ליברפול 2015/16: ימי קלופ

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Mellow29, ‏10/7/15.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. StevenGerrard Member

?working with him

2. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

גם אני לא הבנתי את זה ואז קאררגר ענה למישהו ששאל שהוא התכוון למסגרת של MNF שהוא יראיין אותו בתוכנית.

Scouser Tommy אוהב/ת את זה.
  3. alexshw Member

כל השלושה מביאות שחקנים יותר מוכחים מה שאז קלופ הביא. זה ששתם כזה סכום על שחקן ממילואי ברסה רק מצביע עד כמה אתם גרועים בשוק העברות.

4. owen11111 Member

לא ייאמן כמה הבחור כריזמטי. מסיבת עיתונאים אחת של 25 דקות גרמה לי לחייך יותר מאשר כל המסיבות עיתונאים של רודג'רס יחדיו.
    אפילו כשהוא אומר קלישאות, כמו It's not a regular club אתה פשוט מאמין לו.

בנוגע לדיון ההעברות: קודם כל המחירים באינפלציה מתמדת, אבל זה נובע כמובן מהעושר ההולך וגדל של קבוצות הכדורגל בעולם והכדורגל האנגלי בפרט. לכן כאשר למשתתפים יש יותר כסף, רמת המחירים עולה. ואין מה לעשות, הקבוצות המוכרות יודעות את זה ומתומחרות בהתאם.
    בנוגע לשחקנים שקלופ-זורק הביאו: אל תשכחו שדורטמונד פעלו במשך רוב התקופה הזו תחת הגירעון הכספי הגדול שהיה לדורטמונד. המועדון אי שם בשנות ה-2000 נכנס לחובות כבדים מאד, בעיקר בעקבות ניהול נוראי וקלופ קיבל קבוצה עם אמצעים מאד מוגבלים.

ליברפול אומנם לא הקבוצה העשירה בעולם (ואפילו לא ב-4 הראשונות באנגליה), אבל היא בהחלט הרבה יותר קרובה לזה מאשר דורטמונד בזמנו. האמצעים הכלכליים שיעמדו לזכות קלופ יהיו לפחות כמו אלה שהיו לרודג'רס, אם לא יותר. לא מעט עיתונאים, טוני בארט ובאסקומב בינהם, דיברו על זה שהמדיניות של ליברפול עשויה סוף כל סוף לקבל את התפנית שכולנו רצינו: במקום להוציא 290 מיליון פאונד על 30 שחקנים, להוציא את אותו סכום כסף על 15 שחקנים. במקום שכל קיץ יחתימו 7-8 שחקנים חדשים להרכב הראשון, יביאו 2-3 ואולי עוד 1 לעיבוי הסגל.
    אם קלופ אכן יתברר כדמות משמעותית מספיק בשביל שחקנים בלבל קצת יותר גבוה מאדם לאלנה, אלא נוכל להתחיל להסתכל ברצינות על ריג'קטים של בארסה/ריאל - אולי אפילו נצליח להחתים איזה כוכב או שניים בקבוצה בשנים הקרובות.

5. VAR Member

זו פונקציה של מחירים שהולכים ומתייקרים בכדורגל. התמונה שאלעד העלה, אם היית חוזר בזמן ומציג אותה בשנות ה80 זה היה נראה כאילו מדובר בריאל מדריד של ימינו. השחקנים האלה הובאו בתקופה שבין 2008-2012, הרבה זמן עבר מאז. גם דורטמונד עצמה התחילה להחתים שחקנים בסכומים הרבה יותר גבוהים מזה אפילו כשמדובר בשחקנים ברמה הרבה פחות גבוהה (גונזאלו קסטרו למשל עלה 11 מיליון, רק רויס עלה יותר מזה בתקופה ההיא והוא כיום השחקן הכי חלש בקבוצה). לעבוד עם סכומים באזור של 10-18 מיליון כיום, על אחת כמה וכמה בפרמיירליג זה כמו לעבוד בסכומים הזעומים שקלופ עבד איתם בתחילת הדרך בדורטמונד.

