ליברפול 2014/15

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Mellow29, ‏21/10/14.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

הכי קל להיות חכם בדיעבד, אבל לפני שהתחילה העונה אף אחד לא חשב שהרכש של ליברפול הקיץ היה גרוע, למעט באלוטלי שהיה עליו סוג של קונצנזוס מצד ״איטלקי הפורום״, אם כי גם לגביו היה ברור שהוא הימור גדול, ואף אחד לא ציפה שהוא באמת יחליף את סוארז, אלא ציפו ממנו להיות יותר חלוץ מחליף לסטארידג׳ או סוג של פרטנר מספיק איכותי לידו. ציפיות דיי ריאליות גם כן בסך-הכול.

זה קצת מזכיר את מה שקרה עם בייל וטוטנהאם בזמנו, ועדיין, ליברפול מאוד מאכזבת מתחילת העונה, זה הרבה מעבר לרכש וליכולת אישית גרועה של חלק מהשחקנים. הם לגמרי איבדו את הביטחון ואת האינטנסיביות שאפיינה אותם עוד מהחצי השני של העונה הראשונה של רודג׳רס, ואין מה לעשות, חלק מההחמצות הבלתי פוסקות האלה מול השער תורמות גם הן למצב. כמובן שדרוש סקורר נוסף, אבל רודג׳רס צריך לייצב את המערכת בראש ובראשונה מבחינה מנטלית וגם ברמה המקצועית היא חייבת להשתפר הגנתית - וממש לא בטוח שהצבת ג׳ונס במקום מיניולה זו הדרך הנכונה. יש לרודג׳רס מבחן גדול מאוד עד לסוף העונה שנראית כבר דיי אבודה - ואם יצליח לעמוד במצב בהצלחה (?) - אני בהחלט חושב שעדיין מגיע לו עוד עונה במועדון לנסות להחזיר אותו למצב שהאוהדים שואפים לראות.

Mellow29 אוהב/ת את זה.
  2. Civil Anti Madridista

אני רק אניח את זה פה.

Civil, 21/10/14

3. Andrei Kanchelskis Member

שאלתי כבר ואשאל זאת שוב...האם שועל זקן כמו ג'ובאני טראפטוני יכול להיות האיש שיחלץ את ליברפול מהבוץ העמוק בו היא שקועה? פשוט למיטב ידיעתי הוא המאמן הבכיר מהטופ העולמי שאינו עובד כעת ולמרות שהוא כבר בן 75 אני בטוח שהוא לעולם לא יגיד די לאימון,אולי עד יום מותו...

4. alexshw Member

זה ממש לא רציני. הבן אדם יותר מבוגר מפרגוסון שאפילו לו נמאס לאמן.
    השמות שעולים כרגע בתור שמועות זה קלופ וסימאונה. לא רואה כרגע על המדף מאמן שפתאום יבוא ויציל לליברפול את הצ'מפיונס. כן ואני לוקח בחשבון גם את הליגה האירופית.
    אני גם אופתע אם בכלל רוג'רס לא מסיים עונה, לכן יש לו עוד זמן לתקן משהו.

oranfu ו-Scouser Tommy אוהבים את זה.
  5. Andrei Kanchelskis Member

אם לא יחול שום שיפור בליברפול במשחקי חג המולד הקרובים והקבוצה תמשיך להפסיד ולשקוע אני לא רואה סיבה לתת לרוג'רס לסיים את העונה ובמיוחד שליברפול בכלל תהפוך לקבוצת תחתית. הסיבה היחידה שאני חושב שבגללה עלול רוג'רס להישאר עד סוף העונה חרף הכישלונות היא שפשוט לא נמצא עכשיו שום מאמן פנוי ברמה גבוהה שיכול לחלץ ספינה טובעת כמו ליברפול, טראפטוני אולי קשיש אבל הוא לדעתי האופציה היחידה והראויה ביותר מכל מאמן אחר.

6. StevenGerrard Member

2 ניצחונות ב-10 משחקים האחרונים בכל המסגרות וגם הם על סטוק בבית בקושי ועל לסטר בחוץ נגד 10 שחקנים ובמזל גדול (קאמביאסו).

