ליברפול 2015/16: ימי קלופ

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Mellow29, ‏10/7/15.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Walkon משתמשים של כבוד היכל התהילה

מובילים את הקבוצות שלהם לאן בדיוק? על כל הזארד שמוקף בשחקנים ברמה עולמית בגיל 22 יש גם דויד סילבה שמשחק בקבוצה בינונית בגיל 25, אתה מחפש פה איזה חוקיות שלא קיימת.

קוטיניו הוא לא סתם פוטנציאל ואין לי מושג למה אתה מתייחס אליו ככזה, הוא כבר היום השחקן הכי טוב בקבוצה, הוא מעולם לא היה אי של יציבות אבל ריצה כ"כ ארוכה של משחקים גרועים שלו אני לא זוכר מאז שהוא חתם, גם היום אגב הוא ממש לא היה במשחק גדול אלא ידע לשם שינוי לנצל את המצבים שהוא קיבל.

הוא יחזור לעצמו כשהקבוצה תתחיל להראות טוב יותר בהתקפה, אני לא מצפה ממנו לגרור את העגלה מהבוץ לגמרי לבד, זה מגוחך במיוחד כשאתה מציין באותה הודעה את הזארד כאחד מחמשת השחקנים הטובים בעולם, אתה מטיל ספק גם ביכולת שלו בגלל שהוא לא עשה שום דבר העונה בקבוצה שלא מתפקדת?

גם ב60 מ' אירו אנחנו לא נמצא שום שחקן עם מה שיש לו ברגליים.

Scouser Tommy, אלעד ו-oranfu אוהבים את זה.
  2. oranfu Member

אני לא רואה אף אחד משתולל פה. תענוג גדול לנצח בברידג', אחרי פיגור. יש סימנים טובים אבל לכולנו ברור שיש עוד הרבה מקום לשיפור גם מבחינה קבוצתית וגם מבחינה פרסונלית.

3. VAR Member

מה סופרסטאר?! אפשר להשתגע. אני מרגיש כאילו אנחנו מנהלים פה דיון על זלאטן איברהימוביץ' או מינימום מרקו רויס. להזכיר את קוטיניו באותה השורה עם שבצ'נקו, קאקה ובייל זה... אני לא יודע אפילו איך להתחיל לתאר את זה. רוצה שאני אמצא לך מקביל לקוטיניו? סטפן אל שעראווי. עונה גדולה אחת בקריירה, וזהו. הוא נמכר לפני שלושה חודשים ואף אחד כבר לא זוכר אותו אפילו.
    אנחנו מדברים פה על שחקן שהמעמד הכי יוקרתי שהוא היה שותף לו בקריירה זו המפלה של אינטר ברבע הגמר ההוא מול שאלקה (לא יודע אם הוא אפילו שיחק בשלב הזה, נגד באיירן בשמינית הוא כן שיחק).
    אתה יודע מה הבעיה של הכדורגל האנגלי? בדיוק זה. שלוקחים שחקן, יכול להיות שהוא מאוד מוכשר, והופכים אותו לאיזה מגה-שחקן על סמך כמה הופעות טובות בפרמיירליג או אפילו על סמך עונה אחת טובה. ומדהים שאנחנו מנהלים את הדיון הזה בדף של ליברפול, אולי הקבוצה שסבלה הכי הרבה מהתופעה הזאת (אנדי קארול, אדם לאלאנה...). ואחר כך מתפלאים למה הם מסיימים במקום השביעי, או למה הנבחרת שלהם כל כך חלשה. פליפה קוטיניו הנוכחי יכול להיות אחלה שחקן משלים שבעולם, כמו שהוא היה בעונה שבה סוארז סחב אותם על הגב (וגם אז ספק אם הוא היה יותר משמעותי מסטארידג' או אפילו מסטרלינג). הוא בחיים לא יכול להיות שחקן שהקבוצה מתבססת עליו והוא בכל מקרה שווה הרבה פחות מהכסף שליברפול תקבל עליו בגלל אותו ההייפ.

:unsure:
    אם הוא היה השחקן הכי טוב בקבוצה שעושה טופ 4 קבוע, דיינו
    אם הוא היה השחקן הכי טוב בקבוצה ששיחקה כדורגל יפה לעין, דיינו
    יודע מה? אם הוא היה השחקן הכי טוב בקבוצה ומראה את זה על בסיס שבועי, גם בסדר.