כל עוד אתה לא תראה את ליברפול מביאה שחקנים ב40 מיליון+ היא תהיה זקוקה ליכולת של קלופ להפוך ילדים לשחקנים ששווים את הסכומים האלה. אני מתייחס לקלופ כאל ארסן ונגר מודרני. המטרה שלו היא להביא את ליברפול למה שונגר הביא את ארסנל בתחילת דרכו, לפני שהוא החליט להפוך את המועדון לרווחי ולעזאזל התארים. זה אומר כדורגל שנעים להסתכל עליו, שחקנים צעירים שהופכים לוורלד קלאס ואם הכל יתחבר בצורה מטורפת כמו ארסנל ב2004 אז אולי אפשר גם לקחת אליפות ולהעפיל לגמר הצ׳מפיונס מאוחר יותר. להעביר את הקבוצה ממצב של בנייה למצב של מתחרה קבועה על תארים - את זה כנראה יעשה מישהו אחר (וכאן ארסנל נפלה בעצם).

owen11111 אוהב/ת את זה.
  6. Rushie Member

מרגש מרגש מרגש.
    אני מקווה שהוא יישאר ססגוני גם לאורך התפקיד כמו שהוא ביום הראשון שלו כאן, ושהכדורגל יהיה מהיר ועל הדשא אינשאללה. בסופו של דבר הכל יקום וייפול על הרכש. בשביל אליפות באנגליה תלכיד חזק זה לא מספיק וחווינו את זה על בשרנו לפני 2 עונות. חייב שיהיו את השחקנים ברמה המתאימה. אם אין לו בעיה לעבוד בנושא הרכש עם עוד מישהו, בין אם זה דיירקטור אחד או קומיטי של 5, אז נהדר. מה שהיה עם רודג'רס חייב להשתנות ולא צריך להיות איזה עיתונאי או מקורב כדי להבין את התמונה. שני סקאוטרים שהבאנו ממנצ'סטר סיטי שמקבלים עשרות אלפי ליס"ט בחודש והמקסימום שהם מצליחים למצוא זה שחקנים כמו אספאס, אלברטו, עלי סיסוקו, מרקוביץ', באלוטלי וכו'-לא צריכים להיות בקומיטי כזה של מועדון ששואף גבוה. מנג'ר שמושך לכיוון מסוים של שחקנים ושאר הצלעות בקומיטי מושכות לכיוון אחר- רע מאוד. אז כן, כנראה שאף אחד לא חתם בלי שרודג'רס אישר בסוף אבל בחירות ההרכבים שלו וההתעלמות מחלק מהשחקנים האלה מעידה כמו הוא היה שבע רצון מאיך שעניין הרכש עובד. בסוף כולם פוליטיקאים וגם הבעלים העיפו אותו בסוף כי בין השאר הוא לא התיישר עם הדרך שלהם.
    הבאנו מנג'ר מהשורה הראשונה בעולם וזה פנטסטי. עכשיו צריך לרשת אותו בצוות מסייע מהשורה הראשונה ולהבין שהצוות הזה עובד לא מולו אלא בשבילו. לרודג'רס לא בדיוק היה את זה, אם לקלופ גם לא יהיה את זה אני חושש מאוד שעם כל הבאזז בסוף הוא יהיה רק עוד שם ברכבת המנג'רים שעברו כאן. אני מקווה מאוד שהעובדה שהמוניטין שלו גבוה בכמה רמות מזה של רודג'רס תגרום לנו לשנות את כל שיטת בחירת והבאת שחקנים.

Ori8 ו-Scouser Tommy אוהבים את זה.
  7. owen11111 Member

אגב אורן וגיל מציינים את זה, אבל ההצהרת הכוונות של FSG עם ההחתמה הזו מרשימה לא רק בגלל שזה קלופ, אלא גם בגלל המחוייבות הכלכלית לעניין:
    -פיטורי רודג'רס עשויים לעלות לנו 10 מיליון פאונד (יתרת חוזה של כמעט שנתיים עם חוזה של 5 מיליון פאונד).
    -החתמת קלופ ל-3.75 שנים עם משכורת של 7 מיליון פאונד לעונה.
    - פיטורי כל הצוות המסייע של רודג'רס, מלבד מקאליסטר ופפ שיקבלו תפקידים אחרים במועדון.
    - החתמת צוות מסייע שהגיע עם קלופ (אגב, עדיין לא הוכרזו למיטב ידעתי, נכון?)

