ליברפול 2015/16: ימי קלופ

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Mellow29, ‏10/7/15.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Mellow29 Kopite

אני זוכר אותנו בקיץ 13/14 מרוצים עד הגג שרודג'רס מאריך את החוזה שלו. לא מבין את האקט הזה כשיש עוד 3 שנים לחוזה (שנתיים+אופציה לאחת נוספת) אבל בכל מקרה זה לא משמעותי מדי. גם קלופ לא חסין מכשלונות ואחרי כמה כאלה ברצף, מה שדי סביר לאור האמביציה העלובה שאנחנו מראים בשוק ההעברות, הוא ירצה ללכת בעצמו גם אם ל-FSG לא תהיה כוונה לפטר אותו.
    במקרה סביר יותר, מתישהו בעוד שנה או שנתיים קלופ יקבל פנייה מקבוצת טופ אמיתית ויבין שהוא לא רוצה לבזבז את הקריירה שלו במועדון כמו פה, ואז FSG תוכל לדרוש פיצויים גבוהים יותר כי החוזה ארוך יותר.

נחמד מצידם של FSG להביא לקלופ איזשהו בונוס על התקופה שהוא נמצא פה אבל אני לא חושב שזה אמור לעניין אותנו האוהדים. אלה לא חדשות מספיק גדולות כדי שאפשר יהיה להציג אותן כעלה תאנה.

Liverpool-Forever ו-oranfu אוהבים את זה.
  2. Coutinho10 Member

מלו אמנם אתה צודק אבל מספיק להסתכל מה הקבוצה הספיקה לעשות ב 7 חודשים עם קלופ עם סגל לא חלש אבל כן בעייתי בחלקים מסוימים.
    הידיעה הזו אמנם נשמעת לי קצת הזויה אבל אני באמת אברך אותה,לא משנה כמה זמן עבר, אני לעולם לא אשכח איזו טובה עשה לנו קלופ שבא אלינו. אמנם לא בטוח שהוא החזיק בהצעות קונקרטיות מקבוצות גדולות מאיתנו אבל סביר להניח שבמהלך שנותיו בדורטמונד הוא כן קיבל כאלה, ואם אז הוא קיבל אז אני מניח שהן היו מגיעות גם כשהוא היה בחופשה.

בכל מקרה הוא הגשים לנו פנטזיה והגיע אלינו במהלך הכי רומנטי שיכול להיות, מבחינתי הכל זה בונוס. אצלי יש לו לפחות 5 שנות חסד (קשה לי להאמין שהוא יהיה ככ נורא בהם וכמו שזה נראה ההפך קורה).

3. Mellow29 Kopite

בסופו של דבר מידת ההצלחה שלו תלויה במה שאנחנו נעשה בקיץ (הזה, ובכל קיץ שאחריו). נכון שאפשר גם להוציא 40 מ' פאונד על ארבעה שחקנים שכל אחד מהם יהיה פגיעה בול, אבל אין מה לעשות, סטטיסטית לאורך הזמן ההצלחה שלך מתיישרת עם הכסף שאתה משקיע. לא משנה עד כמה קלופ גדול ומגניב, אם הוא יקבל את זילנסקי בזמן שהיריבות מקבלות את גונדוגאן, צ'אקה ומחיטריאן, הסיכויים תמיד יהיו לרעתנו.

חשוב לי לציין שלמרות הפסימיות שלי, זה שאנחנו עושים עד כה קיץ מאוד מאכזב לא בהכרח אומר שהעונה תהיה ברוח דומה. יש לנו לוקסוס גדול בכדורגל המודרני וזה שבוע בין משחק למשחק, בלי אירופה, מה שאפשר בעבר הלא רחוק לשתי קבוצות לא גדולות (ליברפול 13/14 ולסטר 15/16) לעשות דברים יפים מאוד בניגוד לציפיות. עם קצת מזל בעניין הפציעות, אנחנו אולי נוכל להעמיד הרכב ראשון מעניין מאוד עם התקפה חזקה, וזה יכול לסחוב אותנו למאבק על טופ 4. זה עדיין לא אומר שאנחנו לא מפספסים פה הזדמנות גדולה להתחזק עוד יותר ולהגדיל את הסיכויים שלנו.

