ליברפול 2014/15

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Mellow29, ‏21/10/14.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

שיעלו איזה חלוץ מהאקדמיה נגד פאלאס... לא חושב שאני יכול להתמודד שוב עם אחד מהשמות באלוטלי/בוריני/לאמברט בהרכב. סתם יכניס אותי לדכאון. לפחות שיהיה שחקן שאני אחפש נגיעות טובות שלו בכדור ואתלהב מכל שטות שהוא עושה כי הוא ילד (כמו רוסיטר בגביע הליגה)... סעמק.

לא מבין כל כך מה הדיון על רוג'רס, המינימום של המינימום שמגיע לו זה עד סוף העונה - עד אז הדיבורים האלה לא רלוונטיים. מהמעט שרפרפתי בהודעות מעליי נראה לי שאתם דנים על משהו שכולכם מסכימים עליו פלוס מינוס.

StevenGerrard אוהב/ת את זה.
  2. Rushie Member

הדיון הוא על מעבר לעונה הנוכחית.
    מלו, חוץ מהמשחקים מול סיטי וארסנל בבית בעונה שעברה, ובהנחה שלא מחשיבים את יונייטד של עונה שעברה ליריבה רצינית, אני חושב שלא ניצחנו שום משחק. כשמסתכלים על כל המשחקים "הגדולים" של רודג'רס מול יריבות שהן לא נחותות מאיתנו אז מדובר בדפוס. אפילו במשחקים שציינתי שניצחנו לא באמת הגענו מספיק ממושמעים מבחינה הגנתית, שזו בעיקר הבעיה שלנו במשחקים האלה.

3. Mellow29 Kopite

בשביל ההגינות, צריך לציין שהמשחקים מול היריבות ש"לא נחותות" מאיתנו הן משחקים עם יריבות עדיפות עלינו, כך שהגיוני שנפסיד יותר מאשר ננצח.
    נגד מנ' סיטי ומנ' יונייטד (יריבה רצינית גם על רגל אחת) הגענו מוכנים לרוב המכריע של המפגשים, בחלקם טעויות שיפוט עלו לנו בנקודות. מול צ'לסי של מוריניו היה לנו קשה, באופן לא מפתיע, ומול ארסנל היו כמה חילופי נוק-אאוטים אבל בשורה התחתונה את הנוק-אאוט שלנו יזכרו הרבה יותר. היו גם משחקי דרבי די מוצלחים, והאמת שאפשר לרשום לזכותו גם את המשחק בברנבאו כמשחק שאליו הגענו מוכנים בצורה ראוייה מאוד.

בסך הכל אני חושב שיש לו רקורד די ממוצע נגד המועדונים שמעלינו, וברוב המשחקים גם השגנו את זה עם כדורגל חיובי יותר מאשר תחת בניטז. לא מסכים שמדובר בנקודה חלשה אצל רודג'רס.

4. oranfu Member

תחזית קודרת? זאת תחזית ריאלית. תחזית קודרת זה סיום מקום 3 בבית בליגת האלופות שיוביל למשחקים שמעניינים את התחת בליגה האירופאית וסיום מקום 8-9 בליגה.

5. oranfu Member

פירס מהאקו מאשר שאנחנו מאוד רוצים את אוריגי כבר בינואר ומוכנים לשלם 3 מיליון נוספים על מנת לשכנע את ליל.

נערך לאחרונה ב: ‏20/11/14
  6. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

כבר עכשיו להגיד שאנחנו מוכנים לשים 3 מ' על 5 חודשים של אוריגי?
    אם לא נהיה קרובים למקום 4 ולא בליגת האלופות ב1.1 אני לא רואה טעם בעסקה כזאת.

7. Mellow29 Kopite

הטעם הוא שגם אם העונה שלנו תהיה גמורה בינואר, החצי שנה הזו תוכל לעזור לאוריגי להתאקלם ותכין אותנו קצת יותר טוב לעונה הבאה. אם הוא יגיע רק בקיץ, אצלנו עוד עלולים לבנות עליו ועל סטארידג' כחלוצים הבכירים שלנו, וזה יהיה הרבה יותר בעייתי מאשר לזרוק עוד 3 מ'.