ב60 מיליון אתם תביאו לא שחקן אחד שיש לו ברגליים את מה שיש לקוטיניו אלא לפחות שלושה. זה לא בהכרח מה שאתם צריכים.

nadav_999 אוהב/ת את זה.
  4. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

@Heroball,

אתה עושה סלט. עכשו עברנו מהזאר לקארול ולאלנה? נראה שהחלטת שמשום מה כדי למכור את קוטיניו ועכשיו אתה מנסה איך לתת הצדקה לכך.

אף אחד לא מצפה מקוטיניו להיות הזאר או סוארז - אין קשר בין אף אחד מהשחקנים הללו. קח את אינייסטה כדוגמא, הוא ההשוואה הטובה ביותר לקוטיניו לטעמי; הוא לא דווקא השחקן שיוביל את הקבוצה ויהיה ״הכוכב הגדול״, אבל בתוך מערכת עם כלים איכותיים מסביבו הוא יכול להיות שחקן מבריק שעושה את ההבדל בדרכו שלו. הוא סיפק כבר מספיק רגעים בליברפול כדי שנדע שמדובר באחד השחקנים האטרקטיבים בעולם שהוא טוב.

בהתחשב בהיצע והמחירים של השוק הנוכחי ובמה שליברפול עושה עם הרבה כסף אין שום סיבה ״לרצות״ למכור את קוטיניו.

oranfu אוהב/ת את זה.
  5. yonmu Member

@Heroball
    אל שרעוואי בקושי היה שחקן הרכב במילאן. קוטיניו הוא כרגע השחקן הבכיר ביותר בליברפול. זה כל ההבדל.
    עצם העובדה שברצלונה מתעניינת בו אומרת הרבה, ואגב, זה גם הופך את הדיון לתאורטי. ברגע שהענין של ברצלונה יהפוך לרציני אני די משוכנע שקוטיניו ירצה לעזוב, ולבארסה לא תהיה בעיה להציע הצעה שתהיו חייבים לקבל.

איזה שחקנים בסגל של ליברפול אתה רואה כחשובים יותר ממנו?

6. VAR Member

הזאר היה דוגמה למשהו אחד (ששחקן בן 23 ממש לא צריך להיות מוגדר כ"פוטנציאל" ש"צריך לתת לו זמן" אלא כשחקן בשל) וקארול ולאלאנה הם דוגמאות למשהו אחר (שחקן פרמיירליג, בדרך כלל אנגלי, שעושה עונה טובה והופכים אותו לאיזה מגה-סופרסטאר ונמכר בסכומים הזויים שמתבררים בדיעבד כבזבוז כסף). לא הבנתי מה אתה מנסה לומר ולמה החלטת שאני מנסה לתת הצדקה. נקודת ההנחה שלי היא שליברפול היא לא מנצ'סטר סיטי ואם היא רוצה להביא שחקנים יקרים היא תצטרך גם למכור כמה שחקנים שלה. אם היא מסוגלת להקיף את קוטיניו בשחקנים שאפשר לבנות סביבם התקפה אז זה משהו אחר, אבל זו לא הדרך שקלופ עובד בה.

מה שליברפול עשתה עם הכסף עד היום לא רלוונטי. עד היום אימנו אותה רוי הודג'סון וברנדן רוג'רס. מעכשיו יש מישהו שבאמת מבין איך בונים קבוצה.

"בקושי היה שחקן הרכב"? אתה עושה צחוק? אל שעראווי היה כל ההתקפה של מילאן ב2012/13, לפחות עד היום הארור שבו מריו באלוטלי הגיע (וגם לאחריו הוא כמובן עדיין היה שחקן הרכב, באלוטלי הרי לא הגיע למשבצת שלו).
    העובדה שברצלונה מתעניינת בו לא אומרת שום דבר מלבד זה שהוא שחקן מוכשר שיכול בסיטואציה מסוימת להתאים לה. זה לא משהו שהכחשתי בשום שלב. גם איוון ראקיטיץ' נכנס לסיטואציה מצוינת בברצלונה. כשהוא הוביל קבוצה, סביליה, היא הייתה... קבוצה באזורים של מקומות 5-7. כמו ליברפול.

