ליברפול 2015/16: ימי קלופ

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Mellow29, ‏10/7/15.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Coutinho10 Member

סאקו אשם ישיר בשלושת השערים, בשלושתם הוא עשה את אותה טעות ונתן ליריב שלו מרחב קילומטר לבעיטה. המהירות והגמלוניות שלו הן אולי חלק מהבעיה אבל בלם אינטליגנט יודע לעבוד גם עם הנתונים הפיזיים של סאקו.

לא הבנתי איך האשמת את לוברן, באיזה מבחנים העמידו אותו סאות׳המפטון במחצית שבה הוא שיחק ?
    אבל בסדר חדלתי מלהבין אותך כבר מזמן.

תעבור להאשים את לוקאס לייבה, זה הדבר שאתה הכי טוב בו..

פשוט גיבובי שטויות רשמת פה, אתה הפכפך בצורה קיצונית, קוטל וממליך שחקנים משבוע לשבוע.

מחכה לביקורת על לאלנה העלוב והאפס שלך, למה שלא תכתוב פעם אחת על משחק נהדר שלו למשל ?

נערך לאחרונה ב: ‏21/3/16
  2. oranfu Member

ילד, זה שאתה לא מבין כדורגל כבר הוכחת.

לאלאנה במשחק נהדר היום? הוא עובד קשה, הוא לוחץ טוב ובאופן יחסי היה לו משחק לא רע. בפועל, בתור קשר התקפי, הוא לא מייצר כמעט כלום. כן, נתן היום כדור לגול לבנטקה בפעולה טובה אבל חוץ מזה לא עשה אפילו פעולה חיובית אחת עם הכדור. בחיים, בחיים לא ראיתי שחקן עם קבלת החלטות כזאת גרועה.

הוא לא מדגדג סגל בקבוצה רצינית. אני גם אוהב את זה שכולם מתלהבים ממנו פתאום אחרי איזה חודש טוב יותר כאילו הוא לא הסריח את הדשא שנה וחצי. להעיף!

נערך לאחרונה ב: ‏21/3/16
  3. Coutinho10 Member

ערכתי את ההודעה הקודמת שלי לצורה קצת יותר מפורטת ועניינית בתקווה שתבין את המהלכים שהובילו לשערים, מוזמן לראות.

המשפט שכתבת על לאלנה (״להעיף״) מתאים ליציע העיתונות בארץ.
    לאלנה בכושר מעולה, זה לא סוד שהקדנציה שלו עד עכשיו היא לא להיט בלשון המעטה, אבל מאז קלופ הוא השחקן שהכי השתפר העונה, הלחץ שלו חשוב לנו והוא בדרך כלל לא מאבד כדורים ומגיב מהר.
    בתקופה האחרונה רואים שיפור בתכליתיות שלו והיום הוא היה מספר 1 שלנו, לפחות עד דקה 60 כשעוד שיחקנו.

אגב, מה לגבי העייפות ? שכחת שהקבוצה שיחקה רק לפני פחות מ 3 ימים ? הקבוצה לא עמדה על הרגליים במחצית השניה וראו את זה.
    שחקנים כמו לאלנה ואמרה צ׳אן הם לא מסוג השחקנים שמפסיקים ללחוץ ולרוץ בשלב כלשהו של המשחק. הגולים שחטפנו נבעו מטעויות אינדיבידואליות שמעורבת בהם גם עייפות.

הביקורת היחידה שאני מקבל היא על מיניולה, גם כשהוא גורם לך לקוות שאולי אפשר יהיה להסתדר איתו הוא מוצא דרך לחרבן את זה.

4. oranfu Member

אני אפרט:

לוברן - היו יכולות להיות לנו 0 טענות אם היה נשרק נגדינו פנדל בדקות הראשונות. זה הגיע אחרי שהוא החליט שעדיף לתת ללונג פור בריצה במקום לקחת כדור גובה דיי פשוט. ואז הוא נצמד אליו תוך כדי ריצה ורק במזל לא נשרק פנדל.
    אחר כך הוא המשיך עם גלישות מטומטמות שלא היה לו שום סיכוי לקחת כדור (זה למה קיבל צהוב וזה למה הוא הוחלף, כי היה ברור שהוא בסכנה גדולה לאדום). כל זה כשהוא משחק נגד לונג ולא בייל.

ואם זה המעמד (משחק נגד סוטון) שגרם לו לאבד את הראש אז ברור לחלוטין שאין לו מה לחפש במועדון שאפתני (חחח).

