ליברפול 2015/16: ימי קלופ

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Mellow29, ‏10/7/15.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. owen11111 Member

ג׳יי ריילי (שאני מניח שכל בעלי הטוויטר יודעים מי הוא): טוען בצורה דיי חד משמעית שכרגע הבלמים המובילים בעיניי רודג׳רס הם סאקו וסקרטל.
    אני גם לא כל כך מבין מאיפה הבאתם את ההתעקשות של רודג׳רס על לוברן. מתי בדיוק הוא התעקש עליו? אני לא זוכר כמעט פעם אחת (למעט תחילת העונה, שם סאקו החמיץ כמעט 3 חודשים בגלל פציעה) שלוברן הועדף על פניו.

המון דיווחים שבנטקה זה עניין של ימים עד שיסגר. כמו וולקאון, זו החתמה שאני למדתי לחבב עם חלוף הזמן. האם הוא יצליח? וואלה שאלה קשה, אבל אני חושב שהוא הרבה פחות חד מימדי מהקרדיט שהוא מקבל.

2. Ori8 Member

לא ידעתי שהציטוטים מלפני חודש.. אבל זה שהוא לא רוצה שהוא יעזוב לא אומר שהדברים לא נכונים ובנטקה באמת לא הצליח לכבוש במשך כמעט עונה שלמה. היה בקבוצת עלובה? אמת, אבל גם דני אינגס שאנחנו מבקרים את ההחתמה שלו שיחק בקבוצה פח ועדיין סיים עונה יפה.

@Walkon אני לא חושב שבנטקה כובש רק עם הראש, ואני לא אומר שהוא לא פינישר טוב. מה שמשנה פה לדעתי זו העובדה שהוא לא זריז, לא טכני, לא מהיר, לא ממש מסוגל לעבור שחקן הגנה באחד על אחד. גם זה לא אומר כלום על סגנון המשחק שנצטרך לשחק כשהוא בהרכב?

אפשר להיות בעד הרכישה שלו או לא, אבל אפשר להתעלם מזה שהסגנון שלו הולך להקשות על הקבוצה לשחק על הנעת כדור מהירה ומתפרצות? אנחנו אמנם לא לוקחים את זה בחשבון אבל כן יכול להיות שרודג'רס הולך לשנות (לפחות לנסות) את סגנון המשחק ולעבור למשהו אחר לגמרי.

לא הבנתי כל כך את ההודעה הקודמת שלך @Mellow29. אני מבין שאתה חושב שאנחנו מועמדים לסיים ברביעייה ושבמקרה הרע נסיים 5. אני פשוט בכנות חושב שהסגל שיש לנו עכשיו + בנטקה (אולי אפילו בעיקר בגללו) שווה מקום 6-7. זה לא כלכך רחוק הרי ממה שאתה מעריך, אז אני לא מבין מה כל כך 'לא שקול' במה שאמרתי. אני מסתכל על ההגנה שלנו והיא נראית לי רעה, אני מסתכל על הקישור והוא נראה לי בינוני ממש ואני מסתכל על ההתקפה והיא נראית לי בינונית. עד שנדע מי הוא פירמינו באמת, קוטיניו הוא נקודת האור היחידה ב-11 לדעתי.

אני חושב שהסיכוי היחיד שלנו לאיים על המקום הרביעי יהיה במידה וסטארידג' יהיה כשיר לבערך 25 משחקים כשהוא בכושר טוב+.. לא רואה את זה קורה אחרת ואלוהים יודע כמה אני מת לאכול את הכובע.

נערך לאחרונה ב: ‏14/7/15
  3. AS R Member

אז אתה חושב שהעונה ליברפול תדרדר עוד יותר ? נו באמת. בעונה שעברה, בלי חלוצים ועם הגנה רעועה ולא מעט שחקנים חדשים, ליברפול סיימה 2 נקודות מתחת למקום החמישי. ברור שעונה מסוייטת כזאת לא תחזור עכשיו. בטח כשכבר עכשיו עשית רכש טוב, והמכירה של סטרלינג גם תעזור להביא עוד שחקנים.
    לוברן אחרי עונת ההתאקלמות אני מקווה ומניח שישתפר, ובכל מקרה ההגנה התחזקה עם קליין (ומילנר בקישור), ואולי עוד איזה בלם אם יגיע.

חוץ מזה, טוטנהאם כרגע לא ממש עשתה רכש, בעוד כל שאר הצמרת (ואני חושב שבערך כל שאר הליגה למעט סוטון בינתיים) התחזקה בצורה די משמעותית.

אני לא רואה מצב שליברפול יורדת מהמקום החמישי בתום העונה הבאה.

