ליברפול 2014/15

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Mellow29, ‏21/10/14.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Ori8 Member

זה לא באמת משנה מי המאמן, למועדון הזה אין שום כוונה אמיתית ואמביציה להשתדרג ובטח שלא יכולת. כשהאמריקנים ימכרו את הקבוצה לבעלי כיסים עמוקים באמת זה יהיה קריטי, עד אז זה לא באמת משנה. נישאר קבוצת אמצע טבלה בינונית שפעם בכמה שנים נותנת עונה טובה מאוד בזכות איזה כוכב זמני (בטרם יעבור) ונגיע לצ'מפיונס לפני ששוב נלך 14 צעדים אחורה וכן הלאה...

oranfu אוהב/ת את זה.
  2. StevenGerrard Member

למה זה צריך להיות אחד או השני? למה זה לא יכול להיות שניהם? למה אי אפשר לומר ששיחקנו רע מאוד אך במקביל נלקחה מאיתנו הזדמנות של 98% שער? כל שבוע אפשר לראות קבוצות גונבות שער או שניים. למה זה לא לגיטימי אם אנחנו גונבים?
    למיטב זכרוני לא היינו משהו במשחק הגמר נגד ווסטהאם ב-06'. אם הקוון היה פוסל את השער השני של ג'רארד בטעות, גם אז היית בא בטענות לכולם חוץ מאשר לקוון?

3. Ori8 Member

איך זה 98% שער בדיוק? באותה מידה אני יכול להגיד שלדעתי זה 98% שבאלוטלי לא מצליח להשתלט בכלל על הכדור במידה והבלמים של וילה לא מפסיקים לשחק. אז זה שער כי הוא בעט אחרי השריקה והשוער גם הוא לא זז? מה זה רלווטי עכשיו? להציג את המשחק הזה כמשחק ששדדו אותנו זה מביך כמעט כמו המשחק עצמו.

4. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

שיחקנו רע, רע מאוד ביחס למעמד, לא הגיע לנו למשוך את זה להארכה ועדיין...יש פה טעות שיפוט מה לעשות?
    צריך לעשות חשבון נפש אחרי המשחק הזה. יש שחקנים שפשוט לא מגיע להם להמשיך למרות שזאת רק עונה אחת שהם בקבוצה. אני ממשיך עם רוג'רס אבל העונה הזאת היא כישלון, לעוף בבתים של האלופות, לעוף לבשיקטאש באופא, לעוף לוילה בחצי גמר גביע, לסיים מחוץ לטופ 4 (כנראה), זה לא מספיק טוב והוא נכשל העונה. אני נשאר איתו מתוך משיכת הקרדיט של 13-14 אבל עונה הבאה כבר החרב תהיה על הצוואר שלו וזה יתחיל בקיץ בו נצטרך להוציא הרבה כסף. יותר מדי בינוניים בסגל, אני כבר רשמתי את רשימת החיסול שלי ואני לא מופתע שאותם שחקנים שוב מאכזבים אותנו גם היום. חבל שמרכיבים אותם. מעדיף צעירים סימני שאלה, לגמרי מעדיף.

5. Ori8 Member

והאם לא עולות כאן שאלות רציניות בנוגע ליכולת שלו להכין את הקבוצה למעמדים גורליים ולמשחקים נקודתיים בהם דרושה מוכנות טקטית ברמה גבוהה? כי לי זה מרגיש שברגע שלקבוצה אין את האנרגיות המטורפות של אנפילד היא קורסת. וכן, למרות הופעות גדולות נגד טוטנהאם וסאות'המפטון ויונייטד בעונה שעברה. לי זה מרגיש שמבחינה טקטית אין לי גרם של מושג מה הוא עושה.

6. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

אז מי נביא במקום? אם זה לא קלופ אני מעדיף שיישאר.
    נמאס לי כבר שמחליפים מאמן כל כמה שנים, אני מרגיש שרוג'רס יותר טוב מהודג'סון ודלגליש וצריך למשוך איתו את הסיפור לעוד עונה מתוך תקווה שמשהו ישתנה בקיץ.

