ליברפול 2014/15

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Mellow29, ‏21/10/14.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

משחק של רוג'רס לצערי. פתחנו סביר עם גול טוב (איזה תיאום בין ראזה לקוטיניו במסירה), ואחרי שוילה השתלטו הוא עשה חילוף גרוע מאוד לטעמי - פשוט כי הוא הזיז את השחקן היחיד שבאמת תיפקד לעמדה פחות טבעית ופחות מרכזית בשבילו. אם נגד ניוקאסל הוא הבליט את שני השחקנים שנמצאים בכושר הכי טוב, הנדו וקוטיניו, אז היום הוא העלים את האנגלי עם ההכנסה של ג'רארד להרכב ואת הברזילאי כאמור באגף ימין. כמו כן כשאתה בפיגור ורואה שקוטיניו נעלם ולא מצליחים להעביר כדור מהגנה להתקפה, תעשה חילוף התקפי ותכניס אותו לשלישיית הקישור. אני הרגשתי שניהול המשחק היה גרוע מאוד היום.

חבל ששוב עונה הולכת לפח. הלוואי שנצליח להגיע לרביעי אבל ממש מתקשה להאמין.

2. הקופ בישראל Member

מעריך שקלופ ירוץ כמו שאר הכוכבים שלו לבאיירן ופפ למ.סיטי.

מזכיר שוב את הכתבה הזאת מ15.12.2014

ועדת ההעברות בליברפול

ג'יימס פירס הוא אחד האנשים המהימנים ביותר בכל הנוגע ל-LFC, ולדבריו יכול להיות שועדת ההעברות (TC) הפכה את העבודה של רודג'רס באנפילד להרבה יותר קשה. המכירה של שחקנים בכירים על משכורות גבוהות וההחתמות שרודג'רס עשה העונה לא היו לגמרי שלו, אלא החלטות של הועדה.

הרבה מאמנים סירבו לעבוד תחת מנהל ספורטיבי כשרואיינו למשרת המאמן של LFC לפני שברנדן הגיע. FSG הקימו את הועדה הזו לאחר המינוי, ועדה שהיא זהה, או שברשותה יותר כוח, אולי, משיש למנהל ספורטיבי, ובבד בבד נותנת רושם שהמאמן בשליטה מלאה על כל המתרחש. כל החלטה שהמאמן מקבל בנוגע להחתמות ולחוזים עומדת להצבעה של חמישה אנשים בועדה. רק כאשר יש רוב של מצביעים, רודג'רס יכול להחתים את השחקן שהוא רוצה. אחרת עליו לאלתר עם השחקנים שנבחרו ע"י הועדה.

פירס אומר שרודג'רס מעולם לא רצה להחתים את באלוטלי אבל הוכרח להתפשר בנושא. במילים אחרות, זו הייתה הועדה שלא הצליחה להחליף את סוארז בסופו של דבר למרות שקיבלנו עליו רווח גדול. פירס אומר שרודג'רס הבהיר שהוא רוצה להביא את מישל וורם ושהחתמה של שוער היא בעדיפות עליונה. ועדת ההעברות סירבה לשלם את הערך שלו, למרות שהוציאה רק 30 מ' פאונד בקיץ, נטו. לכך יש גם השפעה משמעותית על היכולת של מיניולה, משום שליברפול לא ניסתה להביא לו תחרות.

לגבי לוברן - פירס אומר שתשלום של סכום גדול עבורו הייתה הגיונית לגמרי בזמנו, לא כשחקן 'לעתיד', אלא בלם איכותי. הציפיה הייתה שהוא will hit the ground running, מה שלא קרה כידוע, וזו אכזבה גדולה.

