ליברפול 2015/16: ימי קלופ

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Mellow29, ‏10/7/15.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Esomech Member

עוד כמה דיווחים ממליסה רדי.
    - גלאדבך רוצים להשאיר את דאוד לעוד עונה לפחות, אנחנו מוכנים לחכות כי אנחנו רואים אותו שחקן לעתיד.
    - פנרבחצ׳ה, גלאטסראיי ובשיקטאש מעוניינות בסקרטל, גלאטסראיי פייבוריטית .
    -אנחנו רוצים 10 מיליון על אלן.
    -אנחנו ממשיכים בשיחות עם לסטר לגבי צ׳ילוול, כשהבעיה המרכזית כרגע זה הסכום שהם דורשים, השחקן כבר הבהיר להם שהוא רוצה להגיע לאנפילד.
    -אנחנו רציניים מאוד בקשר למאנה ומחכים שסוטון תפטור את בעיית המאמן שלה כדי שנוכל להתקדם שלב במגעים.

וזה גם תמצית של מה שמשגע אותי.
    למה דאוד מטרה כזאת בכירה מלתחילה אם בונים עליו לעתיד.
    ולמה צ'ילוול ומאנה הם הפתרונות שלנו? זה פשוט להמשיך באותו קו של הקיץ קודם שחקנים שהם אוברהייפד ואנחנו כנראה נשלם הרבה יותר ממה שהם שווים ובקיץ הבא שוב נצטרך לטפל באותן עמדות. בדיחה פשוט בדיחה.

לא יודע על מי להתבאס יותר שזה אשכרה השמות שקלופ רוצה? לא ציפיתי למגה סטארים אבל כן לשחקנים טיפה יותר מגוונים. או בכלל על הבעלים והצוות הניהולי שלא משקיעים מספיק למרות שהם יכולים ועוד איך.

2. oranfu Member

צ'ילוול אוברהייפד? מי שמע עליו בכלל?

לא מתווכח על מה שמשגע אותך, הדבר היחיד שאני נתלה בו כרגע זה שהתקשורת לא באמת יודע מה קורה וסתם מקשקשים.

3. owen11111 Member

מה? אתה עושה פה סלט של כמה דברים.
    קודם כל, מנצ'סטר יונייטד לא המועדון המכניס בספורט הקבוצתי. מהתבוננות קצרה בדוחות של ריאל מדיד וברצלונה, שתיהן נמצאות מעליה.
    הכנסות מנצ'סטר יונייטד ב-14/15 עמדו על 395 מיליון פאונד בלבד, לעומת 660 מיליון יורו של ריאל מדריד, 608 מיליון יורו של ברצלונה. האמת שאפילו באיירן מינכן נמצאת באותו אזור עם הכנסות של 525 מיליון יורו.
    בעונה הבאה, יחד עם כניסת חוזה השידור החדש של הפריימרליג, הכנסות מנצ'סטר יגדלו משמעותית. אבל מעניין לראות מה תהיה ההשפעה של אי השתתפות בליגת האלופות, דבר אשר על פי הדיווחים צפוי להשפיע על שני חוזי החסות המשמעותיים של יונייטד: עם נייק ועם שברולט.

בנוגע למגבלות שחלו על פסז' באותה עונה, הן נבעו אך ורק בגלל מגבלות ה-FFP, ולא מאף סיבה אחרת. בשנתיים האחרונות קיימת מגמת התרככות משמעותית של אופ"א בתחום, וכרגע לא ברור מה יעלה בגורל הקבוצות שיחרגו מתקנות ה-FFP. מבחינה כלכלית, בעולם ללא FFP - למנצ'סטר יונייטד אין יתרון על פסז' או מנצ'סטר סיטי.

