ליברפול 2014/15

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Mellow29, ‏21/10/14.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. StevenGerrard Member

אין קשר לכך שנורבגיה אינה מעצמת כדורגל. גם סקוטלנד לא אבל הביאה לנו את קני, גם דנמרק לא אבל הביאה לקבוצות אחרות את לאודרופ ולנו את אגר (אלמלא הפציעות...). פעם בכמה עשורים גם מדינות שאינן מעצמות כדורגל יכולות להצמיח שחקן על.

מבחינת כישרון נטו אודגארד יכול, כמו פברגאס בזמנו, להשתלב בבוגרת כבר בגיל 16.
    מבחינת פיזיות, האם אתה מתכוון ליכולת להתמודד מול שחקנים פיזיים או יכולת לרוץ במשך 90 דקות לפחות פעם בשבוע מבחינת שרירים וסיבולת לב-ריאה? כך או כך, קשה לי להאמין שיש כאן מישהו שיכול לענות על השאלה הזאת.

2. oranfu Member

יש עוד מועדונים שפיספסת. לא בכולם הוא ביקר\יבקר אבל פחות או יותר כל מועדון גדול באירופה מנסה להחתים אותו.
    הייפ עצום יש גם סביב חכים מטסור ממילאן (אורי קופר כתב עליו לא מזמן) והוא בכלל לא שיחק עדיין בבוגרים. אבל ההייפ סביב הילד הזה באמת דיי יוצא דופן. נראה לי שסביר להניח שהוא באמת פוטנציאל מאוד יוצא דופן.

מה הוא באמת שווה כיום? לא יודע. ראיתי בטוויטר כל מיני סקנדינבים שטוענים שאם הוא יחתום הוא מהר מאוד יהיה בבוגרים. מבחינה פיזית הם אומרים שהוא מוכן כי הליגה שם מאוד אגרסיבית, השאלה היא מבחינת ההתאקלמות שלו לקצב (שכמובן שונה לחלוטין ממה שהוא רגיל). כמה זה התלהבות וכמה מזה באמת מציאותי? לא יודע.
    ממה שאני ראיתי ביוטיוב, הליגה שם ברמה יותר גבוהה מהמילואים באנגליה (או לפחות לא נופלת מהם) והילד הזה אוכל את הליגה בלי מלח. אמנם זה לא ליגה אנגלית, אבל זה כן כדורגל בוגרים (והוא שיחק גם בנבחרת שלהם). זה מול קהל, זה מקצועני. לפי מה שאני ראיתי ממנו, מבחינת אינטליגנציה וקבלת החלטות הוא כמה וכמה רמות מעל רוב השחקנים גם בגלאים יותר בוגרים וזה הדבר הכי נדיר לראות אצל צעירים (כן זה רק קטעים ולא משחקים שלמים אבל עדיין הוא עשה לא מעט יחסית לגיל הצעיר שלו). זה לא שהוא מאוד מהיר וחזק וזה עוזר לו להתבלט (לא חסר לו) זה בעיקר הטכניקה וחוכמת המשחק.
    אבל זה רק קטעים ביוטיוב פה ושם.
    הייתי אומר שאם אנחנו כל כך מנסים להרשים אותו (וכמונו גם שאר הגדולות ביבשת) אז הציפיות ממנו הן גבוהות מאוד מאוד ולא עוד ילד שיחתום בתקווה שבעתיד יתפתח לשחקן.

אגב, לפי מה שאני מבין אז אבא שלו (שכנראה מתפקד כסוכן שלו) דורש שהוא יהיה חלק מהקבוצה הבוגרת (מי שלא תהיה שתחתים אותו) וגם באחד הפורומים מישהו נורווגי טוען שיש לו חבר שמכיר את המשפחה של השחקן ואנחנו בקשר איתם כבר כמה שנים.