4. Mellow29 Kopite

@Ori8 בגדול AS R מעלי סיכם את זה בצורה נורמלית יותר. נגיד את זה ככה, הסיכוי שנסיים במקום 6-7 לא יותר גבוה מהסיכוי שנסיים במקום 1-4. כנראה שאובייקטיבית אנחנו שווים 5, והמרחק מ-4 הרבה יותר קטן מהמרחק מ6-7.
    אני מכיר את הפסימיות שלך אבל עדיין זה קצת מוגזם להגיד שאנחנו נסיים מאחורי טוטנהאם ואולי עוד קבוצה בזמן שבסה"כ די התחזקנו, טוטנהאם מדשדשת וכל השאר לא מעניינות. אם היית אומר שאנחנו מקום 5-6 זה היה עובר לי יותר חלק. ;)

אני מסכים שתחת בנטקה לא סביר שנראה יותר מדי ריצות מטורפות, אבל אני לא יודע עד כמה זה אפשרי בסגל שיש לנו בלי קשר לבנטקה.
    בתחילת הדרך של רודג'רס רצינו לשחק 433 על פוזשן. אני חושב שהסגנון של סוארז, סטרלינג שצץ מהנוער וסטארידג' שהגיע די כפו עלינו לשחק הרבה יותר מהיר וישיר. עכשיו כששניים עזבו והשלישי על קביים חצי עונה, אני חושב שיש סיכוי לא רע שרודג'רס יחזור ל-plan A שלו ברוב הקבוצות שאימן. בגדול כשמסתכלים על סגנון השחקנים שיש לנו בקישור ההתקפי - פירמינו, ללאנה, קוטיניו - כולם אמנם זריזים אבל אין להם מהירות סילונית לצאת למתפרצות, הם הרבה יותר טובים עם הכדור ברגל על שטחים קטנים. פוזשן פוטבול מתאים להם הרבה יותר מאשר לסטארידג' וסטרלינג, ואני חושב שזה מה שרודג'רס רוצה לראות.

5. Mellow29 Kopite

בעוד שעה משחק ההכנה הראשון שלנו נגד כוכבי הליגה התאילנדית. שידור ב-LFC TV.

מחצית ראשונה:
    Bogdan, Gomez, Toure, Sakho, Wisdom, Lucas, Rossiter, Teixeira, Markovic, Ings, Lambert
    מחצית שנייה:
    Mignolet, Clyne, Skrtel, Lovren, Maguire, Allen, Henderson, Milner, Ibe, Lallana, Origi

6. Ori8 Member

הנה, ידעתי, מגיורי הולך לפתוח את העונה ב-11. רודג'רס הביתה!!1

Mellow29 אוהב/ת את זה.
  7. owen11111 Member

אז 2:0 במחצית נגד כוכבי תאילנד.
    אי אפשר לקחת יותר מידי מהמשחק הזה, שמתקיים בתנאי מזג אוויר לא קלים במיוחד.

מה שכן, צריך לציין את:
    ג'ו גומז - בהופעת בכורה דיי מרשימה. כמובן שליריבה ולמעמד יש משקל גדול ואי אפשר להסיק מפה מסקנות, אבל הוא בכלל לא נראה כמו ילד בן 18 שלא שיחק מימיו בפריימרליג. אומנם שיחק כמגן ימני, אבל הראה המון אספקטים חיובים במשחק.
    טישיירה - שחזור אחרי ששבר את הרגל בסוף העונה במדי ברייטון. נתן יופי של מחצית עם 2 בישולים ויצר עוד כמה מצבים. מקווה מאד שירשים בפרי-סיזן הנוכחי ויצליח להשאר חלק מהסגל, יש לו באמת טאץ' נפלא בכדור. הבעיה היא שעל העמדה שלו משחקים כבר קוטיניו, פירמינו ולאלנה. השאלה האם הוא יכול לשחק מעט יותר אחורי? נניח על המשבצת של הנדרסון או של מילנר?

oranfu ו-Scouser Tommy אוהבים את זה.
  8. Walkon משתמשים של כבוד היכל התהילה

וואי בחיי שהמשחקים האלה כ"כ מרדימים.
    מובילים 2-0 אבל מבחינה מקצועית אין שום דבר שאפשר להגיד, המסעות האלה לתאילנד ואינדונזיה מכניסים הרבה כסף למועדון אבל אני לא יודע כמה זה עוזר להכין מישהו לעונה בפרמיירליג, אלה יריבות שפשוט לא ברמה של כדורגל מקצועני בכלל.

9. Mellow29 Kopite

אנחנו קורעים אותם. לדעתי השנה זו השנה שלנו!

משחק מול יריבה הזויה בתנאים לא אנושיים (35 מעלות ולחות מטורפת), ועדיין לוקאס נראה בערך ברמה של התאילנדים. הוא פשוט רע.

משחקים בקצב הליכה מאפשרים לשים לב לעוד כל מיני דברים... למשל זה שלמברט הוא שחקן מאוד טכני, אצלנו זה לא ממש בא לידי ביטוי אבל יש לו טכניקה מצויינת במסירות ובהגבהות. אם הוא היה מסוגל לרוץ כמו בוריני או אינגס הוא היה עושה קריירה יפה.

