ליברפול 2015/16: ימי קלופ

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Mellow29, ‏10/7/15.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Mellow29 Kopite

כמו שאני ראיתי את הקיץ הזה מתפתח, היינו חייבים חלוץ חוד ומחליף ברמה גבוהה לסטרלינג. להפתעתי הצלחנו להחתים מהר את פירמינו.
    הכתבים האמינים התעקשו להגיד שזה רכש שלא קשור לסטרלינג ושהיה נעשה בכל מקרה, אם זה אכן נכון זה די מפתיע כי אנחנו נוציא פה בסביבות ה-50 מ' פאונד. אני גם לא בטוח שזה צעד הכרחי כ"כ.

בהנחה שהחתמנו את בנטקה - על 3-4 עמדות יש את בנטקה, אינגס (חלוצי חוד), סטארידג', אוריגי (חוד/כנף), ללאנה, פירמינו, קוטיניו, מילנר, מרקוביץ', אייב... תמיד אפשר להתחזק, ואני אשמח אם גם מרקוביץ' יעזוב בהשאלה ואז יהיה מקום לשחקן התקפה נוסף, אבל זה באמת דחוף כל-כך?
    הייתי מטפל בקישור האחורי שלנו ומביא לשם שחקן רציני לפני שהייתי נוגע בקישור ההתקפי.

2. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

זהו שלפי מה שמכרנו לנו בתקשורת היה לנו כסף לבנטקה עוד לפני העסקה.
    האם זה אומר שעכשיו יש לנו 70+ מ' פאונד להוצאות?

3. Mellow29 Kopite

לאור נסיון העבר זה נשמע מאוד לא הגיוני, במיוחד בשנה שבה אין לנו את ההכנסות מליגת האלופות. אבל אני מניח שנוכל לשפוט בקרוב, אם לא יגיע רכש נוסף מלבד בנטקה זה יעיד על כך שמלכתחילה ראינו את פירמינו כמחליף המיועד.

oranfu אוהב/ת את זה.
  4. Walkon משתמשים של כבוד היכל התהילה

סטארידג' בחיים לא צריך לשחק באגף, גם את קוטיניו ומילנר אני מעדיף לראות בקישור, ללאנה ופירמינו (וגם קוטיניו) הם שחקנים שונים לגמרי מסטרלינג אבל נניח... הם עדיין רק 2 שחקנים.

איך שאני רואה את זה האופציות שלנו לאגפים\קישור התקפי כרגע זה פירמינו, ללאנה, מרקוביץ' ואייב. לחלוטין לא מספיק וצריך להגיע פה שחקן נוסף ברמה גבוהה בדיוק כדי שלא נתחיל לחלטר עם מילנר\אוריגי בכנפיים, והעדיפות היא שיהיה מדובר בשחקן שיוכל להחליף את המהירות של סטרלינג בהתקפה כי זה יחסר לנו מאוד, במיוחד כשסטארידג' לא ישחק שזה הרבה מהזמן.

אנחנו כרגע על 44 מ' ליש"ט נטו, מכירה של סטרלינג לוקחת אותנו מתחת ל0. ממה שאומרים לנו, כל ההחתמות שלנו עד עכשיו וכל הכסף שיצא לא קשור למכירה של סטרלינג - אני לא מדבר בכלל על בנטקה אלא רק על מה שהוצאנו עד עכשיו. זה אומר שאנחנו מסוגלים להעמיד קיץ עם 40 מ' הוצאות נטו לפחות, נניח שנרכוש את בנטקה ב30 (פסיכי) זה עדיין משאיר לנו כסף לשחקן נוסף, לטעמי זה צריך להיות מחליף לסטרלינג אבל אני לא אבכה אם זה יהיה קשר אחורי.

העיקר שהכסף הזה יושקע במלואו ושהקיץ לא יסתיים עם בנטקה, כי יש עוד הרבה עבודה לעשות.

5. Mellow29 Kopite

אם אתה משחק עם מילנר/קוטיניו בקישור ב433, נשארת לך שלישייה קדמית. אם סטארידג' ובנטקה כשירים אז אני מניח ששניהם בהרכב, בין אם זה ב-442 או ב433. נשאר מקום אחד לפירמינו/ללאנה/מרקוביץ'/אייב, בהנחה וסטארידג' כרגיל פצוע אז אתה צריך לעלות עם שניים משם.
    כמובן שיש מקום לשיפור - אוריגי, אייב ומרקוביץ' הם לא לגמרי בשלים לרמה הזו, אבל אני גם לא חושב שצ'אן לגמרי בשל לשחק כקשר אחורי יחיד ואנחנו נמצא את עצמנו מסתמכים על לוקאס ואלן יותר מדי. פשוט בעניין של סדר עדיפויות, לדעתי אם יש כסף לשחקן אחד בדיוק זה צריך להיות קשר אחורי.

