ליברפול 2014/15

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Mellow29, ‏21/10/14.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

קראתי את הכתבה של קרא, ואני כן חושב שהביקורת היחסית עדינה שם ככל הנראה מוצדקת. אם יש מישהו שיידע ולא יכתוב דבר כזה סתם זה קראגר, ושימו לב שהוא גם לא מתנגח במועדון דוך, אלא פשוט אומר שאולי היה אפשר לעשות קצת יותר.

מנקודת המבט שלי, הביקורת היחידה שלי בתור אוהד זה שנתנו לזה להגיע לינואר. מה הבעיה לסגור דבר כזה מראש? הרי סטיבי לא הראה שום דבר חדש לטוב ולרע בחצי שנה הזאת, לא פיתחנו אף שחקן למשבצת שלו שהיה צריך להוכיח את עצמו ועשה את זה... אז למה?

מסכים עם כל מילה של אורן לגבי הנדו ואוסיף שאני שלם לגמרי עם כניסה שלו לתפקיד הקפטן. בעולם כדורגל עם מעט מאוד סמלים ושחקנים נאמנים, אני יודע שעל הנדו אפשר לסמוך שיירק דם כל שבוע וגם שאם יתפתח לא יעזוב כל כך מהר. וואלה זה מספיק בשבילי... גם ככה את החלל שג'רארד משאיר אף אחד לא יכול למלא. גם מקומי, גם מהנוער, גם שחקן נשמה, גם ווינר, גם מנהיג, וגם שחקן כדורגל ברמה הכי גבוהה שראינו בעשור וחצי האחרונים.

אז כרגע, אם הייתי צריך לבחור תכונה אחת מביניהן, זה שחקן נשמה. ועל הקריטריון הזה הנדו עונה במלוא מובן המילה. לגבי השאר, אני רואה אותו משתפר עוד לרמה של שחקן מעולה, וגם חושב שהוא יכול לפתח את המנהיגות שלו עוד ולסחוף את כולם אחרי הספרינטים המשוגעים שלו. אז אני לגמרי בסדר עם זה...

נערך לאחרונה ב: ‏3/1/15
    oranfu, owen11111 ו-Ori8 אוהבים את זה.
  2. Ori8 Member

הייתי מאוד רוצה להאמין לג'רארד, אבל זה זה מתאפשר רק אם מתעלמים כמעט מכל הסימנים. ההודעה שלו לתקשורת הייתה מס שפתיים (ובצדק כמובן, אין דרך אחרת).

הרצון להתנסות ולחוות משהו נוסף מעבר לליברפול היה נכון להודעת עזיבה לפני 5-6 שנים, כשעוד היה לו מקןם בריאל, באיירן או איפה שייבחר.
    הוא לא הולך לחוות שום ריגוש חדש ב-MLS וגם הוא יודע את זה יופי. זה להעביר את הזמן ולהכניס עוד כמה מיליונים לחשבון הבנק.
    מה שכן, זה אולי נכון עבור המשפחה שלו שתעבור מליברפול ללוס אנג'לס, אבל זה כאמור גם דבר שיכול היה לקרות אחרי הפרישה, בכל מקום בעולם.

לעולם לא נדע מה המועדון באמת עשה כדי להשאיר אותו ויכול מאוד להיות שבחדרי חדרים החליטו לסמן לו את הדרך, וזה גם לגמרי מה שעולה מהדברים של קאראגר. אבל אני חושב שזה לא קרה לפני שרודג'רס והוא ניהלו שיחה כנה וג'רארד היה מודע לסיטואציה ואולי אפילו לא רצה להישאר כשחקן ספסל. אם יש שורה בהודעה שלו שאני מאמין לה זה שהוא רוצה לסיים את הקריירה שלו בליברפול "On a High". זו אמירה כנה לדעתי, שלא כמו זו שהוא רוצה לחוות משהו נוסף כדי לא להצטער בסוף הקיירה. אם הוא מרגיש חרטה כלשהי, זה על כך שלא עבר קודם. אין לי ספק בזה.