יצא לי לחשוב על שתי אנקדוטות מעניינות בנושא הזה:
    1. בדיון של צ'לסי יש כבר קולות למצוא לאוסקר סידור אחר. אוסקר הוא כישרון באותו סדר גודל כמו של קוטיניו, אפילו באותו גיל פחות או יותר ושניהם באים מאותה המדינה. הנה מה שהוא הספיק לעשות בינתיים: לזכות עם הקבוצה שלו בליגה האירופית וגם באליפות, להופיע עם הנבחרת שלו במונדיאל והכל כשחקן הרכב. עכשיו בואו נחשוב במה יכול קוטיניו להתפאר לעומתו? מה הוא כבר עשה בקריירה שלו חוץ מלכבוש ולבשל כמה שערים יפים? ההבדל ביחס שמקבל אוסקר מאוהדי צ'לסי ליחס שקוטיניו מקבל מאוהדי ליברפול זה בדיוק ההבדל בין אוהדים של קבוצה שהתרגלה להצלחות, לבין אוהדים של קבוצה שהתרגלה לכישלונות.
    2. לגבי המגיבים בדיון הזה: יהונדב (נכון?) אוהד מילאן, אלעד אוהד ארסנל (נכון?), השאר אוהדי ליברפול ואורן שמסכים גם הוא עם הדעה הרווחת אוהד גם את מכבי חיפה בנוסף. זה היה יכול להיות מאוד משעשע אם המכנה המשותף לכל הקבוצות האלה לא היה שמדובר בקבוצות שנחשבות למותגים ענקיים (במדינות שלהן) וכיום נשאר מהן רק השם. כשקוטיניו הופך לסופרסטאר, כנראה שמצאנו את הסיבה לכך.

7. Mellow29 Kopite

כמה שעות אחרי, בחזרה למציאות אחרי הנצחון הענקי במגרש המגעיל הזה, כמה נקודות:

זו כנראה לא הייתה הופעה כ"כ רעה כמו שחלקנו כתב כאן במחצית, בטח מבחינה טקטית. החולשה של צ'לסי קצת סינוורה אותנו, זו עדיין יריבה שלא פשוט לנצח כשהיא מנסה להרוג את המשחק ולהרדים אותנו למוות, גם עם התקפה שנמצאת בשיאה (ולא מה שהיה לנו עד הכניסה של בנטקה). אני חושב שחוסר הסבלנות שלנו פשוט נובע מהצלקות מהתקופה האחרונה של רודג'רס, כשלא היינו מסוגלים לחזור מפיגור או להבקיע יותר משער אחד. אני בטוח שחלקנו הרגיש שהמשחק הזה גמור בדקה ה-45 אם אנחנו יורדים ל-1:0 במחצית, אבל כנראה שעכשיו עם קלופ נצטרך לחזור להאמין שכדורגל משחקים 90 דקות. בדיעבד כנראה שהטקטיקה הייתה spot on, היינו צריכים להחזיק מעמד עד לרגע שבו בנטקה יכנס ואז לנסות לנצח את המשחק, בדיוק כמו שקומאן עשה נגדנו בשבוע שעבר עם חילופים התקפיים בדקה ה-70. כבר שכחתי מתי בפעם האחרונה ליברפול שיחקה עם gameplan ל-90 דקות, ולא רק עד המהלומה הראשונה.

אנחנו חייבים בדחיפות קשר אחורי, כי אם למישהו היו תקוות שצ'אן יתפתח להיות כזה, אנחנו רואים שזה לא המצב. לוקאס התחיל רע את המשחק ואחר-כך השתפר משמעותית, אבל בסופו של דבר הוא וצ'אן זה צמד כל כך איטי וכבד עם הכדור. אני לא יודע אם צ'אן צריך להיות קשר מרכזי או תפקיד אחר, אבל אני פשוט לא סומך עליו כעוגן הגנתי. החולשות של לוקאס הן בדיוק החולשות שלו, גם בראש וגם ברגליים. בלי הנדרסון הקישור שלנו חלש מאוד. אני חושב שטוב נעשה אם נדלג עליו כמה שיותר במשחקים כשבנטקה זמין, הוא מוסיף לנו כל כך הרבה.

אני כרגע הייתי מוותר על מילנר/צ'אן ועולה עם השני ליד לוקאס, בהתקפה קוטיניו-פירמינו-אייב-בנטקה, זה נראה הרכב טוב על הנייר למרות שהכל תלוי באיך פירמינו ואייב יראו על הדשא.

oranfu, אלעד ו-Liverpool-Forever אוהבים את זה.
  8. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

מה זה הדיון הזה?
    אני לא רואה פה בכלל תגובות למשחק רק דיון קוטיניו.

