחנו צריכים 65/84 הנק' האפשריות - קצב של 88 נק' בעונה (קצב של אליפות). יכול להיות שבלי להרגיש, הטופ4 כמעט ברח לנו והעונה בקושי התחילה. אולי השנה הרף לטופ4 יהיה נמוך יותר בגלל הפתיחה החלשה שלנו ושל מנ' יונייטד, אבל גם להשיג 75-70 נק' תהיה משימה קשה מאוד.

אגב2, היום נדב יעקובי בכתבה עם ליברפול ב'ידיעות': הרכש היחיד שמספק את הסחורה זה לוברן. כמעט נפלתי מהכיסא כשקראתי את זה. איך קרה שאפילו עיתונאי הספורט המובילים בארץ הם כל כך מנותקים?

אלעד ו-oranfu אוהבים את זה.
מצב נושא:
הנושא נעול.