ליברפול 2015/16: ימי קלופ

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Mellow29, ‏10/7/15.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. golding מנהלים

אחלה החתמה. יקרה אמנם, אבל הוא חלוץ שמבטיח שערים ונוכחות.

לדעתי עושים לו עוול בפורום.

Roma אוהב/ת את זה.
  2. Mellow29 Kopite

קצת מעצבן ששוב, למרות שעשינו עסקאות טובות וזריזות, ההנהלה לא מסוגלת להיגמל מהמנהג המגונה לבלבל לכל העולם בשכל בעיתונות. אחרי שבועות של תדרוכים בסגנון "ליברפול לא מעריכה אותו ב-32.5 מ'" ו"אנחנו לא מוכנים לשלם את המחיר", אנחנו באים ועושים את ההפך. לא שיש לי תלונה על זה - כנראה עדיף 'ללכת על זה' ולבזבז עוד 6-7 מ', מאשר לוותר על זה ובסוף לשרוף פי 2 יותר כסף על באלוטלי - סתם מבאס שעדיין הקטע עם התדרוכים ממשיך גם בקיץ טוב עבורנו.

זה קיץ שכולו רודג'רס. אין תירוצים ואין התחכמויות. השחקנים שלו, הצוות שלו, נראה לאן נגיע עם זה.

סוף סוף חולצת החוץ תהיה נורמלית:
    https://pbs.twimg.com/media/CKBk3AmVAAIqbq6.Xxx

3. Rushie Member

הרגע שבו מכרנו את סטרלינג היה הרגע בו החלטנו לשלם את סעיף השחרור של בנטקה. ברגע שוילה ידעה שיש לנו הרבה כסף ביד נגמר לנו על מה להתמקח. אני גם בטוח שיונייטד מעולם לא הייתה מעוניינת בו וכל הסיפור הזה היה רק זרז עבורנו כדי שנסיים את זה.
    אני לא אוהב את העניין ולא מצליח להשתכנע אחרת. הרכש השני הכי יקר בהיסטוריה ומדובר בשחקן שנתון להרבה סימני שאלה וגם לגבי הכשירות אני לא בטוח.
    רודג'רס אמנם אחרי הרבה זמן מקבל את מה שהוא רצה שזה חלוץ גדול עם נוכחות ברחבה אבל בכך סופית משנה את הסגנון שלנו מעונת 2013/14 שבה היינו אחת מקבוצות ההתקפה הטובות באירופה. לא ברור לי למה כל כך מיהרנו לשנות בשנתיים האחרונות משהו שעבד במקום להחליף את השחקנים שהלכו בשחקנים מהירים אחרים.
    אני חושב שבנטקה שחקן טוב, מצד שני ראיתי שחקנים מוכשרים ממנו עושים את המעבר למועדון גדול ונופלים. כולם בטוחים שאת השערים שלו הוא ייתן אבל אני כן רואה תסריט שבו הוא יורד מאוד בתפוקה. הלחץ הוא לחץ אחר, השחקנים לא ישחקו תמיד רק על החוזקות שלו כמו שהיה בוילה.

Scouser Tommy ו-Ori8 אוהבים את זה.
  4. Ori8 Member

מסכים ב-100%. "את הגולים שלו הוא יתן" - המשפט הזה יכול להוציא את מדעתי. זה גם מה שאמרו על באלוטלי. ממתי זה ששחקן נתן מספרים נחמדים בקבוצה עלובה אומר שאם הוא ישחק עם שחקנים טובים יותר המספרים יגדלו? זה הוכח אחרת כל כך הרבה פעמים שקשה לי להבין איך האמירה הזאת הפכה לקבועה במקרים כאלה..

5. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

Sakho screams for Lallana's autograph - Liverpool FC

מעבר לזה שהוא הבלם עם הפוטנציאל הכי טוב בסגל בעיניי, אי אפשר להתעלם מזה שסאקו מצטייר כבעל אופי אדיר (משלב עם זה את התרומות האינסופיות שלו לקהילות בפריז ובליברפול, ואת העובדה שהוא איכשהו נמצא בכל ביקור בית חולים/נערים בסיכון בעיר).