אני מאוד אופתע אם אנחנו מסוגלים להחתים את בנטקה בלי קשר לסטרלינג, כי זה אומר שאנחנו "מסוגלים" להוציא הרבה יותר מ-50 מ' פאונד.
    אם עכשיו עסקת בנטקה תתחיל לזוז מהר מאוד זה כנראה רמז לכך שחיכינו לכסף מסיטי.

6. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

סטרלינג זה באמת עניין מוגמר, או שאתם תקציבו לסיטי זמן מסוים שאם הם לא יגיעו עד אז לסכום הרצוי הוא ימשיך אצלכם?

7. Mellow29 Kopite

הם כבר הגיעו לסכום הרצוי, זה כבר בשלב שבו זה יסגר בתוך כמה ימים (או אולי כמה שעות).

8. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

או שבנטקה יזוז מהר כי אנחנו יכולים להרשות לעצמנו לשים עליו 30 מ' ולא רק 25 (נגיד).

החשש הגדול שלי עם רוג'רס זה שהוא לא יביא קשר אחורי כי כרגע יש את לוקאס ואלן וגם את צ'אן. אני לא חושב שהוא רואה את הצורך.
    גם בעמדת הבלם הוא רגוע עם סקרטל סאקו לוברן וטורה.
    אני חושב שמי שיגיעו יהיו חלוץ, קשר התקפי ומגן שמאלי גיבוי. לדעתי זה ישאיר אותנו עם בורות בעמדות הבלם והקישור האחורי בכל מה שנוגע לאיכות (לא כמות).

משה, המועדון ביטל את הנסיעה של סטרלינג. אפשר להבין מזה שזה מאוד קרוב להיסגר.

oranfu אוהב/ת את זה.
  9. Ori8 Member

אל תשכחו ש-20% הולכים לק.פ.ר, זה לא בדיוק מעמיד אותנו על 0 הוצאות אבל לא רחוק מזה.
    התסריט שלי עד סיום החלון: בנטקה וצ'רישיב הזה או מחליף אחר זניח לסטרלינג, ממש לא איזה שם מוכח שייכנס ישירות להרכב.

בסוף, למרות השנאה האדירה שנבנתה כלפיי סטרלינג והאיחולים הרעים, זה יום מבאס בו אנחנו לראשונה (לא שכחתי אף אחד, נכון?) מאבדים שחקן שלא רצינו למכור ליריבה בפרמייר ליג. (עריכה: נכון, שכחתי את טורס)

אמביציה זה ללכת עכשיו ולשים כסף גדול על איזה תותח שיתפתה להגיע אלינו בגלל משכורת שמנה. פדרו, איסקו, לאקאזט...יו ניים איט. ההפך זה לקחת את הכסף הזה ולהביא איזה שחקן בינוני להחריד ב-20 מיליון (צ'ירישב) ולקוות שהוא יהיה השובר שיוויון.

נערך לאחרונה ב: ‏12/7/15
  10. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

את טורס לא היינו מוכרים אם צ'לסי לא הייתה מגיעה עם ההצעה.
    אני כבר לא מתרגש מהקטע הזה לצערי, יש המון אימפריות כלכליות באנגליה ואם לא נשתנה מהותית מבחינת הישגיות ונגיע לכל הפחות לצ'מפיונס ליג על בסיס קבוע אז גם היעד הבא של קוטיניו/פירמינו יהיה קבוצה אנגלית.

11. Mellow29 Kopite

יש שמועות בספרד שפדרו בדרך לצ'לסי, לא יודע עד כמה זה אמין. צ'רישב זה אפילו לא מחליף זניח, הוא יעלה לפחות 15 מ' פאונד ובכלל לא בטוח שהוא יותר טוב מקונופליאנקה שעבר לסביליה בחינם. זה לא יהיה רכש זניח, זו תהיה הטעות הגסה התורנית של הקיץ.

צריך לומר את האמת עם כמה שזה לא נעים לשמוע, אנחנו מועדון לא רע כל-כך כשמדובר במכירת שחקנים. טורס ב-50, סטרלינג ב-45, סוארז ב-75, לפני כן גם מסצ'ראנו ואלונסו - בכל המקרים השחקנים עברו למועדונים יותר עשירים מאיתנו אבל בכל זאת הצלחנו לסחוט את המחיר שרצינו, למרות שכולנו חששנו שהנה המועדון מתקפל ומוותר על הדרישה.
    הבעיה שלנו היא בצד השני של חלון ההעברות - ביינתים טורס הוא היחיד שהצלחנו להחליף במחליף ראוי. אולי גם פירמינו יתגלה כמחליף טוב לסטרלינג.

נערך לאחרונה ב: ‏12/7/15
  12. Walkon משתמשים של כבוד היכל התהילה

למכור שחקנים לא מחסל את הסיכויים שלך להצלחה, זה הכל שאלה של מה עושים עם הכסף. ליברפול זה לא המועדון היחיד בעולם שנאלץ למכור את השחקנים הכי טובים שלו.
    אתלטיקו מדריד, דורטמונד עד העונה החולפת, אפילו סאות'האמפטון צחקו על כולם בדרך לבנק, לקחו רק מאתנו עשרות מליוני פאונד על השחקנים הכי טובים שלהם ויצאו מכל העסק קבוצה טובה יותר.