מתאים ליציע העיתונות או לא, לא מעניין אותי. לאלאנה פה שנה וחצי, הוא פשוט לא מספיק טוב. הוא לוחץ טוב, הוא השתפר בתקופה האחרונה. ועדיין. ממש לא מספיק תכליתי והכי גרוע, הוא באמת השחקן הכי טיפש בסגל (אולי חוץ מלוקאס). מדהים איך הוא מצליח לקבל החלטות לא נכונות כל הזמן. צריך ללכת ימינה? הוא הולך שמאלה. צריך ללכת שמאלה? הוא הולך ימינה. צריך ללכת לעבר השער? הוא מסתובב אחורה. צריך למסור? הוא בועט. צריך לבעוט? הוא מוסר. זה שהוא רץ הרבה ולוחץ טוב זה אחלה אבל זה לא מספיק בשביל קשר התקפי.

סאקו פשוט לא אשם. משחק לא טוב ואולי זה מקרי, אבל הוא לא אשם בשערים. בגול הראשון מקרה הצדקה של המועדון איבד כדור בהגנה והם ישר העבירו עומק למאנה. בלם טוב יותר קורא את זה מראש או מספיק לסגור? אולי. זה עדיין לא אומר שזאת אשמתו.
    בגול השני היה כדור שהגיע מקילומטר, סקרטל ישן בעמידה והם הורידו כדור לפלה. בלם טוב יותר מונע את הבעיטה? יכול להיות. זה הגול היחיד שיש לו בכלל חלק אם מתעקשים (מבחינתי). אבל החלות קיבל כדור עם הפנים מול השער ושיחרר בעיטה. לא הסתובב עליו, לא עבר אותו ולא כלום.
    בגול השלישי שוב, אחרי שטויות של שחקנים אחרים, הם נתנו עומק על מאנה. היה יכול לקרוא מהר יותר? אולי. בלם אחר אולי סוגר מהר יותר? אולי.
    אבל אלה לא טעויות, הן נקודות חולשה אם כבר, אבל לא טעויות.

כשסקרטל מפספס כדורים פשוטים, כשפלאנאגן מאבד כדורים בסיטונאות הגנה אלה טעויות והם אשמים. רוצה לטעון שסאקו לא מספיק טוב? אחלה. אבל הוא לא אשם בשערים היום.

העייפות היתה פקטור (אחת הסיבות שאני שונא את הליגה האירופאית) אבל לא הבנתי איך זה קשור עכשיו. ניהול המשחק של קלופ היה לא טוב וביחד עם העליבות של חלק מהשחקנים שילמנו על זה ביוקר.

אי אפשר עם מיניולה. הוא גרוע בכדורי גובה כאילו קוראים לו ניר והוא נולד בחיפה. כל הגבהה סתמית מהחצי אל הרחבה שלנו מכניסה את כולם לפאניקה מרוב שהוא לא מסוגל להתמודד באוויר. בנוסף לזה יש לו משחק רגל של ילדה בת 8. אחד השוערים החלשים בליגה. הוא פשוט הורג אותנו.

אם רק מיניולה ראוי לביקורת וכל השאר בסדר גמור (אה, שכחתי שגם סאקו גרוע) איך זה שאנחנו קבוצת אמצע בליגה כל כך חלשה?

Mellow29 אוהב/ת את זה.
  5. Big Virgil Member

אורן זה אמור להיות ברור לך, אנחנו סתם חסרי מזל...

oranfu אוהב/ת את זה.
  6. SuperScout Member

http://i0.wp.com/superscoutcoil.ipage.com/wp-content/uploads/2016/01/d790d7a0d793d7a8d794-d795d795d799d796d793d795d79d.Xxx?resize=190%2C280

שם השחקן: אנדרה וויסדום – Andre Wisdom
    תאריך לידה: 1993\5\9
    לאום: אנגליה
    קבוצה: נוריץ' סיטי (בהשאלה מליברפול)
    עמדה: בלם
    מספר חולצה: 3

כיום, נחשב וויסדום לשחקן מפתח בהרכבה של נוריץ'. בזירה הבינלאומית, אנדרה וויסדום השתייך בעברו לנבחרת הצעירה של אנגליה עד גיל 21. במדי נבחרת זו, וויסדום רשם 10 הופעות ובנוסף הוא היה לזמן מסוים גם הקפטן של הנבחרת. וויסדום הוא שחקן הגנה נהדר, בעל יכולות פיזיות מרשימות, מהיר וחזק ועל אף שכיום הוא אינו מוצא את מקומו בסגל של ליברפול ו"מבלה" את רוב קריירתו בהשאלות בקבוצות קטנות יותר, רבים מעריכים כי בעתיד הוא יהיה שחקן מוביל בקבוצת פאר בעולם.

לעוד כישרונות צעירים בכדורגל בארץ ובעולם:
    SuperScout - כישרונות צעירים בכדורגל

7. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

סקאוט, תודה על האתנחתא הקומית.

Turgi, golding, אלעד ומשתמש נוסף אוהבים את זה.
  8. Bill Shankly Member

חח הוא עדיין שייך לנו!