טון דומה עולה מדבריו של מייק ברנארד, עובד לשעבר של FSG שאמר שברנדן לא מצליח לראות עין בעין עם כמה מחברי הועדה ועם ההחתמות. ברנדן, לדבריו, רצה להביא את אריקסן ובוני אבל הצעתו נדחתה בועדה. העניין הזה הולך אחורה, לחלונות הקודמים, בהם ליברפול כשלה בלהביא את הכסף הדרוש להבאתם של שחקנים שרצו לבוא לליברפול, בשלב מוקדם של החלון. מו"מ מדשדשים והצעות נמוכות (מה שנקרא low-balling) הביאו לכך שליברפול לא הצליחה להביא מטרות כמו וויליאן, סלאח, מחטריאן, קונופוליאנקה ועוד. רודג'רס זיהה את דייגו קוסטה כמטרה עבורו כשהלה שיחק כחלוץ-אגף, הרבה לפני שהפך לחלוץ המרכזי שנמצא במרכז ההתעניינות העולמי. הועדה חשבה שסעיף השחרור שלו בזמנו, של 20 מ' פאונד, היה גבוה מדי. השאר הוא היסטוריה. בעוד שאנחנו גררנו רגליים בנושא המטרות שלנו, מועדונים אחרים באו, הראו את המזומנים, ועטו עליהם בעוד אנחנו צופים בחוסר אונים. אבל לגבי סאנצ'ז, פיל תומפסון הצהיר בזמן המונדיאל שהוא in the bag. אבל יותר מדי משא-ומתן שירד לפרטים ותנאי שיטת התשלום הניחו לארסנל להתגנב ולסובב לו ולאשתו את הראש.

פירס לא מאמין בתירוץ הפופולארי שאחרי שסוארז עזב רודג'רס חזר לגודלו הטבעי, ולא שזה היה האורוגוואי שגרם לברנדן להיראות טוב בעונה שעברה. הוא אומר שהפקחות של ב"ר גרמה לשגשוג של הקבוצה בעונה שעברה, לא רק סוארז. הציפיות גדלו בגלל הכדורגל של העוה שעברה, והוא מוסיף שלליברפול קשה עם הלחץ הנוסף הזה.

פירס טוען שהמעמד של בוריני הוא 'מוזר' והוא תוהה אם לא מדבר בכך שהמועדון לא מראה את התסכול שלו לגביו, אחרי שלא לא הצליחו להשיג 14 מיליון מסנדרלאנד, ו-13 מ-QPR. הם בהחלט מבהירים לו שלא כדאי לו לדחות הצעה נוספת בינואר.

עיתונאי נוסף, גרהם ביקרופט, אומר שיכול להיות שבוריני הצהיר שהוא מעדיף לשבת על הספסל ולקבל משכורות או לגמור את החוזה שלו, מאשר לעבור למועדון קטן כדוגמת סאנדרלאנד, או QPR, שמסרבים לשלם משכורותצ גבוהות יותר מאשר LFC. יכול להיות שזו הסיבה שהוא 'מוקפא'. אולי כהחלטה של המועדון ולא של רודג'רס.

בפעם האחרונה שפירס דיבר עם ברנדן, המנג'ר אמר שצ'אן וחלק מהשחקנים החדשים עדיין מנסים להתאקלם לפילוסופיית הכדורגל שלו, ואולי זו הסיבה שהוא נאלץ לשחק עם כאלו שיודעים למה מצפים מהם. פירס אומר שינסה לדבר עם רודג'רס שוב לגבי צ'אן, כדי לגלות מעט יותר לגבי העמדה שלו בנושא.

לפי פירס יכול להיות שהעונה של ליברפול עשויה להיות תלויה בחזרה של סטארידג' ולציוות שלו כצמד עם באלוטלי בחוד, ואז לתת לשאר הקבוצה להתחבר. פירס לא יודע אם FSG מתכוונים להוציא כסף בינואר, אבל השאלה היא האם הם יכולים שלא להוציא. מכיוון שעסקת הטלוויזיה של לג"הא מביאה איתה רווח של 40 מ' פאונד, במקום ה-25 מ' פאונד כפי שהיה עד כה, הוא גורס שכן. במיוחד על חלוץ איכותי, בהתחשב בכושר של סטארידג'.

https://soundcloud.com/anfieldhq/james-pearce-corrected

StevenGerrard אוהב/ת את זה.
  3. הקופ בישראל Member

רודג׳רס לא הולך לשום מקום, אלא אם הנרי ישנה את דעתו עפ״י הלב. הוא חתם על חוזה ארוך טווח לפני פחות משנה (עפ״י פירס מהאקו).

