ליברפול 2015/16: ימי קלופ

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Mellow29, ‏10/7/15.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Coutinho10 Member

מספיק לראות את הריצה שלו עם הכדור כדי לראות שהטכניקה שלו לא ברמות הגבוהות, מספיק לראות אותו מריץ מתפרצת כדי להבין את זה, מספיק לראות אותו בועט לשער כדי להבין את זה (תסכימו איתי שזו אחת הסיבות שהוא לא כובש הרבה).

אין קשר בין הטכניקה שלו לתכליתיות שלו, סטרלינג אולי אחד השחקנים הכי לא תכליתיים בליגה ויש לו טכניקה מדהימה, זה לא מה שגורם לי לחשוב שהטכניקה של לאלנה היא לא הצד החזק שלו.

הוא שחקן סבבה, בעיני הלחץ שלו הוא מאוד חשוב ולא מובן מאליו, גם קוטיניו ופירמינו לא נותנים את אותה עבודה של לאלנה וגם לא מתקרבים לכך.
    לדעת להעביר את המסירה שאתה מדמיין בצורה מדויקת זו בוודאי טכניקה, להכניס גול ממהלך אישי או ממצב קשה זה ועוד איך טכניקה.

אתם לא מבינים את הנקודה שלי, אני לא אומר שלאלנה לא טכני, הוא לא עילוי טכני - בדיוק כמו מאנה, בניגוד לשחקני וורלד קלאס.
    הפוינט שלי מלכתחילה היה שמאנה לא השחקן שיביא יצירתיות, לא זה שיכניס כדורי עומק או שיהיה יעיל מול בונקרים.
    אתם חושבים שהמהירות שלו תחפה על זה ותספיק, אני מאוד מקווה שכן, אני חושב שבמקרה הטוב הוא יהיה שווה 10 שערים בעונה בכל המסגרות - רק שזה לא רכש של 35 מ' פאונד.
    והלוואי שאני טועה כמובן ואני אוכל כובע בסוף העונה.
    מבחינתי סיום בטופ 4 כשמאנה בורג חשוב בקבוצה ונותן לנו פה ושם נקודות זה יהיה הצלחה מבחינתי ושווה כל פאונד, בסופו של דבר מישהו כבר כתב, כדורגל משחקים על הדשא והקבוצה הזו גרמה לי להאמין כבר בעונה שעברה שיש עם מה לעבוד. לא סתם הגענו לגמר האירופית, הגענו כי היינו קבוצה מעולה בחצי השני של העונה.

2. oranfu Member

הוא שווה יותר מ10 שערים בקבוצה פחות טובה וזה רק בליגה, זה בכלל לא מוטל בספק. הוא לבטח שווה יותר שערים מלאלאנה.
    הוא גם לא רק שחקן מהיר וזהו. יש לו דריבל טוב, יש לו מסירות לא רעות בכלל (למשל כמו בבישול נגד צ'לסי העונה).

וכל עוד לא יהיו מקורות רציניים יותר שטוענים אחרת, מה הקטע להגיד 35 מיליון? כל המקורות הסמי אמינים אומרים 30 מיליון.

3. k_700 Member

הוא היה שווה בדיוק 11 שערי ליגה בסאותהמפטון, בקבוצה פחות טובה(על הנייר פחות טובה, כן?).

קבל נתון שיפיל אותך אחורה, לאלאנה היה שווה 10 שערים(9בליגה) ו8 בישולים בקבוצה פחות טובה מליברפול.

אנשים כל כך בטוחים שאם שחקן מסותון עובר לקבוצה גדולה יותר אז יהיה לו קל להבקיע יותר... אנחנו רואים שברוב הדוגמאות שתחפשו זה לא ממש מתיישב עם המציאות.

Coutinho10 אוהב/ת את זה.
  4. oranfu Member

לא מפיל אותי כלום, מכיר את הסטטיסטיקות. ליברפול קבוצה התקפית טובה יתר מסוטון עם שחקנים טובים יותר.

ללאלאנה בכל הקריירה יש 57 שערי ליגה ב295 משחקים. הוא הבקיע מספר דו ספרתי של שערים בסה"כ פעמיים כל הקריירה.
    מאנה הבקיע מספר דו ספרתי של שערי ליגה בכל עונה בקריירה שלו למעט הראשונה בבוגרים בגיל 18. יש לו 54 שערי ליגה ב152 משחקי ליגה בקריירה.

