ליברפול 2014/15

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Mellow29, ‏21/10/14.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

הקריסה של הקבוצה מאז ההפסד למנ יו באנפילד שהסתיימה עם הדובדבן שעל הקצפת עם ביזיון בסטוק מעלה המון שאלות לגבי רוג'רס. אני לא מתפלא שכמות האוהדים שתמכו בו הולכת ונעלמת, הוא נראה רע מאוד כמו הקבוצה שלו ואני כבר לא אתפלא אם היו שחקנים שעשו היו חצי בכוונה כדי שיילך.
    ראול, אני לא הבנתי למה קלופ מתאים יותר לנו מאשר לריאל מדריד. אני חושב שלכל מאמן שיש לו מה להפסיד אסור להגיע לליברפול. זה מועדון עם ציפיות מוגזמות, כזה שסיים מעל מקום 6 פעמים ספורות בשנים האחרונות ותראו את התגובות כשהוא מסיים 6. כזה שמוגבל מאוד תקציבית בהשוואה לקבוצה ה-4 הכי חזקה כלכלית באנגליה אבל אמור לכאורה לסיים במקום הזה בטבלה. כזה שיש לו עבר יותר מדי מפואר שכבר לא קשור כלל לקבוצה של היום. למה לקלופ לעשות את זה לעצמו? רק מאמנים שהם בגדר כשרונות עולים, כמו רוג'רס של סוואנזי נניח, צריכים לשקול להגיע אלינו.

StevenGerrard ו-Ori8 אוהבים את זה.
  2. Mellow29 Kopite

אני לא חושב שאי פעם הייתי שמח כל-כך לפספס משחקים של ליברפול כמו ששמחתי שלא יצא לי לראות את 180 הדק' האחרונות של סטיבי במדים שלנו.
    מביך מאוד. הכתם הזה רשום על הרבה מאוד שחקנים, אבל בטוב וברע למאמן יש אחריות. אני לא כותב שצריך לפטר אותו אבל יתכן שאם הייתי סובל 180 דקות עצובות ומביכות כל כך, אולי הייתי נשמע אחרת, כך שאני לא שופט אוהדים שבעד לפטר אותו.

הוא עשה הרבה מאוד בשנתיים הראשונות וזה לזכותו, אבל אני מרגיש שהנפילה במחזורים האחרונים הרבה יותר מזכירה את העונה האחרונה של בניטז. לעונה הזו היה פוטנציאל להסתיים בצורה יחסית חיובית גם בלי הצלחה, כל מה שהיה דרוש זה להמשיך את הרצף המוצלח מינואר-פברואר ולסיים בצורה יחסית מכובדת במקום החמישי. במקום לתקן ולהשאיר טעם טוב לעונה הבאה, התפרקנו וזה באמת מרגיש כמו אדמה חרוכה. אחרי העזיבה הצפויה של סטרלינג וג'רארד, אנחנו נשארים שוב עם שני שחקני כדורגל טובים+, קוטיניו והנדרסון. זה מעט מדי, וזה לא רחוק מהמצב שבו היינו אחרי הפיטורין של דלגליש. back to square one.

מי מתאים להזיז אותנו קדימה במצב הזה? עד איך שזה נראה בחודש מרץ, חד משמעית רודג'רס היה האיש. עכשיו זה מרגיש כאילו המומנטום שלילי, אם לא נעשה דברים רציניים בקיץ כדור השלג הזה יתגלגל עד לפיטורין בדצמבר. לא מקנא בהחלטות ש-FSG צריכה לקבל.

StevenGerrard אוהב/ת את זה.
  3. oranfu Member

מגיעה לו הזדמנות לתקן? מה הוא עשה כל העונה? הוא לא מראה כאילו יש לו מושג איך לתקן. אותן החלטות אומללות חוזרות על עצמן משחק אחר משחק.
    אם מגיע לו להמשיך בעקבות העונה הקודמת, אז למה לא מגיע לו להיות מפוטר בעקבות העונה הנוכחית?
    העונה הזאת היתה עלובה בכל היבט אפשרי של העבודה שלו. זה לא יאומן כמה הקבוצה שונה מהעונה שעברה, הבדלים קיצוניים לא רק ביכולת אלא גם בדרך והסגנון.

