ליברפול 2014/15

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Mellow29, ‏21/10/14.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

לטו ואינדג'ה עלו גרושים, וורונין בחינם ולוקאס עוד הספיק לתת עונה-שתיים טובות בטווח הארוך. כשאני אומר הצלחה אני מסתכל גם על הכסף שהושקע בכל שחקן, וב04' הושקע יותר על סיסה ומוריינטס מאשר על אלונסו וגארסיה. לדעתי בעייתי להגדיר אותו כמוצלח.

כאמירה כללית יותר, ב10 השנים האחרונות הבאנו אינספור שחקנים, כשאחוז ההצלחות והשחקנים שבאמת הרימו את הקבוצה הוא נמוך בצורה קיצונית לדעתי. העובדה ששחקני הרכש הכי ותיקים שלנו הם לוקאס, סקרטל וג'ונסון היא פשוט עצובה...

oranfu אוהב/ת את זה.
  2. StevenGerrard Member

@Scouser Tommy
    חבל שפיספת שסידרתי אותם בסדר מסוים. אני ארחיב מעט.
    * טורס, בניון / אלונסו, גארסיה - שני הרכישות היותר הטובות של של כל חלון. הראשון הפך לכוכב על, השני לשחקן משלים טוב מאוד.
    * סיסה / באבל - על שניהם הושקע סכום די דומה ושניהם הגיעו לשום מקום. אבל בספרינט.
    * לוקאס / מוריינטס - פחות או יותר אותו סכום. שחקנים שונים, עמדות שונות, ממקומות שונים בקריירה שלהם. לדעתי ולצערי כשיסתכלו על התקופה של שניהם בליברפול בעתיד יגידו על שניהם 'meh'.
    * לטו / קארסון - צמד פרוספקטים אלמוניים שעלו בין £1-2m ולא הופיעו כמעט בבוגרת. יתרון לקארסון: הושאל ונמכר בהרבה יותר.
    * ורונין / פלגרינו - צמד veterans שהגיעו בחינם ולא תרמו הרבה.
    * איטנדג' / חוסמי ונונייז - the less said the better.

מסכים עם הפסקה השנייה שלך. <_<

Scouser Tommy אוהב/ת את זה.
  3. alexshw Member

ואיך אתם הייתם מדרגים את קיץ 1999 - הופיה, המאן ושמיצר

4. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

@alexshw - כתבתי בהתחלה מאז שאני זוכר את עצמי, מכיוון שאני יליד 92 אני לא זוכר את חלון ההעברות הזה. עם זאת אני זוכר את שלושתם, הופיה לדעתי היה בלם מעולה ובינגו רציני, האמאן קשר אחורי טוב+ ושמיצר קשר התקפי דיי בינוני. השניים האחרונים בכל מקרה ייזכרו לטובה גם בגלל האופי שהציגו על המגרש ובעיקר בגלל אותו לילה באיסטנבול (האמאן נכנס במחצית בחילוף ששינה את המשחק ושמיצר כמובן כבש את השני).

חזרתי מהעבודה וקצת שיעמם לי, אז החלטתי להסתכל על שחקני הרכש מחלונות ההעברות שלנו ב10 השנים האחרונות (הוצאתי את האחרון מהמשוואה כי נראה לי שעדיין לא הוגן לשפוט למרות שהמצב לא מזהיר).

חילקתי קודם כל לפי מחירים (הנתונים מאתר LFCHISTORY), כשהשארתי בחוץ שחקנים מתחת לגיל 18 והשאלות:

גבוה (15+) - מסצ'ראנו, טורס, קין, ג'ונסון, אקווילאני, סוארז, קארול, הנדרסון, דאונינג, אלן, סאקו.
    בינוני (10-15) - אלונסו, באבל, סיסה, מיירלש, בוריני, סטרידג'.
    נמוך (5-10) - גארסיה, מוריינטס, מומו סיסוקו, קראוץ', ריינה, אגר, בלאמי, פנאנט, קויט, לוקאס, בניון, סקרטל, דוסנה, ריירה, אדם, אנריקה, קוטיניו, אלברטו, אספאס, מיניולה, אילורי.
    נמוך מאוד (0-5, כולל החלפות שחקנים) - חוסמי, נונייז, פלגרינו, קארסון, זנדן, באראגאן, קרומקאמפ, גונזאלס, מרטין, פאולר, פאלטה, אורליו, אל זהאר, ארבלואה, לטו, וורונין, איטנדג'ה, אינסואה, דגן, קבאליירי, אנ'גוג, קיריאקוס, רודריגז, יובאנוביץ', קול, פולסן, ג'ונס, קונצ'סקי, דוני, קואטס, בלאמי 2, אסאידי, טורה.

מודגשים זה שחקנים שהיו פגיעות ללא כל ספק, קו תחתון כאלה שהיו/עדיין טובים, כל השאר כאלה שיש לגביהם דיון או נפילות לכל הדעות. התחשבתי גם במחירים וגם בגילאים (קוטיניו לדוגמא, שנתן עונה וחצי טובות מאוד אבל עדיין צעיר) כמובן.

מבלי להיכנס לדיון יותר מדי עמוק - ניתן לראות בקלות כמה זבל הבאנו במחירים נמוכים מאוד/בחינם, רכישות שכל פעם אנחנו נופלים איתן מחדש ופשוט לא ברור לי איך זה ממשיך לקרות. אלו אמנם טעויות כביכול "זולות" אבל כשחושבים על משכורות ומוסיפים את המחירים של כל השחקנים האלה יחד, לאורך זמן, המחיר מתבטא לא רק בסכום ההעברה אלא גם בנזק המקצועי. והוא היה גדול מאוד.
    בסכומים הגבוהים רק 3 שחקנים באמת הצדיקו את הסכום, כשסאקו עוד יכול להתברר כרכישה טובה אבל בינתיים לא חושב שאפשר להגדיר אותו ככזאת. להנדו יש מקום להשתפר ולהפוך לשחקן מוביל לדעתי אבל בינתיים, בהתאם למחיר ששולם עליו, אני מגדיר אותו כשחקן טוב ולא יותר. דווקא בסכומים הנמוכים-בינוניים ההצלחה שלנו יותר גבוהה, עם כמה שחקני רוטציה ממש סבבה ו5 מוצלחים מאוד.

ועכשיו שמישהו ישלח את הנתונים האלה לג'ון הנרי ואולי הוא יידע מה לעשות איתם... כי לי נגמר מה להגיד :)

Rushie, oranfu ו-golding אוהבים את זה.
  5. Mellow29 Kopite

מצאת אחלה דרך להעביר את הזמן... ברשימת פח הזבל יש שחקנים שכבר שכחתי שהם קיימים בכלל. מי שאמנם לא הגיע בעשור האחרון אבל קופץ לראש כשמזכירים את חוסמי, נונייז וזנדן זה ג'ימי טראורה, שהיום הודיע שכנראה יפרוש מכדורגל בקרוב (כרגע משחק בסיאטל ב-MLS). :)

צריך לקחת בחשבון גם שלאורך 10 שנים, ערך הכסף מאוד השתנה בכל הכדורגל האנגלי וגם בליברפול בפרט. ה-8 מ' ששילמנו על קוטיניו שווים 4 מ' שהוצאנו בתקופה אחרת. לא יודע מה אפשר להסיק מההשוואה הזו, כי יש לנו אחוזי הצלחה נמוכים בכל הקטגוריות בערך... היית מצפה שככל שהסכומים יעלו, גם אחוזי הדיוק ישתפרו, אבל אצלנו זה לא ממש קורה בשחקני הרכש של ה-8 ספרות. כנראה שהמסקנה היא שאנחנו פשוט קונים רע מאוד.

6. oranfu Member

השחקנים האלה שרשמת שהגיעו "בזול" זה מה שהיה מוציא אותי מדעתי תחת בניטז. הוא העדיף שני שחקנים זולים על שחקן אחד יקר. ככה יצא שהסגל שלנו התמלא בשחקנים חלשים אבל כסף הוצאנו לא מעט.