מה שכן ובהתחבר לדברים שאורן כתב, אני חושב שסיום העונה שעברה כי היווה שיקול. אנחנו לא יודעים מה המצב הנפשי שלו, עד כמה קשה הוא לקח את זה וכמה צורך הוא מרגיש לצאת מהעיר הזאת כדי לנשום קצת אוויר. אולי היו לו ציפיות יותר גבוהות מהעונה והוא חשב שיהיה אפשרי להמשיך באיזה שהו סוג של מומנטום מהעונה שעברה וברגע שזה לא קרה גם לזה הייתה השפעה, אבל אני חושב שזו ממש לא הנקודה המרכזית.

Scouser Tommy ו-owen11111 אוהבים את זה.
  3. owen11111 Member

האמת שהתחושה שלי היא שלאובדן האליפות בעונה הקודמת יש את המשקל הגדול ביותר בהחלטה הזו.

קראתי איפשהו שככל הנראה, אין אף שחקן אחר שהיה יכול להתמודד עם המעמסה הזו - לאבד אליפות לקבוצה כמו ליברפול, לעיר כמו ליברפול - ועוד בדרך המופלאה בה היא הייתה יכולה להיות מושג בעונה הקודמת.
    אני באמת ובתמים משוכנע, שלסטיבן ג'רארד היה הכי כואב מכולם שלא זכינו באליפות. לא בגלל שהפנים שלו חתומות על אובדן האליפות (דבר מטופש כמובן, שכן אליפות לא באמת זוכים או מאבדים על משחק אחד) וצריך גם לזכור שהוא זה שבאמת לקח אותנו על גבו בכל השנים האלה.
    אני חושב שאין יום שלא עובר, והוא לא חושב על המשחק ההוא והרגע הזה. וכמו שכתבו כאן לפני, עם הציפיות והמעמסה של העיר הזו, זה לחץ שאני בספק כמה אנשים בכלל בעולם יכולים להתמודד איתו. לי עד היום כל כך כואב לקרוא ולהזכר ברגע הזה, איך לעזאזל מרגיש השחקן שהוא הסמל הכי מזוהה של הקבוצה הזו, שהוא יליד העיר וגדל כאוהד העיר?

לעבור לארה"ב למספר שנים להתרענן, לעזוב כמו שאורי כתב, שהוא עדיין "On a High" נשמע לי כמו הפתרון היחיד בסיטואציה שנוצרה.

oranfu, itay2789 ו-Scouser Tommy אוהבים את זה.
  4. StevenGerrard Member

ג'ק דאן וקווין סטוארט כבשו במשחק (שעדיין מתקיים) עבור צ'לטנהאם נגד אוקספורד בחוץ.

מתי (ועד מתי) הם הושאלו לליגה הרביעית?

5. itay2789 Member

הושאלו השבוע לחודש.אולי יאריכו את זה.

6. StevenGerrard Member

7. StevenGerrard Member

8. owen11111 Member

הראיון עם ג'רארד.. באמת שדמעות בעיניים. באמת בחור נפלא, אין לי מילה אחרת.
    היינו ברי מזל שהוא היה אצלנו כל השנים האלה.
    אגב, אני חושב שהמשפט הבא אומר לא מעט:
    "
    https://pbs.twimg.com/profile_images/1847862599/Grad_LFC_Crest_twitter_bigger.XxxLiverpool FC Verified account‏@LFC
    Gerrard: “I wish I’d met Brendan when I was 24 because I think I’d be sitting here talking about a lot of titles that we’d won together.”

אז נכון שזה ראיון באתר הרשמי, וצריך לקחת את הדברים באופן מוגבל. אבל היו לא מעט שמועות על כך שמערכת היחסים בין רודג'רס לג'רארד לא תקינה. יכול להיות שהיו בינהם חילוקי דעות.. אבל אני באמת חושב שג'רארד לא היה אומר משפט כזה סתם בשביל לסמן וי. הוא חוזר ומחמיא לרודג'רס בכל ראיון, קשה לי להאמין שמשהו במערכת יחסים בינהם גרם לג'רארד לא לחתום.

בהקשר אחר לחלוטין*
    יש הרבה מאד סממנים בטוויטר שאנחנו בהחלט מעוניינים בשאקירי בינואר הקרוב. מה דעתכם על זה?
    האם הוא שחקן שיכול לתת לנו שיפור באופן מיידי כמו שקוטיניו וסטארידג' עשו בינואר של 2013?