יש לא להצליח, ויש אתה מה שקרה לנו העונה. לא יודע כמה מכם (בטח מי שלא אוהד) ראה את המשחקים האחרונים, אבל הם היו פשוט ביזיון. אנחנו גרועים בכל היבט אפשרי של המשחק. הגנה פח, התקפה לא קיימת, לא מחזיקים בכדור, לא מפעילים לחץ, עלובים במצבים נייחים, אופי בתחתונים.

אגב, להגיד שאמרה אשם בשלושה שערים זה שטות. הוא אשם בשער אחד. בעוד שני שערים הוא היה יכול\צריך לעשות עבודה טובה יותר, אבל בטח לא אשם. זה הרי ברור שהוא לא מגן ימני, אבל רודג'רס לא מוכן לשחק איתו בקישור ככה שהוא משחק ממש מגן ימני ברביעיית הגנה. מי היה מאמין שההגנה הזאת לא תהיה טובה...

נערך לאחרונה ב: ‏25/5/15
  4. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

יש עונות שבהן אין בכלל דיון לגבי המשך דרכו של המנג'ר (אלא במועדונים כמו ריאל מדריד וכו'...) ויש עונות שיש בהן מקום לדיון. רוג'רס לא עשה את העבודה הכי טובה, זה ברור, ועדיין - אין ספק שהוא נפל הרבה מאוד על דברים שקרו כבר בקיץ, עם הרכש הכושל. יש גבול כמה מנג'ר יכול לסגל בינוני להיראות טוב. לזמן מה, אגב, שוב היה נראה שהוא מצליח לקחת את ליברפול קדימה תוך כדי העונה, אם כי הפעם זה התרסק חודשיים לסוף.

ועדיין, תכל'ס, כששמים את האמוציות בצד אחרי הפסד כל כך כבד, ומסתכלים בהיגיון, יש לכם אופציה טובה יותר? מבין המאמנים שאתם יכולים להביא, ריאלית, יש כאלה שיתרונם הם שאין להם את הכתם של העונה הזו שיש לרוג'רס. אבל גם אין להם את הפן החיובי של העבודה הקודמת שלו אצלכם.

עם הסיפור של סטרלינג, ברור שהמנג'ר הוא לא הבעיה הכי גדולה שלכם כרגע.

אלעד ו-Don Joan Roman אוהבים את זה.
  5. Sir Alex Las' Killa

לדעתי ההחתמה שהכי פגעה בליברפול היא זו של מריו באלוטלי. לאו דווקא בגלל התקרית עם הנדרסון, אלא בגלל העצלנות והאדישות שלו שגוררת אחרים. לדעתי הוא עשה ועושה נזק חמור למורל הקבוצתי.

הייתי נותן לרוג'רס הזדמנות אחרונה לתקן.

alexshw ו-Don Joan Roman אוהבים את זה.
  6. Don Joan Roman Member

רוג'רס עשה עונה אדירה אחת ועונה מביכה אחת, אני חושב שהעונה הבאה צריכה להיות המבחן שלו, אם המועדון יציג יכולת כל כך עלובה צריך לפטר אותו.

ובאמת שהמשחקים האחרונים של ליברפול זה ביזיון עצום, בית"ר נורדיה שיחקה יותר טוב ממה שהם הציגו במשחקים האחרונים וזה עוד כשהם אמורים להיות בשיא המוטיבציה כדי להיפרד מקינג ג'רארד כמו שצריך

7. oranfu Member

עם כל היחס לרכש הכושל, אין שום סיבה שניראה כל כך עלוב (חלק לא מבוטל מהרכש זה שחקנים שהוא רצה). אין שום סיבה שנשנה מערכים מיליון פעם תוך כדי משחק, שלא נוכל להגיד שום דבר שהקבוצה עושה טוב. הוא מתעקש על הרכבים רעים והקבוצה פשוט לא משחקת. אין לי מושג מה תוכנית המשחק שלנו העונה חוץ מלתת את הכדור לקוטיניו. זה ממש עושה רושם שלשחקנים אין שום מושג מה הם אמורים לעשות.