מאנה הבקיע 21 שערים בפרמיירליג בשנתיים. לאלאנה הבקיע 21 שערים בפרמיירליג כל הקריירה שלו (4 עונות). העונה בה לאלאנה הבקיע 9 שערים בליגה בסוטון היתה בלי ספק העונה הטובה שלו כשחקן, כשהשאר לא ממש קרובות מבחינה סטטיסטית. מאנה מגיל צעיר מאוד (19) מראה שהוא מבקיע שערים קונסיסטנטי.

אין שום צל של ספק שמאנה שחקן הרבה יותר יעיל מבחינת כיבוש שערים.

ברור שזה שקבוצה טובה יותר לא מבטיח יותר שערים. אבל גם הסגנון של מאנה מתאים. לאלאנה לא מבקיע יותר כי הוא פשוט לא שחקן שיודע להבקיע ורואים את זה לאורך כל הקריירה שלו. 9 שערים בעונה זה היוצא דופן לטובה מבחינתו, הפיק שלו.

Liverpool-Forever אוהב/ת את זה.
  5. owen11111 Member

סוגייה מעניינת האם האצטדיון לוקח מתקציב הרכש שלנו.
    לפי האומדנים שפורסמו בתקשורת טרם תחילת העבודות, סך העלות של השיפוץ הייתה באזור ה-115 מיליון פאונד. סכום שהועמד ע"י FSG כהלוואה חסרת ריבית למועדון. אני זוכר שקראתי באיזשהו ראיון שאחד מהבכירים (אולי אייר?) שאין קשר בין תקציב הרכש לתקציב השיפוץ, אבל לא הצלחתי למצוא את הראיון המדובר. בכל מקרה, קשה להאמין שאין קשר בין הדברים. מאז שהתחיל שיפוץ האצטדיון הנט ספנט שלנו ירד בצורה דיי משמעותית בהשוואה לשנים 2010-2014. עיקר הרכישות שלנו מומנו באמצעות מכירות העתק של סוארז וסטרלינג. כמובן שהדבר נוגד את העובדה שההכנסות של המועדון בכללותו ובפרט מחוזי השידור עלו בעשרות אחוזים בתקופה האמורה. (תסלחו לי, אין לי כוח לחפור בדוחות הכספיים כדי לבדוק בדיוק כמה).
    אם אכן תקציב האצטדיון פוגע בתקציב הרכש, הייתי שמח אם הבעלים היו אומרים זאת בצורה גלויה.ככה כולנו היינו יודעים שהשנתיים הקרובות יהיה לנו פחות כסף, בדומה לארסנל בזמן בניית האמירויות - אבל אם התחזיות של הבעלים נכונות, השיפוץ לבדו צפוי להגדיל את ההכנסות שלנו בערך ב-25 מיליון פאונד לעונה.

אבל כמו שאורן אמר, הקיץ עוד לא נגמר ואת החישובים נעשה בסוף.

@Coutinho10
    קודם כל קצת קשה לי עם הזריקה של "לא טכני" - טכניקה כוללת בתוכה כל כך הרבה מרכיבים שאי אפשר על סמך פרמטר אחד לקבוע אם שחקן טכני או לא. בסרטון שהעלו היום של כל השערים שלו בפריימרליג נראה שיש לו יכולת השתלטות נפלאה על הכדור, בעיקר בשטחים קטנים, טכניקת הבעיטה שלו הייתה די מרשימה, אפשר לשים לב שהסיומת שלו עוצמתית כמעט באותה מידה בימין ובשמאל. אז הוא אומנם לא מבצע תרגילים כמו רונאלדו או יש לו את השליטה בכדור של מרסיאל - אבל אני ממש לא מסכים עם זה שהוא "לא טכני".
    בנוגע להשוואות לכיבוש השערים - אורן סיכם את זה יפה, אין שום בסיס להשוואה בינו לבין לאלנה. אחד מהם הבקיע 72 שערים ב-350 משחקים בקריירה, כשיותר מרבע מהם הגיעו בליגה השלישית, השני הבקיע את אותו מספר ב-180 משחקים.
    זה כמובן לא מבטיח שהוא ייתן לנו 15 שערים בעונה הבאה, הרי אחת הבעיות הגדולות שלו היא חוסר יציבות - אבל כל מי שראה אותנו בשנתיים האחרונות רואה שלאלנה יודע לעשות כל מיני דברים, להבקיע הוא פשוט לא מסוגל.

