ליברפול 2015/16: ימי קלופ

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Mellow29, ‏10/7/15.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. k_700 Member

אז 35+3 או 30+5 או 30 כולל בונוסים?

מבסוט מאוד שהוא הגיע אליכם, כבר חשבתי שבקיץ הזה תהיו שאפתנים ומאתגרים יותר.

2. Mellow29 Kopite

כל העיתונאים מהצד "שלנו" אומרים שזה 30 מ' ולא מזכירים שום בונוסים.
    סקיי ספורטס רשמו 34 במזומן+2 מ' בבונוסים. מעבר לעובדה שהם לא אמינים במיוחד אלא פשוט ממחזרים דיווחים אחרים, אני מתקשה להאמין להודעה הזו כי היום אף עסקה לא באמת מתרחשת ב"מזומן" אלא גם ככה נפרסת לכמה תשלומים למשך כמה שנים, ולכן זה נשמע לי כמו בלוף שלהם.

הבעיה שלי עם העסקה היא בגלל זהות השחקן, לא בגלל המחיר. 30 מ' פאונד עליו זה לא יוצא דופן בשוק שבו סטונס ולוקאקו מתומחרים ב50-60 מ', מיצ'י בטשואי ב-30 מ' ולקאזט ב-40 מ'. אני פשוט לא בטוח שלמאנה יש תקרה גבוהה מספיק כדי לקחת את המועדון הזה שלב קדימה.
    בכל מקרה כדאי להזכיר שכדורגל בסופו של דבר משחקים על הדשא ולא בשוק ההעברות, בסיטואציה מסויימת אנחנו יכולים להיות "שאפתניים ומאתגרים" בזכות עבודת אימון נכונה גם עם רכש לא נוצץ על הנייר.

3. South Boy Member

לא יודע איך לאכול את ההעברה הזאת, מצד אחד מאנה נתן עונה טובה מאוד והוא נתן מספרים לא רעים בשביל ווינגר עם לפחות 10 שערים בעונה בשתי העונות שלו בסוטון אבל אני לא יודע אם הרזומה שלו עד עכשיו מצדיק תג מחיר כזה, ולמען האמת העובדה שהוא הרכש העשרים בערך מסאות'המפטון לא מוסיפה התלהבות כי כולנו זוכרים איך נגמרו כל הרכישות האלה. גם אני לא בטוח שיש לו את הערך המוסף הזה להוביל את ליברפול אל מעבר לבינוניות שלה.
    אני סומך לגמרי על קלופ ולא מאמין שהקומיטי הנחית עליו שחקנים בניגוד לרצונו כי הוא הבהיר להנהלה שהוא רוצה את המילה האחרונה ברכש כדי להגיע, אבל חשוב מאוד להתחזק בכמה עמדות לפני שמתחזקים בעמדה הזאת. חייבים להביא מגן שמאלי וקשר אחורי לפני הכול.

4. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני מנחש שנשאר רק קשר אחד והיתר יהיו רכישות משניות. בטח הפולני.
    מגן שמאלי כזה שיהיה ברור שהוא משני למורנו וחלוץ רק במידה ובנטקה אכן יקבל הצעה טובה (מוטל בספק).

5. golding מנהלים

מאנה הוא קשר התקפי שיספק לכם מימד נוסף שנעדר מהמשחק שלכם מאז עזיבתו של סטרלינג (עם כל הכבוד לאייב ולאוג'ו), ובניגוד ללאלנה, קוטיניו ופירמינו, הוא באמת יכול לשחק על הכנף, לנצל את המהירות שלו ולהוות איום ישיר יותר.

אני מבין את ההסתייגויות, גם מהמחיר וגם מהתקרה האפשרית שלו, ובכל זאת לדעתי הוא אחלה החתמה. מקווה שאני טועה.

נערך לאחרונה ב: ‏28/6/16
    oranfu, owen11111 ו-JohnTerry26 אוהבים את זה.
  6. StevenGerrard Member

נערך לאחרונה ב: ‏28/6/16
  7. Coutinho10 Member

לגבי המתפרצות, בראש זכורים לי לא מעט שערים ממתפרצות, אפילו 2 מול סיטי.
    אני לא יודע איך הם החשיבו מה מתפרצת או לא אבל בדרך שאני מסתכל על זה גם חטיפות בחצי של היריב זה מתפרצת.