איזה תוצאה ענקית, לא מעניין אותי בכלל מה המצב של צ'לסי. זאת קבוצה עם שחקנים טובים ולנצח אותם בחוץ זאת תוצאה נהדרת.
    אני חושב ששלטנו בנעשה במגרש כמעט בכל דקות המשחק, הקטע היחיד שלא שלטנו היה אחרי החילוף של בנטקה במקום מילנר. הרגשתי שהחילוף הזה הפר איזשהוא איזון שהיה אצלנו ושהוא גרם לצ'לסי להשתלט על הקישור.
    סאקו מקבל ריצה בהרכב ומשתפר עם הזמן, זה נחמד לראות.
    לוקאס השתפר וב2 המשחקים האחרונים מציג יכולת שראוייה למקום בהרכב. התאקל ההוא שיכל להוביל לאדום היה מטופש ויצאנו משם במזל.
    אני עדיין לא שלם עם קישור של לוקאס-צ'אן-מילנר, מאוד אפור, לעיתים טיפשי אפילו. יותר מינוסים מפלוסים והקישור הזה הוא הסיבה המרכזית שאנחנו עושים תוצאות תיקו נגד קבוצות נחותות.
    קוטיניו, שני פינישים נהדרים, בא בזמן טוב כי הייתה לו תקופה רעה.
    בנטקה, מסכים עם מה שכתב אלעד.
    מקווה שנשתפר כדי שנדע להמשיך עם התוצאות האלה גם הלאה כי אם נזרוק נקודות שוב נגד קבוצה נחותה באנפילד אז לא נצליח לתפוס את מנ יו וספרס.

Scouser Tommy ו-oranfu אוהבים את זה.
  9. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

@Heroball,

אני הבנתי למה התכוונת בכל אחת מההשוואות שלך. אין שום קשר בהשוואות הללו. לכן הזכרתי את המילה ״סלט״ ו״הצדקה״.
    ליברפול היא לא סיטי, אבל היא גם לא דורטמונד.

מה הדרך שקלופ כן עובד בה? עומד לרשותו גב כלכלי שלא עמד לרשותו בדורטמונד. אין לו שום סיבה ״לרצות״ למכור שחקן כמו קוטיניו, כמו שלא הייתה לו שום סיבה ״לרצות״ למכור כל אחד משחקני המפתח שלו בדורטמונד. הבעיה האמיתית היא שייתכן ולא תיהיה לו ברירה במידה ותגיע הצעה.

ברמה ההתקפית קוטיניו>אוסקר ע״פ היכולות של השניים בפרמיירליג. ההבדל בהישגים הקבוצתיים הוא בכלים מסביבם. זה עד כדי כך פשוט.

קבוצה זוכה בתארים - לא שחקן - ולא משנה עד כמה אותו שחקן טוב.

מה הקשר בין מחט ותחת?

אתה יכול להדביק לו איזה תיוגים שתרצה. עובדתית, בתפקיד שלו, הוא אחד השחקנים הטובים בליגה מאז שהגיע לליברפול.

נערך לאחרונה ב: ‏31/10/15
    oranfu אוהב/ת את זה.
  10. oranfu Member

קוטיניו נתן יותר מכמה משחקים טובים, הוא באופן דיי קבוע אחד מהקשרים ההתקפיים הטובים בליגה בשנתיים+ האחרונות.

אוסקר? חח. בחיי שאני לא מבין איפה יש מקום להשוואה חוץ מזה ששניהם ברזילאיים. אוסקר מחרבן על הדשא כבר שנתיים (אני אישית לא ראיתי ממנו שום דבר יוצא דופן אף פעם).

ניצחון גדול. גם כי היו הרבה דיבורים על זה שקלופ עוד לא ניצח בליגה, גם בגלל הדיבורים סביב מוריניו, גם כי לא ניצחנו שם שנים...

מאז תחילת העונה שעברה ספגנו ראשונים ב-14 משחקי ליגה, הפסדנו ב-11 מהם.

המשחק התחיל וישר לספוג גול, זה משהו שהתרגלנו שגומר משחק עבורנו. באותו רגע חשבתי שהמקסימום שנצא איתו זה תיקו.
    אבל התאוששנו והיינו טובים יותר. אני גם לא קונה את זה שצ'לסי לא טובה כרגע אז זה לא מרשים. משחק גדול מוציא מקבוצות דברים אחרים, היריבות גדולה וזה הרגיש כמו הזדמנות (אחרונה?) להציל את העונה.

לוקאס מאוד השתפר ועדיין אני חושב שהוא זוועה. כל קשר אחורי סביר במקומו משדרג אותנו מאוד. זה דבר ראשון שאני מחפש בחלון ההעברות.
    סאקו ממשיך להיות מצוין.
    מילנר, זה לא זה. לא מצפה ממנו לכלום חוץ מלרוץ הרבה ואני מקווה שהחילוף היום מראה שקלופ לא יסבול את זה. אייב במקומו באגף זה שדרוג גדול מאוד.
    לאלאנה למלם. תנועה טובה אבל פשוט לא עושה עם זה כלום.