@pkirchb: @JamesPearceEcho do you still think Brendan's job is safe, James?

@@JamesPearceEcho: @pkirchb It's safe, unless there's a change of heart in Boston over the next month. He signed new long term deal less than a year ago.

4. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

מהתחושה שלי, מבלי שיש לי מושג אמיתי איך מורכב הקומיטי הזה, יהיה את הצד שנגד רוג'רס שיגיד שהוא אחראי לרכש ויהיה את הצד שבעדו שיגיד שהוא לא קובע מספיק. אם יש 5 אנשים שמחליטים והוא אחד מהם, מי מעלה את השמות לועדה? רוג'רס? מישהו אחר? האם הגיוני שהועדה פסלה שמות שהצליחו וקיבלה שמות שלא הצליחו בהכרח? האם לא ייתכן שעלה שם שלא הצליח במקום אחר והוועדה פסלה אותו מלבוא אלינו ובכך גם הצילה את רוג'רס מרכש רע? האם אין מקרים של רכישות שרוג'רס דחף ושכנע וכשלו לבסוף?
    אני נגד השחור-לבן הזה שמתואר ברוב הכתבה שמעלי.
    יש ראש מערכת מקצועית והוא אחראי לטוב ולרע, לא יכול להיות שכל כך הרבה כסף הלך בקיץ ובקושי רואים ממנו תרומה על המגרש ותגידו לי שלרוג'רס לא היה יד בזה והוא קורבן של 3-4-5-6-6-7 אנשים חסרי מושג, זה לא מציאותי.
    אני כבר רשמתי שאני ממשיך איתו בכל מקרה.

5. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

מיד כמעט אחרי האליפות הצפויה של פ.ס.וו איינדהובן יצאה הידיעה על המעבר הצפוי של ממפיס דפאי בקיץ. פ.ס.וו למרות האליפות בקשיים כלכליים ואמורה למכור את הנכס הכי גדול שלה. המתעניינות העיקריות: ליברפול ופ.ס.ז'. הסכום מוערך ב-20 מיליון אירו.
    PSV hoopt op financiële klapper|Psv| Telegraaf.nl

6. alexshw Member

לדעתי יונייטד המתעניינת העיקרית

7. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

גם היא מוזכרת.

8. StevenGerrard Member

9. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

ממפיס דפאי זאת הצהרה ותוספת מושלמת לקישור הלוקה בכיבושים שלנו. לצערי אני חושב שאנחנו לא נוכל להתחרות במתעניינות בעיקר בלי ליגת האלופות.

10. Mellow29 Kopite

זה יהיה יום מאוד מוזר, היום הזה שבו ליברפול תחתים שחקן שמנ' יונייטד ופריס סן ז'רמן מעוניינות בו. זה לא הולך לקרות...

אם יש שובר שוויון חשוב בכל העניין של רכש, זה לא רק הכסף או ליגת האלופות אלא גם העיתוי. הייתה לנו ליגת אלופות והיינו מוכנים להציע לסאנצ'ז שכר גבוה יותר מבארסנל, אבל כשנכנסו לתמונה הוא כבר היה בכיס של ונגר. זה עוד נקודה כושלת בהתנהלות שלנו, וכזו שלא צריכה בכלל להיות תלויה בהישגים על המגרש. חודש מאי מתקרב, אנחנו כמעט בחוף הים, זה השלב שבו אנחנו כבר אמורים להתחיל למכור את ליברפול לשחקנים כמו דפאי, פירמינו ולקאזט (נראה כמו שלושת השחקנים החמים בשוק ההעברות בקיץ הזה). אם נחכה עד שונגר או ואן חל ישכנעו אותם, אח"כ שום דבר כבר לא יעזור.

oranfu אוהב/ת את זה.
  11. StevenGerrard Member

לפחות התלונות על לכוון נמוך (אינגס ומילנר) התחלפו במשהו אחר.