רק תסתכלו על פס הייצור לחלוצי וורלד קלאס באתלטיקו מדריד, זה לא מקרי, זו עבודה של אנשי מקצוע שיודעים לאתר את המחליף המתאים. עוד שנתיים מנצ'סטר סיטי וצ'לסי יילחמו ביניהם מי שם 60 מ' אירו על לוסיאנו וייטו.

הבעיה האמיתית היא לא שאנחנו מוכרים את השחקנים שלנו, זה טבע הדברים כשאתה מועדון לא הישגי שלא משחק אפילו בליגת האלופות.
    הבעיה היא שאנחנו עושים רכש נוראי ולא יודעים להחליף את השחקנים האלה, לא החלפנו את אלונסו, החלפנו את טורס יותר במקרה מאשר בכוונה כשאחרי איזה שנה במועדון סוארז הפך לסקורר רציני, לא החלפנו את סוארז ואנחנו כנראה גם לא נחליף את סטרלינג באופן ראוי ולכן שוב נלך אחורה.

פירמינו זה לא מחליף לסטרלינג ואם המועדון ינסה להשתמש בספין הזה אז מדובר בגניבת דעת.

שוב יש לנו צ'אנס לצאת מהקיץ הזה קבוצה טובה יותר אם נדע מה לעשות עם הכסף, אני לא אופטימי שזה באמת מה שיקרה.

oranfu, אלעד ו-Scouser Tommy אוהבים את זה.
  13. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

מבחינתי, אם באמת היה לנו את כל הכסף לרכש עד כה כולל בנטקה, ועכשיו יש 40+ מיליון פאונד זמינים, זה צריך ללכת לאחד משני כיוונים:
    או שהולכים בכל הכוח על מחליף ישיר ברמה מאוד גבוהה לסטרלינג ושמים את כל הביצים בהתקפה סטייל 13/14, או שמהמרים על אייב כקלף ושמים את כל הכסף על חיזוק הגנתי בדמות בלם, קשר אחורי ומגן שמאלי ברמה גבוהה. ככל שעובר הזמן אני מתחיל לחשוב שפדרו דווקא יכול להיות אופציה מאוד מעניינת בגלל הגולים שהוא יכול להוסיף מהקישור, אבל אני לא רואה סיבה להביא איזה צ'רישב כזה. או שחקן שכבר הראה שהוא יכול לשחק ברמות הכי גבוהות, או לעשות מהפך אמיתי בהגנה ולנסות ולייצב את המצב.

אגב,
    שמח לשמוע שסטרלינג יקבל סכומים כאלה בסיטי. רק מגדיל את הסיכויים שהוא ייכשל שם.

14. Iker Casillas משתמשים של כבוד היכל התהילה

פדרו תותח ברמה של איסקו ולקאזט וצ'רישב הוא שחקן "בינוני להחריד", יפה שאתה שופט שחקנים על סמך השם שלהם ולא לפי היכולת שהם מציגים (ואני דווקא מעריך את פדרו, אבל כבר כמה עונות שהוא לא רואה דקות ולא מרשים בדקות שכן מקבל). צ'רישב פוטנציאל גדול שאני אשמח אם יישאר כמחליף לרונאלדו ובייל, לדעתי יש לו סיכוי לא רע בכלל גם להיכנס להרכב שלנו ולא בחסד. מבחינת יכולת, אני מעדיף אותו על כל שחקן בקישור ההתקפי שלכם כרגע להוציא את סטרלינג, קוטיניו ופירמינו (אולי גם אייב שלא ראיתי מספיק). מה שכן, הוא אכן לא מוכח ברמות הגבוהות ביותר (למרות שעם ההגנה והקישור האחורי שלכם קשה לי לראות אתכם מגיעים לרמות הגבוהות ביותר) והוא עשוי להיות יקר מדי יחסית לרזומה שלו, אבל הוא עדיין רכש חכם יותר ממרקוביץ', ללאנה ובנטקה לעניות דעתי.

15. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

:|
    הבנת הנקרא אחי? מי אמר שפדרו תותח ברמה של איסקו ולאקאזט (ממש לא איסקו בעיניי ולאקאזט בכלל לא קשר התקפי)? או שצ'רישב בינוני להחריד? בוודאי שלא אני. כולה ציינתי שלאט לאט הוא מסתמן לי כאופציה מעניינת כי הוא סקורר מוכח שמשחק בקישור ההתקפי וכי הוא שיחק ברמות הגבוהות ביותר כבר כמה שנים. מלכתחילה הוא גם לא איזה שם שמלהיב אותי. זה הכל. אתה מסכים איתי שהוא הימור הרבה פחות גדול מצ'רישב? אולי לאחרון יש יותר פוטנציאל גם, לא יודע, אבל זה לא רלוונטי.

או שהתגובה לא כלפיי בכלל?

מצב נושא:
הנושא נעול.