ליברפול 2014/15

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Mellow29, ‏21/10/14.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. alexshw Member

בגילו הוא לא הולך לשחק לא בפרמייר ליג ולא בלה ליגה, ולא משנה איפה חתם. אני חושב שבכלל עדיף לו להשאר בקבוצתו כמושאל לפחות עד גיל 18-19 ולשחק שם בליגה המקומית מאשר בשלל קבוצות מילואים

2. StevenGerrard Member

@oranfu
    זה לא להיות ממורמר, זה להיות מציאותי.
    בנס שני צעירים כבר הצליחו לפרוץ לבוגרת שם, מוראטה וחסה. לראשון היה מוערבות בשער כל 103 דקות ולשני כל 84 בעונה שעברה.
    זה מנע מריאל למכור את מוראטה גם אם המחליף הוא בסופו של דבר חאבייר הרננדז בהשאלה ממנצ'סטר יונייטד?
    זה מנע מריאל לרכוש את חאמס רודריגז שהיה משחק על חשבון חסה גם אם האחרון לא היה פצוע?
    אודגארד הוא עוד צעצוע לאוסף של ריאל והיא תשחק בו (לא בהכרח איתו) איך שהיא רוצה מבלי באמת להתחשב בו.
    יכול להיות שהוא יפתיע ויצליח שם, אבל זה בדיוק מה שזה יהיה - הפתעה. גם אם לא היה מגיע אלינו, הוא היה צריך לבחור מועדון בו הסיכוי שלו לשחק גדול יותר מאשר אצל ריאל.

אבל עזוב אותם ואותו. יש לנו בעיות משלנו.
    לדעתי הבעלים צריכים לשבת, לחשוב הרבה ולהחליט באיזה כיוון הם רוצים לקחת את המועדון בשנים הקרובות.
    אם הם רוצים מנג'ר שיביא הצלחה כמעט מיידית (חזרה והישארות בליגת האלופות) אז הם צריכים להיות מוכנים לפתוח את הארנק, מוכנים לעוד מהפכה בסגל, ולהביא מנג'ר שיהיה מסוגל למשוך שחקנים אחריו כי בלי שחקנים כאלה (סוארז, ג'רארד), בלי מנג'ר כזה, ככל הנראה בלי ליגת האלופות ובלי היכולת לשבור את מסגרת המשכורות שלנו, אין סיכוי אפילו קלוש להתחרות עם מועדונים גדולים על שחקנים גדולים.
    אם הם רוצים לבנות על האקדמיה הנהדרת שנבנתה אצלנו אז לדעתי צריך להביא מנג'ר עם רקורד מוכח בשילוב שחקני אקדמיה כי אני לא רואה את רודג'רס עושה זאת מתוך בחירה ובטח שלא אם יכתיבו לו את זה מלמעלה. דה בור האופציה הכי בולטת לעין גם אם מדובר שוב במנג'ר צעיר שכנראה יזדקק לזמן התאקלמות ולמידה.
    אם הם רוצים להמשיך עם אסטרטגיית ה-moneyball שעבדה להם עם רד סוקס אז אפשר לשמור על הסטטוס קוו ולהמשיך רק לקוות לטוב.

3. oranfu Member

זה מירמור כי אף אחד ממי שאומר משהו כזה לא אומר את זה מדאגה לקריירה של אודגארד אלא בגלל שהוא לא חתם אצלנו.

אי אפשר לבנות על האקדמיה. אקדמיה היא משהו שהבסיס נתמך בו, לא הבסיס עצמו.

דה-בור עושה אחלה עבודה באייאקס, אבל הליגה ההולנדית (עם אייאקס) והליגה האנגלית (עם ליברפול) הם שני דברים שונים מאוד.

שפשוט ימנו את האנשים הכי טובים שאפשר בכל הקטע הזה של סקאוטינג ורכש. בלי זה כלום לא יעזור (כל עוד הבעלים הם לא מולטי מיליארדרים).

אני לא יודע אם ישחק או לא אלכס, אני רק אומר שזה מה שמדווח בנורווגיה.
    לא ישחק בגיל 16? למה כל כך בטוח? פברגאס לא שיחק בגיל 16 בארסנל? לקבל דקות פה ושם כשריאל כבר מובילה 5-0 באלמריה זה גם נקרא לשחק.