נערך לאחרונה ב: ‏5/12/14
    Mellow29 ו-StevenGerrard אוהבים את זה.
  3. Rushie Member

על הניצחון בלסטר: אחרי השער ה3 שלנו, קיבלנו קצת אומץ והתחלנו לתקוף וללחוץ בצורה שקצת הזכירה לי את העונה שעברה. אני מקווה מאוד שנצליח לשמור את המומנטום גם לשני המשחקים הבאים. אני מאמין שגם אם ננצח בהם זה יהיה קשה כמו שני המשחקים האחרונים. אבל ככה יוצאים ממשבר כנראה.
    אחרי שבועות שבהם רודג'רס המשיך להתעקש על משהו שלא עבד אני מקווה שהוא למד את השיעור, ברגע שהוא החליט לזעזע הצלחנו לחבר שני נצחונות ברצף. טורה במקום לוברן (לא הסכמתי עם זה בהתחלה אבל לזכותו של טורה ייאמר שהוא בסדר בינתיים), גם מורנו שילם את המחיר, אלן רואה מגרש פחות בתפקיד הקשר הקדמי (בכל עמדה כלשהי הוא כלומניק) ובעיקר ג'ררארד מקבל סוף סוף מנוחה ויוצא מעמדת הקשר האחורי שבה הוא פשוט לא מסתדר. ברגע שהתחלנו לחשוב בהיגיון פתאום גם המזל האיר לנו פנים ולאמברט היה חייב להיכנס להרכב במקום באלוטלי, ועם כמה שכואב בעיניים לראות אותו ועם כמה שאני חושב שהוא לא מתאים, לפחות הוא קורע את התחת ומשפיע על המשחק.
    השלב הבא הוא אחרי המשחק מול באזל, להתחיל לשלב באטיות, לא כמו שעשינו בתחילת העונה, שחקנים נוספים בקבוצה בתקווה שאז רמת הביטחון כבר תהיה גדולה יותר ובהתאם גם רמת ההופעות. ברור שלאורך זמן ההרכב הזה לא יחזיק, טורה ייפול מהרגליים והשילוב הזה של ג'ררארד ולוקאס שבקושי יכולים לזוז במרכז השדה יעלה לנו בהרבה שערים כמו בעונה שעברה.

Mellow29 אוהב/ת את זה.
  4. alexshw Member

לא משנה באיזה קבוצה יחתום, עדיף גם בשבילו וגם בשביל הקבוצה שבה יחתום, אם הוא יושאל חזרה לקבוצתו בנורווגיה וימשיך בה עד גיל 18, מאשר שישחק בנוער או מילואים.

5. oranfu Member

אוג'ו הצעיר בסגל גם מחר (לא בהכרח ספסל אבל נמצא עם הקבוצה בכל ההכנה), היה גם נגד לסטר למי שלא יודע.

6. itay2789 Member

לא בגלל שאוג'ו כל כך מרשים את רודגרס שהוא eager לשים אותו בסגל, אלא רק בגלל שאין לרודגרס ברירה.

7. Mellow29 Kopite

@StevenGerrard כשדיברתי על כך שהוא משחק בנורבגיה לא התכוונתי לזה ששחקן על לא מסוגל לצמוח שם, אלא לזה שהעובדה שהוא משחק בליגת בוגרים שם היא לא אינדקציה למוכנות שלו לשחק כדורגל בוגרים גם באנגליה (מבחינה פיזית). כישרון וקבלת החלטות אלה דברים חשובים, אבל ראינו לא מעט שחקנים מוכשרים שלא קרובים להיות מוכנים גם בגיל 18-19, ונתקעים במשחקי המלואים והנוער.
    לפי כמות ההייפ, אני אופתע אם הוא יוחתם תמורת סכום רציני ואז ימשיך לשחק בקקי של ליגת המילואים...