12. Ori8 Member

אינגס ומילנר אלו עדיין השחקנים שאחריהם נרדוף בקיץ ובדיוק הכיוון שאליו נלך. הם לא התחלפו באף אחד למרות הפנטזיות שלנו כאן. זה עצוב כי זה בדיוק הכיוון שהביא אותנו לאיפה שאנחנו נמצאים היום. זה בלתי נתפס איך מועדון ממשיך ללכת באותו כיוון למרות עונות אחרי עונות של כישלון מאותן סיבות בדיוק. אבל בתכלס? כשרודג'רס מוקף בצוות אימון ויועצים שאימנו איתו בסוואנסי...אני לא באמת מצפה שיבינו שאינגס ומילנר אלו מטרות לא ראויות.

ובנוגע לרודג'רס - אני גם לא הייתי מחליף אותו הקיץ רק בשביל להחליף. אבל כשקלופ מתפנה ככה במקרה ואין עדיין אף קבוצה שברור במאה אחוז שתחליף מאמן - הייתי מצפה מליברפול שתקפוץ עליו בכל הכוח ותפתה אותו עם חוזה שמן. דווקא ממאמנים מסוגו אני כן מאמין שלאמן את ליברפול זו אופציה שתקרוץ לו. שווב לנסות לפחות, לא?

וקצת מהכתבה של מיכאל יוכין בוואלה על ליברפול-קלופ: הקופ עם קלופ: יורגן קלופ צריך להחליף את ברנדן רוג'רס בליברפול - וואלה! ספורט

לא כל מועדון יתאים לו. מנצ'סטר סיטי, קבוצה מלאכותית למדי עם סגל כוכבי על מזדקנים בה נדרש ריענון בקנה מידה עצום, היא ההיפך המוחלט מקלופ. יאיא טורה לא יקפוץ איתו כמו מטורף על הקווים. את הסגנון המסורתי של ברצלונה פסל הגרמני בזמנו כמשעמם, כי המוטו שלו הוא "כדורגל רוק כבד". גם ארסנל, שהתרגלה למה שהגדיר קלופ עצמו כ"קונצרטים" של ארסן ונגר, לא בדיוק מצלצלת נכון. ריאל מדריד היא האפשרות הגרועה ביותר מבחינתו, כי הפוליטיקה מאחורי הקלעים קודמת שם (ובמידה רבה גם בבארסה) לכדורגל. מנצ'סטר יונייטד? אולי, בערבון מוגבל, אבל לואי ואן חאל ממש לא ממהר לשום מקום – הוא הרי יוצא לפנסיה אחרי שיסיים את הקדנציה באולד טראפורד.

ליברפול מודל 2015 לא זהה לדורטמונד מודל 2008, אבל היא הכי קרובה שאפשר לבקש. מועדון פאר עם נפש מיוסרת, קהל נאמן שממלא את האיצטדיון, ושלד טוב של שחקנים צעירים, אותם אפשר לגבש מאחורי הרעיון הגדול. ג'ורדן הנדרסון, דניאל סטארידג', אמרה ג'אן, פיליפה קוטיניו, אלברטו מורנו, ממאדו סאקו, ג'ו אלן, וגם ראחים סטלינג אם יאפס את הראש – כולם בני 25 ומטה, וכולם מתאימים מאוד לשיטה של קלופו, כי היא ממש מזכירה, כאמור, את ליברפול של העונה שעברה. על השלד הזה אפשר לבנות קבוצה לשנים ארוכות, וזו המטרה של קלופ כאשר הוא בוחר את עתידו. הוא מחפש הרמוניה קרובה לשלמות בין כל מרכיבי המועדון, כמו זו שהיתה לו בדורטמונד, והנהלת ליברפול – יותר מכל הנהלה אחרת – יכולה לספק לו זאת. אי לכך ובהתאם לזאת, ולנוכח כל האירועים בשבוע האחרון, אפשר להעז, להמר, אולי גם לקוות – בקיץ הקרוב ימונה יורגן קלופ למנג'ר החדש של ליברפול.

