ליברפול 2015/16: ימי קלופ

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Mellow29, ‏10/7/15.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Ori8 Member

נו בחייך גיל, מתי מועדון הצליח להחזיק בכוח שחקן עד לסיום החוזה שלו? זה קרה אי פעם? זה נורא נחמד לדרוש את זה מהמועדון שלך, בתכלס אתה הרי יודע שזה לא אפשרי. אפשר למזעק נזקים, אפשר להתנהל הרבה הרבה יותר טוב מאיך שפעלנו במהלך השנים אבל להחזיק שחקן בכוח כשהוא כמה עונות רחוק מסיום החוזה שלו? פנטזיה די דבילית לדעתי.

2. alexshw Member

שוב בעיה שלכם תלות בשחקן ספציפי. שוב נובע מרכש גרוע.
    למה ג'רארד לבד הציל את התחת במשך שנים לרפא?

3. oranfu Member

זה תלות בשחקן ספציפי כי תמיד כשיש שחקן מוביל הוא עוזב אחרי שנתיים\שלושה. אי אפשר להתקדם ככה.

4. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

אורי, אני חושב שאין ברירה אלא לנסות את זה. לא הולך בצורה אחרת.

אלכס, סיימנו מקום 2, סוג של מאבק אליפות. הלך אלונסו. למה הלך? אם היה נשאר, אולי היה אפשר לרוץ לאליפות שוב עם קצת יותר ניסיון, עם קצת שיפורים בסגל שכבר רץ, אולי זה היה הולך. במקום זה רצנו עונה שלמה עם לוקאס ומאסצ'ראנו קישור מרכזי ואקווילאני חצי נכה שבסוף גם לא תרם כלום. מה לעשות? ברור שהיה אפשר לפגוע עם שחקן יותר טוב מאקווליאני, אבל למה שוב צריך לפגוע ברכש? כי אלונסו הלך.

אף אחד לא מתווכח איתך שהרכש לא טוב, אבל כשאתה פוגע בקביעות ב20% (נניח סתם לצורך העניין), לפחות תשמור על ה20% האלה שפגעת בהם...

oranfu אוהב/ת את זה.
  5. yonmu Member

אם מדברים על סוארז ספציפית, הייתם יכולים להתנות את העזיבה שלו בהגעה של סאנצ'ז (שהפער בינו לבין סוארז קטן יחסית).
    אם סאנצ'ז לא רוצה לליברפול - סוארז לא עוזב. או שברצלונה תמצא את הדרכים לשכנע את סאנצ'ז להגיע לליברפול, או שסוארז לא עוזב. הטרייד צריך להיות אחד על אחד (פלוס כסף, כמובן) ולא לוותר על אחד השחקנים הטובים בעולם כשהאלטרנטיבות בשוק הם מחטיריאן או לאלאנה.

בשורה התחתונה, רוב הקבוצות שמכרו סופרסטארים נדפקו מזה. המסקנה הברורה היא שעדיף לדרוש יותר כסף או למשוך את השחקן במועדון.

Scouser Tommy, oranfu ו-Liverpool-Forever אוהבים את זה.
  6. alexshw Member

אבידה קשה לליברפול ב - 2009 אבל עדיין לא יכול להיות שמועדון כזה מכובד וגדול הרוס מזה משהו כמו 4 שנים קדימה.

למה אברטון שמה את ידה על לוקאקו ואתם על למברט או אחר כך על בנטקה?
    מה קנרייט יותר אמיד?

ובכלל אברטון כבר שנים מכלכלת את צעדיה הרבה יותר טוב ומתנהלת בשוק העברות הרבה יותר טוב מהרבה קבוצות בליגה. אומנם שאיפותיה צנועות יותר ממה שליברפול אמורה לשאוף ועדיין כדאי לבדוק למה זה ככה לעומק.

נערך לאחרונה ב: ‏2/1/16
  7. oranfu Member

בשלב הזה לסוארז כבר היה סעיף שחרור אז היינו יכולים להתעקש עד מחר.

אבל היינו צריכים להפעיל לחץ גדול יותר על ברצלונה למכור לנו את סאנצ'ז. להציע סכום שארסנל לא היו מציעים.

לא בגלל העזיבה של אלונסו ב09 היינו מחורבנים במשך שנים. זה כי שנתיים אחרי זה מסצ'ראנו עזב והמחליף שלו היה פולסן. והמסורת של מכירת שחקן מוביל כל שנה\שנתיים ממשיכה כשהאחרון היה סטרלינג בקיץ האחרון. כמה מוכנים להמר עכשיו נגד עזיבה של קוטיניו בקיץ?

8. Walkon משתמשים של כבוד היכל התהילה

צריך לזכור במקרה של סוארז שהוא חתם על חוזה חדש חצי שנה לפני שעזב, שזאת בעצם גם חצי שנה אחרי הפיאסקו עם ארסנל והצעת ה40 מליון ופאונד. זה נחמד להגיד שהיו לו עוד 3 שנים בחוזה (4, למען האמת), אבל זה סביר לגמרי להניח שהוא מלכתחילה חתם על החוזה הזה רק כדי להשאיר פתח למעבר שלו לברצלונה, וככל הנראה קיבל הבטחות מההנהלה וסעיף שחרור הרבה יותר ברור אחרי הבלבול של הקיץ הקודם.