נערך לאחרונה ב: ‏7/1/15
  4. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

הבעיה היא לא הגיל, הבעיה היא המועדון. ריאל זה לא מקום טוב לשחקן צעיר לגדול בו. למען האמת, רוב המועדונים הגדולים אינם כאלה. ובאמת שאין מה להשוות את המחויבות של ונגר לצעירים לזו של ריאל. גם סרחיו קנאלס נחשב פעם לכישרון גדול, וזה אפילו לא היה מזמן. אפילו אם אודגארד כן יקבל צ'אנס לשחק שם, לא תהיה הרבה סבלנות ולא יהיה הרבה מרחב לטעויות שלו.

וברור שמועדון גדול לא יכול לבנות על האקדמיה שלו. כי אין אקדמיה שמסוגלת כל הזמן לספק שחקנים איכותיים, ברמה טובה מספיק. כל מועדון גדול שכן נהנה מדורות מעולים - ובעשרים השנים האחרונות אלו היו אייאקס, יונייטד וברצלונה, למרות שגם לליברפול בין השאר היו תקופות יפות בעניין הזה - ראה שזה לא יכול לקרות בלי סוף.

oranfu אוהב/ת את זה.
  5. StevenGerrard Member

זה לא היה איחול ציני. אני באמת מאחל לו בהצלחה במועדון אליו יושאל או ימכר אחרי שיבין שריאל תמיד תקנה את מה שהכי נוצץ.
    כמו מורטה לפניו, כמו סרחיו קאנאלס לפניו, כמו רוברטו סולדאדו לפניו ועוד רבים אחרים - מקווה שיצליח במועדון הבא שלו כדי שהקריירה שלו לא תלך אחורה צעד, צעד.
    האם הייתי אומר את זה אם היה בוחר לשחק עבור ארסנל, סאות'המפטון, דורטמונד או אייאקס למשל? ממש לא.

אני מסכים. זה לא שאני אומר "יש לנו חור בשער אז בוא נציב שם פולטון כחלק מתכנון הסגל לעונה הבאה". ברור שצריך קודם כל שוער #1 ברמה גבוהה שיהיה חלק משלד הקבוצה (א-לה ריינה בימי הזוהר שלו) ואז במקום לבזבז £3m + משכורות על שוער מהצ'מפיונשיפ אפשר לשקול את האפשרות לקדם שוער מהאקדמיה, במידה והוא לכל הפחות כשרון מיוחד (גם אם קצת נא).
    גם אם דה בור יבוא להחליף את רודג'רס וגם אם ההנהלה תגיד לו להסתכל לעבר האקדמיה לפני שאתה מסתכל לנו בכיסים,
    אני לא אמרתי את זה בציפייה שהוא יעצב אותנו כמו שאייאקס מעצבת את עצמה כי זה באמת יכול לעבוד רק בליגות חלשות כמו ההולנדית.

הבאנו את האנשים הנכונים, או לפחות כך היה נדמה. הבאנו כמעט את כל מערך הסקאוטינג של מנ' סיטי שהיה אחראי על הרבה רכישות טובות. הבעיה היא באופן שבו משכנו אותם. הרי זה לא שאנחנו נציע להם יותר כסף אז במקום הצענו להם יותר כוח וכך קם הקומיטי.

נערך לאחרונה ב: ‏8/1/15
  6. oranfu Member

למען הסר ספק, ברור לי שריאל זה לא מועדון טוב לצעירים. אני לא טוען שישחק שם אפילו דקה, רק מה שמדווח במולדתו. אגב, גם אם הוא כן ישתלב ויצמח בריאל להיות תותח על, זה יהיה היוצא מן הכלל שלא מעיד על הכלל.

לא יודע למה אתה חושב שדה-בור בהכרח יותר טוב לשילוב שחקנים צעירים.

בקשר לזה שהבאנו את האנשים הנכונים (מסיטי) אז לא יודע. האם סיטי זה המועדון שהיינו צריכים לחקות (או ללמוד ממנו) בקטע הזה? הרי ברור שהם ואנחנו משחקים בשני מגרשים שונים לגמרי. סקאוטים בסיטי: אני ממליץ על אגווארו, סילבה, יאיא טורה. סקוטים בליברפול: אני ממליץ על וויליאן - אין לנו כסף.