יש לי הרגשה שזה יהיה אוריגי או אופציה זולה ובינונית אחרת, לא משהו שיעשה שינוי דרסטי. כתבתי קודם שאני חושב שהבלגי הוא לא "המושיע", אבל כנראה שזה עדיף על כלום.

8. Rushie Member

איך רקורד ממוצע? גם אם אני הולך איתך וסופר את הניצחונות על יונייטד, מתוך 16 משחקים שהיו לנו בשתי העונות הקודמות מול הטופ 4 המסורתיות ניצחנו רק ב-4 משחקים. זה נמוך אפילו כשמקזזים טעויות שיפוט. וזה עוד בלי להחשיב את ההפסדים מול סיטי וצ'לסי העונה. מאיפה המשחקים מול אברטון הגיעו למשוואה אם הסכמנו שמדברים על יריבות טובות מאיתנו?
    הכדורגל אולי יותר טוב מתקופת בניטז, אבל אז היה מאמן שידעת שיכול לעשות התאמות מסוימות שיגרמו לך להצליח להוציא ניצחונות גם כשאתה אנדרדוג. אצל רודג'רס אני לא רואה את זה מספיק, אני מקווה מאוד שלא יתברר שמדובר במאמן כמו וונגר שפשוט הולך עם השיטה שלו בלי להקדיש תשומת לב לשחקנים של היריבה.

9. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא רואה טעם בהשוואות לבניטז הרי זה לא שההחלטה היא האם להשאיר את רוג'רס או לפטר אותו ולמנות את ראפה.
    כשרוג'רס ישלים 5 עונות אולי יהיה יותר נכון להשוות ביניהם.
    בעיני להיפטר מרוג'רס לפני פתיחת העונה הבאה זה מהלך מאוד פזיז ונמהר, חייבים להיות סבלניים עם המאמן הזה שרק לפני עונה נתן את העונה הכי טובה שלנו מאז 89-90. יחד עם זאת, אין ספק שחלון ההעברות של קיץ 2015 הוא מבחן גדול מאוד עבורו.
    הוא חייב לספק אחוזי פגיעה טובים יותר.

מלו, אני ממש לא מסכים איתך. אתה מתייחס בקלות דעת ל3 מ' פאונד בעיני. אם העונה גמורה ואתה רוצה לבדוק דברים לקראת העונה הבאה, תעלה צעירים שאולי יחסכו לך מקומות בסגל ורכש נוסף בקיץ. אחרי הנס עם פלאנגן לך תדע מה עוד אפשר לגלות.

10. itay2789 Member

אני מסכים עם מלו. אני כן רוצה להביא את אוריגי בינואר כדי שרודגרס יבין שהוא לא הישועה ואז יביא שני חלוצים בקיץ. אם אוריגי מגיע בקיץ אז אני מתקשה להאמין שיגיעו 2חלוצים.

11. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

אוריגי בינואר ו2 חלוצים בקיץ? זה לא יקרה.

12. itay2789 Member

לא יקרה וגם עונה הבאה בבעיה. כיוון שאי אפשר לבנות על סטאר, גם לא על השלישייה הנוספת הנוכחית, גם לא על אוריגי שמגיע כשחקן צעיר ולא יפוצץ את הליגה בשערים (רואים בליגה הצרפתית שיש לו רק 2 שערי שדה (בלי פנדלים)).
    אז יגיע עוד חלוץ בקיץ. אם זה יהיה שוב רק שחקן "מלווה" "שישחק לצד" סטארידג אז לא עשינו שום דבר.

13. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני לא יודע למה אתה מצפה, אנחנו בונים על זה שהרכישות האלה סוג אוריגי, מרקוביץ', סטארידג', קוטיניו ייצאו מצויין ויהיה שם שחקן שאף אחד לא חשב שיהיה הישועה אבל בסוף הוא הישועה, זאת הציפייה מאוריגי בטווח הרחוק.
    אם יגיע עוד חלוץ בקיץ אני לא מצפה לרגע שזה יהיה מישהו שהוא קרוב למנייה בטוחה, יגיע עוד "סטארידג'" אולי. יהיו לנו גם המון עמדות לשפר בעיני ככה שאני לא משוכנע שבכלל יגיע חלוץ מעבר לאוריגי אם אתה שואל אותי.

