ליברפול 2014/15

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Mellow29, ‏21/10/14.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

זה לא בטעם רע ולא בטיח. הפוליטיקלי קורקט הזה פשוט מגוחך, קצת הומור לא הרג אף אחד. אותי זה הצחיק ממש...

2. EuropeGuy Member

אורן, גם אם לא היתה לו כוונה רעה, עובדתית הוא שם את היהודי פה במשבצת של רודף כסף, ומדובר באדם עם קהל יעד אינטרנטי רחב. תסכימו איתי שיש כאן חיזוק של סטריאוטיפ שהוא די בעייתי עבור היהודים. אני מניח שאם שחקן היה מכניס בבדיחה שלו בטוויטר שחור בקונוטציה של עבד, או מוסלמי בקונוטציה של שהאיד זה כן היה מתפרש בצורה רעה. אז למה לא גם כאן בעצם. זה שהוא טיפש לא אמור לפתור אותו מאשמה.

3. oranfu Member

אני מסכים שכן יש כאן משהו בעייתי. אבל עצם זה שהוא גם נותן כאן סטריאוטיפ על שחורים, כשהוא בעצמו שחור ובן למשפחה של יהודים, זה קצת גורם לזה להיראות אחרת. אני מניח שאף אחד לא חושב שהוא גזען כלפי מאפייני הזהות שלו עצמו...

כמו שסיינפלד ענה כנשאל אם, כיהודי, זה מעליב אותו שרופא השיניים שהתגייר מספר בדיחות על יהודים - "לא, זה מעליב אותי כקומיקאי"...

נערך לאחרונה ב: ‏2/12/14
    Scouser Tommy אוהב/ת את זה.
  4. EuropeGuy Member

אני רואה את הבעייתיות בפוסט שלו לא בהקשר האישי שלו, אלא במסר שהוא מעביר. תחיו כולם ביחד, השחור שקופץ גבוה, המקסיקני עם השפם והיהודי רודף הכסף. הסטריאוטיפ היהודי פה בניגוד לסטריאוטיפים האחרים שהזכיר מעורר שנאה, גם אם רק בעקיפין.

5. oranfu Member

וכל השכל של השחור הוא ברגליים שלו...
    אפשר לראות משהו פוגעני בכל סטריאוטיפ שהיה שם.

כמו שרשמתי, אני מבין למה יש מי שרואה את זה באופן שלילי. אבל אני חושב שיהיה מגוחך להאשים אותו באנטישמיות או הערות אנטישמיות כשזה דיי ברור שלא היתה לו כוונה כזאת.

6. EuropeGuy Member

לקשר בין יכולות ניתור לבין יכולות אינטלקטואליות זה ללכת לדעתי רחוק מדי בפרשנות, לאסוף מטבעות לעומת זאת זה די ברור. אני בסה"כ אומר שאולי העמדה שלו לדין תהיה מוצדקת לא בגלל שהוא אנטישמי אלא בגלל חיזוק סטריאוטיפ שבמהותו מעורר שנאה.

7. oranfu Member

זה לא ללכת רחוק כשחושבים על סטריאוטיפים ידועים.

אני חושב שהעמדה שלו לדין תהיה דיי מגוחכת מכיוון שאם זה היה שחקן לא ממש ידוע זה בכלל לא היה זוכה להתייחסות. כשעמונאל פרימפונג (מי? שחקן של ארסנל עד לא מזמן) צייץ בטוויטר כלפי אוהד טוטנהאם "חלאה יהודית (לא בדיוק יהודית אלא מילת גנאי ליהודי)" הוא נקנס ב6K פאונד.
    אם רוצים אז אפשר לנזוף בו או לתת לו על תנאי או משהו כזה, אבל אני חושב שאין כאן באמת מקום לענישה אמיתית.

8. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

אין לי הרבה להגיד חוץ מזה שמי שמחפש משהו מוצא אותו. משהו שנאמר בהומור, מטרתו להצחיק, לא לפגוע. מי שנפגע זאת בעיה שלו. צריך להבחין בין קומיקאים כמו הצרפתי ההוא עם התנועה של אנלקה שכבר עבר את הגבול (מי שיצא לו לראות סרטונים שלו - זאת ממש הסתה ואפילו לא בדיחות) ובין פוסט בודד ומשעשע מאוד לטעמי. גם אני צוחק על חבר שלי שלומד חשבונאות שזה מקצוע "יהודי", SO?

