ליברפול 2014/15

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Mellow29, ‏21/10/14.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. itay2789 Member

ההרכב שוב פורסם אתמול כבר. םשוט לא יאמן. אתם בטוחים שזה לא החולצות של האימון המסכם?

2. Mellow29 Kopite

נראה לי די ברור. ג'ונסון שיחק פעם אחת כבלם צד ימין כשעלינו 343. מאנקיו ואנריקה ווינג-בקים.... בהצלחה לשלישייה הקדמית עם האפס תמיכה שהיא תקבל במשחק הזה.

(בעצם אולי מאנקיו בלם וג'ונסון ווינגבק? לא נראה לי, לפי איך שפרסמו את ההרכב ג'ונסון בלם).

3. oranfu Member

בחירת השחקנים של רודג'רס מזעזעת.
    יש לנו שחקן אחד בכל המועדון שאפשר לצפות ממנו להבקיע בצורה עקבית פחות או יותר אבל אנחנו לא קונים חלוץ. מצד שני הוא קונה לי שחקנים כמו לוברן, אלן, בוריני, לאמברט, באלוטלי, לאלאנה (הוא בסדר, אבל עם כל הכבוד זה לא שחקן ששווה 23 מיליון) ונדבק לאפסים כמו לוקאס וג'ונסון.

סטרלינג היה במשחק חלש אבל המהירות שלו היא נשק גדול. אז הוא מזיז אותו להיות ווינגבק בשביל בוריני שלא שווה גרוש.

4. StevenGerrard Member

קודם כל, מגיע הקרדיט לניל לנון. מנג'ר שהוכיח שהוא מסוגל להעמיד קבוצה איתנה כשניצח עם סלטיק את ברצלונה בשיאה.

שנית, שיפוט איום ונורא של קווין (לא) פרינד. מילס היה צריך לראות אדום עבור העברה על מרקוביץ' והיינו צריכים לקבל פנדל על העברה של ספירינג על הנדרסון. ג'יי החביב ניסה לעזור לנו אבל כשרמת השיפוט באנגליה בקנטים אז גם עזרה משחקן לשעבר לא מספיקה.

שלישית, יש רגעים שאתה רואה את הכדורגל היפה של ליברפול ורגעים אחרים שאתה רואה אנוכיות, קבל החלטות לקויה ועייפות. רוטציה נכונה יותר הייתה עוזרת לנו לצנח את המשחק הזה. לא ברור לי מדוע רוסיטר, שהוכיח שהוא יכול לתרום נגד קבוצת צ'מפיונשיפ חזקה מבולטון לא פתח במקום אלן (ברור לי שאלן הוא בנו מחוץ לנישואים של ברנדן, אבל מבחינה מקצועית). לא ברור לי מדוע החזרנו את אייב מהשאלה בדרבי (שם קיבל דקות חשובות) על מנת להעמיק את הרוטציה אבל הוא לא פתח ואפילו לא על הספסל במשחק הכי קל שלנו על הנייר בעתיד הנראה לעין. אלא אם הוא הספיק להיפצע זה מאוד תמוהה. אח"כ יגידו לי שלרודג'רס אין בעיה עם שילוב שחקני נוער.

5. oranfu Member

השופט עשה מה שיכול בשביל עוד סנסציה אבל לא בא לי להתעסק בו. אנחנו צריכים לנצח את המשחק הזה גם עם שופט עוין.

אני חושב שרודג'רס יכול לאמן קבוצה טוב מאוד (בטח מבחינה התקפית), אבל קביעת הרכבים ובחירת שחקנים (בין אם ברכש או ברוטציה) פשוט גרועה. לראות את ג'ונסון מטייל בחזרה להרכב פשוט מגעיל אותי ואחרי הציטוטים של רודג'רס מאתמול (לא שהפתיעו אותי) אני כבר לא מרגיש שזה המנג'ר שנגיע איתו לאן שרוצים.

6. Mellow29 Kopite

*/aaatv

השלושה האלה חירבו לנו את המשחק, בסופו של דבר. כלום לא הלך להם, מסירות עומק לשום מקום, התמסרויות מטומטמות בתוך הרחבה במקום לבעוט, עצוב שהשלושה האלה לא הוציאו אף בעיטה נורמלית לכיוון המסגרת. אפילו מאנקיו ובוריני איימו יותר.
    ביום כזה אני מניח שצריך לשמוח שלא הודחנו ועל עוד שער נקי ששמרנו. סאקו, אמרה, הנדרסון היו טובים. אנריקה בעייני מציע יותר ממאנקיו בחלק ההתקפי ולא הבנתי למה הוחלף. אלן היה בסדר אבל פחות טוב מלוקאס של החודשיים האחרונים.

