ליברפול 2014/15

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Mellow29, ‏21/10/14.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. מזגן Member

איכשהו אני תמיד חשבתי שהוא חלוץ. רק כאשר נודע לי על הקשר שלו ללירפול למדתי שהוא לא.

2. oranfu Member

בארט אומר שאנחנו מעריכים את בנטקה ב-25-26 מיליון פאונד.
    רודג'רס רוצה לבנות את ההתקפה סביבו.

הלך לי כל הבאז מפירמינו.

Ori8 אוהב/ת את זה.
  3. Roma מנהלים

אני לא מבין אותכם.

קיץ שבו הגיעו קליין,בנטקה,פרימינו ומילנר והשחקן המשמעותי שהולך הוא סטרלינג הוא לא קיץ מצוין?

חיזקתם את ההתקפה בחלוץ פריימר ליג מנוסה וקשר התקפי בין המוכשרים שיש בנוסף לניסיון של מילנר. בהקשר של קליין-ג'ונסון אין מה לדבר בכלל. שיפור ניכר.

לא רואה חלוץ אחר שיש במקום בנטקה. באקה?בספק עד כמה הוא יותר טוב ולאחר שמסתכלים על הגיל,חוסר הניסיון בפריימר ליג והמחיר שקרוב מאוד לבנטקה...

4. מזגן Member

אני לא מאמין בבאקה לעומת בנטקה. אבל אני ממש מבין את oranfu במקרה הזה.
    מי בונה התקפה סביב בנטקה? **
    תשובה: קבוצות כמו הקבוצה הנוכחית שלו.
    הוא לא באמת החלוץ שסביבו ליברפול צריכה לבנות את ההתקפה שלה. סוארז כן. בנטקה לא, באקה ממש לא.

** עד כמה שבונים התקפה סביב שחקן אחד כיום, אני יותר לוקח את זה כצורת דיבור. הרי לא באמת בונים קבוצה סביב שחקן אחד. הסיכון גדול מדי. הכוונה היא לכך שהוא שחקן משמעותי מאוד ותפקידו מרכזי.

oranfu אוהב/ת את זה.
  5. Roma מנהלים

צאו מהסרט - היה לכם את סוארז וזהו הוא כבר לא פה וקשה מאוד למצוא שחקן כזה.

אין היום הרבה חלוצים פנויים טובים בשוק. מה עדיף להישאר עם המצב הקיים?

6. oranfu Member

קודם כל, סטרלינג הוא אחד השחקנים הכי משמעותיים שלנו והפוטנציאל גדול מאוד.

לא יודע בקשר לבאקה, לא ראיתי אותו כמעט. מה שמטריף אותי זה הרצון של רודג'רס לבנות את ההתקפה סביב השחקן הכי פחות מוכשר שיהיה לנו שם. בנטקה הוא חלוץ שמועדון שבונה לרמות הגבוהות בונה סביבו את הקבוצה??

צאו מהסרט?
    יש לנו כבר היום חלוץ טוב מבנטקה.

אין היום חלוץ על שאפשר להביא? שיביאו חלוץ צעיר מבטיח במחיר סביר שיהיה הימור.

בנטקה יהיה תקוע לנו כמו קארול. פשוט הזוי שרודג'רס רוצה לבנות עליו התקפה. איך הוא מתאים לקוטיניו? לפירמינו? במקום לבנות התקפה עליהם אנחנו בונים אותה על בנטקה. זה רק ליברפול מסוגלים.

Ori8 אוהב/ת את זה.
  7. Roma מנהלים

וז'ירו כן? החלוצים של ארסנל יותר מביכים ממנו והם עדיין משיגים את המקום בצ'מפיונס בקביעות מפליאה.
    אתה לא באמת חושב שאתם יכולים להתמודד עם צ'לסי וסיטי כבר עכשיו? קודם כל תשיגו את המקום בצ'מפיונס בקביעות ואז החיים יהיו יותר קלים.
    אפשר לבנות קבוצה על קישור חזק או הגנה חזקה ולא חייב לבנות הכל סביב חלוץ מטורף(סוארז). תנו קצת קרדיט למאמן שלכם.
    לדעתי רכש טוב עד כה.

סטרלינג גדול ככל שיהיה לא עולה על המועדון וטוב מאוד שמוכרים את הילד הערס האנגלי הזה. הלוואי שישבור רגל. לא קרע זוג נעלים וכבר עושה רעש כיאלו מינימום מסי. אני מקווה שהוא יגמור בסטוק ליד וולטרס.

8. Walkon משתמשים של כבוד היכל התהילה

בנטקה שחקן מוגבל מדי לטעמי, זה עוד חלוץ יחסית סטטי (לא לאמברט\באלוטלי, אבל עדיין) שבעיקר בונה על כוח ומשחק עם הגב לשער, אנחנו כ"כ הרבה יותר אפקטיביים כשיש בחוד חלוץ מהיר ודינאמי שעושה הרבה תנועה, זאת הסיבה שסטרלינג שיחק בחוד בעונה שעברה לפני באלוטלי ולאמברט, כי גם רודג'רס הבין את זה.