7. Ori8 Member

שום דבר לא ישתנה. למה שמשהו ישתנה? ממתי דברים משתנים בליברפול? מי במערכת מסוגל בכלל להנהיג סוג של מהפכה? ינחתו כאן פתאום תותחים? רודג'רס פתאום יהפוך לטקטיקן גדול? הוא מאמן טוב, לא יותר מזה.
    אותם שחקנים יירכשו ונראה את אותו דבר במודל קצת שונה. המאכזבים יילכו (או לפחות חלקם) ויירכשו מאכזבים חדשים שיקראו להם אינגס ואלוהים יודע איך.

הקבוצה הזאת צריכה להימכר לידיים עשירות אחרת העתיד שלנו נראה כמו כמו ההווה. מועדון בדרך לשום מקום. אנחנו הדפוקים, אנחנו אלה שלא מבינים שזה המצב ומקבלים אותו. במקום זה ממשיכים לדפוק את הראש בקיר כאילו קורים כאן דברים מפתיעים..

8. Raulito Madridista

תנסו להגיע לפואנטה שלי, עוד 2-3 שורות.
    'באנגליה' אני אמנם ארסנל - מה לעשות, ככה זה בתור ילד, אתה מתחבר לקבוצה בכל ליגה ולפי שחקנים שאתה אוהב - אינטר בגלל רונאלדו, ויירי וטולדו, באיירן בגלל אוליבר קאן, אייקס בגלל כריסטיאן קיבו ואיברהימוביץ(באמת).
    אבל עצוב לחשוב שג'רארד היה יכול לעזוב את ליברפול עם אליפות אדירה אשתקד או לפחות העונה עם הגביע האנגלי.

לירן שכנר כתב על זה במעריב הבוקר והזכיר את גמר הגביע ההוא מ-2005-06 כשג'רארד נתן משחק ענק והשווה ל-3:3 מול בניון בווסטהאם עם פצצה לחיבור ברגע האחרון. כשהתעדכנתי בתוצאת המשחק רק אמרתי לעצמי - 'שלא יחרבנו את זה כמו כל העונה, רק בגלל ג'רארד'.

מצטער שלא התרשמתי יותר מידי מהשיפור בחצי השני של העונה ומכל הדיבורים סביב כמה סטארידג' היה חסר, גם אם זה נכון. ליברפול לא בכל עונה יכולה להוציא 100 מליון ליש"ט, והקיץ היא כתבה את המדריך 'איך לא!!! עושים זאת נכון'.

9. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

כתבנו כבר הרבה מדריכים, זה הסיפור שלנו מה לעשות.
    חבל לי מאוד על ג'ררארד, אני לפעמים נזכר בעונה שעברה וכמה נהנתי וכמה היינו קרובים וזה משהו שבחיים לא נשכח, גם גביע לא היה עוזר. מה אפשר לעשות? זה הכדורגל, הוא יכל לקחת אותנו לרגע אושר נדיר והוא הפיל אותנו והשאיר צלקת. היום זה בקטנה, שנה שעברה זה משהו שלא יחלים שנים.
    גמר 06 היה אחד ההופעות האינדיבידואליות הגדולות ביותר שהיו בגמר כלשהוא, ג'ררארד היה פשוט מושלם.

oranfu, Ori8 ו-Mellow29 אוהבים את זה.
  10. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

כולנו מקבלים את זה ששחקנים צריכים ללמוד ולהתקדם, אנחנו לא חותכים אותם על העונה הראשונה אלא אם מדובר ממש בזוועה. גם מנג'רים זקוקים לזמן כדי להתקדם. לא קיבלתם מנג'ר שהוא תוצר מוגמר כשהחתמתם את רוג'רס. מצד שני, קיבלתם עונה ראשונה בה היתה התקדמות ועונה שנייה נפלאה. השלישית היא ללא ספק כישלון גדול, למרות שגם בה לזמן מה נדמה היה שרוג'רס מצליח ללכד ולקדם את העסק, אבל למה לראות דווקא בה את מה שמייצג אותו? מי אמר שמעכשיו זה יהיה ככה ושהוא לא יכול לשחזר את העונות הקודמות? לבנות מחדש? גם הוא לומד, גם הוא יכול להשתפר, להתחדד טקטית, לצבור תובנות מדברים שחווה בפעם הראשונה - שילוב בין ליגה לליגת האלופות, עונה שמסתיימת בתחושה מרה, מכשול גדול במועדון גדול.