לליברפול אין את הכוח הכלכלי שיש למנצ'סטר יונייטד, על זה אין ויכוח. אבל יש פער מאד גדול מאיך שהדיון כאן מתנהל לבין המציאות.
    כל קבוצה ש"מאבדת" שחקן שהיא רצתה להחתים נאלצת לשלם מחיר. הטענה היא שאם "יונייטד איבדה שחקן, אז לא נורא יש עוד מספיק שחקנים טובים שהיא יכולה להחתים."
    אם כבר הלוגיקה אומרת הפוך, שחקנים עלית יש כמה בודדים בלבד. אם פספסת מטרה אחת כזו (ע"ע מולר) היכולת למצוא שחקן תחליפי היא הרבה יותר קשה, בלי שום קשר לכסף. זו הסיבה שבאיירן דחתה את יונייטד על הסף בכל הקשור להצעה על מולר וזו הסיבה שריאל אפילו לא זורקת מבט אל עבר הכסף הגדול שהיא יכולה לגזור על בייל. פשוט כי למצוא תחליף ברמה ההולמת (כישרון, שיווק, הייפ וכו') - היא קשה על סף הבלתי אפשרי. אם כבר כשאנחנו "מאבדים" שחקן כמו ז'ילינסקי אני פחות מוטרד, כי בהנחה ולא מדובר בכישרון יוצא דופן, אולי יפתח חלון אחר או שחקן אחר.
    הדוגמה הכי טובה לדיון הזה היא אי ההחתמה של סאנצ'ז בקיץ 2014. כולנו ידענו טוב מאד שברגע שפספסנו אותו, אין לנו שום סיכוי להביא שחקן עם הסטאר קוולטי הזה. אגב, בהחתמה של סאנצ'ז כסף לא היווה דיון בכלל, היינו מוכנים להציע לבארסה ולסאנצ'ז עצמו יותר.

בכל מקרה, "הבעיה" הגדולה שלנו שאין לנו מושג מה קורה. מי הן המטרות האמיתיות, מה אנחנו מחפשים והאם אנחנו באמת מתקשקשים עם נאפולי על 2.5 מיליון יורו או לא. קשה לי להאמין שזה אכן המצב, כי בקיץ האחרון ראינו שינוי במגמה. כל שחקן שהיה ברשימת המטרות של רודג'רס הגיע לבסוף, גם אם זה דרש מאיתנו להתגמש: בנטקה, קליין ופירמינו הן הדוגמאות הרלוונטיות. אפילו מינואר האחרון קלופ בעצמו הודה שהמועדון הסכים לשלם את ה-37 מיליון פאונד המופרכים על טישיירה, להפוך אותו לרכש היקר ביותר בתולדותינו, והוא החליט לוותר על המעבר.

אני לא יודע אם מאנה הוא אכן מטרה אמיתית/מסך עשן למטרות אחרות או ניסיון להפעיל לחץ על גצה. אבל בסופו של דבר אי אפשר להתלונן שהמטרות הן אותן מטרות כמו בשנים הקודמות. לא חושב שאפשר להשוות בין קלופ לרודג'רס, וגם אם כן, 3 שבועות לתוך הפגרה זה לא תזמון ריאלי בשום צורה. כמו שגיל אומר, אנחנו ב-12/06. יש עוד חודשיים וחצי לחלון ההעברות, צריך לבחון את הסגל שלנו ב-31/08, וגם אז, זה לא תמיד הדבר הנכון. דוגמה לכך אפשר למצוא אצל לוברן, אוריגי ובעיקר צ'אן - שהיו מושג ללעג בתום עונת 14/15 והיו הסמן הימני של העבודה המחורבנת של הקומיטי, הם פחות או יותר ה-3 שחקנים הכי טובים שלנו בעונה הנוכחית, ואלה שאנחנו בונים עליהם שיקפיצו אותנו בטבלה בעונה הבאה. גם פירמינו שבנובמבר קוטלג ככישלון נוסף של הקומיטי הראה בשנת 2016 שהוא בהחלט עשוי להיות הסופרסטאר הבא שלנו.
    אני סומך על קלופ יותר מכל מאמן אחר שהיה אצלנו בעבר (ואומנם זה לא חוכמה, אני תמכתי גם ברודג'רס בקיץ הקודם), אבל קצת מגוחך לצעוק כבר עכשיו שהכל אותו דבר ואין שינוי באסטרטגיית ההעברות שלנו.

oranfu אוהב/ת את זה.
  4. StevenGerrard Member

@M_Christenson: Napoli president De Laurentiis: 'Zielinski wants to join Liverpool but we're trying to convince him to join us' gu.com/p/4yv4n/stw #lfc

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

5. Lazarobbie Member

אמן שזו לא תהיה סאגת ההעברות המרכזית שלנו הקיץ, עם כל הכבוד לבחור הנחמד והקצת משונה הזה, אני רוצה לראות אותנו מחתימים שחקן בעל שיעור קומה, יכולת וניסיון - עדיף להגנה (ולא, לא תואם קולו טורה בבקשה).