לגבי הסטט׳ של מאנה, זה נשמע לך לא נכון כי הנתונים שאני מדבר עליהם הם פר 90 דק׳ ולכן כמו שציינת, הוא שיחק הרבה יותר דקות.

שוב, פחות לפי סטטיסטיקה ויותר מבחינה של השחקן ויזואלית - הוא לא מרגיש לי כמו שחקן עם טאצ׳ נוח בכדור, או בקיצור לוקה טכנית.
    יש לנו כ״כ הרבה שחקנים ללא טכניקה יוצאת דופן, היחידים שכן הם פירמינו, קוטיניו וסטארידג׳ וזה לרוב מה שמבדיל שחקן מלהיות שחקן טוב ללהיות וורלד קלאס.
    באיירן מינכן כולה בנוייה על עילויים טכניים בעמדתם מעמדת השוער ועד החלוץ.
    יכול להגיד אותו דבר על בארסה וגם ריאל. (ואפילו גם ארסנל)
    המועדון זועק לשחקנים כאלה בקישור בעיקר ובמחיר כזה זה בדיוק מה שציפיתי לראות ובגלל זה אני מאוכזב ומודאג.

8. Rushie Member

אולי הדעה שלי מתבססת על הניסיון שלנו בשנים האחרונות עם שחקנים מהפרימיירליג, אבל אני לא מצליח להתלהב מהרכש הזה. אין לי בעיה להרגיש ש"דפקו" אותי במחיר אם מדובר בשחקן שאני מאמין שיכול להפתיע ולהיות ריל דיל בסגנון מה שחשבתי על פירמינו בקיץ שעבר, מאנה הוא שחקן טוב, היו לנו טובים ממנו וגרועים ממנו, ואם אהיה חייב לנחש אגיד שבסוף כנראה הוא יהיה משהו באמצע אבל לעולם לא אחד כזה שיצדיק 30 מיליון, אפילו עם המחירים של היום.

חודש יוני והכל אבל שמנו כאן נתח שמן מהתקציב שלנו ואני חוטף סטירה מצלצלת בכל מה שרשור לציפיות שלי מהקיץ הזה. על סמך ניסיון העבר לא סביר שאנחנו נשים עוד סכום שכזה על רכש הקיץ ויש עוד הרבה איפה להתחזק. אני בראייתי בכלל חושב שהעמדה של מאנה הייתה פחות דחופה לחיזוק מקשר, בלם, חלוץ ומגן שמאלי ועכשיו כנראה ששם רציני לא יגיע לאחת מהעמדות האלה.

Scouser Tommy אוהב/ת את זה.
  9. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

קשר יגיע עד שתתחיל העונה, בטח זה יהיה הפולני הזה.
    מגן שמאלי יגיע אבל כנראה שקלופ תופס ממורנו כי מהשמות זה נדמה שיגיע מישהו שיהיה משני למורנו.
    בלם, להערכתי נחתים את טורה לעוד עונה אם סאקו יקבל עונש כבד ואם ייצא זכאי אז נישאר עם הסגל הקיים שם.
    חלוץ, רק אם נמצא קבוצה שתיקח את החוזה של בנטקה וגם תשלם מחיר גבוה, לא רואה מי תעשה דבר כזה כרגע. אולי תהיה השאלה בסוף סטייל אנדי קארול ואז נוכל להביא איזה חלוץ, בטח גם חלוץ לא ביוקר.

העונה שלנו תהיה מאוד תלוייה באיכות הביצועים של קאריוס, מאטיפ, מאנה והקשר שיגיע. הם ה4 שמות שהולכים להשפיע הכי הרבה על ההבדל מהעונה שעברה לעונה הנוכחית.

10. Rushie Member

זה דל מדי. אנחנו נתחיל למכור שחקנים ובסוף הnet spend יהיה רזה מאוד. אולי אנחנו הולכים לעונה פיננסית בגלל ההוצאות על האיצטדיון? אין לי הסבר אחר. זה מזכיר לי את הקיץ שבנינו עליו ותיכננו עליו כל כך הרבה ובסוף הסתיים עם אקווילאני ג'ונסון וקיריאקוס (ומקום 7). אז לא היו לנו יותר מדי בררות בגלל החובות לבנקים. היום יש לנו כסף ומרגיש שאנחנו לא מעוניינים להשתמש בו.