מדכא ופשוט בלתי מובן איך במשך שנים ותחת הנהלות ומנג'רים שונים אנחנו פשוט לא לומדים.

7. oranfu Member

מישהו יודע אם אנחנו המשחק המרכזי בשידור היום או שצריך למצוא סטרים?

8. itay2789 Member

המשחק של ריאל מתחיל ב 9 ושלנו ברבע לעשר. ריאל ישדור כולו. כלומר המשחק שלנו ככל הנראה ישודר איזה רבע שעה בהתחלה ומדקה 60 עד הסוף. כלומר צריך למצוא שידור מדקה 15 עד 60 חחחח

9. oranfu Member

אתה מנחש שריאל ישודר במלואו או שאתה יודע?
    אני מניח שזה באמת מה שיהיה, רק רוצה להיות בטוח.

10. itay2789 Member

אתה יודע שיש קבוצות חסינות שישודרו תמיד. בארסה וריאל חסינות לצערי(ולצערך כמובן). אני לא יודע בוודאות אבל שנינו יודעים שזה מה שיהיה.

11. StevenGerrard Member

ברנדן אומר שג'רארד קיבל הצעה להארכת חוזה, אין לחץ של זמן על סטיבן לקבל החלטה.
    דיילי סטאר משער שההצעה נמוכה יותר מהשכר שהוא מקבל כיום ושהוא שוקל פרישה בתום העונה (לא קשור אחד לשני).
    EXCLUSIVE: Liverpool captain Steven Gerrard may RETIRE at end of season | Football | Transfer News, Team News, Scores and Results | Daily Star

Rodgers has told Gerrard he can have a place on Liverpool’s coaching staff when his illustrious career ends
    Steven Gerrard considers Liverpool contract with reduced playing role | Football | The Guardian

Mario Balotelli has apologised for a post on social media which appeared to contain anti-Semitic and racist references.
    BBC Sport - Mario Balotelli: Liverpool striker sorry for Instagram post

http://news.bbcimg.co.uk/media/images/79439000/Xxx/_79439735_capture.Xxx

Bryan Swanson ‏@skysports_bryan
    FA contacts Mario Balotelli to seek observations over recent posting on social media. Has until 6pm on Friday to respond.

שמועות שהסוכן של באלוטלי מנסה לסדר לו מעבר בחזרה לאיטליה בינואר. who could have seen this coming?
    Liverpool news and transfers: Mario Balotelli's agent sorting striker January move to Napoli? - Mirror Online

ליברפול החתימה את "מסי האירי" זאק גילסנן בן ה-11. בשנתיים האחרונות התאמן במחלקת הנוער של ברצלונה.
    Eleven-year-old "Irish Messi" set to join Liverpool - Independent.ie

נערך לאחרונה ב: ‏2/12/14
  12. oranfu Member

האמת שהקטע הזה של ריאל ובארסה בצ'רלטון מעצבן אותי. אנשים שעשו מנוי לערוצים האלה לא עשו אותו בשביל לראות את הקבוצות האלה והן לא צריכות לקבל עדיפות על המועדונים שאנשים כן עשו בשבילן מנוי. מילא אם היה מדובר בקלאסיקו או משהו כזה.

itay2789 אוהב/ת את זה.
  13. golding מנהלים

מגוחך לחלוטין שההתאחדות רואה לנכון להתערב בעניין כזה. איזה קרקס.

14. oranfu Member

הוא טמבל שלא הבין איך זה ייתפס, אבל זה באמת מגוחך. הבחור שחור, הורים יהודים. עם זה שזה אולי "בטעם רע", אני מניח שזה דיי ברור שלא היתה לו כוונה לא טובה בזה, אבל מה כבר ניתן לצפות מהם. מקווה לפחות שלא יענישו אותו.

15. alexshw Member

מי שנתפס אליו על זה הוא פשוט חסר חוש הומור

מצב נושא:
הנושא נעול.