בנוגע לרכש ולקומיטי, קלופ אמר את זה בצורה מאד יפה:
    אני לא גאון, אני צריך את האנשים האלה שיעזרו לי. כל עוד יש לי את המילה הראשונה והאחרונה בנושא, אני לא צריך יותר מזה.

oranfu אוהב/ת את זה.
  8. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

ההשוואה לונגר הצעיר וארסנל של סוף ה-90׳ ותחילת שנות ה-2000 מתבקשת, אבל יש כמה הבדלים שאמנע מלהיכנס אליהם - זה לא רלוונטי לדיון.

כולם מסתכלים על הסכומים ששולמו על השחקנים בהרכב של דורטמונד, ובצדק, אבל כמו שנאמר כאן: זה אכן לא רלוונטי למועדון בקנה מידה של ליברפול בשנת 2015. עם זאת, מה שכן אפשר לקחת מהתמונה הזו היא (שוב) היכולת של קלופ לבנות תלכיד ולהוציא מקסימום מהשחקנים שלו. כמו שאמיר אמר נכון, השאלה עד כמה מדובר בו או דווקא ביכולת של צורק ומערכת הסקאוטינג של דורטמונד לספק לו את השחקנים הללו. מצד שני, אני נוטה להאמין שהוא כבר למד דבר או שניים בנוגע לסקאוטינג ומה שהוא צריך כדי להצליח - וליברפול בהחלט יכולים וצריכים לספק לו את זה. גניבות זה תמיד דבר טוב בספורט, אבל אין שום סיבה לליברפול ללכת על אסטרטגיה כזו, להבדיל מדורטמונד שהייתה במצב כלכלי בעייתי.

אגב, כל הזמן מדברים על רכש פוטנציאלי. אני עדיין עומד על זה שיש לליברפול מספר שחקנים טובים מוכחים לצד כשרונות צעירים שמתאימים לקלופ. לטעמי אם הוא ילמד את הקבוצה מהר (ע״ע לוקאס מחוץ להרכב), אז הוא לא יעשה מהפכה גדולה באמצעות שחקנים מבחוץ כמו שאולי מצפים.

אגב2, אהבתי מאוד את המשפט האחרון שאואן רשם מעליי. זה מראה על מודעות עצמית, ולדעתי כך מועדון בסדר גודל כזה צריך להתנהל.

נערך לאחרונה ב: ‏9/10/15
  9. Rushie Member

ראיתי את בן סמית' כותב את מה שאמרת. הנה כל הדברים שהוא אמר, מדבר גם על כל נושא הקומיטי שנגענו בו מקודם אם מישהו בוחר לסמוך על המילים שלו:

I think ‪#‎Klopp‬ will be a success. There is the opportunity to do it.
    #Klopp will receive the financial backing. I know something that was mentioned in the negotiations.He was assured there will be.
    If there is one manager to win the league without spending the most money, it's Jurgen #Klopp.
    Last Friday I was told that #Klopp had ask to keep the committee. This is before I was told ‪#‎Rodgers‬ was getting sacked.
    I was told #Klopp wanted to keep the committee, but wanted to have the final say. Which is what he's got.
    It's a subtle change, because Brendan #Rodgers had a strong say but didn't always get his first choice.
    Balotelli was 3rd or 4th choice. Sakho wasn't a player #Rodgers wanted,‪#‎Markovic‬ wasn't a player #Rodgers wanted.
    ‪#‎Firmino‬ was a player the committee wanted. ‪#‎Lallana‬, ‪#‎Benteke‬,‪#‎Lovren‬ & ‪#‎Lambert‬ was wanted by #Rodgers.
    I think what ‪#‎LFC‬ need to find is consistency of thought, a coherent strategy which they haven't had for the last 3 1/2 years.
    A Brendan #Rodgers player and a Committee player are different players & it's affected team selection.
    I think #Klopp is comfortable in this system. #Rodgers never was, he didn't want a DoF.
    It was after the debacle of 2012 when #LFC missed out on Clint Dempsey that FSG decided that #LFC were having a committee.
    We will see a change in the way in which #LFC sign players.
    #LFC signed 31 players under #Rodgers for £291m. FSG will now look to sign 15 players for £291m.
    FSG feel they have learned their lesson. #Klopp will look to work with #LFC/FSG in a more coherent & more successful way.
    Smith: Every club in Europe has a committee of sorts. The CEO, the Head Scouts and analytics guys are all involved.
    #LFC's mistake - calling it a committee. The key thing - #Klopp wants to work in this framework, #Rodgers didnt'.
    FSG when they came in they wanted under 23s & that was their framework. They've relaxed that &understand need to buy finished article
    I'm not 100% convinced that it will be the case but #Klopp will fight for it.

owen11111 ו-Scouser Tommy אוהבים את זה.
  10. Walkon משתמשים של כבוד היכל התהילה

קלופ עצמו אמר, וזה גם אושר באתר הרשמי, ש2 העוזרים שלו מגיעים יחד איתו. פפ לינדרס דווקא ממשיך בתפקיד שלו.