"5 שנות חסד, כל היתר בונוס" זה נחמד אבל זה שלב אחד לפני שאתה כותב שקלופ גדול יותר מהמועדון. בסופו של דבר, מנג'ר של קבוצה תחרותית נשפט על פי הצלחות, ואין שום סיבה לתת לקלופ הנחות שרודג'רס למשל לא קיבל. לקלופ אין שום סיבה להתאבד עם המוניטין שלו בליברפול, אם זה לא ילך במשך שנתיים-שלוש אני בטוח שהוא יקפוץ הלאה.

המשחק שלנו נגד ארסנל זז ליום ראשון ה-14 באוגוסט ב-18:00.

Liverpool-Forever אוהב/ת את זה.
  4. Rushie Member

עלה תאנה? זה רק מעיד כמה האמביציה שלנו תחת הבעלות הנוכחית היא לא גבוהה מספיק. לא משנה שהוא עשה איתנו 3/4 עונה ממש לא גדולה, לא משנה מה הוא יעשה בעתיד, העיקר שהוא מתיישר עם אסטרטגיית הרכש של הצעירים בזול שמתוות מלמעלה ואנחנו מחליטים שזה האיש שלנו ל-3 שנים הקרובות...
    לי זה מרגיש בינוני מאוד.

5. Ori8 Member

אני מניח שזה לא סתם מגיע בנקודת הזמן הזו. איך שהו פירס, קינג, סמית' וכל יחצני המועדון פתאום מפציצים טורים שאמורים לשכנע אותנו שלהחתים את קלופ על חוזה 'ארוך טווח' יהיה ה-הישג של הקיץ.

הרי מי צריך שחקנים טובים? "עזבו את קוטיניו וסטארידג', קלופ זה הנכס הגדול של ליברפול", הם כותבים. נו זה הרי בדיחה. הבעיה היא שהאוהדים הדבילים של המועדון הזה אוכלים את הלוקשים האלה כמו בכל עונה שמוכרים להם משהו אחר.

There will be more signings in the coming weeks as Klopp looks to bolster his squad even further - זאת אומרת, איך שהו קלופ לא מסתפק במה שכבר הגיע ואפילו רוצה להרחיב עוד יותר את הסגל. זה גדול. הרי כל מה שהמועדון הזה מנסה להסתיר זה את העובדה הפשוטה שהוא מנסה להפוך את עצמו לכמה שיותר רווחי על ידי טיפוח כישרונות צעירים ומכירה שלהם. אם על הדרך נוכל מתישהו לתפוס את המקום ה-4 - אחלה, אבל זו הרי לא המטרה.

אמרתי לפני שנתיים ועכשיו זה רק צלול וברור יותר. אנחנו לא רלוונטים כל עוד שום זיליונר לא יקנה את המועדון הזה מ-FSG. אבל שוב, הם הרי לא היקס וג'ילט אז אף אחד לא 'ייצא לרחובות'. אם האוהדים שלנו היו מתעסקים קצת פחות ברומנטיקה וקצת יותר בפרקטיקה אולי היינו במקום אחר ולא צופים במועדון הזה מהצד בזמן שהוא הופך לכלום וכל אלו שהיו מאחוריו כל השנים פתאום משאירים לו אבק.

הדבר היחיד שאני באמת לא מבין כאן זה מה עובר לקלופ בראש. אולי זה באמת מה שעושה לו את זה, לנסות לבנות קבוצה טובה מאסופה של שחקנים לא נוצצים וגדולים במיוחד, אולי תארים והישגים זה באמת לא מה שמניע אותו ואולי הוא באמת ובתמים חושב שהוא יוכל להשיג את זה בתנאים שיש לו היום, אבל זה פשוט מוזר. בסופו של דבר הוא פוגע הרי בעצמו ובשם שלו, עליו הוא עבד די קשה כדי לבנות.

oranfu אוהב/ת את זה.
  6. owen11111 Member

לא הצלחתי להחליט איך אני מרגיש עם הידיעה הזו. אני עדיין מאמין שלבחור יש כישרון בלתי רגיל, עם כוח פריצה ודריבל אדיר. הבעיה שבשנה האחרונה הוא הראה מעט מאד כדורגל ועוד פחות אינטליגנציית משחק. בהתחשב במצבת השחקנים הקדמיים שלנו קשה לראות איפה הוא יכול היה לגרד דקות. אני רק מקווה שיהיה Buy-Back Option או משהו בסגנון.