---

@Ori8 , @Rushie
    מסכים שאי אפשר להגיד ש"את הגולים שלו הוא ייתן" על אף אחד. עם זאת, להגיד שאמרו את זה על באלוטלי (מי אמר? להיפך, כולם הסכימו שמדובר בהימור שאו יוכח כמצוין או ייכשל טוטאלית) ושזה אותו דבר זה קצת מצחיק. מדובר פה בחלוץ פרמיירליג שמעמיד כבר 3 עונות רקורד שערים טוב מאוד בקבוצה עם התקפה כושלת לחלוטין. זה אמנם לא הוכחה לשום דבר, וכמו שציינתי פה בעבר, הייתי מעדיף חלוץ בן 27-28 שהוא באמת מוכח סטייל ג'קסון מרטינז - אבל זה הכי קרוב למוכח שיש בשוק כנראה. לא חושב שיש טעם לחזור על דיוני הסגנון, ההתאמה, והכשירות שכבר דנו עליהם המון, אבל מהאופציות האחרות שאני רואה בעולם, זה אחד החלוצים שיותר סביר להגיד עליהם ש"את הגולים שלו הוא ייתן"...

owen11111 ו-oranfu אוהבים את זה.
  6. מזגן Member

7. Coutinho10 Member

סאקו בחור מדהים, יש לבן אדם אופי זהב וזה לא פעם ראשונה שהוא עושה את הדברים האלה.
    שחקן שאני מאוד אוהב, חבל שהוא מאוד מאוד פציע.

הרכש של בנטקה הזוי, כל הקיץ מתנהלים מצוין, דיסקרטיות כשצריך, התמקחות ועמידה על שלנו, הבהרה לוילה שהם לא יסחטו אותנו במקרה הזה ובשניה שיונייטד ״נכנסת לתמונה״ בעניין בנטקה (ברור לכולם שזה ספין של הסוכן כדי לזרז אותנו) אנחנו נכנסים לפאניקה ושולפים 32 מיליון פאונד.

מצד שני אני רואה תסריט ממש לא מופרך שאנחנו מוותרים על בנטקה בגלל איזה 6-7 מ׳ ואני וכל שאר האוהדים מתחרפנים על כך ששוב מפסידים מטרה גדולה שלנו.

אז את התסריט שהתרחש אני מעדיף בהרבה משתי סיבות - 1. טוב לראות ש״טראומת אנדי קארול״ עברה והמועדון (פעמיים בקיץ אחד) מוציא 30 מיליון פאונד על שחקן שהיא חושבת ששווה את זה.
    2. תקדישו שניה מחשבה על חלוץ ריאלי בשוק היום, אין כזה שעדיף על בנטקה, לאקזט לא רוצה לבוא אלינו והוא אמר כבר כמה פעמים שהוא רוצה לשחק באלופות.
    רויס מעולם לא היה ריאלי בין אם יש לנו את הכסף להוציא ובין אם לא.

בנטקה שחקן מעולה, יש לו נתונים מפחידים והוא דיי מהיר ובכלל לא כבד לגובהו, פינישר ענק וטכני.
    הויכוח היחיד זה האם הוא יתאים לסגנון המשחק והאם רוג׳רס ידע להשתמש בו.

תבינו, שום דבר לא מיוחד בנו, יש עשרות קבוצות שמחזיקות בווינגרים סילונים וחלוץ מטרה גבוה (אתלטיקו, סיטי עם דז׳קו, פורטו עם ג׳קסון).
    זה יכול להצליח, המחיר מוגזם אבל כל עוד המועדון מרשה לעצמו להוציא את הסכומים האלה אז אין לי בעיה עם הרכישה, אני כן מסכים שיכולנו אולי להוסיף עוד קצת ולנסות ולקוות שנצליח למשוך וורלד קלאס אמיתי (כמו רויס למשל).

אגב רק הרגע היה לי כוח וזמן להירשם, אני קורא פה בערך 3 שבועות וכותב הרבה בספורטאנטר, אין ספק שכאן קיימת הקהילה הגדולה ביותר של אוהדי ליברפול והיא איכותית לא פחות מהקהילה הקודמת שציינתי כך שאני רואה את עצמי ממשיך לכתוב כאן בזמן הקרוב :)

owen11111, oranfu ו-Mellow29 אוהבים את זה.
  8. Walkon משתמשים של כבוד היכל התהילה

מחיר מטורף, אבל זה לא באמת אמור לעניין מישהו. זה השחקן שרודג'רס רוצה, כל אחד פה שעדיין מאמין ברודג'רס צריך להיות מרוצה שהוא מקבל את הגב מהבעלים ומקבל את השחקנים שהוא רוצה, אני לא הייתי משלם את הסכום הזה על בנטקה (למרות שחוץ מלקאזט שלא ברור כמה הוא אופציה ריאלית, לי בעצמי אין רעיונות אחרים שבהכרח טובים יותר), אבל אם זה השחקן שרודג'רס רוצה (ולא מהיום או אתמול) אז אני שמח שהוא מקבל אותו ושלא מאכזבים אותו בחלון ההעברות כמו בשנים קודמות.