בקשר לבאלוטלי, צר לי, אבל זה מגוחך להגיד דבר כזה. יש לנו בעיות הרבה יותר גדולות מבאלוטלי. מצחיק להפיל עליו את הכישלון של העונה.

את מי אפשר להביא? קודם כל, קלופ כנראה פנוי עכשיו ולא עושה רושם שיש יותר מדי מועדונים גדולים שמחפשים מנג'ר.
    אני לא יודע מי זה צריך להיות, אני יודע שכל העונה האחרונה (ולא רק המשחקים האחרונים) היתה גרועה מאוד ושנאתי כמעט כל פעולה של רודג'רס. אז בכל מקרה העונה היא כישלון, אבל התקופה האחרונה, הבזיונות האחרונים (והשחקנים שהוא רוצה להחתים) אומרים שלא צריך להמשיך איתו.

אני מרגיש כאילו חלק מהכותבים לא ראו אותנו יותר מדי (מובן כשזה לא אוהדים שלנו) כשהם מתייחסים לעונה הזאת רק כ"כישלון". הקבוצה בכלל לא מזכירה את העונות הקודמות בהן ראו בבירור עבודה של מאמן, דרך, בנייה. העונה היתה כאוס אחד גדול על הדשא.

8. Mellow29 Kopite

סלח לי, אבל זו סטיגמה מגוכחת ולא רלבנטית. באלוטלי אדיש כי כזה הוא, הבעיה עם הרכש שלו היא לא ענייני עצלנות/חוסר מקצועיות/רעל בחדרי ההלבשה, כמו שחלק מאוהדי מילאן מכרו לנו. האמת העצובה היא שהוא פשוט כדורגלן מוגבל וחלש, ולצערי רק מעטים צעקו את זה בקיץ. עיקר הדיון נגרר להתנהגות ולגישה שלו - כרגיל, במקרה של מריו - והסיט את העניין מהבעיה העיקרית: בדיוק כמו קארול ולמברט, הוא לא טוב ולא מתאים מקצועית.

אין שום עדות לכך שהוא פוגע במורל הקבוצתי, ובחודשיים האחרונים שבהם התרסקנו הוא בקושי שיחק. הזוי להאשים אותו במשהו בכלל.

9. alexshw Member

מקצועית נטו היו לו תקופות גדולות ובפרט באנגליה למשל בעונת האליפות של הסיטי לפני 3 שנים. הבעיה איתו לחלוטין מנטלית וכמובן ראינו אותה במילאן ובמונדיאל.
    ליברפול בהחלט נפלה בפח בצורה מטופשת, אבל אל תהפכו אותו מבחינת פוטנציאל שהיה לו ללמברט

Sir Alex אוהב/ת את זה.
  10. Bill Shankly Member

עצוב...
    זה נראה כאילו השחקנים באו לסיים את העונה "בסטייל". בושה וחרפה ההפסד הזה ועוד למי, סטוק פאקינג סיטי ! אפשר לחשוב שמדובר בברצלונה או ריאל מדריד. בנוסף לכישלון הקטסטרופלי של העונה, הבלאגן חוגג בתוך המועדון האהוב שלנו. יש כל כך הרבה דברים שצריך לתקן על המגרש וגם מחוצה לו. אני לא יודע מאיפה להתחיל. ממרחק נגיעה באליפות עד לביוב תוך שנה. מדהים.

11. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני יכול להעיד מהצד שהדיון שהיה כאן בקיץ התנהל בצורה הבאה:

אוהד "איטלקי" : "באלוטלי גרוע ממש, grazie".
    אוהד ליברפול : "לא אכפת לנו מה הוא עשה מחוץ למגרש בקבוצה אחרת".
    אוהד "איטלקי" : "לא לא, הוא גרוע וכל הביקורת היא על מה שקורה על המגרש".
    אוהד ליברפול : "לא אכפת לנו כמה דירות הוא שרף, זה לא אומר שזה יקרה אצלנו"
    אוהד "איטלקי" : "לא הבנת, לאף אחד לא אכפת מזה, הוא פשוט שחקן גרוע"
    אוהדי ליברפול : "כן הבנתי, ההתנהגות שלו בזיונית, זה עדיין לא אומר שזה יקרה בליברפול"