אידיאלית כמובן, סטארידג' כשיר לשחק ואז אין פה שום בעיה. אבל גם אם תהיה לו עונה נורמלית יותר מהקודמת, עדיין עונה סטנדרטית בשבילו זו עונה שהוא מחמיץ בה חודשיים-שלוש בגלל פציעות, ואז השחקן שממלא את המקום שלו חייב לפחות להיות שחקן דומה.

זה בלתי נסלח מבחינתי אם נזרוק כ"כ הרבה כסף על בנטקה, זה פשוט סירוב של רודג'רס להפיק לקחים, אם זה בנטקה ב25-30 מ' ליש"ט או כלום, אני מעדיף כלום, שיתנו עוד צ'אנס לבאלוטלי או יבנו על אוריגי עד ינואר מצידי, לא יכול להיות שבנטקה זה הפתרון, לא בסכומים כאלה.

Scouser Tommy, אלעד, Ori8 ומשתמש נוסף אוהבים את זה.
  9. oranfu Member

ההתקפה בנויה על ז'ירו?

חוץ מזה שמבקרים את ארסנל על ימין ועל שמאל אז למה אנחנו צריכים לחכות אותם?

לא חושב שיכולים להתמודד איתם, אבל צריכים להתנהל הכי טוב שאפשר. כל כך הרבה כסף על בנטקה זה אפילו לא קרוב.

הגנה חזקה ברור שלא תהיה לנו אז אין טעם לדבר על זה.

לא יכול לתת לרודג'רס קרדיט אחרי העונה האחרונה. בשביל קרדיט הוא צריך להוכיח את עצמו מחדש.

סטרלינג ערס זבל. עדיין השחקן השני הכי טוב שלנו.

10. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני גם לא מכיר ממש את באקה, אני תופס מבנטקה וחושב שהוא חלוץ טוב עם פוטנציאל להיות ממש טוב אבל נשאלת פה השאלה האם הוא מתאים. קוטיניו ופירמינו זה שני שחקנים שמכניסים כדורי עומק, בנטקה זה שחקן של חוזק וכדורי גובה. אני זוכר את אנדי קארול מקבל כדור עומק מסוארז ועד שהוא רק עשה את הסיבוב של 180 מעלות בגוף הכדור כבר הגיע לשוער, אני לא רואה את זה שונה הפעם בקונסטלציה הזאת.
    חלוץ על אני לא מחפש שנביא, איך נביא חלוץ על? אבל לך תהמר על מישהו כמו פירמינו רק לחוד. ב30 מ' פאונד אין חלוצים להמר עליהם?

צריך להבין שהיום בכדורגל קבוצות מצופפות עם 8 שחקנים ועובדות קשה כדי לשמור על השער. קבוצות גדולות צריכות לשחק מהיר כדי ליצור שטח פנוי. הגבהות זה לשחק לראש של הבלמים של היריבה בד"כ, דאבל פס ומהלכים בלתי צפויים זה מה שהבלמים של מרכז טבלה ומטה הכי שונאים. כמה חלוצים פיזיים יש היום בכדורגל העולמי בקבוצות החזקות? יש הבנה שצריך זריזות וטכניקה בקו הקדמי, רק ככה שוברים הגנות מצופפות. בנטקה זה אחלה, לאסטון וילה.

נערך לאחרונה ב: ‏25/6/15
    Scouser Tommy ו-oranfu אוהבים את זה.
  11. JohnTerry26 Member

לא ממש מבין מה נתפסת על העניין הזה של "ההתקפה תבנה סביב בנטקה", מה זה בכלל אומר ואיך זה שונה מכל התקפה אחרת, למשל של ארסנל עם ז'ירו? ההתקפה של צ'לסי בנויה סביב קוסטה, הוא ה9, מה זה אומר?

וגם יש לכם את סטארידג', זאת אומרת שאם לא תשחקו עם שני חלוצים, וסטארידג' יספק את הסחורה ובנטקה לא, אז סטארידג' ישחק (כשהוא כשיר).

לא שאני אומר שלרכוש את בנטקה ב25-30 מ' פאונד זה טוב ומה שאתם צריכים. פשוט לא מבין מה כל כך נורא באמירה הזו.

דבר אחרון- בנטקה לא נגר, יש לו נגיעה די רכה בכדור, זה לא סוארז או אפילו ז'ירו אבל ממש לא אנדי קארול.

Roma אוהב/ת את זה.
  12. oranfu Member

ברור שזה אומר משהו. כל התנועה בהתקפה, כל הסגנון.

אז נקנה חלוץ ב30 מיליון פאונד ובכלל לא בטוח שהוא מספיק טוב\מתאים בשביל להיות שחקן הרכב אצלנו. אחלה.

הוא לא נגר, הוא יכול להיות טוב מאוד. הוא לא מתאים לנו.

הוא לא ז'ירו אפילו? לא בטוח שאני מסכים אבל למה אנחנו משלמים (הרי ברור שזה יקרה) 30 מיליון על חלוץ שהוא לא ברמה של ז'ירו אפילו (עם כל הכבוד).