נערך לאחרונה ב: ‏14/12/14
  7. alexshw Member

חוץ מזה הוא כבר הוכיח לפני שנתיים שהוא כן יכול לשפר את איכות המשחק של הקבוצה תוך כדי העונה. אז הוא לא היה כל כך אשם בפתיחה הכושלת כי קיבל ירושה לא טובה, אבל כנראה שכמו אז גם הפעם הוא יצטרך להשתמש בחוכמה בחלון העברות של ינואר, אבל פה הוא גם תלוי בקומיטי המפורסם.
    הוא גם צריך להתפלל שסטאריג' לא רק שישמור על כשירות כל החצי השני של העונה אלא גם יחזור במהרה לכושר הבקעה.
    בקיצור לא פשוט.

8. owen11111 Member

טראפטוני?
    קודם כל למען הסדר הטוב: אני לא רואה שרודג'רס לא מסיים את העונה. רק המשך הדרדרות קיצוני בתוצאות וביכולת, יביאו לפיטוריו לפני סוף העונה הנוכחית. הוא חתם על חוזה חדש ל-3 שנים נוספות, רק בקיץ האחרון. מעבר לזה, אין אף פעם מאמן בכיר שיושב בבית ומחכה לטלפונים. הקבוצות של רודג'רס עשו שיפור עצום בחצי השנה של העונה, גם בעונה הראשונה וגם בשנייה, לדעתי הוא הרוויח את הקרדיט בשביל להראות אם גם העונה נצליח לעשות שיפור במחצית השנייה של העונה.
    ובסופו של דבר עדיין נותרו עוד: 23 משחקי ליגה, גביע הליגה, ליגה אירופאית וגביע אנגלי.
    קשה לי להאמין שיש מישהו שחושב שהחל מעכשיו צריך להתחיל להריץ את הקבוצה לעונה הבאה.
    גם אם המקום הרביעי לא ריאלי בשום צורה, אני לא חושב שהגענו לנקודה בהצריך לזרוק הכל לפח ולהתחיל להכין מחדש את השנים הבאות.
    הסימנים מאד לא מעודדים, אבל דווקא היום הייתה הופעה יחסית סולידית, התוצאה לא משקפת בה בשום צורה.

וטראפטוני? הבחור בן 75 כמו שציינו כאן, לא אימן קבוצה מאז שנת 2000 (אני זכרתי שהוא אימן עוד איפשהו ב-2005, ויקיפדיה תיקנה אותי שהקבוצה האחרונה שהוא אימן הייתה פיורנטינה ב-1999), לא אימן בליגה האנגלית אף פעם, וקשה לי להאמין שמישהו בכלל שהוא אופציה בעיניי מישהו.

אגב אני יודע שזו אחת הנקודות הכי שוליות להתפס בה, בטח בהתחשב בכל מה שהקבוצה שלנו עוברות בשבועות האחרונים:
    אבל לבאלוטלי יש פשוט סיומת מחורבנת. נכון שהיום הוא חוזר אחרי פציעה ואחרי חודש בלי כדורגל ועדיין, למרות כל הנסיבות המקלות, הבחור לא מסוגל לשים את הכדור ברשת ב-3 מצבים מעולים. (יופי של מסירה של מרקוביץ' במצב האחרון).
    אני שם רגע בצד את כל הדברים השליליים הנוספים לגביו שכולנו מדברים עליהם, אבל הבחור פשוט לא מסוגל לשים את הכדור בשער.
    היו לו 2 הברקות נגד לודוגורץ וסוונסי בגביע הליגה וזהו.
    אחת הנקודות היחידות שיכולתי לראות איזושהי תועלת בהחתמה שלו, זו העובדה שיש לו סיומת לא רע בכלל, אחד שמנצל את ההזדמנויות הבולטות שהוא מקבל ופה ושם מצליח להבקיע מחצאי מצבים.
    כמובן שלא אגוארו או ואן פרסי, אבל איפשהו מעט יותר טוב מלואיק רמי או בוני. מסתבר שאפילו אנדי קארול מראה סיומת טובה משלו.