אלעד, Sir Alex ו-JohnTerry26 אוהבים את זה.
  12. Bill Shankly Member

אני-יכול-להעיד שבאלוטלי היה במגמת שיפור במילאן והיה שחקן די חשוב ב2013-14. 14 שערים ב30 משחקים בסריה א' זה נתון מרשים אפילו אם הוא דחק את כל השערים ממטר. במונדיאל הוא גם לא היה רע בכלל. עשה המון צרות במשחק נגד אנגליה. אחרי זה הגיע משחק ידידות בין ליברפול ומילאן בארה"ב (אני זוכר את זה כמו אתמול). במחצית הראשונה ליברפול טובה יותר ממילאן. באלוטלי נכנס בתחילת המחצית השניה ופתאום המשחק מתאזן ומילאן נראתה כמו קבוצה מאיימת. נכון שזה רק משחק ידידות אבל בכל זאת אפשר להסיק מסקנה או שתיים אפילו אם הם נורא מזערים.

הבעיה עם באלוטלי זה לא סגנון המשחק שלו, אלה האינטליגנצית המשחק שלו. בן 24 אבל הוא חושב ומשחק כמו ילד בן 14. אולי בגיל 34 יפול לו האסימון ונראה את פונצ'יאל שטמון בו. :)

13. Sir Alex Las' Killa

ליברפול נפלו העונה על התקפה, לא זוכר שעונה שעברה הייתם טובים בהגנה. ספגתם 50 שערים שזה יותר מהעונה (48). מטבע הדברים שהפוקוס יהיה על באלוטלי, אין פה שום סטיגמה. ביקורת הכי כנה שיש.

הוא ממש לא קארול או למברט. ראיתי אותו במו עיני בנבחרת הצעירה כשאיטליה שיחקה בארץ, הוא היה בלתי ניתן לעצירה. בסיטי למרות הכל הוא היה סקורר מעולה ובמונדיאל הוא נתן תצוגות של חלוץ מטרה גדול. אבל מאז עברו הרבה מים בנהר. האדישות והעצלנות שלו החמירה עד כדי כך שהוא משחק בהליכה, פשוט בלתי נסבל. גם אם מתעלמים מהכל בטענה שזה סגנון המשחק הטבעי שלו - אני שואל, איפה השערים? שער בודד ב16 הופעות ליגה... ברור שהוא לא ישחק יותר, הוא גרוע בכל המובנים.

נערך לאחרונה ב: ‏25/5/15
  14. StevenGerrard Member

יורגן קלופ, דיטר הקינג, רודי גארסיה, הובר פורנייה, דייגו סימאונה, אונאי אמריי, רפאל בניטז, אנדרה וילאש-בואש, לאונרדו יארדים, רונלד קומאן, פרנק דה בור, פיליפ קוקו, פאולו סוסה. אם יפוטרו בשביל קלופ אז אולי פלגריני או אנצ'לוטי.
    אלה השמות שאני מצפה שיקושרו אלינו מעכשיו עד שרודג'רס יוחלף או עד שהנרי ייצא בהצהרה שרודג'רס ישאר לפחות לעונה הקרובה.
    חלק מהשמות אני לא מאמין שנשיג, חלק אני לא באמת רוצה (או לפחות מרחפים מעליהם מספיק סימני שאלה כדי שלא אהיה בטוח לגביהם).
    לדעתי רודג'רס לא ישרוד את העונה הזאת שחלפה ומי שיגיע יצטרך, כמו בניטז כשנכנס לתפקיד, להתמודד עם שחקן צעיר שרוצה לעזוב.
    אם אני צריך להמר, אני רואה את רודג'רס מוביל את ווסטהאם בעונה הבאה במקום אלרדייס.

15. הקופ בישראל Member

טוני אוונס מהטיימס מסביר את מצבה של ליברפול, לנוכח התוצאה האחרונה.