אני יודע שזה מאוד פשטני מה שרשמתי, אבל בגדול זה ככה. סיטי יכולים להסתכל על השחקנים הכי טובים בעלום ולנסות לרכוש אותם. אנחנו צריכים להתחכם ולמצוא מציאות. עשו הרבה רעש מזה ששילמנו על לאלאנה 23 מיליון פאונד (והוא אמור להיות הקשר ההתקפי המוביל שלנו) ובימים אלה סיטי עומדים לרכוש את החלוץ הרביעי ברוטציה שלהם בכ-30 מיליון פאונד (אחרי ששילמו יותר על דז'קו ואגווארו ולא הרבה פחות מזה על יובטיץ' ונגרדו).
    לא שהם לא עשו גם רכש טוב בסיטי (זבאלטה, קומפאני) אבל זה פשוט עולם אחר. יכול להיות שהם עושים את העבודה כמו שצריך ורודג'רס מכשיל את זה, אין לי מושג. בגלל זה אני שונא את המודל הזה.

7. StevenGerrard Member

כי מספיק שאני מסתכל על הסגל של העונה ואני רואה 9 שחקני אקדמיה שהם שחקני הרכב קבוע או בדרך לשם, כלומר גם ל-newbies יש מינימום 20 הופעות בבוגרת שדה בור בעצמו קידם. שוב, מודע לכך שזו ליגה הולנדית ולכן זה מתאפשר אבל לא כל מאמן שהיה נותן כזה קרדיט לצעירים בהולנד גם היה מצליח באותה מידה.

בנוגע לסקאוטים של סיטי, אני מודה שיש חוסר התאמה בין מרבית המטרות שלהם ולבין האופן שבו הנרי ושות' עושים דברים.
    הרבה יותר מתאים אילו היינו לוקחים את הסקאוטים של סאות'המפטון או סוואנסי אבל זה א) hindsight is a wonderful thing. ב) זה היה מתקבל, לפחות בהתחלה, בצורה לא הכי טובה אילו היינו קונים נניח את קליין ב-£4m מהצ'מפיונשיפ והופכים אותו למגן ימני בכיר עד שיבשיל או אילו היינו משאילים מהופנהיים קשר התקפי צעיר ואיסלנדי. אנשים (אוהדים ותקשורת) היו מעלים שאלות לגבי השאיפות שלנו ואולי זה היה משפיע מנטלית על השחקנים.
    לא שהתוצאה בפועל הייתה טובה יותר. אני ורודג'רס עדיין מקללים את הקיץ בו הקומיטי החליט שעדיף שני ספרדים בינוניים ואלמונים (אספאס ואלברטו) על העץ מאשר פוטנציאל גדול כמו אריקסן ביד ובאותו מחיר.

cheddar אוהב/ת את זה.
  8. oranfu Member

אני חושב שרוב הקבוצות בהולנד משלבות הרבה צעירים. אבל כמו שאמרת, הבדל גדול בין הולנד לאנגליה.

הפסקה השניה שלך מעלה נקודות נכונות לדעתי. אמנם כבר בהתחלה אני זוכר שלא מעט תהו אם אלה הסקאוטים שאנחנו צריכים, אבל אני מניח שאם היו מגיעים סקאוטים ממועדונים קטנים זה לא היה מתקבל מי יודע מה.
    גם לשלם הרבה כסף על לוברן התקבל מי יודע מה. גם 16 על באלוטלי ופחות או יותר כל רכש שעשינו התקבל בצורה לא חלקה. העניין הוא שגם בדיעבד זה לא מוכיח את עצמו.
    גם פיטורי דלגליש לא התקבלו מי יודע מה. הם צריכים לחפש לנצח, לא להיות פופולרים.

אני מסתכל על ההתנהלות שלנו ומרגיש שאין להם מושג מה הם עושים. כל אחד מושך לכיוון אחר ואף אחד מהם לא עושה את העבודה שלו כמו שצריך.

לפי הטיימס ( לא בארט) מילנר בראש רשימת המטרות שלנו לקיץ. אם זה נכון אני אומר לפטר את כולם שם כבר עכשיו כולל רודג'רס אם זה על דעתו.

9. StevenGerrard Member

כנ"ל. השאלה היא מה עושים עכשיו. האם מפרמטים את כל המערכת או שמעדכנים גרסה בתקווה להיפטר מכל הבאגים?
    היגיון אומר שמהלכים דרסטיים צריכים להיות last resort אבל לא אתפלא אם זה מה שיקרה כבר הקיץ.

מילנר הוא מאוד underrated בעיניי. הוא בראש הרשימה כי הוא שחקן מנוסה ובקיץ יהיה אפשר להביא אותו "בחינם" כי הוא מסיים חוזה.