תמונה אחת שווה אלף מילים.https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-9/10428624_483092021832171_7226611115499151738_n.Xxx?oh=496f389ce0331f84c79258f8b24f96ab&oe=551956F8

StevenGerrard אוהב/ת את זה.
  8. StevenGerrard Member

9. oranfu Member

זה עוד לא בסגל למשחק, זה סגל ליום המשחק. עושה את ההכנה עם הקבוצה ונמצא בחדר הלבשה.
    ולמה אין ברירה? אין לנו איזה קשר התקפי שחסר בגלל פציעה או משהו כזה.
    אולי הוא כן מרשים? בתקופה האחרונה היכולת שלו עלתה בכמה רמות במשחקי הנוער (בעיקר נהיה יותר עקבי) והוא יכול אולי להיות קלף פרוע מהספסל (לא שאני חושב שבסוף יהיה בספסל). הוא מהיר וחזק וזה יכול אולי לעזור לנו בדקות אחרונות של משחק אם אנחנו מובילים ומחפשים מתפרצות (עדיף על לאמברט וג'רארד בקטע הזה לדוגמה מהמשחק בלסטר).

אגב מלו, ראיתי שטור קרלסן אומר שהוא לא חושב שהמחיר של אודגארד יהיה מטורף כי הוא עדין לא בן 15 והוא קשור למועדון שלו בשום חוזה. הוא מעריך כ-3 מיליון יורו. אבל מי יודע...

10. itay2789 Member

התכוונתי שזה למלא את המספרים של הסגל ליום המשחק. כל השחקנים הבוגרים בטח נמצאים בסגל ומה שנותר אז רודגרס נותן מקום למי שלדעתו הכי מתאים מהצעירה.
    בכל מקרה סוף סוף לאלאנה קוטיניו וסטרלינג ביחד בהרכב

11. oranfu Member

לא יודע, כמה כבר צריכים להיוות שם? אני חושב שיש מקום ל2 שלא בסגל המשחק ויש לנו את בוריני ומאנקיו.

12. StevenGerrard Member

איאן אייר מתכוון לחלטר החודש כסנטה קלאוס בחנות של המועדון?

http://s8.postimg.org/y8tfxza51/fdsfdsffdsf.Xxx

13. StevenGerrard Member

לא יצא לי לראות את המשחק ולפי התוצאה כנראה שטוב שכך. מישהו מוכן לסכם? איך שיחקנו עם קוטיניו ולאלנה בהרכב? יצרנו מספיק אבל הסיומת לא הייתה שם?

14. itay2789 Member

לא יצרנו כלום. 2 בעיטות למסגרת ששניהן זה מצחיק לקרוא להם בעיטות למסגרת. כל כך משמים. אחד המשחקים המשעמים.

15. Mellow29 Kopite

השחקנים היחדים שלנו שנתנו משחק סביר היו לוקאס, טורה וסקרטל... זה אומר הכל.

ללאנה מאוד, מאוד לא משכנע אותי. יש לו טכניקה מעולה וכל הסיבובים האלה שהוא עושה עם הכדור הם מגניבים, אבל הוא מאט את המשחק בכל פעם שהוא מקבל את הכדור. סטרלינג וקוטיניו משחקים ישיר ומהר, וכל פעם שהכדור מגיע לאנגלי הוא נוגע בו לפחות 3-4 פעמים לפני שהוא מנסה ליצור משהו. כל כובד המשחק שלנו נפל על השניים האלה, שניסו אבל הם היו לבד. המשחק הזה בעיקר הוכיח שלא מספיק להציב 3 שחקנים יצירתיים כדי לקבל יצירתיות בהתקפה.
    הנדרסון תרם ממש מעט, וגם למברט (2 מסירות בינו לבין קוטיניו בכל המשחק, נתון נורא) היה חסר תועלת.

אני חושב שלוקאס הרבה יותר סולידי מג'רארד בתפקיד הקשר האחורי, והיום חלוקת התפקידים הייתה טובה. ג'רארד עלה בדקה ה-65 ואיתו הקצב התגבר משמעותית, אבל זה היה מעט מדי ומאוחר מדי. מרגע שהוא נכנס הייתה הרגשה באוויר שאנחנו מסוגלים ליצור משהו, וגם הרעש מהקהל סוף סוף היה ראוי. זה אמנם לא הצליח הפעם, אבל אני מקווה שרודג'רס יבין שזו דרך טובה להשתמש בג'רארד. 25 דק' שלו בפול גז שוות לפעמים יותר מ-90 דק' בעמדה נסוגה.

Scouser Tommy אוהב/ת את זה.
מצב נושא:
הנושא נעול.