9. itay2789 Member

טמטום. במקום לחזק בעמדות קריטיות אנחנו מחזקים בעמדה שהרבה פחות נחוצה.
    חלוץ, שוער ,קשר אחורי זה must אבל הולכים על שאקירי.

oranfu אוהב/ת את זה.
  10. StevenGerrard Member

עקיצה סמויה לעבר בניטז? :p

לגבי שאקירי, זו רכישה חשובה אם רודג'רס רוצה לחזור לשחק 4-3-3 מבלי להסיט את קוטיניו או לאלאנה הצידה.
    זה כמובן בלי כל קשר לחזרה של סטארידג' לכשירות והצורך ברכישת חלוץ שיחליף את האיטלקים שצפויים לעזוב.

אם נצליח בינואר לעשות את זה:
    IN: שאקירי, חלוץ, שוער.
    OUT: באלוטלי, בוריני, סוסו
    ולהשאיר את עמדות הבלם, מגן ימני וקשר אחורי לקיץ - אני אהיה די מרוצה.

11. itay2789 Member

זה בהנחה שהם באמת לא יזוזו הצידה. אתה מאמין שלאלאנה או קוטיניו ירדו לשלישייה המרכזית ב 4-3-3? אני מקווה שכן כמובן אבל לא יודע אם זוהי הכוונה באמת.

12. owen11111 Member

אכן נשמע כך.

שוער? תשמעו, זו חתיכת סוגייה.
    מישהו מכם זוכר (או בעל רצון לבדוק) שוער טוב שעבר מקבוצה לקבוצה במהלך ינואר?
    אני לא מען האמת לא ממש זוכר דבר כזה, ואפשר להבין: שוער באיזשהו מקום זה קצת כמו מאמן, שוער בכיר בונה את המעמד שלו ואת התיאום עם שחקני ההגנה לאורך זמן. מעט מאד קבוצות יהיו מוכנות לוותר על שוער שנותן עונה טובה (וכנראה על ידי כך גם משפר את התוצאות של אותה קבוצה) באמצע העונה.

אני גם מעדיף בצורה חד משמעית להשאר עם מניולה עד סוף העונה, גם במחיר שזה עשוי לעלות לנו (וכמו שזה נראה כרגע, מדובר במחיר) מאשר להתחייב עכשיו לשוער שבמקרה הטוב יתפתח לשוער "לא רע".
    אנחנו צריכים שוער שיוכל לעמוד בסטנדרטים שמציבים: דה חאה, קורטואה ולוריס. ושקבוצה מחליפה שוער בכיר בפעם השנייה ב-3 עונות, היא צריכה לעשות את זה נכון.
    למען גילוי נאות - הייתי משוכנע תקופה ארוכה שמניולה הוא האיש המתאים לתפקיד, בעונה הקודמת (בעיקר בחצי הראשון) הוא הראה המון איכויות של שוער מצויין, בעיקר יכולת השוט-סטופינג שברגע שהוא יוסיף לכל את אלמנטים השליטה ברחבה ויציאה אל כדורי עומק - יהיה שוער מהטופ בפריימרליג.
    מסתבר שהיכולת שהוא הציג בכל הקשור לשליטה בכדורי גובה, ברחבה ובתקשורת עם הבלמים הייתה פחות או יותר בשיאה בשלושת מחזורי הפתיחה של העונה הקודמת.

13. oranfu Member

אני אחלק את זה למנג'ר והנהלה.
    מנג'ר - הכוונה שלי היתה לא להבטיח לו מקום בהרכב לא משנה מה (או התחייבות לזמן משחק כלשהו או לא יודע מה) אלא שהקבוצה תהיה מספיק חזקה על מנת שתתמודד בצמרת. אולי אם הקבוצה היתה משחקת טוב ורצה בצמרת, זה היה משנה את ההחלטה שלו. בפועל, הקבוצה נראית לא טוב, אין הנאה במשחק שלנו וג'רארד עסוק בלרדוף אחרי שחקנים במרכז המגרש כשלצידו לוקאס...

הנהלה - הצעה מספיק אטרקטיבית מבחינה כלכלית.
    וכשרשמתי תפקיד מקצועי\ניהולי, לא התכוונתי לתת לו לידיים תפקיד בכיר. אבל חלק מצוות האימון, אולי באקדמיה, או ללמוד להיות מנהל מקצועי. ז"א, תפקיד "מתחיל" שבו ילמד את העבודה. כמובן שלא התכוונתי לתת לו להיות מנג'ר ישר או משהו כזה.