בכל מקרה, סכום מכובד על שחקן שנתן עונה נוראית, התחושה שלי שנתחרט על העברה הזו, אבל באמת שיש נימוקים מספיקים לשני הצדדים.

15 מיליון פאונד עליו, 30 (בערך) על בנטקה, ועוד סכומים שצפויים להכנס מסקרטל,קאנוס,אלברטו ואולי מרקוביץ'. קשה לי מאד לדמיין שאנחנו מסיימים את חלון ההעברות ברווח. לא פוסל על הסף, אבל נשמע לי הזוי. הסימנים מראים שעוד לא ירדנו לחלוטין מאופציית דאוד, מחזיק אצבעות שנצליח לראות פריצת דרך שם.

Scouser Tommy אוהב/ת את זה.
  7. Mellow29 Kopite

15 מ' פאונד. הולי פאק. בעצם למה אני מופתע בכלל...ב-15 מ' אנחנו משדרגים משמעותית את עמדת הקיצוני עם מאנה במקום אייב. פתאום העסקה ההיא לא נראת יקרה בכלל.

אין שום תירוץ עבור FSG להסתפק במטרות second rate כמו זילנסקי וצ'ילוול עכשיו. אין שום תירוץ שמאנה ישאר הרכש הכי יקר בקיץ הזה כשאנחנו נכניס קרוב ל-70 מ' פאונד ממכירת שחקנים.

golding אוהב/ת את זה.
  8. StevenGerrard Member

עדות נוספת לכך שהפאונד איבד את ערכו אחרי הברקזיט. הייתי צריך לשפשף את העיניים כשראיתי את הכותרת.

9. Coutinho10 Member

הבנאדם הוביל אותנו לשני גמרים ואמר שלא אכפת להגיע כל פעם לגמר ולהפסיד ולהתאכזב, כי מתישהו הוא גם יזכה. אם זה לא מראה על ווינריות ושאיפה להשיג כמה שיותר תארים אז לא יודע מה כן.
    אולי זה לא מרגש אותו לעבוד תחת שיח, גם בעיני זה לא מרגש להיות פסז׳ ולזכות בתארים. זה לא אומר שאסור לנו לבצע החתמות גדולות, זה פשוט לא אפשרי בנקודת הזמן הזו שאנחנו נמצאים בה בלי מפעל אירופי.

10. Rushie Member

זה עוד יותר לא אפשרי כשאתה אפילו לא מנסה לכוון לשחקנים הרציניים. אני הראשון שיגיד שקלופ לבדו זה לא מספיק בשביל למשוך שחקנים, ושההיעדרות מליגת האלופות פוגעת בנו מאוד, אבל נראה כאילו החלטנו לקחת את זה בקטע קיצוני עם אסטרטגיית הרכש ולהתעלם מכל מי שעלול להיחשב בטעות לדג גדול.
    שמחתי ששם גדול כמו קלופ הגיע כי קיוויתי שיהיה לו מספיק כוח לדפוק על שולחנות ולשנות את השיטה העקומה במועדון הזה שלא עובדת כבר מעל ל25 שנה. בסוף מסתבר שהוא משתלב בה ואפילו מוביל אותה וקשה לי לקבל את זה שאנחנו כאילו מתגמלים אותו ואת הצוות שלו על זה לפני שנתנו קבלות בשטח. אפילו אם זה קלופ.

15 מיליון על אייב, עם כל הצער על זה שהוא צעיר סימפטי ועלה מהאקדמיה, צריך לקחת ולהמשיך הלאה.

11. Walkon משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני לא מצליח להבין מה מדהים ומיוחד ב15 מ' ליש"ט על אייב. יותר מדי פעמים אני מציץ בשרשור הזה ומקבל את ההרגשה שהראש של אנשים עדיין תקוע איפהשהוא ב2012 ולא מצליחים להתרגל למציאות החדשה בשוק האנגלי. והמציאות הזו היא מציאות שבה בכל עונה שעוברת נשפכים לתוך הליגה הזאת סכומים יותר ויותר גדולים של כסף, אפילו המועדונים הקטנים כבר מתחילים להראות כמו מועדוני נפט ליד המקבילים שלהם במדינות אחרות, והסכומים שעפים פה על שחקנים כבר מזמן יצאו מכל פרופורציה שאני או אנשים אחרים פה רגילים אליה.