@StevenGerrard
    א'. אייב cup tied, הוא לא יכול לשחק בגביע הליגה ובגביע האנגלי כי הוא שיחק שם עם דרבי.
    ב'. הקרדיט לניל לנון? חחחח. לא ראיתי אף קבוצה, כולל מנ' סיטי וארסנל, מגיעה לאנפילד עם קו הגנה כזה גבוה (ואיטי). אין לי מושג מה עבר עליו במחצית הראשונה, בולטון היו פרוצים וכל כדור ארוך שלנו הגיע תוך 3 שניות לרחבה של בולטון. הפקרות טקטית ביזארית, ביום נורמלי של סטרלינג וקוטיניו זה היה 3-0 לפני ההפסקה.
    במחצית השנייה בולטון התחילה לשחק יותר סולידי וכל הכבוד להם שהחזיקו מעמד, אבל הטקטיקה שלהם הייתה ביזארית לגמרי. הלוואי שסטארידג' יהיה כשיר למשחק מולם בחוץ, הם יקבלו ממנו שלושער אם ישחקו ככה.

7. oranfu Member

אי אפשר לבנות על סארידג'. זה ביזיון שמועדון כזה תלוי בשחקן אחד שכשיר רק חצי מהזמן על מנת להבקיע.
    נכון שהיום היה יום חלש במיוחד של סטרלינג ולאלאנה, אבל גם היריבה חלשה מאוד.

הנדרסון היה טוב מאוד (ממשיך את היכולת שלו מהמשחקים האחרונים), סאקו ואמרה גם.

8. Ori8 Member

Rodgers on Balotelli: "If you can't press, you can't be a part of the team. It doesn't matter who the player is."

תוהה למה הכתב לא שואל את המאמן מיד אחרי התשובה הזו "אז למה קנית אותו?".
    אני מניח שרודג'רס חושב שהוא יוצא חתיכת בוס אחרי תשובות כאלה, חבל שהוא לא מבין שהוא יוצא חתיכת מטומטם.

*הרגעים הכיפים האלה שאתה מבין שאת הקבוצה שאתה אוהד מנהלים ילדים בגן חובה.
    משלמים עשרות מיליוני דולרים על שחקנים ואחרי אימון נזכרים שהם לא מתאימים בכלל.
    קרה לי הרבה במנג'ר, כשהייתי בן 14.

אלעד, JohnTerry26 ו-oranfu אוהבים את זה.
  9. Mellow29 Kopite

הוא קנה אותו כי בפעם הקודמת שהוא חיפש חלוץ שאשכרה יתאים לקבוצה, הוא נשאר בלי קארול, בלי דמפסי ועם ה* ביד.
    זה ברור לכולם שזמנו של באלוטלי אצלנו נגמר. לא אכפת לו כ"כ מהפרסינג שלו אלא מהתנועה שלו כשהכדור ברגל שלנו. היום הוא לא היה בסגל ואף אחד לא תהה בכלל למה.

@oranfu כשאתה מדבר על המנג'ר שלא יביא אותנו לאן שאנחנו רוצים, אתה מדבר על מאקרו. ואז אתה מביא סיבות מיקרוסקופיות כמו ג'ונסון ובאלוטלי וקצה הנעל של לוקאס... זה לא חשוב בכלל.
    במאקרו, לא נגיע לאן שאנחנו רוצים כי כלכלית אנחנו מקום 4-5 באנגליה ולא נראה שזה ישתנה תחת הבעלים הנוכחיים. אורי כבר כתב את זה כמה פעמים כאן ואני מסכים איתו.
    במיקרו, יש הרבה דרכים להגיע למה שאנחנו שווים - מאבק אקראי על אליפות פעם ב-3-4 שנים, מאבק קבוע על טופ4, מדי פעם גביע, תוצאות יפות במשחקים גדולים וכו'. אני חושב שבשנתיים וחצי האחרונות, רודג'רס הראה שהוא מתאים לדרך הזו הרבה יותר מרוב המאמנים האחרים שיש בשוק. גם מבחינת הגישה, גם מבחינת שילוב הצעירים, גם מבחינת מה שהוא משדר. מדי פעם יהיה שחקן בסגל שלא יבוא לך בטוב בעין, אבל זה לא משנה בכלל את התמונה הגדולה.

owen11111 אוהב/ת את זה.
  10. oranfu Member

לאמברט עושה לחץ? לא, אז למה הוא כן בספסל?

התנהלות של קרקס. זה ברור שרודג'ס לא רצה את באלוטלי. הבעיה היא שהוא כן רצה שחקנים אחרים שקנה וגם הם לא קשורים בכלל לרמות האלה ולדרישות.

ברור שכל עוד אין לנו שייח או אוליגרך אז לא נגיע לאן שרוצים. אבל גם עם מה שיש, רודג'רס לא עושה טוב. מצד אחד מעצבן אותי שאנחנו לא מביאים שחקנים עכשיו, מצד שני אני לא סומך על רודג'רס שיעשה את הרכש. אני מסכים שלוקאס ושות' הם דוגמאות ולכן מיקרו, אבל הם מצביעים על המאקרו - רודג'רס גרוע ב"הערכת" השחקן. זה גם מוביל לזה שאין לנו היום אף שחקן במועדון שיודע להבקיע. הוא התעקש על שחקנים לא מספיק טובים.
    צעירים - אין כבר צעירים. בטח לא ברמה כזאת שאפשר לציין כתכונה של רודג'רס. לא שהוא איזה מוריניו, אבל הקטע של צעירים נעלם וכבר דיברנו על זה.