אולי שום דבר לא היה עוזר, אולי אני גם טועה. אבל ההרגשה שלי לא נוחה לגמרי שהמועדון התאמץ מספיק.

אני לא חושב שבדברים שלו יש עקיצה לבניטז. אני חושב שרודג'רס הוא המנג'ר שהכי הרשים את ג'רארד מכל אלה שהוא התאמן תחתם. זה לא ממש מפתיע אותי כי אני דווקא תמיד קיבלתי את הרושם שהוא מאוד מאוד מעריך אותו. אני גם שמח לקרוא את זה. לא יודע אם ג'רארד הוא הכי טוב שיש על מנת להעריך דברים כאלה, אבל עצם זה שהוא כל כך מחזיק מרודג'רס (אחרי שכבר התאמן תחתיו) מעודד אותי (לא הרבה).

בקשר לג'ק דאן, אני מקווה שיצליח לשמור על עצמו בלי פציעות. יש לו כדורגל והוא סבל יותר מדי מחוסר מזל בקטע הזה שפגע בהתקדמות שלו.

לא מתלהב מהקטע הזה של שאקירי, לא מה שדחוף לנו עכשיו. היה צריך להביא אותו בקיץ האחרון, אם כבר. מה שכן, הוא יוסיף לנו יכולת לאיים על השער מחוץ לרחבה שפחות או יותר לא קיימת כיום.

באלוטלי ובוריני OUT זה סבבה, אבל אנחנו לא שוכחים איזה חלוץ?
    לא מבין למה להיפטר מסוסו.
    קשר אחורי - אם היינו משחקים שם עם אמרה אז פחות היה לי קריטי, אבל אם אנחנו צריכים להמשיך לראות שם את לוקאס עד סוף העונה אז דבר ראשון הייתי מביא קשר אחורי.

יהיה קשה מאוד למצוא שוער ברמה של קורטואה ודה-חאה. כמה כאלה יש באירופה? אבל, אם יש מישהו שחושבים שיכול להיות כזה, אז שישלמו. אם נשלם מספיק, השחקנים יגיעו (או שנמשיך את הבלוף הזה שבלי אלופות שחקנים לא יגיעו?). מזהים שוער ברמה של קורטואה (או קרוב) אז שישלמו סכום משמעותי גם. נשבר לי הז' מכל ההתחכמויות שלנו וחיפושי המציאות.

אני מקווה מאוד שברור להם שם במועדון שהקיץ הבא שלנו צריך להיות קיץ גדול. צריכים לנעול את קוטיניו וסטרלינג בחוזים ארוכים (ובלי פאקינג סעיפי שחרור) ולהם להוסיף עוד 3 שחקנים משמעותיים (לפחות), שחקנים מוכחים. מה שטיפה גורם לי לאופטימיות שזה יקרה זה העובדה שבלי ג'רארד פשוט אין לנו כוכבים. מבחינה שיווקית זה רע מאוד ואולי זה מה שיניע אותם להשקיע ולהביא כוכבים מוכחים.

14. StevenGerrard Member

א) להיפטר מכל החלוצים למעט החלוץ הפצוע בחלון אחד? לאמברט ישאר, לפחות עד הקיץ, אם לא עד תום החוזה (כמו טורה).
    ב) סוסו מסיים חוזה בתום העונה ועם הדקות שהוא (לא) מקבל אין סיכוי שיאריך. הוא גם יכול לסכם על מעבר החודש ולעזוב בחינם כך שאם נמצא מישהי שתיתן לנו £2-3m עליו אנחנו כנראה ניקח את זה.

15. oranfu Member

אני נפטר מלאמברט לפני שאני נפטר מבוריני ובאלוטלי. ומבחינתי, אם מגיע חלוץ אפשר להיפטר משלושתם. עדיף לקדם את סינקלייר או דאן מאשר לשחק איתם.
    אני לא חושב שסוסו יישאר, אני פשוט לא מבין לנה להיות מרוצים מזה שהוא יעזוב. לדעתי זאת טעות של רודג'רס שלא נותן לו לשחק בכלל.

מצב נושא:
הנושא נעול.