לכל הפחות הוא שווה עוד עונה, אלא אם יש לכם אפשרות להביא תותח, מישהו שהוא אחד המאמנים הטובים בעולם. ואלא אם קלופ ירצה - ובואו נזכור שגם הוא לא דבר בטוח, מי יודע איך הוא ימצא את אנגליה ואיך אנגליה תמצא אותו - אז אני באמת לא רואה איפה יש לכם אפשרות להשתדרג בתפקיד המאמן. אולי מישהו שיגיע על תקן משהו שרוג'רס היה לפני שלוש שנים ייראה טוב יותר, כי לא יהיה עליו את הכתם של העונה הזו, אבל הוא לא באמת יהיה אפשרות עדיפה - וגם לא יהיה לו את הניסיון החשוב שרוג'רס צבר אצלכם. זה סתם יהיה בזבוז של התקופה הזו.

Mellow29, alexshw ו-אלעד אוהבים את זה.
  11. oranfu Member

איבדתי בו אמון. העונה הזאת כישלון גדול ואני לא יכול לציין שום דבר חיובי העונה. ההיפך המוחלט לעונות הקודמות.

אתמול אמרתי לגיל שלא נעבור את וילה, זה בכלל לא הפתיע אותי היום. אנחנו נראים זוועה כבר תקופה לא מבוטלת (וכל העונה הזאת לא נראים טוב).

בעונה הראשונה ראיתי שהוא בונה משהו, זה היה ברור מאוד. העונה הקודמת היתה באמת נפלאה והכי מהנה שלי אי פעם מהקבוצה הזאת. זה לא יאומן כמה זה השתנה העונה. העונה הכל רע בעיניי. כדורגל הגנתי, איטי, בלי משחק לחץ, בלי הצטרפות להתקפה, בלי הזדמנויות לצעירים (אני לא מדבר על מרקוביץ' ואמרה אלא צעירים מהנוער שלבטח לא פחות טובים מחלק מהרכש), בלי תוכנית ברורה ומעל הכל רכש פשוט ביזיוני.

הוא מתעקש לא ללמוד. כמה אפשר להתעקש על אלן קשר התקפי כמה? למה לא לתת יותר קרדיט לבאלוטלי (זה לא כאילו יש חלוץ אחר)?

טים שרווד עשה לו היום בית ספר עם קלברלי, דלף וגריליש (טוב הילד הזה באמת מוכשר, ראיתי אותו בנוער).

כישלון גדול בליגה, כישלון עצום באירופה, כישלון בגביע הליגה, כישלון בגביע (חצי גמר לא בהכרח כישלון אבל היתה לנו הגרלה דיי קלה והזדמנות גדולה העונה). זה לא שהעונה פשוט לא מוצלחת ואז לא היתה לי בעיה לתת לו עוד עונה בהתאם למה שראינו שנתיים אחרונות אלא העונה הזאת פשוט גרועה בכל המובנים ואני לא רואה שום דבר שמשאיר אותי אפילו טיפה אופטימי בקשר לעתיד.
    אז אני לא נפטר ממנו עבור כל מנג'ר, אבל כן רוצה לראות מישהו אחר מגיע. שלא לדבר על זה שקלופ פנוי הקיץ ולפי הדיבורים בתקשורת יש מצב שלא תהיה עליו כזאת תחרות וזאת הזדמנות למנות מנג'ר באמת מהשורה הראשונה (הייתי מעדיף אותו האמת על כל מנג'ר אחר בעולם).

12. alexshw Member

סיטי, ריאל, ברצלונה - זו התחרות שיכולה להיות עליו.
    ריאל אם לא תיקח שום תואר, ברצלונה בגלל בחירות לנשיאות, זה המון פוליטיקה.