אני באמת חושב שעושים מהקומיטי סיפור הרבה יותר גדול ממה שזה באמת. בן סמית' דיבר על זה היום ואם אני אפרש קצת את הדברים שלו, כל החיכוכים והבעיות ב"מודל" הזה אצלנו התנקזו לבעיה אחת מרכזית - רודג'רס פשוט לא רצה לעבוד ככה. קלופ כן וביקש במפורש שהקומיטי יישאר, ושלו תהיה את המילה האחרונה.

למה רודג'רס התעלם מחלק מהשחקנים האלה ועשה את הדברים שעשה? אולי אגו ומחשבה שיש לו את כל התשובות והוא יודע יותר טוב מכל אחד אחר (פשוט סמך יותר על השחקנים שהוא ביקש ספציפית), אולי פוליטיקה (כדי להראות את חוסר שביעות הרצון שלו).
    אני לא יודע, קשה לי מאוד לקטול את הקומיטי כשאנחנו רואים איזה שחקנים רודג'רס בעצמו בחר (אלן, בוריני, לוברן, לאמברט, ללאנה וכו') או ביקש ולא קיבל (וויליאמס, ברטרנד), לעומת שחקנים שרודג'רס רק נתן חותמת על ההחתמה שלהם אבל לא היו "שלו" במקור (קוטיניו, סטארידג', צ'אן, סאקו, פירמינו, אפילו מורנו ומרקוביץ' שלטעמי עדיין מוקדם להגיד שהם כשלון). יש פה פשוט אחוזי פגיעה הרבה יותר גבוהים לצד אחד.

קלופ לא היה זה ששלף מציאות כמו לבנדובסקי, הומלס, גצה וכו', הקרדיט הוא לצורק אבל אני חושב שזה כן מלמד על היכולת של קלופ לגרום לקבוצה להראות יותר טוב (במקרה של דורטמונד, הרבה יותר טוב) מסך חלקיה, ועל היכולת שלו לפתח שחקנים.

Scouser Tommy, Lazarobbie ו-oranfu אוהבים את זה.
  11. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

מעניין מה שנכתב אצל בן סמית'
    אני אגיד יחד עם זאת שלתכנן מראש שתביא 15 ב291 במקום 31 ב291 זה נחמד אבל כמו שאנחנו ראינו הרבה פעמים, פתאום אתה מגיע לקיץ ויש לך לא מעט חורים בסגל ואתה נאלץ גם לרכוש רוחבית לפעמים.
    אני נוטה יותר לגישה של לקנות ביוקר פחות שחקנים מאשר לקנות הרבה שחקנים בזול יותר אבל צריך גם לקחת בחשבון שיכולים להיות אילוצים.
    תסריט בו אנחנו מגיעים לקיץ הבא וקלופ היה רוצה 4 שחקני הרכב חדשים הוא לא מופרך, ואז עם 20-30 מ' נטו לך תעשה מהלך כזה.

אני כן חושב שהסגל טוב יותר ממה שנראה על המגרש, אני גם חושב שהבעיות בסגל קטנות יותר ממה שנדמה, אבל כן יש כמה נקודות תורפה בולטות שקלופ בוודאי יזהה ויחייך קצת פחות. גם קוסם לא יצליח להפוך את מורנו למגן סולידי שיודע לסגור את השטח שלו, גם גאון לא יגרום למיניולה להיות שוער ששולט ברחבה ומוסיף לביטחון של ההגנה שלו ול3 הבלמים שיש לנו להראות פתאום כמו בלמים ברמה גבוהה ואף אחד בעולם לא יגרום ללוקאס או אלן להראות כמו קשרים אחוריים ברמה. לכן...יש פה כמה רכישות שכבר אפשר לומר מראש שנצטרך לבצע ועדיף מוקדם.
    בחלק הקדמי אני די אופטימי, אני נשאר בדעתי מתחילת העונה - הפוטנציאל מסחרר, זה מאוד משנה כמה חופש אתה נותן לשחקנים וכמה אופציות מסירה יש להם כשהם בשליש השלישי. שחקן התקפה יכול להיות הכי טוב בעולם אבל אם לפניו יש שחקן אחד ומאחוריו 8 אתה לא תראה ממנו את מה שהוא מסוגל לתת וזה השינוי הכי בולט שאני מצפה לראות אצל קלופ ובמיידי, הצטרפות ותמיכה בהתקפה עם מספרים.