oranfu, Die Werkself ו-golding אוהבים את זה.
  6. Big Virgil Member

שמע אתה דמגוג בחסד. אז הנה גם לי יש, אנשים כל כך בטוחים שאם שחקן מדורטמונד עובר לקבוצה גדולה באנגליה אז יהיה לו קל להבקיע... אנחנו רואים שברוב הדוגמאות שתחפשו זה לא ממש מתיישב עם המציאות.

oranfu, Scouser Tommy ו-golding אוהבים את זה.
  7. k_700 Member

נכוון ועדיין אם רק היית יכול לבחור לא היית מהסס לקחת את מיקיטריאן לפני מאנה(או שאתה גם כמו האוהד שלנו המיוחד).

נערך לאחרונה ב: ‏29/6/16
  8. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

מבחינת סגנון, מאנה הוא בול הרכש שקיוויתי שיגיע לקישור ההתקפי. על פניו - קשר שבעיקר מסיים ופחות יוצר, מהיר מאוד, אתלטי, דריבל טוב. מהסיבות האלה אני מבסוט שהוא הגיע ולא נגיד שחקן בסגנון של גצה.

עם זאת, מאנה הוא שחקן מאוד לא יציב לאורך עונה, ולי באופן אישי גם מצטייר כבעל אישיות דיי מחורבנת. נוסיף לזה את העובדה שמדובר במחיר גבוה מאוד, ועוד את ההסטוריה שלנו בהחתמות ב30 מיליון צפונה, וכבר קצת קשה יותר להתלהב. זה לא בהכרח רציונאלי אבל כך זה אצלי...
    נותר רק לקוות שיראה אצלנו את הדברים הטובים שלו יותר מאשר הרעים, כי מבחינת פוטנציאל הוא לצד פירמינו וקוטיניו זאת שלישייה מגוונת מאוד.

owen11111 ו-Esomech אוהבים את זה.
  9. Mellow29 Kopite

באקו רושמים שסקרטל יחתום השבוע בפנרבחצ'ה. 5 מ' פאונד. הוא קצת מקלקל את הפרידה כשלכלך על קלופ בסלובקית באינסטגרם וכמובן כל האוהדים שלנו בטוויטר עלו על זה ונכנסים בו, אבל הייתה לו קריירה ראויה פה. שיהיה בהצלחה.

10. Big Virgil Member

@k_700 בזה אתה בהחלט צודק.
    @Mellow29 יודע מה הוא כתב? לא שמעתי על זה בכלל..

11. Mellow29 Kopite

Martin Skrtel calls Jurgen Klopp a dickhead on Instagram

בגדול חבר שלו שם האשטג על תמונה של שניהם עם "קלופ dickhead" (בסלובקית), בתגובות סקרטל אמר שהתיוג האחרון ענק, החבר הוסיף שהוא מקווה שקלופ לא יראה את זה וסקרטל כתב שהוא מקווה שכן. הכל כמובן עם סמיילים צוחקים וכו'.

כדורגלן טיפוסי קודם עושה ואחר כך חושב.
    עכשיו באה ההתנצלות.

נערך לאחרונה ב: ‏29/6/16
    Big Virgil ו-Scouser Tommy אוהבים את זה.
  12. oranfu Member

לא הייתי עושה מזה יותר מדי רעש האמת. בעיקרון הוא טוען שזה לא הוא (לא מאמין) אבל הבחור פה כבר הרבה שנים ואנושי לחלוטין להיות מאוכזב (ואולי פגוע) מכך שקלופ לא רוצה אותו יותר. זאת בטח לא הרגשה נעימה מבחינתו. להיפרד ממנו יפה ושיהיה לו בהצלחה.

Mellow29 אוהב/ת את זה.
  13. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

לצערי יותר מזה שזה כדורגלן טיפוסי, זה סקרטל טיפוסי...

14. Mellow29 Kopite

סיכמנו עם ווטפורד על חבילת פיצוי בגובה 4 מ' פאונד על סינקלייר, שחתם שם בהעברה חופשית בחודש שעבר. יש הערכה שעכשיו השלב הבא בשיחות עם משפחת פוצו זה העברת זילנסקי אלינו.

Scouser Tommy ו-StevenGerrard אוהבים את זה.
  15. StevenGerrard Member

מצב נושא:
הנושא נעול.