זה בוודאי לא עניין של ההתאחדות האנגלית המתייפייפת שבדיוק מחפשת את זה.

oranfu ו-StevenGerrard אוהבים את זה.
  9. oranfu Member

מורנו מקבל מנוחה אחרי רצף משחקים בתקופה קצרה.

גם קוטיניו מפנה את מקומו בהרכב. נחמד לראות שאנחנו מקפידים עם הקטע הזה לא לראות יותר מ2 שחקנים טכניים וזריזים בו זמנית על המגרש.

StevenGerrard אוהב/ת את זה.
  10. StevenGerrard Member

אנשים לא בוחרים את הלאום איתו הם נולדים וגם לא את צבע עורם (מייקל ג'קסון aside).
    אני יודע שזה ממש לא נראה כמו מקרה כזה אבל יש, למשל, אנשים שנולדים יהודים אבל גודלים להיות נאו-נאצים.
    "אל תשפוט ספר לפי הכריכה שלו" זה ביטוי שתקף לא רק כשיש לך disposition שלילי.

11. oranfu Member

בסדר נו, אבל זה נראה לי קטנוני מה שרשמת...

12. Mellow29 Kopite

קוטיניו בצדק מפנה את מקומו, לוקאס היה טוב וזה שג'רארד חוזר היה צפוי מקילומטרים. לא הגיוני להמשיך לרוץ עם אותם שחקנים כל פעם כשאנחנו משחקים כל שלושה ימים, מתישהו אנחנו צריכים לתת גם ל-ללאלנה לשחק. אני אישית ציפיתי לג'רארד במקום קוטיניו וזהו, כך שללאנה ע"ח אלן זה שינוי נחמד. אין ברירה, במצב שבו אנחנו נמצאים אני מוכן לקבל הרכבים הגנתיים כאלה כל עוד זה עוזר לנו לגרד נקודות.

מוזר כל הסיפור הזה עם מורנו. מאנקיו שוב מועדף על פניו בעקיפין, עוד שחקן שהגיע בכלום כסף ומצליח להשתלב הרבה יותר טוב מהרכש היקר יחסית.

13. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני חושב שמורנו ובעיקר צ'אן חייבים לקבל יותר צ'אנסים. אישית אני ממש לא מבין איך הגרמני לא מקבל הזדמנויות לשחק כקשר אחורי, הוא פשוט טוב יותר מלוקאס בכל פרמטר. חבל מאוד.

מעניין אם זה לאלאנה וסטרלינג מאחורי לאמברט או סטיבי וסטרלינג מאחורי לאמברט. מקווה שזאת האופציה הראשונה. קשה לי מאוד עם ג'רארד כקשר התקפי, זה מביך ולא נעים לצפייה.

טורה וסקרטל... יאללה נו, שיהיה.

oranfu אוהב/ת את זה.
  14. oranfu Member

מלו, שחקנים היו טובים או שהיו לא טובים (אני אישית בכלל חושב שקוטיניו היה מהיותר טובים במשחקים האחרונים) אבל כשאנחנו כל כך מתקשים לייצר מצבי הבקעה אני לא מבין למה אנחנו מתעקשים לא לעלות עם יותר שחקנים יצירתיים וטכניים בהתקפה.

לא יודע מי אחראי לזה במועדון, אבל לא סומך עליהם שיוציאו שקל בינואר. לא יכול להיות שכל רכש שאנחנו עושים פשוט לא נספר ע"י רודג'רס או מההתחלה או אחרי חודשיים.

15. StevenGerrard Member

אני מעדיף את המילה 'פדנטי'. :p

מה עוד לא נאמר על ההרכבים של רודג'רס?
    יש לו נטייה, יותר מאשר לבחור מועדפים ולדבוק איתם, לשרוף שחקנים שלא נראים לו ולדבוק בזה.
    כשהוא עשה את זה עם שחקנים כמו דאונינג וקארול זה היה נראה מאוד הגיוני,
    כשהוא עשה את זה עם שחקנים כמו אספאס ואלברטו זה היה מתסכל אבל נכון.
    כשזה נראה כאילו הוא עושה את זה עם קוטיניו, מורנו, אמרה ומרקוביץ' אז הגיע הזמן להגיד WTF.

מצב נושא:
הנושא נעול.