14. Mellow29 Kopite

כתבתי תגובה באורך הגלות והיא נמחקה #*(#@(@$*

@Rushie
    עדיין לא ברור לי איך אתה סופר משחקים גדולים, לכן ביקשתי שתיתן דוגמא. בעייני משחקים גדולים זה משחקים שמדברים עליהם כל השבוע שלפני, עם הייפ וכותרות וכל הטרראם. לכן הנצחון שלנו ב-WHL והרביעיה בדרבי ("הדרבי הכי גדול ב-25 השנה האחרונות", "הקרב על המקום הרביעי") כן נחשבים בעייני כנצחונות במשחקים גדולים.
    אם אתה מגדיר את המשחקים האלה כמשחקים נגד 2 המנצ'סטריות ו-2 הלונדוניות הבכירות, הגיוני שנצבור פחות מ-50% כי אלה יריבות חזקות ועשירות יותר מאיתנו, לאורך הרבה שנים.

נגד מנ' סיטי: ניצחון, הפסד ושני תיקויים - עליונות שלנו, 50% הצלחה.
    מנ' יונייטד 2 נצחונות ו-2 הפסדים - 50%.
    ארסנל נצחון, שני הפסדים ותיקו - 33%.
    צ'לסי היחידה שבאמת הפגינה עליונות, 2 תיקוים ו-2 הפסדים - 16%.
    הממוצע זה 37.5% הצלחה, זו תוצאה סבירה ולגיטימית, לא כזו שמצביעה על בעיה נגד קבוצות חזקות. הזכרתי את בניטז כי אצלו "להוציא תוצאות במשחקים הגדולים" היא סוג של מומחיות, אבל גם אצלו אני בטוח שלאורך כמה שנים הסטטיסטיקה מתיישרת לקצת פחות מ-50% בהתמודדות עם קבוצות עדיפות.

@Liverpool-Forever
    מסכים עם כל מילה בפסקה הראשונה שלך.
    לגבי ה-3 מ', זה לא שאני מזלזל בסכום הזה אבל אני רואה את מדיניות ההעברות שלנו. זה לא הכסף שיביא לנו את פברגאס במקום ללאנה, קרוב לודאי שזה יביא לנו עוד אספס.
    אני חושש משני דברים: שימוש לא נכון בכסף הזה, והסתמכות על אוריגי כבשורה להתקפה שלנו בקיץ. אם הוא יגיע בקיץ, אני פוחד שיתנו לו, לסטארידג' ובאלוטלי/בוריני/למברט להיות החלוצים הבכירים שלנו, וידאגו לעמדות אחרות.
    הייתי שמח לראות אותו בינואר, כי עושה רושם שרודג'רס לא מאמין במה שיש לו כרגע. אם אוריגי יפתיע לטובה, זה יהיה סימן טוב לעונה הבאה. אם יתן הופעות אנמיות כמו מרקוביץ', זה יכריח אותנו לקנות חלוץ נוסף.

15. Rushie Member

משחקים גדולים=משחקים מול יריבות חזקות מאיתנו. הגדרת את זה בעצמך מקודם. לא ספרס ולא אברטון.
    הן חזקות ועשירות מאיתנו אז הגיוני שאחוז הנצחונות לא יהיה גבוה-ברור. אבל אחרי שנתיים זה כבר מתחיל להטריד שאנחנו לא פקטור במשחקים מולן (מדבר על תוצאות נטו), במיוחד בחוץ.
    אני גם חושב שאחוז הנצחונות של בניטז לא טוב משמעותית משל רודג'רס, העניין הוא לא ההשוואה ביניהם. הזכרת את בניטז וזו דווקא דוגמה טובה למאמן שיודע לעשות התאמות טקטיות שחיוניות במשחקים כאלה, משהו שאני לא רואה מספיק אצל רודג'רס.

itay2789 אוהב/ת את זה.
מצב נושא:
הנושא נעול.