קוטיניו לא במשחק טוב אבל אין תלונות :)

בנטקה, שוב, היה מרשים כשנכנס. אם הוא יצליח לשמור על כשירות זה תוספת כח גדולה מאוד מבחינה התקפית.

לנצח יריבה גדולה, בחוץ, אחרי פיגור מוקדם, עם בעיית פציעות. תענוג :)

זה גם לא היה ניצחון מקרי כי היינו עדיפים בכל המדדים (מסירות, איומים וכו').

11. yonmu Member

@Heroball
    אל שרעוואי היה ההתקפה של מילאן לקצת יותר מחצי עונה, אבל מאז ועד המכירה שלו קרו עוד כמה דברים.
    חוץ מזה, הענין של ברצלונה בשחקן מסוים (בשחקני קישור-התקפה. בהגנה הם מוזרים) מביע יותר משהו יכול להתאים. זה מביע שמדובר בשחקן ששייך לרמות הגבוהות ביותר.
    אבל אלה אנקודטות. מה ההבדל בין אוסקר לקוטיניו? פשוט מאוד, קוטיניו יותר טוב. אני כן חושב שאוסקר יכול להיות שחקן גדול, אבל הוא נמצא בפער די גדול מאחורי קוטיניו ולכן לא רלוונטי.

הנקודה העיקרית שלי פשוטה - נדיר מאוד שקבוצה מרוויחה מלמכור את השחקן המוביל שלה. גם אם נכנס כסף וגם אם יש מנג'ר שיודע להשתמש בכסף.

12. VAR Member

אבל אתה באמת חושב שכל עוד ליברפול נמצאת במצב שבו קוטיניו הוא השחקן המוביל שלה, היא תגיע לאנשהו?

13. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני חושב ששניכם מתדיינים על כלום. למה הוא (קוטיניו) צריך להיות ה-שחקן המוביל שלה? למה הוא פשוט לא יכול להיות אחד מהשחקנים המובילים? האם בדורטמונד היה שחקן אחד מעל כולם? היה שם תלכיד שמורכב ממספר שחקנים נהדרים. לא בכל קבוצה יש כוכב על שהוא מעל כולם.

אני מסתכל על ליברפול, אני מסתכל על המרחק הקטן שלה מהרביעייה הראשונה ואני מסתכל על שאר הקבוצות (סגל+יכולת), ואני אמשיך להגיד שאף אחד לא ישכנע אותי שמדובר בחבורה של נגרים ושצריך שם מהפכה בסגל. כן, צריך שדרוג משמעותי במספר עמדות מפתח (ע״ע קשר אמצעי/אחורי), אבל האיכות שם והפוטנציאל שם. החוכמה תיהיה קודם כל להוציא מהתלכיד הנוכחי יותר ממה שהוצא ממנו תחת רוג׳רס, וכאן קלופ עושה עבודה טובה עד כה. אני גם מסכים עם מלו ומחזק את דבריו: אני חושב שעם שחקנים בהרכב כמו הנדרסון, אייב ובנטקה זה ייראה טוב יותר.

נערך לאחרונה ב: ‏1/11/15
    oranfu ו-Scouser Tommy אוהבים את זה.
  14. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

וואו, איזה נצחון כיפי לשבת. תענוג צרוף. לא מבין על מה הבלבולי שכל פה למעלה על קוטיניו ואל שעראווי (WTF?) אחרי נצחון מול צ'לסי בברידג'. למשחק הזה יכולות להיות השפעות פנטסטיות על המשך העונה שלנו, בעיקר מבחינת הבטחון של השחקנים, ובואו נקווה שגם מבחינת הפקת לקחים של קלופ - החילוף של מילנר באייב היה יותר מנחוץ, אפילו חובה, וזה צריך להישאר ככה. בכושר הנוכחי מילנר הוא הראשון שאני מושיב על הספסל בקישור.

מספיק להסתכל על הסטטיסטיקה ולראות את העליונות שהייתה שם, במשחק חוץ, אחרי שספגנו גול מוקדם - בשביל להבין כמה קלופ כבר שינה. כיף גדול.

oranfu ו-StevenGerrard אוהבים את זה.
  15. StevenGerrard Member

מצב נושא:
הנושא נעול.