Ori8, Scouser Tommy ו-oranfu אוהבים את זה.
  12. South Boy Member

אם רודג׳רס לא רצה לעבוד עם הקומיטי הוא היה צריך ללכת באותו רגע, אם המועדון נותן לו את המושכות סימן שהוא מיישר קו (או לפחות אמור) עם דרכי העבודה שלו ואם זה לא מקובל על הבעלים הרי שבאותו רגע הוא צריך ללכת כי אי אפשר לעבוד בצורה כזאת.
    אתה בעצמך קורא להרבה שחקנים ״לא שלו״ וזה בדיוק מה שדיברתי עליו, זה לא משנה אם השחקנים שנחתו עליו הם טובים או לא זאת פשוט לא צורת עבודה, רודג׳רס הוא האוטוריטה ואי אפשר להביא לו שחקנים ״לא שלו״, צריכה להיות הרמוניה ושיתוף פעולה בין שני הצדדים אבל בסופו של דבר המילה האחרונה צריכה להיות של המאמן, וקשה לי להבין איך העיקרון הזה מיושם כשמביאים לו שחקנים שהקומיטי רצו אבל הוא לא היה מביא אותם אם זה היה תלוי רק בו.
    אני לא מאמין שצורק הביא לקלופ שחקנים שהוא לא התלהב מהם ולא היה מחתים אותם אם זה היה תלוי בו, בליברפול זה כן קרה ואסור שזה יקרה.

13. Walkon משתמשים של כבוד היכל התהילה

אבל אתה שוב מעוות את הדברים, אמרתי "לא שלו במקור", הכוונה הייתה שאלה לא שחקנים שהוא מלכתחילה ביקש אלא שחקנים שהשמות שלהם כנראה עלו בקומיטי ורודג'רס נתן את האוקיי שלו להחתים אותם.

רודג'רס היה מביא את סאקו אם זה היה תלוי רק בו? לא, הוא היה מביא את אשלי וויליאמס. אבל מה לעשות שזה לא היה תלוי רק בו ויש מעט מאוד מועדונים בעולם שבהם זה תלוי רק במאמן, אתה לא יכול לקבל את כל מה שאתה רוצה ולפעמים צריך להתפשר (בקיץ האחרון לדעתי זנחנו את המנטרה הזאת לגמרי ורודג'רס לא היה צריך להתפשר על כלום, הוא קיבל את השחקנים הספציפיים שביקש), מה שאתה חושב שכ"כ הזוי ולא מתקבל נראה לי לגיטימי לחלוטין וככה הדברים עובדים כמעט בכל מועדון, אם המועדון החליט על דרך מסוימת (במקרה שלנו, שהכסף הגדול יוצא על שחקנים צעירים עם אפסייד) אז הגיוני שהמועדון יגיד למנג'ר "לא" אם הוא מבקש ספציפית לבצע החתמה שנוגדת את הדרך הזאת לחלוטין.

אין לי מושג מה בדיוק קרה בדורטמונד, אבל ממה שאנחנו קוראים על קלופ ושומעים מהאיש עצמו - ניחוש מושכל אומר שקלופ מלכתחילה לא חשב שרק לו יש את כל התשובות ושמח לעבוד מול אנשים אחרים במערכת שהתפקיד שלהם הוא למצוא שחקנים. כנראה שפה נמצא ההבדל העיקרי בין קלופ לרודג'רס בעניין הזה.