נערך לאחרונה ב: ‏20/4/15
    oranfu אוהב/ת את זה.
  13. JohnTerry26 Member

יש בזה הרבה מאוד היגיון (קלופ לליברפול). השאלה איך אתה עושה את זה לרודג'רס, לא אתה ספציפית אלא המועדון, אחרי שהוא הביא את הסגנון ה'קלופי' הזה בעונה שעברה. מה אתה בדיוק אומר בזה שעונה אחת עם רכש לא טוב ואילתורים ונסיונות לא מספיק טובים של המאמן וזהו זה נגמר? האם הוא לא יכול לחזור לכדורגל הטוב של העונה שעברה אם יביא שחקנים מתאימים הפעם?

אם הייתי אוהד ליברפול והייתי מונע לחלוטין מהראש ולא מהלב או משהו כזה, הייתי שמח לראות את קלופ במקום רודג'רס, זה פשוט הימור בטוח יותר שתחזרו לדרך של עונה שעברה. אבל זה צעד דושבאגי למדי בגלל שבעונה שעברה זה היה כל כך דומה. אפילו בחוסר הידע לייצב הגנה הם דומים.

Die Werkself אוהב/ת את זה.
  14. golding מנהלים

יש לא מעט דמיון גם בהיבט של הworking class culture בין שתי הערים, ואני בטוח שקלופ רואה בקבוצתו החדשה פרויקט ארוך טווח - לכן ליברפול בהחלט נראית כמו אופציה הגיונית.

אני מסכים עם טרי, אני לא יודע אם פיטורים של רודג'רס הם הוגנים בשלב הזה.

15. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

לדעתי זה לגמרי דיון היפותטי. זה מאוד רומנטי לחשוב שקלופ רוצה פרוייקט דומה לזה שכבר הצליח בו בדורטמונד, המציאות אומרת שכדי לקחת אליפות באנגליה עם פחות כסף אתה צריך לעקוף 3+ אימפריות כלכליות ולתת עונה מהסרטים. בגרמניה מספיקה עונה רעה של באיירן מינכן ואתה בתמונה. קלופ עזב כרגע קבוצה שלא מסוגלת להחזיק בשחקנים הטובים ביותר שלה לאורך זמן וכתוצאה מכך נעלמת מהצמרת, האם הוא רוצה לעבור שוב לאתגר את עצמו באותם המכשולים? ההצלחה שלו עם דורטמונד אמורה להיות כרטיס הכניסה שלו לג'ובים נוחים יותר, כאלה עם מטרות יותר ריאליות. לקחת אליפות או לתת כדורגל מצויין עם מנ סיטי/ברצלונה/ריאל/באיירן זה משהו מתקבל על הדעת, יש לזה אחוזי הסתברות טובים. להכניס את ליברפול לטופ 4 שלא נדבר על להחזיר אותה לימים של שנות ה70/80 להם אין שום קשר למציאות של היום זה כבר משהו קשה מאוד, הסתברותית קשה יותר מהאופצייה הקודמת. קלופ הרוויח לגיטימציה לג'וב ענקי, ליברפול זה לא ג'וב ענקי.

oranfu, StevenGerrard ו-Mellow29 אוהבים את זה.
מצב נושא:
הנושא נעול.