הוא מאמן טוב, יש לו אולי יותר פוטנציאל מרוב המנג'רים שמסתובבים היום. אבל אני מרגיש שהוא פשוט לא לומד והשיקולים שלו או לא מקצועיים או שמצביעים על חוסר הבנה מפחיד.

11. Mellow29 Kopite

לא יודע אם הוא גרוע בהערכת השחקן. בשורה התחתונה, לוקאס בחודשיים האלה נראה פי 2 יותר טוב מכל קשר אחורי שתביא עכשיו ב-10 מ' מהיבשת. שחקנים כמו סטארידג' וקוטיניו לא הוערכו מספיק בקבוצות אחרות ורודג'רס כן "העריך" נכון.

הקטע של צעירים נעלם? רק אני שם לב שאנחנו עולים כל משחק עם בני 20-22 בכמויות? היום צ'אן, מאנקיו, מרקוביץ', קוטיניו, סטרלינג. חצי הרכב צעירים. ונגר מפתח הצעירים עולה עם בלרין ואחריו השחקן הכי צעיר שם זה ראמזי. ממוצע הגילאים אצלנו הוא בין הנמוכים בפרמיירליג בשנתיים וחצי מאז שהוא פה, מרוב שכבר התרגלנו לזה אנשים לא מבינים עד כמה אנחנו שונים ממועדונים אחרים בקטע הזה (כולל אתלטיקו מדריד ודורטמונד). אז הוא לא העלה את רוסיטר במשחק גביע, ולא החזיק מסוסו... אתה מבין, זה בדיוק ההבדל בין המיקרו למאקרו שדיברתי עליו. אולי שחקן כזה או אחר היה צריך לקבל צ'אנס במשחק אחד, אבל אתה צריך להסתכל על התמונה הגדולה.

לא לומד? שוב, יש מנג'רים שלוקח להם הרבה יותר זמן ללמוד, כולל הטופ של הטופ (ואן חאל, קלופ, ונגר). אולי לרודג'רס לוקח יותר זמן ממה שרצינו, אבל החלפנו מערך, נראים הרבה יותר טוב למרות שאנחנו בלי חלוץ אמיתי ועם קשר אחורי שהיה רגל אחת מחוץ למועדון. עברנו כבר 433, 4231, 442 ו-343 ובכולן הייתה לנו תקופה מוצלחת יחסית, עד שזה הפסיק לעבוד ועברנו הלאה. כמה מאמנים היו יותר גמישים בשנתיים וחצי האחרונות?

owen11111 אוהב/ת את זה.
  12. oranfu Member

לוקאס לא נראה פי 2 יותר טוב מכל קשר אחורי ב10 מיליון. פשוט התרגלנו לכל כך גרוע שחושבים שמה שהוא מראה זה יכולת גבוהה.

העריך את סטארידג' וקוטיניו, נכון. מצד שני, מעריך גם את לאמברט, בוריני, אלן, ג'ונסון, לוברן ועוד ועוד.

צעירים יש, אבל הם רכש (או שכבר ממזמן לא מהנוער). זאת היתה הכוונה שלי. כמה שחקנים צעירים "חדשים" ראינו בשנה האחרונה? וזה לא כאילו הותיקים נראים טוב.

הוא מנהל את הסגל רע. זה לא רוסיטר פה וסוסו שם. זה זה שהוא לא עושה את זה באופן קבוע וזה על מנת כן לשחק עם האפסים שהוא כל כך אוהב.

כשאמרתי שהוא לא לומד התכוונתי לשחקנים, לא מערכים.

מי אשם שאין לנו חלוץ ואין לנו קשר אחורי?

13. StevenGerrard Member

ליברפול בשיחות כדי להחתים את לקאזט ובנזמה ביחד! :)
    כמה חבל שהמטרו לא מקור אמין. יש יותר סיכוי שנחתים האחים שלהם.

מאוד תומך בהחלטה של רודג'רס להקפיא את באלוטלי. אמרתי את זה מהרגע הראשון ששמו על בהקשר שלנו, הוא שחקן בינוני ולא מתאים לסגנון שלנו. אני עדיין עומד מאחורי מה שאמרתי לגבי השאלה שלו. חצי עונה בחזרה באיטליה, נחסוך £2-2.5m מהמשכורת שלו ואם ילך לו ממש טוב שם אז אולי, אולי יהיה סיכוי לא להפסיד יותר ממחצית "ההשקעה" שלנו.

14. alexshw Member

קשה לי להאמין שליון תשחרר את החלוץ הבכיר שלה, זו תהיה מכת מוות לשאיפות האליפות שלהם

15. oranfu Member

לא יקרה נו, זה המטרו.

"להקפיא" את באלוטלי זה בסדר, אבל מה עם העגלה לאמברט? שניהם לא זזים.

מצב נושא:
הנושא נעול.