13. oranfu Member

לכן הזכרתי את הדיבורים בתקשורת. אומרים שסיטי רוצים את פפ, ברצלונה בדרך ל(לפחות) אליפות אז קצת קשה להאמין שיחליפו מאמן ובריאל יכול להיות זידאן כשבכל מקרה הדיווחים מגרמניה הם שקלופ רוצה אנגליה.

למרות שגם אם הוא ירצה לבוא ואנחנו לא נמשיך עם רודג'רס, אני מניח שנמנה את גארי מונק או מישהו כזה.

14. Mellow29 Kopite

גם קלופ נכשל בגדול העונה, יש שיגידו שהכישלון שלו אפילו יותר קיצוני מהכישלון של רודג'רס העונה. בלי להשוות את מה ששניהם השיגו בקריירה, אני לא רואה בקלופ איזו מנייה בטוחה ששווה בשבילה לזעזע את המערכת. מנג'ר מעוטר כמו ואן חאל אכל פה חצץ וזכה להשוואות למויס, צ'לסי של מוריניו נראת חלשה יותר אחרי שנתיים והמון כסף שהושקע בה, גווארדיולה שוב מקרטע עם באיירן בזירה האירופית... אני לא משווה את רודג'רס לכל השמות הגדולים שהזכרתי, שבוודאי עשו יותר ממנו בכדורגל העולמי, אבל אולי הציפיות ממנו הן פשוט לא ריאליות. הציפיה שהוא יהיה מנג'ר מושלם שיקבל תמיד את ההחלטות הנכונות לא מתממשת עם מנג'רים ענקיים כמו מוריניו, גווארדיולה וקלופ, אז למה שדווקא בליברפול יהיה מנג'ר טוב יותר?

אני חושב שביחס למעמד שלנו באירופה, קבוצת דרג שלישי ביום טוב, המאמן שלנו שווה יותר מזה. הוא לא נופל בכלום ממנג'רים אחרים של קבוצות ברמות האלה, וכבר ראינו שהוא מסוגל לבנות פה קבוצה מוצלחת.
    אם אנחנו רוצים לעשות צעד קדימה, השינוי לא צריך להיות בקווים, הוא צריך להמשיך לעבר קומת הבורד והקומיטי. צריך להיות שינוי של הצורה בה אנחנו מאתרים ומסננים את המטרות, הדרך בה אנחנו מנהלים מו"מ, הדרך בה אנחנו סוגרים חוזים עם שחקני מפתח - כל אלה נמצאים הרבה, הרבה מתחת למעמד שלנו באירופה. בלי להכיר את הפרטים - הכשלונות שלנו, פעם אחר פעם אחר פעם, מוכיחים שאנחנו מתנהלים כמו קבוצה שראוייה במקרה הטוב לסטיוארט פירס. לא לרודג'רס ולא לקלופ.
    אני מסכים עם אורי. עד שמשהו מהותי לא ישתנה בדברים שפירטתי, תחת הבעלים הנוכחיים או תחת בעלים אחרים, אנחנו נמשיך לפתוח כל עונה עם סיכוי מינימלי לטופ4.

15. oranfu Member

קלופ עשה הרבה יותר מרודג'רס עד העונה. ברור שהוא לא מניה בטוחה ויש לו חסרונות, אבל הוא לקח קבוצת תחתית (פחות או יותר) בגרמניה והוביל אותה לשתי אליפויות וגמר אלופות עם משאבים דלים יחסית וכשכל עונה מוכרים לו שחקני מפתח.

לא מצפה מרודג'רס להיות מושלם, גם הייתי מקבל עונה פחות טובה מהעונה שעברה. אבל העונה עלובה. הוא נכשל בהכל כולל הכל וזה אחרי שקיבל הרבה כסף.

אני מסכים עם כל מה שרשמת, יש לנו בעיות אפילו יותר גדולות. מצד שני, רודג'רס רצה את אלן, בוריני, לוברן, לאלאנה, למברט, וויליאמס, דמפסי, סיגורדסון, אינגס, מילנר ועוד. לחלוטין לא סומך עליו ברכש ומעדיף שמישהו אחר יהיה אחראי על זה (לא שנצליח לסגור עיסקאות גם אם נאתר שחקנים טובים...).

מצב נושא:
הנושא נעול.