9. k_700 Member

אשכרה הוא יצר לו סרטון greatest hits.

מחכים בקוצר רוח לדוחות על קאפו ממילווד ולוקאס גארינצ'ה לייבה.

10. Abu George כותרת משתמש מותאמת אישית

מה זה אמור להיות?

11. Mellow29 Kopite

אם מישהו דאג מזה שפתאום יש לנו יותר משלושה שחקני התקפה כשירים, בנטקה ואוריגי שניהם נפצעו במחנה האימונים של בלגיה.

oranfu אוהב/ת את זה.
  12. owen11111 Member

אז הדיכאון מההפסד לסאות'המפטון מורגש עד היום.
    אני אישית לא יכולתי לצפות במשחק בלייב, לכן ביקשתי מכל מי שמכיר אותי לא לדבר איתי על המשחק, נמנעתי במשך יום שלם מכל כניסה ל: טוויטר, אתרי ספורט, פייסבוק ווואטסאפ - עד שבמעלית ביציאה מהעבודה, מישהו הועיל בטובו לדבר בטלפון ולהגיד את המשפט הבא: "תאמין לי.. רק ליברפול האלה יכולים להפסיד משחק אחרי שמובילים 2:0".
    כמובן שאת המשחק אח"כ לא ראיתי, אבל ממה שהצלחתי להבין ולקרוא: החילוף של לוברן וחוסר התגובה של קלופ במחצית השנייה הרגו אותנו.
    היכולת שלנו לבעוט בדלי היא מדהימה. בשנייה שיש לנו את האפשרות להכנס למאבק אמיתי על הטופ 4 (פאקינג 4 נקודות עם משחק חסר במידה והיינו מנצחים), היכולת של הקבוצה הזו לדכא כל שבב של שמחה או אופטימיות היא לא פחות ממדהימה.

בכל מקרה, אחרי שהוצאתי קצת מרמור של שבוע שעבר, בא לי קצת להתייחס לשמועות הבלתי נגמרות בשבוע האחרון על גצה (סוף מרץ זה קצת מוקדם לדיון חלון העברות?)ץ אז כן, קראתי את הדיון שהתנהל כאן רק לאחרונה על האם שווה להפטר מקוטיניו בשביל גצה או לא. אז אני לא ממש מעוניין להעלות באוב את הדיון הזה, אלא כן לנסות ולהבין מה התכנון של קלופ.
    השבוע האחרון התאפיין בכך שכל ITK/עיתון אנגלי/עיתון גרמני ציין שקלופ מאד מעוניין בגצה, ושגצה הוא בהחלט מטרה ריאלית לקיץ הקרוב.
    עכשיו, על מנת לפשט את הדיון, בואו ניקח את זה כאקסיומה שגצה הוא שחקן שלנו בקיץ הקרוב. בנוסף, ניקח עוד הנחה דיי ריאלית שקוטיניו יישאר גם הוא - ועכשיו אני מנסה להבין מה קלופ מתכנן?
    התחושה/הפנטזיה הקטנה של חלק מהאוהדים לראות שלישיית: גצה-פירמינו-קוטיניו מאחורי שחקן כמו דניאל (העתיד שלו שווה דיון שלם בפי עצמו) היא בהחלט נחמדה. השאלה האם לא מדובר ב-3 שחקנים שהם קצת.. דומים מידי? נכון שלכ"א מהם יש את המאפיינים שלו, אבל מהצד השני, שמענו לא מעט את קלופ מדבר על המחסור בווינגרים בקבוצה, על הרצון להחזיר את מרקוביץ' וגצה הוא לא בדיוק ווינגר קלאסי.
    מבחינת קונסיסטנטיות הבקעה הוא כנראה טוב גם מצמד הברזילאים (ולבטח מהסביבון האנגלי (תודה אורן על השם), על אף שהסביבון במגמת שיפור גדולה לדעתי) - אבל זה לא שגצה הוא שחקן של 20-25 שערים בעונה. אז השאלה מה קלופ רואה בעיני רוחו? שלישייה שיכולה במשחקים מסויימים לקרוע כל הגנה שתעמוד מולה בעזרת תחכום וטכניקה, אבל באותה מידה יכולה להתנדף ולא להיות מורגשת מול הגנות פיזיות.
    ובכלל, הבאה של שחקן בקליבר הזה קצת מעמיסה על עמדות ההתקפה העמוסות גם ככה. אז אין לי ספק שאצל קלופ לאף אחד אין מקום מובטח ואני מאמין בלב שלם שלא נראה משחקי רודג'רס-קומיטי כמו שחיווינו בתחילת העונה (זה היה העונה, נכון?). אבל על אף הריגוש בהבאת שם נוצץ, ושחקן שהבקיע את שער הניצחון בגמר המונדיאל לפני שנה וחצי הוא בהחלט שם נוצץ, אני לא מצליח להחליט עם עצמי עד כמה אני רוצה שזה יקרה.