"העתיד נראה נואש. רודג'רס כנראה יישא ברוב האשמה לתצוגה הנוראית, גארי נוויל זיהה את הבעיה, אכן חסרים בעלי חזון בקבוצה, אבל הבעיה היא שיש יותר מדי אנשים שטוענים לכתר.
    רודג'רס קיבל את העבודה בליברפול לפני 3 שנים, בדיוק לאחר הזכייה של דלגליש בגביע, ובהפיכה שקרתה בעקבות זאת הוחלפו אנשי מקצוע בתכנות מחשב, הם המציאו מחדש את שיטת גיוס השחקנים, בשביל למצוא שחקנים "ששווים את מחירם", בינתיים הם מצאו רק כישלונות.

הדגש הוא על סגל צעיר ורב גוניות במגרש, השווקים שהם מחפשים בהם הם מחוץ לאנגליה, אבל רודג'רס אם יקבל שליטה מוחלטת כנראה יחפש קרוב יותר לבית, והניגוד אינטרסים הזה גורם לכך שאף אחד לא מרוצה. בתחילת העונה ראו שרודג'רס לא מעוניין לשחק עם חלק מהשחקנים החדשים, ופ.ס.ג' המליצו לו בחום לשתף אותם, אולי "המליצו לו בחום" זה לא הביטוי הנכון, אולי "העבודה שלך תלויה בזה" יותר מתאים.

זה עבד, למשך זמן מה, זה דרש קצת חשיבה טקטית יצירתית, אבל זה לא החזיק, כי מה לעשות שג'אן אינו בלם ואינו מגן ימני. זה אפילו קשה לראות אותו משחק בעמדה שלו בקישור בפרמייר ליג. הילד הגרמני הוא דוגמה למופת של ורסטיליות על המגרש, הוא לא שיחק טוב בשום עמדה ולא משנה מה המחשב אומר.

הבעלים רוצים ליגת אלופות והצלחה במהירות, הם לא בעלים רעים, הם לא לוקחים כסף מהמועדון, אבל הם יודעים שתארים יביאו הצעות - לא בזמן הקרוב אבל גם לא כל כך רחוק - יותר מפתות. מייק גורדון, מס' 2 של הנרי, היה מאוד מעורב בחלק השני של העונה ושימש למעשה כמנהל מקצועי. ואם אכן קיים תפקיד כזה בליברפול הוא זקוק למישהו יותר מקצועי ממנו.
    כל אלה מביאים אותנו לסיכום העונה בבוסטון, האם רוג'רס הוא האיש הנכון? האם הוא מסוגל לעשות זאת בגבולות הנוכחיים? האם שיטת גיוס השחקנים משתלמת? אם זקוקים למאמן ראשי חדש, מי יסכים להגיע? האם מאמנים מהטופ העולמי יסכימו לעבוד עם ועדת רכש?

קשה להמלט מהתחושה שכל "בעלי החזון" בקבוצה - החל מרוג'רס עם התזה שרשם כאשר את העבודה, משפטי המפתח והיהירות ועד מייק אדוארדס והתוכנה - שכנעו את הנרי שהם חכמים יותר משאר עולם הכדורגל. הם לא, השיטה החדשה הזאת לא עובדת.

מה הפיתרון? מנהל ראשי חד וחדש יעזור, מנהל מקצועי ישלוט בזרימת הכספים, והמשחק האינסופי של מי החתים מי יפסיק.
    יש יותר מדי אנשים ללא תעודות ופרמיות מאחוריהם באנפילד - והם מתנהגים כאילו הם מצאו את דרך המלך להצלחה, הם לא.
    בליברפול קיימת מנת יתר של חזונות, וחלק ניכר מהם מתנגשים אחד בשני, וזה גורם לגביעים ולליגת האלופות להראות יותר ויותר כאשליות.

Anfield’s visionaries have no clear view where club are heading | The Times
    (תרגום י.ק)
    ---

Rodgers "I have always said if the owners want me to go I will go. But I still feel I have a lot of offer here" ‪#‎LFC

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/1391640_557645481043491_4746721449288539244_n.Xxx?oh=6380b923984f43dcec182c1f86e83a5d&oe=560BEE43

Rodgers: 'I've always said that if the owners want me to go, then I go. It's as simple as that. For everybody connected with Liverpool, we are all embarrassed by that today' - Liverpool Echo

מצב נושא:
הנושא נעול.