הגיע הזמן לעשות הערכה מחדש ולהבין ש15 מ' ליש"ט היום בכדורגל האנגלי זה כמעט כלום, ולדעתי לנוכח מה שקורה מסביבנו זה סכום סביר לגמרי על שחקן צעיר ומוכשר בן 20 שכבר הוכיח שיש לו מה למכור בפרמיירליג ופשוט נתקע קצת בעונה האחרונה.

לגבי מה שקורה אצלנו בחלון ההעברות, קטונתי מלהבין או אפילו לנסות להבין איך מישהו במועדון חושב שמה שאנחנו עושים בשוק ההעברות יקדם אותנו. אם אני חושב על זה, אני מצליח להגיע רק למסקנה אחת וזה שאף אחד לא באמת מאמין בזה, וכנראה שזאת לא המטרה ובסה"כ די טוב לנו איפה שאנחנו.

זילנסקי, צ'ילוול, מאנה, עכשיו מדברים על שמות כמו סובוטיץ' ומוסא סיסוקו... אלא אם כן יש לנו כמה אסים בשרוול שאף אחד לא מצפה להם ואנחנו נשלוף אותם ברגע שייכנסו ה50-60 מ' ליש"ט שאנחנו איכשהוא מצליחים להוציא על השחקנים הלא רצויים, מתבשל פה הקיץ הכי עלוב ומעליב שאני זוכר כבר הרבה מאוד זמן, וזה לגמרי לא מה שציפיתי מהקיץ הראשון של קלופ בתפקיד. עם איך שהדברים נראים כרגע, אנחנו נצטרך סוג של עונת 14\13 טייק 2 מסטארידג' (כשיר וחד רוב העונה) והתעלות רצינית של קוטיניו, פירמיניו ומאנה כדי שתהיה פה איזה קבוצה שההתקפה שלה איכשהוא יכולה לסחוב אותה ליותר מעוד עונה בינונית של מקומות 6-7.

Scouser Tommy אוהב/ת את זה.
  12. Coutinho10 Member

אבל שוב, הקבוצה הראתה נכונות לשים 35 מיליון פאונד על אלכס טשיירה בינואר וקלופ עצמו דחה את הרעיון.
    הם הביאו לו את סאדיו מאנה, שגם בעיני נקנה במחיר הזוי לחלוטין ב - 35 מ' פאונד.
    אין לי בעיה שיביאו רק שחקנים עד גיל 23 אם אי אפשר לפספס את הכישרון שלהם, אני עדיין חושב שכמו שלרוג'רס לקח 2 עונות להבין איזה שחקנים להביא לקבוצה הזו (כלומר לא פרוספקטים אנגליים) וגם אם נכשל עם בנטקה הוא הביא את קליין ומילנר ושחקנים שבסוף כן היוו חלק חשוב בעונה הקודמת, כך גם על קלופ נצטרך לשלם שכר לימוד עד שיבין שבפרמייר ליג אתה צריך להביא כרישים ולא רק לגדל אותם.
    כרגע יש לו אחלה תירוצים לכך שלא עושה את זה, מעמד המועדון בשנים האחרונות, היעדרות מהאלופות ומאירופה בכלל.
    ולמרות כל זה - יש כמה שמות מעניינים הקיץ, את הרכש של קאריוס למשל נורא אהבתי כי הוא פוטנציאל גדול בגרמניה, עם משחק רגל פנטסטי ומאוד מודרני.
    משמח אותי שאנחנו חמים על מחמוד דאהוד - אולי הכישרון הכי גדול בגרמניה כרגע.
    אז כן, מילת המפתח היא להשיג, להשיג, להשיג. כרגע יותר קשה להשיג ועם כמה שאני שונא להגיד את זה - זה תהליך (ארוך כנראה).

13. k_700 Member

מסכים עם WALKON,
    אני חושב שבכלל לא צריך להיות דחוף לליברפול למכור אותו.
    כל עוד הפוטנציאל שם, הוא צעיר ותכלס אחרי עונה מלאה אחת? זה לא שווה את ההפסד.
    הרי בכדורגל האנגלי של היום מספיק שאתה עושה לעצמך שם על חצי עונה טובה והמחיר שלך יכול לזנק ל25 מיליון פאונד(בטח אם אתה שחקן התקפה).