11. oranfu Member

ללאלאנה יש טכניקה מצוינת. מה זה עוזר לנו?

מאנה משדרג את ההרכב שלנו בקלות לדעתי. מוסיף לנו מהירות, שערים, דריבל. בדיוק מה שאנחנו צריכים. אולי הוא פחות טוב מול הגנות עומדות אבל בשביל זה יש לנו את קוטיניו ופירמינו כשגם סטארידג' אם ישחק שחקן דיי יצירתי ואולי גם יגיע עוד קשר.
    לעומת זאת, בשביל מתפרצת היה לנו עד עכשיו את אייב, וזהו.

סאנה זה אחלה, אבל הוא גם מקושר למועדונים שאנחנו כנראה לא יכולים להתמודד מולם וגם התרומה המיידית שלו, ספק אם תהיה ברמה של מאנה.
    את דמבלה ניסינו, מה לעשות שהוא העדיף את דורטמונד?

זה עוד מוקדם מאוד לדעת מה יקרה. לא היו הערכות עד לפני זמן מועט יחסית שאנחנו הולכים לקיץ של השקעה כלכלית גדולה?
    זה יכול גם להגיע בהפתעה גדולה. בואו נחכה, זה עוד מוקדם.

12. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

אסף, אני לא רואה איפה אתה יכול לדחוף עוד שחקנים, בנוסף להכל זאת גם עונה בלי אירופה.
    אין כרגע הצדקה להביא עוד בלם אלא אם סאקו בחוץ, בשביל עוד בלם צריך למכור אחד מלוברן וסאקו.
    בשביל עוד חלוץ צריך למכור אחד מאוריגי, סטארידג', אינגס ובנטקה.
    אולי אם בנטקה יילך אנחנו נלך על חלוץ יקר, לא יודע.

13. Coutinho10 Member

ל-לאלנה אין טכניקה מצוינת, הוא בקושי יודע מה הרגל החזקה שלו. הוא כן יודע לשמור על הכדור, הוא כן יודע לשחק זהיר ואחראי, הוא לא תכליתי, אין לו קסם - אבל הוא עובד קשה על המגרש וגם זה חשוב.

טכניקה מצוינת זה מה שיש לקוטיניו או פירמינו, או לסטארידג', שחקנים שיכולים לשים גול ממצבים קשים או לתת מסירה גדולה לגול, שחקנים נינוחים עם הכדור.

14. oranfu Member

יש ללאלאנה טכניקה מצוינת. אין סיבה לקחת ממנו את מה שיש לו. הנגיעה שלו בכדור מצוינת גם תחת לחץ. זה שאתה אומר שיש לו 2 רגליים שוות על מנת להראות שאין לו טכניקה זה מצחיק.

אין ספק שהוא מאוד לא תכליתי. אין שום תכלית במשחק שלו ומאנה בשנתיים באנגליה הבקיע את מה שלאלאנה הבקיע כל הקריירה נראה לי.
    לעבוד קשה זה לא מדד בכלל מבחינתי. זה דרישה בסיסית. מילא אם מדובר באיזה שחקן ברמה גבוהה כמו סטארידג', אבל מה לעזאזל יש ללאלאנה להציע חוץ מעבודה קשה? שחקן כל כך לא מועיל שזאת חוצפה ממדרגה ראשונה אם הוא לא עובד הכי קשה על הדשא.

15. golding מנהלים

@Coutinho10
    מההודעה שלך השתמע שדיברת על טכניקה במובן של שמירה על הכדור ונגיעה טובה, ואם ככה לאלנה עונה על ההגדרה של שחקן טכני.

כשאתה מכניס למשוואה דברים כמו ״לשים גול ממצבים קשים״ ו״לתת מסירה לגול״ אתה נכנס לטריטוריה של קבלת החלטות, ביטחון, חכמת משחק ובין היתר מרכיבים שמתבססים גם על טכניקה. לאלנה בטוח לא שחקן מושלם והעובדה שהוא לא תכליתי לפעמים גורמת לו להיראות כמו שחקן רע.

אבל להגיד עליו שהוא לא טכני זה הזוי.

Liverpool-Forever, owen11111 ו-oranfu אוהבים את זה.
מצב נושא:
הנושא נעול.