בקצרה, צא מהמיינדסט הזה שכל מה שהמנג'ר רוצה הוא מקבל ושככה זה עובד בכל מועדון נורמלי, זה לא ככה אפילו בתוך אנגליה ובטח שלא ברחבי אירופה. כרגע המודל הזה של הקומיטי נשאר פחות או יותר באותה תצורה, הזמן יגיד אם זה יעבוד או לא, אני כבר הרבה זמן טוען שאם היה לנו מנג'ר אירופי שרגיל לעבוד ככה זאת פשוט לא הייתה בעיה ובחיים לא היינו שומעים על זה, עכשיו התאוריה הזאת תעמוד במבחן.

oranfu אוהב/ת את זה.
  14. Raulito Madridista

מודה שהייתה לי שמחה גדולה בלב לשמוע על המינוי של קלופ והלוואי שזה יצליח, ולא, אני לא אוהד ליברפול(באנגליה אני 'מסמפט' את ארסנל עוד מימים-ימימה), אבל רוכש כבוד עצום למועדון הזה וחושב שהיא 'חשובה לליגה'. רצף הכשלונות שלה, 25 שנה בלי אליפות(עם כל הכבוד לזכייה המדהימה בצ'מפיונס ב-2005 ועוד איזה גביע אופ"א וגביע אנגלי) - פשוט בלתי-נתפס. הטירוף של קלופ יחד עם העוצמה של אנפילד יכולים להיות סיפור רומנטי ומרגש ואני בטוח שהוא יקבל מספיק זמן.

ומצד שני, ארוכה הדרך להצלחה, יש לקלופ הרבה עבודה ואני חושב שכן, יש לו מה להפסיד. לטעמי לא היה קורה כלום אם היה נשאר בחופשה, אני מבין שהכדורגל בער בו, הוא אוהב את זה, הוא נותן שואו. ומצד שני, היו שמועות על באיירן מינכן, אולי סיטי במידה ופלגריני היה נכשל, אולי מנצ'סטר יונייטד. בגדול, קלופ 'מכניס ראש בריא למיטה חולה', זוהי דעתי האישית. הוא איכזב בעונה האחרונה בדורטמונד למרות כל הנסיבות המקלות. אני חושב שיהיה לו קשה להצליח, ליברפול היא מועדון חולה. אני חושב מעבר לכך שהיה מוטב לכולם אם המינוי היה יוצא לפועל בקיץ. רודג'רס פוטר כבר בהתחלה, כאילו חיכו לבעוט לו בתחת וזה לגיטימי. פתיחת העונה הזו הייתה לאו דווקא גרועה יותר מהעונה שעברה. הוא לא הצליח לבנות סגל טוב אחרי עזיבתו של סוארז וגם הקיץ אני חושב שהסגל נבנה רע, כמו שקרה לליברפול המון פעמים בעונות האחרונות. אני רואה כדורגל בערך משנת 2000 ולהוציא שנתיים עם הוייה, 4-5 עונות עם רפא בניטס ועוד עונה אחת עם רודג'רס בה הכל התחבר - ליברפול העמידה סגל מלא בשומן, הרבה פלופים ושחקנים חלשים. קלופ מאמן טוב שאצלו השלם עולה על סך חלקיו, תמיד, אבל הוא יצטרך לסחוב עד ינואר עם מה שיש והסגל לא טוב.

יש דימיון מסוים בין דורטמונד לליברפול. מדהים לראות איך הוא בנה שם קבוצה אדירה כמעט מאפס וקצר הצלחות. מצד שני, השם 'ליברפול' מבלבל הרבה מאוד אנשים. אני מקווה שהשידוך יהיה טוב לשני הצדדים. ליברפול בהחלט עושה את הפעולה הראשונה בדרך 'לחזור לצמרת'. אני מקווה שסטארידג' יהיה כשיר לאורך רוב העונה, זה בטח שווה עוד כמה נקודות. שיהיה בהצלחה!

עריכה: לזה שמתחתיי, התכוונתי שהיה עדיף אם קלופ היה ממונה לפני שלושה חודשים. לא בקיץ הבא. יעני פותח את העונה הנוכחית כמאמן ליברפול עם ה-'אג'נדה' וה-'אני מאמין' שלו, הסגל שלו.

נערך לאחרונה ב: ‏9/10/15
  15. oranfu Member

מה ז"א לא היה קורה כלום? הוא רצה לבוא אלינו. ברור לחלוטין שהוא מבין שבקיץ יהיו עוד מועדונים גדולים שיחפשו מאמנים אבל למה לחכות אם הוא רוצה לבוא אלינו? כל מה שצריך זה לראות את הראיונות שלו ומסיבת העיתונאים על מנת להבין כמה הוא מתרגש ומתלהב להיות המנג'ר של ליברפול פוטבול קלאב. זה לא כי הוא נואש ולא ברירת מחדל, הוא מתלהב מההיסטוריה, מהאוהדים, מהאצטדיון ומהאתגר. זה ברור לחלוטין כשרואים את הראיונות.