לגבי טורס, גיל - לא מסכים בכלל שזאת חכמה בדיעבד ובזמנו חשבנו שאנחנו מוכרים חלוץ וורלד קלאס. אולי אתה חשבת ככה, הרבה אנשים לא, אני לא התחלתי בכלל לדמיין את גודל הכשלון שההעברה הזאת תהיה עבור צ'לסי אבל למכור אותו ב50 מ' ליש"ט זה היה לא פחות משוד לאור יום וזה היה ברור לי גם בזמנו.
    יש 2 דברים שלא אהבתי בהעברה הזאת - העובדה שהוא עובר דווקא לצ'לסי, והעובדה שהיה ברור שאנחנו זורקים את הכסף הזה על כשלון צפוי כמו קארול. אבל העסקה עצמה הייתה מדהימה, אנשים שוכחים כמה גרוע הוא היה בשנה וחצי שקדמו להעברה הזאת, כשהוא בכלל היה כשיר.

לגבי הדיון פה, אני לא חושב שהבעיה העיקרית היא אבדן השחקנים החשובים, אלא חוסר היכולת שלנו להחליף אותם כראוי. כמה פעמים כבר איבדה אתלטיקו מדריד את הכוכבים שלה? דורטמונד של קלופ? איך הן שרדו בצמרת הגבוהה למרות זאת?

זאת המציאות, זה קורה, לפעמים אתה נשאר במקום בגלל זה, לפעמים אתה אפילו פוגע בול עם המחליפים ומצליח להתקדם ולהתעלות, אבל מה שקורה לנו בשנים האחרונות זה לא פה ולא שם, זאת לחלוטין רגרסיה והליכה לאחור וזה בגלל שאנחנו לוקחים את הכסף הזה ומורידים אותו באסלה.

Ori8, אלעד ו-Rushie אוהבים את זה.
  9. Rushie Member

בקיץ הייתי בין הבודדים כאן שהתנגדו למכירת סטרלינג בכל מחיר. גם בגלל חלק מהסיבות שהוצגו כאן. אבל בכנות, אני לא חושב שהפתרון זה להפוך להיות בית כלא לשחקנים. היום שחקנים טובים מתנים חתימה על חוזה בסעיף שחרור ברור לקבוצה מסוימת או במחיר מסוים. אז מה, נתחיל לעשות סלקציה ולהחתים רק את מי שמוכן להישבע לנו אמונים בלי תנאים ובלי סייגים?
    הפתרון היחיד הוא להתחיל ולעשות רכש נכון. בהמשך לדברים שדיברנו עליהם אחרי המשחק היום לגבי רכש בינואר/בקיץ, אולי הרכש הכי משמעותי שנוכל לעשות יהיה סקאוטרים עם קבלות מאירופה או איזה מנהל מקצועי בסגנון מה שיש בדורטמונד או יובנטוס.
    לכל אותם האנשים שנפנפו בציטוטים של קלופ כשהגיע ש"אין לו בעיות לעבוד עם קומיטי" אני רק אזכיר שעל אחוז מסוים מהכישלונות ברכש בשנים האחרונות חתומים האנשים האלה מהקומיטי. נראה בקיץ על מי הם מצליחים לחשוב. כסף כנראה שיהיה אבל סיבות להיות אופטימי שנראה כאן שחקנים נורמליים סוף סוף אני עדיין לא רואה.

10. oranfu Member

ירידה או לא, טורס היה שחקן מוביל ביותר אצלנו.

כמה פעמים אתלטיקו איבדה את הכוכבים שלה? אני מניח שאתה מדבר על אתלטיקו הנוכחית. הם בצמרת כמה? 3 שנים? הם הלכו קדימה? לא. הפכה מאלופה לקבוצה מקום 3.
    דורטמונד? מדאבליסטית היא הגיעה למצב שהיא לא מתמודדת בכלל על אליפות כי כל שחקן מוביל הלך להם. לאורך זמן זה יוביל לדעיכה.

ואלה 2 מהמועדונים שמתנהלים הכי טוב שיש. ברור שאפשר וצריך להתנהל יותר טוב מאיך שאנחנו מתנהלים.

לא מלין יושר של הקומיטי, אבל הרכש שלהם מחרבן על הרכש של רודג'רס שמגיע לו להיכנס לכלא על הרכש שעשה.

Liverpool-Forever אוהב/ת את זה.
  11. alexshw Member

גם אם הן לא אלופות מכהנות, עדיין 2 הקבוצות האלה עשו הרבה יותר מליברפול בחמש השנים האחרונות וזה כשבאיירן, ברסה וריאל יותר חזקות מכל קבוצה אנגלית בתקופה המדוברת.
    גם אין מה להשוות בהכנסות משידורים.
    הקטע של שיתוף פעולה בין צורק וקלופ עזר המון להצלחה של קלופ עצמו והצלחה של דורטמונד.
    אסור לנתק ביניהם את הקשר בעניין הזה.

12. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני חשבתי שטורס יהיה החלוץ מספר 1 באירופה כשעבר לצ'לסי. ראיתם דעיכה עוד אצלנו? אני מסכים שהוא לא היה אותו דבר, אני האשמתי את השירות שקיבל בשנה וחצי האלה בהשוואה לזה שלפני. חשבתי שהעסקה מצויינת עבור צ'לסי.

13. oranfu Member

הן גם מצליחות בליגות שהתחרות בהן קטנה יותר. בספרד יש 2 מועדוני על, בגרמניה 1. באנגליה לבדה ליברפול מתמודדת עם 3 מועדונים עשירים יותר משמעותית ועוד מועדון באותו סדר גודל.

14. alexshw Member

גם נכון ועדיין תראה את הרכש שביצעו בכמה כסף ותרומה של שחקנים.

15. oranfu Member

בסדר, אין עוררין שהמועדונים האלה מתנהלים טוב מאיתנו (ושבאופן כללי ליברפול וחיפה 2 המועדונים הכי מטומטמים בעולם).

מצב נושא:
הנושא נעול.