10. oranfu Member

הוא לא שחקן רע אבל לא יודע כמה ז' כבר נשברו לי מרוב שחקנים לא רעים.
    מה אנחנו צריכים אותו אני יכול להבין? עוד שחקן "לסגל"?

אנחנו הופכים לאסטון וילה.

11. Ori8 Member

אורן, אתה לא יכול להתמודד עם ריאל מדריד בשום צורה, ולבוא בטענות למועדון על זה שלא החתמנו את אודגארד זה באמת מיותר. כשריאל רוצה (באמת רוצה) היא תחתים את מי שהיא רוצה.

ואני מסכים עם ערן, אלא אם כן הוא באמת כישרון בלתי נתפס שהולך בגיל 19 להיראות כמו מסי בשיאו, הוא לא הולך לשחק שם. הוא ישחק בנוער תחת זידאן ואז כשיהיה בוגר מספיק ייצא להשאלות בגראנדה וחטאפה כדי שיראו אם הוא באמת טוב מספיק. הוא דפק לעצמו את ההתפתחות והאמת שחשבתי שהם (הוא ואבא שלו) יעשו מהלך חכם יותר.

האמת? אני אפילו חושב שזו החלטה שגובלת בחוסר ביטחון. כי אחרת הוא באמת היה הולך למקום אחר (אפילו אייאקס) ומשם מתקדם. אבל ריאל שלחה מטוס פרטי ודחפה מלא כסף למשפחה שלו וקנו את ליבם. מריאל כבר אין לאן לעלות ולהתקדם, הוא יכול רק לרדת. מצפים ממנו שיהיה מינימום מראדונה הרי, אין לו סיכוי.

alexshw אוהב/ת את זה.
  12. alexshw Member

במקרה הכי גרוע יבוא לבית"ר כמו אגנסו :)

13. StevenGerrard Member

אני יכול להבין את ההתעניינות בו. תסתכל על הסגל שלנו לעונה הבאה (מינוס ג'רארד, ג'ונסון וטורה, פלוס המושאלים של העונה).

http://www.footballuser.com/formations/2015/01/1178783_Liverpool.Xxx

בכוונה המערך הוא 4-3-3. זה המערך שרודג'רס תמיד יחזור אליו כברירת מחדל אחרי ניסויים זמניים שקורים בגלל אילוצים.
    אם נתמקד באגפים אז אני חושב אסעידי ובוריני are as good as gone כשמרקוביץ', אייב ואוריגי עדיין לא בשלים מספיק בעיניי.
    גם אם יוחלט ששניים מהם יקבלו הזדמנות להישאר ולהילחם על מקום בהרכב עדיין, עם 3 ווינגרים בני 20 ומטה מוטב שיהיה מישהו בעל ניסיון בין שורותינו. אם המישהו הזה יכול לבוא בחינם אז עוד יותר טוב כי זה מפנה משאבים פיננסים לעמדות אחרות.
    ככה אני חושב שבמועדון רואים את המצב כששים את מילנר כמטרה לקיץ.

אני לא יודע מה מצפים ממנו אבל אני חושב שבמועדון בגודל הזה מסתכלים על שחקנים צעירים כאל נכסים לעתיד ולא שחקנים לעתיד.
    יש להם חלוץ סקוטי מאוד מוכשר בנוער. גם אם ריאל תצטרך חלוץ לא באמת יספרו אותו אלא ירכשו נניח את פאקו אלקסר מולנסיה.
    הסקוטי, ג'ק הרפר, יצא להשאלה וירשים מספיק כדי שקבוצות פרמיירליג ינופפו בצ'קים של £10m ויעזרו לריאל לאזן עוד מסע קניות מפואר.

14. StevenGerrard Member

Paul Boyham‏@PaulBoyham
    Keane signing for Burnley for £2m. Yet another example of Utd doing better at selling Academy graduates than us. Suso is leaving for free!

Tancredi Palmeri ‏@tancredipalmeri
    Liverpool have contacted Roma's Pjanic.

מסתבר שגם החוזה של בראד ג'ונס מסתיים בתום העונה יחד עם ג'רארד, טורה, ג'ונסון, סוסו ופלאנגן.
    Who could leave Anfield on a free transfer? Find out which Liverpool FC stars' contracts are running out. - Liverpool Echo

Flanagan is expected back in action next month. The full-back is desperate to remain at his boyhood club and Brendan Rodgers has previously stated he wants him to be part of the Reds’ future.

15. StevenGerrard Member

מצב נושא:
הנושא נעול.