נערך לאחרונה ב: ‏14/12/14
    StevenGerrard ו-Scouser Tommy אוהבים את זה.
  9. golding מנהלים

איזה חלון העברות? אני בכלל לא בטוח שלליברפול יש כסף להשקיע בחלון ההעברות הבא. למיטב ידיעתי היא לא עומדת בתנאי הפייר פליי כרגע, כך שאם היא בונה על אירופה הוא תצטרך להתנהל בחכמה. הכוונה היא למימון על ידי מכירות; ואת מי לעזאזל היא יכולה למכור בסכום כסף משמעותי?

10. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני מסרב להתחרפן ולוותר על המקום הרביעי כרגע. אם נחטוף מארסנל עוד שבוע ונהיה 8 נקודות מהם, מילא (וגם אז לא ממש).

11. itay2789 Member

אפילו אם הוא נשאר עד הקיץ, אני לא יודע אם לבעלים תהיה אמונה בו בקיץ להמשיך.
    אני חושב שהיום הייתה אחת ההופעות הטובות העונה אבל שאתה יוצא עם 3-0 אז מה אפשר להגיד. סטרלינג חייב לקחת חלק מהאשמה. שער אחד שלו היה חיב להיות היום. באוקטובר אמרתי ש באלוטלי ישבור את השיא של קראוץ והוא שבר כמו גדול. גם עוד שנה הוא לא יבקיע בליגה.
    אני לא יודע אם הבעלים יגבו את רודגרס בינואר. העונה הזו גמורה. גביע הליגה זה הדבר היחיד שנשאר ואני מקווה שרודגרס ישקיע מאוד בזה כי הוא חייב משהו כדי שקצת ייתן לו אוויר לנשמה, למרות שקני פוטר בעונה שסיים שביעי וזכה בגביע מליגה והגיע לגמר הפא קאפ. וכן העונה הזו גרועה יותר מהעונה ההיא של קני.

12. alexshw Member

אולי אפשר להציל חלק מההשקעה על בלוטלי, יש גם את בוריני ועוד כמה פרוטות על ג'ונסון.
    לנסות ולמכור בינואר את המושאלים הספרדים. בקיצור זה לא פשוט כמובן אבל במצבם צריכים למצוא גם פתרונות יצירתיים.

13. owen11111 Member

ליברפול לא עומדת בחוקי הפייר פליי בגלל ההפסדים המצטברים של 3 העונות הקודמות:
    אני לא יודע בדיוק זוכר איזה דוחות פיפ"א לוקחות על מנת לבדוק את נושא ההפסדים, כיוון שיש קבוצות שמפרסמות דוחות שנתיים (כמונו, שמעונת 2013, מפרסם דו"חות שנתיים, ולא עונתיים), וישנן קבוצות כמו סיטי וצ'לסי, שמפרסמות דוחות על בסיס עונות (למשל עונת 13-14, ואז הדוחות הם החל מה01.06.2013 ועד ה-30.05.2014)

הדוחות הכספיים של העונה הנוכחית יפורסמו במרץ (אם אני לא טועה), ואז נדע קצת יותר לגבי מה קרה השנה.

שאלת כמה הכסף יהיה? זה תלוי בבעלים, חוזה השידור החדש הכניס המון כסף לכל הקבוצות בפריימרליג, ולהערכתי כן יהיה ניתן להביא רכש ב-15-20 מיליון פאונד במידת הצורך. סתם תחושת בטן שלי.

ובחזרה לפיירפליי, אופ"א מאפשרת כל מיני החרגות לגבי הפסדים, וכמו כן מאפשרת לכל קבוצה הקלות במידה והן הראו שיפור במצבן הפיננסי.
    בניגוד לסיטי ופסז', שיצרו לעצמן הפסדים עצומים בגלל פעילות לא נורמלית בשוק ההעברות ומשכורות יוצאות דופן, אצלנו ניהול המשכורות וההוצאות הראה שיפור מאז ההגעה של רודגר'ס (ואיאן אייר), ככה שבנושא הזה, להבנתי, לא אמורה להיות בעיה.

14. StevenGerrard Member

בוא נשכיב את התיאוריה הזאת לישון.
    Despite losses of £49.8m in 2012-13 and £41m in 2011-12, Liverpool are confident they did not breach FFP regulations, having signed a series of lucrative commercial deals over the past 18 months.
    BBC Sport - Liverpool under Uefa Financial Fair Play investigation

15. StevenGerrard Member

מצב נושא:
הנושא נעול.