6. oranfu Member

ההגנה סגורה, לא תהיה החתמה נוספת של בלם. עדיף שתשלים עם זה כבר עכשיו.

7. EsheD משתמשים של כבוד היכל התהילה

נניח וקלופ מכוון על גצה..איפה הוא אמור להשתלב במערך שיש כבר את קוטיניו ופארמינו?

שלא תטעו,גצה אחד השחקנים שאני יותר אוהב,הוא שחקן אדיר,והייתי מת לראות אותו בארסנל..אבלמעניין אותי לדעת אם קלופ מתכוון להוריד מישהו מהם לספסל בשבילו.

8. Lazarobbie Member

על סמך מה קבעת את זה?

9. owen11111 Member

כי יש לנו 3 בלמים בכירים לעונה הבאה: לוברן,מאטיפ וסאקו*.
    בנוסף יש את גומז שנראה כמו פרוספקט מרשים, ואת לוקאס (סליחה אורן) שיכול לחלטר בעמדת הבלם.
    חמישה שחקנים שמתחלקים בשתי עמדות, ללא מסגרת אירופית בשנה הבאה, לא רואה אותנו מחפשים אחרי אף בלם נוסף.

*סאקו - בהנחה וסאקו אכן יצא זכאי מכל פרשיית הסמים.

oranfu אוהב/ת את זה.
  10. Mellow29 Kopite

סאקו יצא זכאי. מצד שני, בזמנו הדיבור היה על כך שמאטיפ מחליף את קולו, ואנחנו עדיין לא מכרנו את סקרטל. כשזה יקרה אני חושב שאולי נהיה מקושרים לעוד בלמים.

11. owen11111 Member

סביר שסאקו יצא זכאי, אבל להבנתי אופ"א עדיין לא הודיעה על כך רשמית.
    מאטיפ כמחליף לקולו? קשה לי לראות איך בלם ששיחק בכל אחד מהמשחקים של שאלקה העונה יכנס רק כבלם הרביעי/החמישי ברוטציה שלנו. אומנם העברה חופשית, אבל אני חושב שיש סיכוי סביר שמאטיפ מיועד ישירות להרכב.

אם וכאשר נחליף את סקרטל אולי יצוצו שמות חדשים, בפועל קשה לי לראות אותנו רודפים אחרי בלם נוסף. לכל היותר שוב נחפש ג'ו גומז/אילורי/קואטס סטייל.

oranfu אוהב/ת את זה.
  12. StevenGerrard Member

Jack Sear‏@JackSear
    Nicklas Sule has confirmed he rejected an approach from Liverpool. Wants assurances over playing time.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

13. Die Werkself wir sind die Macht am Rhein

זילה הודיע שהוא ישאר בהופנהיים בעונה הקרובה, אבל אלא אם הופנהיים תתן עונה יוצאת מן הכלל (תגיע לאירופה) או שזילה יאכזב/יפצע בעונה הקרובה, הוא יעזוב בקיץ הבא. כרגע הוא לא רלוונטי.

Scouser Tommy אוהב/ת את זה.
  14. oranfu Member

איפה גצה משתלב? אין לי מושג. נראה לי שדנו בזה. אני אישית לא התלהבתי ממנו אף פעם ובטח שלא לוקח אותו על חשבון פירמינו וקוטיניו. אז או שהוא במקום לאלאנה (ברור שעדיף) או שהוא מחליף לקוטיניו שיעזוב.

במקום לאלאנה זה משאיר אותו מ-א-ו-ד איטיים ככה שזה נראה לי לא להיט בכלל.

קיצר, שקוטיניו יישאר אצלנו ושגצה יילך למקום אחר.

טשיירה חתם ל4 שנים בפורטו. חבל שלא הסתדר אצלנו.

נערך לאחרונה ב: ‏13/6/16
  15. alexshw Member

ז'ואאו טישיירה עזב לפורטו בהעברה חופשית.

מצב נושא:
הנושא נעול.