כמו שכבר רשמתי, זה הג'וב הכי קשה בכדורגל היום וקלופ אמר את זה בעצמו היום. אבל זה לא אומר שזה לא מאוד יוקרתי גם. אני רואה תגובות של אנשים כאילו הוא הלך לסנדרלנד והאמת היא שזה דיי מעצבן (אבל אז אני נזכר שהוא המנג'ר שלנו אז תכלס הרבה פשוט מדברים מקנאה).

הקומיטי לא החתימו אף שחקן שרודג'רס לא אישר, הבעיה היתה רודג'רס. זה היה ברור בזמן שרודג'רס היה פה וזה עוד יותר ברור בעקבות כל מה שפורסם אחרי שעזב. אף שחקן לא הונחת עליו, אפילו לא אחד. אבל היו שחקנים שהוא רצה והקומיטי החליטו שלא מתאימים. הדבר הזה קיים בכל אירופה פחות או יותר רק שאף אחד לא מתייחס לזה בכלל. היו לא מעט דיבורים על זה השבוע שיש מחלוקת במו"מ כי הוא מתעקש לא לעבוד "במודל המוזר של ליברפול" אבל קלופ היום צחק על זה ואמר שזאת לא היתה בעיה אפילו לעשר שניות בשיחות בין הצדדים.

אומרים גם שהסקאוטים בקומיטי לא מספיק טובים. לא יודע, כשאני מסתכל על הרכש שלהם הוא נראה בכלל לא רע. סטארידג' וקוטיניו הם שתי הברקות, פירמינו זה שחקן מאוד מוערך שקושר למועדונים גדולים, אמרה כבר הראה לא מעט אצלנו, סאקו בלם טוב+, אוריגי, מרקוביץ' ומורנו אולי לא נראו טוב אצלנו (או לא שיחקו יותר מדי עדיין בעמדות הטבעיות להם ובאופן כללי) אבל הם שחקנים צעירים עם מוניטין מצוין. כשאני חושב על הנפילות שלהם יש את אספאס (זוועה) אלברטו, באלוטלי (זוועה) ואילורי (תכלס עוד לא הופיע בכלל במדים שלנו אבל גם לו היה מוניטין גבוה לפני שנפל לידיים של רודג'רס שהתעלם ממנו). על אספאס מבחינה כלכלית הפסדנו כולה איזה מיליון, אלברטו נותן עונה טובה בינתיים בספרד ואולי גם עליו נחזיר את הכסף (עלה לנו פחות מ-7 מיליון שזה גרושים עבור היריבות שלנו).

לעומת זאת, רודג'רס התעקש על לוברן, לאלאנה, לאמברט, אלן, בוריני ומאוד רצה את וויליאמס ודמפסי (על חשבון סאקו וסטארידג').

אז הוא היה עסוק בפוליטיקה שלו והתעקש לא להשתמש ברכש שלא הוא רצה (אלא רק הסכים) במקום לעשות מה שטוב למועדון.

בן סמית' אומר מה שהיה דיי ברור - היו שיחות עם קלופ עוד לפני שרודג'רס פוטר.
    הוא מבין שקלופ קיבל הבטחות בנוגע להשקעה כספית עתידית.

ועכשיו לבחור עצמו.
    איזה ראיונות, איזה מסיבת עיתונאים. כוכב. הוא החזיר את ההתלהבות למועדון ובגדול. ייקח זמן, בציפיות העצומות ספק אם הוא (או מישהו) מסוגל לעמוד אבל אנחנו בידיים טובות, הכי טובות שאפשר. מה שגמר את רודג'רס זה לא שלא נתנו לו זמן. בשנה הראשונה התוצאות לא היו טובות אבל כולם תמכו בו כי ראו שיטה, ראו תהליך. הבעיה התחילה עונה שברה שהכל נעלם והיה ברור שעוברים משבוע לשבוע בלי שום שינוי, שום התקדמות. הקבוצה נראתה לא מאומנת לחלוטין. כל עוד נראה את ההשפעה של קלופ, שנראה שהקבוצה מתקדמת, הוא גם יקבל את הזמן כי ההיסטוריה שלו מראה שהוא מסוגל.

מצב נושא:
הנושא נעול.