כמו שמלו אמר וגם אני אמרתי את זה לפני חודש בערך כשהיה ברור לאיזה כיוון נושבת הרוח בקיץ הזה, רודג'רס מקבל הקיץ יד חופשית. צ'אנס אחרון שבו הוא מקבל כל מה שהוא מבקש. הוא יקום ויפול על ההחתמות האלה ובראשן בנטקה - קשה מאוד לראות סנריו שבו בנטקה נכשל והעונה עדיין מסתיימת בהצלחה למרות זאת, זאת החתמה סופר קריטית ורודג'רס קיבל את האיש שלו.

אלה השחקנים שלו, אלה האנשים שלו, לא פספסנו שום שחקן שהוא רצה בגלל כמה מליוני פאונד לפה או לשם. אם זה שוב ייראה כמו בעונה הקודמת אף אחד לא יוכל לטעון שהוא לא קיבל את הגיבוי מהמועדון ולא קיבל צ'אנס ראוי.

בנטקה, יש בי הרגשה של אופטימיות זהירה לגביו. נראה.

owen11111 ו-Scouser Tommy אוהבים את זה.
  9. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

@Coutinho10
    קודם כל ברוך הבא! תמיד נחמד שעוד אדם מצטרף לקהילה הגדולה והאיכותית שיש פה של אוהדי ליברפול.

שנית, סאגת בנטקה מזכירה מעט את סאגת סטרלינג (שם בצד את ההתנהגות המגעילה של הילד זין) - רק שהתחלפנו במקומות. שרווד הבהיר שלא מוכרים בפחות מסעיף השחרור, לדעתי כבר הצענו 25 וסירבו לנו. רצינו שהסאגה הזאת תיסגר מוקדם ואם זה השחקן שרוג'רס רוצה, אז מצוין מבחינתי. בסוף זה לא הכסף שלי שיוצא מהכיס ויחסית לגיל והנסיון שהוא רכש עד כה זה לא מחיר כזה מופרך. זה לא אנדי קארול שנתן עונה אחת טובה, מדובר בחלוץ שבגיל 24 כבר עם 3 עונות נסיון בפרמיירליג ומספרים יפים מאוד, ויש לו עוד הרבה מרווח לשיפור.
    הבעיה שלי מתחילה באיך כל השחקנים האלה מתחברים: זה לא שיש לנו ווינגרים סילונים (אייב עדיין רק בגדר כשרון, מרקוביץ' עבר עונה מאכזבת) שיכולים לספק כדורי רוחב איכותיים לבנטקה, בהנחה ומשחק הראש והגודל שלו הוא היתרון הכי גדול שלו. שחקני ההתקפה שלנו, ברובם, מתאפיינים בטכניקה, זריזות ומשחק טוב על שטח קטן. איפה בנטקה משתלב בזה? לא סגור על זה בכלל. הוא יותר טכני ובעל נגיעה יותר רכה בכדור ממה שנוטים לתת לו, אבל הוא לא מהחלוצים הטכניים באירופה, זה בטוח.

מצד שני, מסכים שאין הרבה אופציות אחרות וטובות יותר...

נערך לאחרונה ב: ‏16/7/15
  10. yonmu Member

אז עם בנטקה אני משער שזה משהו בסגנון -
    פירמינו-בנטקה-סטארידג'
    ---קוטיניו---הנדרסון---
    ---------אלן---------
    -קליין-סקרטל-לוברן-מורנו
    -------מיניולה------

החלק הקדמי מרשים ביותר - יש בו גם טכניקה ויצירתיות וגם פיזיות וסקורריות.
    ובכל זאת, עדין לא בטופ4 באנגליה, בעיקר בגלל ההגנה.

11. Mellow29 Kopite

אני מסכים שההגנה והקישור האחורי הם נקודות חולשה מובהקות, אבל בכל מקרה ה"טופ 4 על הנייר" לא מעניין אף אחד, בעיקר לא כשמסתכלים רק על ה-11 הראשונים. אם יש לנו אפשרות להעלות מהספסל את בנטקה, ללאנה או קוטיניו (הרי מספיק שסטארידג' יהיה כשיר בטעות ומישהו מהם כבר יאלץ לשבת בחוץ) במקום את בוריני או למברט, זה יכול להיות שווה שערים במשחקים שבהם אנחנו תקועים על 0-0. מצד שני, צריך לראות איך כל העומק הזה בהתקפה יתחבר לקבוצת כדורגל אחת. בשנה שעברה שיחקנו הרבה מתחת לסך חלקינו בהתקפה, אם זה יקרה גם השנה אחרי השקעה של יותר מ-70 מ' פאונד בחלק ההתקפי אנחנו נהיה בבעיה בלי קשר להגנה.

12. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

סטרידג' לא ישחק באגף, ואם הוא ישחק באגף אז שיפטרו את רוג'רס באותה שנייה. אני מאמין ומאוד מקווה שאם הוא ובנטקה ישחקו ביחד זה יהיה ב4-4-2 יהלום או 3-5-2.

13. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

אין ממש טעם לדבר על מי ב11 כי כמו שאנחנו יודעים זה נדיר מאוד שכל ה-11 שהיית רוצה כשירים ובכושר טוב.

אני שמח שנביא את בנטקה, אני לא יודע אם הייתי מביא את השחקן הזה בהכרח אבל נחמד לראות אותנו הולכים באגרסיביות על השחקנים שאנחנו הכי רוצים ושאנחנו פקטור בשוק ההעברות. טוטנהאם (קבוצה במעמדנו מבחינת כדורגל) יכולה רק להביט בקנאה.
    אני חושב גם שנבנית אצלנו קבוצה טובה מאוד בהתקפה ואני חושב שהתחזקנו מאוד הקיץ בעמדה הזאת. אם היינו מביאים גם קשר אחורי, בלם ומגן שמאלי עוד הייתי מעז לחלום.

owen11111, oranfu ו-StevenGerrard אוהבים את זה.
  14. oranfu Member

כמו שרשמתי פה בתחילת השבוע (או סוף השבוע שעבר), תיארתי לעצמי שעד סוף השבוע הזה נחתים את בנטקה. היה ברור שהוא המטרה הגדולה שלנו, שאין לנו באמת אלטרנטיבות, שוילה לא תתקפל ושלכולם ברור שיש לנו כסף.

רודג'רס רצה את בנטקה כבר בקיץ שעבר אבל זה לא קרה בגלל שהחלוץ נפצע.
    יש כאן הימור גדול כי על מנת שבנטקה יעבוד - או שנשנה את הסגנון שלנו או שבנטקה ישנה את הסגנון שלו. אני מרוצה שנקבל כנראה את החלוץ שהכי רצינו, מקווה שיוכיח את עצמו. זה שהוא יכול להיות חלוץ מצוין אין לי ספק, אני מקווה שהשילוב שלו אצלנו באמת יוציא את זה ממנו.

שמח שהיינו מאוד אגרסיביים בקיץ הזה, אין מה לדבר. לא כל ההחתמות הן מה שאני הייתי מעדיף, אבל עושה רושם שהשגנו את כל המטרות הגדולות שלנו הקיץ וגם יחסית מוקדם.

לדעתי עדיין חייבים מגן שמאלי (כי למורנו כרגע אין בכלל גיבוי) וקשר אחורי (וגם בלם היה רצוי אבל זה היה ברור שלא יקרה).

בארט - רודג'רס רצה את בנטקה כבר שנתיים.
    ג'ויס לא צפויות החתמות נוספות.

אם זה נכון אז זה אומר שזה קיץ שאנחנו מוציאים פחות (משמעותית?) משלושים מיליון פאונד נטו. אנחנו אמורים להיות מסוגלים להוציא יותר מזה עם כל ההכנסות שלנו.

נערך לאחרונה ב: ‏17/7/15
  15. Mellow29 Kopite

זה די צפוי בגדול. תואם את ההוצאות הקודמות של FSG, בקיץ שבו הפסדנו את ההכנסות מליגת האלופות והתחלנו בשיפוץ האיצטדיון (הם טוענים שאין קשר לגובה תקציב הרכש), צריך הרבה מאוד אופטימיות כדי לחשוב שפתאום נוציא 70 מ' פאונד רק כי מכרנו את סטרלינג.

בגדול אני חושב שאפשר להיות מרוצים. בסגל עדיין יש עמדות שאפשר לשדרג - קשר אחורי, מגן שמאלי מחליף, אבל צריך לומר שאת רוב המטרות שלנו בקיץ השגנו. חלוץ מרכזי נורמלי, שם מעניין להתקפה שיכול להיות שובר שוויון, מגן ימני, קשר מרכזי טוב - ארבעה שחקני רכש בעמדות חשובות שמילאנו עם שחקנים שיש להם סיכוי לא רע להצליח. אמרנו את זה גם על לוברן ומרקוביץ' וזה לא קרה, אולי הפעם הדברים יסתדרו לנו יותר טוב.

מצב נושא:
הנושא נעול.