15 מיליון פאונד זה בערך הסכום ההתחלתי שאני מצפה שנקבל על פיל ג'ונס, שחקן ששיחק 6 פעמים בעונה האחרונה ומאכזב כבר 4 עונות ברציפות.
    ברגע שטרוי דיני מוצע לכל דיכפין ב32 מיליון פאונד, רק הפוטנציאל של אייב צריך לרמוז לכם שאתם רצים למכור מהר מדי.

וזה לא שיש איזה פקק תנועה עצום על העמדות שאייב יכול לשחק עליהם.
    עדיין יש את לאלאנה.

14. Walkon משתמשים של כבוד היכל התהילה

אם להיות כנה ב100%? אני לא הייתי מוכר את אייב ב15 מ' וגם לא ב20. לא רק כי אני מאמין שיש לו אחלה פוטנציאל (דעה לא פופולרית פה, אבל גם על סטרלינג שמענו פה דברים מאוד דומים בעבר), אלא כי אני לא מאמין שאנחנו נעשה שום דבר מיוחד עם הכסף הזה, אם בכלל.

שזה גם לא במקרה בדיוק מה שאמרתי בקיץ הקודם על סטרלינג בזמן שאנשים התעוורו מהסכום הגדול, בהתחלה דיברו על כל מה שאפשר יהיה לעשות עם סכום כזה, אח"כ הבינו שלא יעשו איתו כלום והתחילו לדבר על פירמינו כמחליף שהגיע מראש עם הכסף העתידי שייכנס על סטרלינג (למרות שכל הקיץ אמרו שההעברות לא קשורות), אח"כ הבינו שגם זה לא ממש מסתדר עם ההגיון ובסוף נשארנו עם... מה? תחושת נצחון ו"יש! דפקנו את סיטי!" ובור בצורה של סטרלינג באגף.

אני מקווה שאותם אוהדים שהרגישו סיפוק כ"כ גדול מזה שלשם שינוי אנחנו היינו אלה ששוחטים במחיר ולא נשחטים הרגישו את אותו סיפוק גם כשצפו בללאנה משלים את הסיבוב 360 הרביעי ברצף על האגף לפני המסירה אחורה לקשרים, בזמן שהכסף על סטרלינג יושב בבנק.

כמובן שהסיטואציה היא שונה ואייב הוא לא סטרלינג, אבל הנקודה היא אותה נקודה - נסיון העבר מלמד אותנו שלא כדאי למהר לשמוח על כך שמכרנו שחקן במחיר גבוה או אפילו מוגזם (ולדעתי במקרה הזה, המחיר סביר לגמרי). בואו נראה לאן הכסף הזה הולך.

oranfu אוהב/ת את זה.
  15. Scouser Member

סטרלינג היה עסקה אדירה. גם בליברפול היה אפשר לראות את הליקויים הברורים שלו בכל אספקט במשחק שלא כולל מהירות. מבחינת היחס בין יכולת למחיר, הוא לא פחות מביך מאנדי קארול.

אייב קצת מצער אבל זה אחלה סכום, לא התקדם יותר מדי העונה וחבל כי החזקתי ממנו מוכשר מאוד. יש לנו מספיק שחקנים על העמדה שלו - קוטיניו, פירמינו, מאנה, לאלנה, מרקוביץ' וגם אוריגי ומילנר במקרה הצורך. זה כנראה מסמן שקלופ כן הולך לבנות על מרקוביץ' כשחקן סגל (והוא שווה ניסיון).

אני גם מאוכזב מחוסר האמביציה היחסי בחלון אצלנו, בזמן שווסטהאם לדוגמה הולכת על לקאזט אנחנו מכוונים נמוך מדי. אבל צריך לזכור שלא מדובר פה באלתורים כמו באלוטלי בזמנו, מדובר כאן במטרות ששמענו עליהם עוד מינואר. כנראה אלו השחקנים שקלופ סימן אצלו ויש לו סיבה לכך. כשמסתכלים על הרקורד שלו עם שחקנים כמו גונדוגאן, פישצ'ק, קגאווה, לבאנדובסקי וכו' (ליקט אותם מכל מיני חורים) רק נותר לקוות ולהאמין שהוא מסוגל לעשות את זה גם אצלנו.

מצב נושא:
הנושא נעול.