*כל ההודעה הזו בטלה ומבוטלת כשנראה את גצה חותם אצל קונטה בצ'לסי/מוריניו ביונייטד.

oranfu אוהב/ת את זה.
  13. oranfu Member

אני גם ראיתי את המשחק מוקלט. ימי ראשון הם לא פשוטים בקטע הזה. אני יום שלם מסתובב בפחד שמישהו יפלוט משהו לגבי המשחק. לעבוד אני בטח לא מצליח בכל מקרה. עוד אחת מהסיבות שאני לא רוצה שנשחק בליגה האירופאית.

מסכים עם מה שנאמר (לא בטוח שגצה מבקיע יותר מפירמינו אבל אולי). זאת הבעיה הכי גדולה גם שלי עם הקישור הזה. אנחנו מאוד מאוד חסרי מהירות בהתקפה ומדהים אותי שיש אוהדים שלא מבינים\מתרגשים מזה. קשר התקפי מהיר עם יכולת פריצה זה חשוב מאוד עבורנו בקיץ. אנחנו אחת הקבוצות הכי איטיות בליגה לדעתי.

14. Big Virgil Member

אני מסכים עם הטענה שהם "שחקנים דומים" אבל דווקא לגבי המהירות אני לא כל כך בטוח. ראשית אוריגי שחקן מאוד מהיר שיכול להכניס מהירות גם מהאגפים ולא רק בתור חלוץ, כנ"ל מרקוביץ' אם באמת יחזור ויקבל הזדמנות.
    מלבד זה, מהירות הפריצה של שחקן ספציפי אינה בהכרח מעידה על מהירות היציאה להתקפה של כלל הקבוצה, וזה הדבר החשוב באמת. שני שחקנים אינטליגנטים בעלי יכולת מסירה מושחזת כמו גצה וקוטיניו על המגרש שיודעים לתת מסירות עומק שיוצרות מעבר מהיר מאוד מההגנה להתקפה יכול לעשות את העבודה, ממש לא מחייב שיהיה איזה ספרינטר בהגדרה, גם שלרוב השחקנים האלו הם לא הרבה מעבר למהירים (בטח האנגלים).

וזאת גם תשובה אפשרית לשאלה שלך אואן לגבי מה שקלופ מנסה להשיג בדמות מעבר מסוג זה. ראשית, כמו שכבר אמרו פה מספיק פעמים אם שחקן בקליבר של גצה ירצה לעבור אלינו זו שלעצמה סיבה מספיק טובה בשביל להביא אותו מבחינתי. שנית קלופ חולה על המשחק מעבר המהיר בסגנון הזה והוא יכול ליצור בעזרת השניים מערכת די קטלנית. הבעיה היא שזה יגביל אותנו לסוג יחסית מסויים של משחק, שיגרום לנו יותר להתקשות מול קבוצות שלא ינסו לצאת קדימה ויתבססו בעיקר על פיזיות. למרות שבמחשבה שניה אני לא רואה סיבה קונקרטית למה שכמות כשרון כזו בהתקפה לא תספיק בשביל לפצח גם הגנות כאלו. אגב זה אספקט שרואים בו בהחלט שיפור לדעתי מאז שקלופ הגיע, זה שבצד השני אנחנו בסוף סופגים יותר זה כבר סיפור אחר.

15. oranfu Member

אוריגי לא יהיה שחקן הרכב (ובכל מקרה הוא צריך לשחק חלוץ לדעתי). הבעיה שלי היא בהרכב.

קבוצה יכולה להיות מאוד מתורגלת וחכמה, אבל בלי שחקנים מהירים אין יותר מדי מהירות ולא צריך שאחד יבוא על חשבון השני. כמובן שאם יהיה שחקן מהיר אבל הקבוצה עצמה לא תדע לשחק מהר זה לא יעזור יותר מדי. שחקן מהיר, גם כשהמשחק הקבוצתי לא קולח, יכול להכריע משחק (צריך להיות טוב, לא רק מהיר).

נכון, רוב האנגלים אם יש להם מהירות אין להם כדורגל (רובם). עוד סיבה למה אסור לקנות אנגלים.

אגב מרקוביץ', לא חושב שהוא יהיה פה בעונה הבאה. הוא לא ממש מרשים בתורכיה ומרבה להיפצע. אני גם חושב שמלבד מהירות אין לו באמת מה להציע ברמות הגבוהות והמהירות שלו היא רק אם לא רצים איתו אלא יש לו שטח ריק.
    אני אשמח אם יוכיח לי אחרת בקיץ ובעונה הבאה אבל לא נראה לי.

מצב נושא:
הנושא נעול.