אגב, האמירה הזאת מטרידה אותי כי היא מחזקת את התחושה שלי שרודג'רס פשוט לא מבין. הוא לא מבין שצריכים קשר אחורי, הוא לא מבין שצריך חלוץ זריז ונייד.

13. JohnTerry26 Member

התכוונתי לא ז'ירו מבחינה טכנית. בנטקה חלוץ טוב ממנו לדעתי, בטח סקורר יותר טוב. הנקודה היא שהוא מספיק טכני כדי לשחק יחד עם שחקני ההתקפה שיהיו לצידו, גם על הדשא.

ולא זו אמירה שלא אומרת כלום לדעתי. תנועה בהתקפה נקבעת בעיקר סביב הקשרים שמשחקים לצידו, נראה לך שפירמינו וקוטיניו יתחילו להרים כדורים לרחבה בלי סוף במקום לשחק את המשחק הרגיל שלהם, בגלל שבתחילת העונה מישהו מאחורי הקלעים אמר 'ההתקפה תבנה סביב בנטקה'? או שאתה פשוט חושב שההנחיות של רודג'רס יהיו להרים כדורים?

אני מבין שאתם רוצים לשחזר את ימי סוארז, אבל להביא חלוץ בסגנון של בנטקה זה לא פסול בעיני. מי אמר שאתם יכולים לשחזר את אותו סגנון? מי אמר שיש חלוץ זריז ונייד ברמה מספקת שאתם יכולים להביא? אתה בעצם אומר שאתה לא רוצה שתשחקו בהתקפה כמו ארסנל, צ'לסי, ריאל מדריד, פסז', באיירן (כולן משחקות עם חלוץ מטרה "קלאסי" ולא עם מישהו כמו אגוארו או סוארז), אתה רוצה את הסגנון ששיחקתם במשך עונה אחת... לא יודע, מי אמר שזה פחות טוב או אפקטיבי? או שזה "הסגנון שלכם"? מה כל כך שונה ומיוחד בסגל שלכם שהוא בנוי לשחק א' ולא ב'?

כל זה, כשעדיין יש לכם בסגל חלוץ זריז ונייד, למרות שאי אפשר לסמוך על הכשירות שלו הוא עדיין קיים.

14. oranfu Member

בצורה הכי בסיסית - לשחק יותר דרך האגפים וכדורי רוחב מאשר דרך המרכז. קוטיניו לא יתחיל להגביה, אבל כובד המשקל יזוז ממנו למגנים.

לא פסול, פשוט טעות. אין חלוץ זריז ונייד שאפשר להביא? אז שלא יביאו חלוץ ויחסכו את הכסף למתי שיהיה חלוץ כזה בשוק.

קוסטה לא חלוץ כזה (פיזי מאוד אבל לא אחד שלא משחק עם הרבה תנועה לעומק לשטחים מתים), בנזמה לא חלוץ כזה, לבנדובסקי לא כזה (וסקורר הרבה יותר מוכשר). זלאטאן אמנם כזה אבל בחייאת, הוא אגדת כדורגל.

15. Ori8 Member

לא יודע אם באקה הוא החלוץ הכי טוב שאנחנו יכולים להשיג, אבל הוא כן בתפר בעייני בין שחקן רחבה חזק עם נתונים פיזים מרשימים לבין שחקן זריז יחסית עם יכולת טכנית טובה ויכולת השתחררות ויציאה מהמקום ברמה גבוהה, ומהבחינה הזאת ברור שאני לוקח אותו בלי לחשוב פעמיים על פני בנטקה.

להביא עכשיו את בנטקה, בלי להתייחס בכלל למחיר, זה לדעתי לחזור אחד לאחד על הטעות בהחתמה של באלוטלי. הבלגי אמנם רץ טיפה יותר, משקיע הרבה יותר אבל מוגבל לא פחות ומתאים לשיטה שרוג'רס מנסה לתפעל באותה מידה. לא רואה איך הוא משתלב בהתקפה של שחקנים מהירים שמנסים ללחוץ ברוב שלבי המשחק. הוא שחקן מושלם לקבוצה קטנה שמשחקת רק עליו. שכל הכדורים הולכים אליו. אני לא חושב שזה במקרה שהוא תקוע בוילה כבר הרבה שנים למרות העונות הטובות שלו שם. לא במקרה אף קבוצה גדולה לא מסתכת לכיוון שלו. אני אשכרה מחזיק אצבעות לאלוהים שוילה לא תתפשר ולא תרד במחיר ואנחנו נלך לאופציות אחרות. אוף כמה שזה כישלון צפוי מראש..

אף אחד לא מפנטז על להביא קופי סוארז. פירמינו זה אחלה אבל גם הוא לא סקורר מטורף והחלוץ שליברפול צריכה להביא חייב להיות אחד כזה שמסוגל לרדת קצת אחורה ולעשות משהו גם מחוץ לרחבה, כשהכל תקוע. ואלוהים יודע שאנחנו נקלעים למצבים האלה המון. אני מפחד מההחתמה הזאת כלכך. דווקא בגלל שמרגיש לי שאפשר בקלות עכשיו להביא חלוץ ברמה גבוהה.

מצב נושא:
הנושא נעול.