אגב, לפני שנתיים בתאילנד באו 35,000 צופים לראות את ג'רארד, קוטיניו וסוארז (ממורמר). השנה יש בסביבות ה-20,000. גם במשחק במלזיה ההערכות הן שיהיו הרבה הרבה פחות צופים. נראה מה יהיה באוסטרליה. בגדול השמות הכי "נוצצים" במסע הזה הם הנדרסון, ללאנה ומילנר, איפה זה ואיפה מה שהיה לפני שנתיים.
    זה צריך להדליק נורה אדומה ל-FSG. אנחנו נהים פחות רלבנטיים במזרח גם בגלל חוסר הישגיות ומחסור בסטאר-קוואליטי.

oranfu אוהב/ת את זה.
  10. owen11111 Member

קודם כל ג'רארד לבדו הוא שם שמסוגל להביא כמה עשרות אלפי צופים למשחקים. אנחנו צריכים לעכל את זה שמבחינת שמות נוצצים לסגל, יעברו ככל הנראה עוד הרבה שנים עד שיהיה לנו שם בסדר גודל כזה.

בנוגע לכמויות הצופים - בסבב ההוא ב-13/14 זו הייתה הפעם הראשונה בהיסטוריה(?) שהמועדון הגיע למשחקים בתאילנד ובאוסטרליה, דבר שגרם להתרגשות פסיכית במדינות האלה. קשה להאמין שהאפקט של הפעם השנייה, שנתיים בלבד אחרי הראשונה, תהיה את אותה העוצמה.. אני לא יודע איפה ייערך המשחק שלנו באוסטרליה, אבל אני מניח שלא נראה שוב פעם אצטדיון מלא ב-95 אלף אוהדים שרים YNWA.

אני גם לא חושב שלהישגיות יש קשר אדוק מידי לכמות הצופים. לדוגמה סבב המשחקים בארה"ב:
    למשחקים שקיימנו שם בתום עונת 11/12 המזעזעת הגיעו יותר צופים מאשר אחרי עונת 13/14 החלומית.
    אני מניח שבטווח הארוך ככל שנעבור יותר שנים מבלי לזכות בתארים, כמויות האוהדים שלנו יצנחו באופן דיי טבעי, אבל במקרה של הסבב הזה אני לא בטוח שהישגיות זו הסיבה.

Scouser Tommy אוהב/ת את זה.
  11. Walkon משתמשים של כבוד היכל התהילה

טוב, הסתיים ב4-0, התחיל גשם כבד במחצית השנייה, בדקה ה70 המשחק כבר הסתיים בפועל והדשא הגיע למצב שמשחק תחרותי היה נדחה בו, רחמיי על קליין שאת המשחק הראשון שלו בחולצה של ליברפול הוא שיחק בתוך הבריכה שהייתה אגף ימין.

אין שום דבר ששווה להגיד מבחינה מקצועית על המשחק הזה, אבל עדיין נחמד לראות את הקבוצה. מתבקשות קצת עבודות יזומות על הLFCTV, הסטרים נפל ב15-20 הדקות האחרונות.

12. Mellow29 Kopite

13. owen11111 Member

הודעה רשמית, סטרלינג מהיום שחקן סיטי:
    Sterling completes Man City transfer - Liverpool FC

לא יודע, לא מרגיש לי בשלב הזה שום דבר שדומה להעברות של טורס (מבחינת הרגש) וסוארז (מבחינת היכולת). מקווה שלא אתחרט על המשפט הזה בעוד כמה שנים.

14. Mellow29 Kopite

ג'רארד, טורס, סוארז, אפילו אלונסו השאירו אחריהם זכרונות בלתי נשכחים. שערים ומהלכים שמריצים בראש שוב ושוב גם שנים אחרי שהם לא פה. סטרלינג? הרגע הכי גדול שלו אצלנו היה ב3-2 על סיטי, וגם מהמשחק ההוא השער של קוטיניו והחיבוק הקבוצתי של ג'רארד אחרי המשחק יהיו הדברים שנזכור.

oranfu ו-Scouser Tommy אוהבים את זה.
  15. Walkon משתמשים של כבוד היכל התהילה

טורס כאב לי רק כי זה היה לצ'לסי, אצל סטרלינג אני לא מרגיש גם את זה, כבר אמרתי את זה אבל למכור שחקן לסיטי לא גורם לי לשום תחושת גועל, זה מועדון שבעיניי הנפט שטף את כל הזהות שלו, בתוך הראש שלי סיטי זאת פשוט אסופה של שחקנים טובים מאוד, אחלה סגל שבמקרה משחק בפרמיירליג. אדיש לגמרי לגביהם.
    הייתי מתנגד נחרצות למהלך הזה אם היה מדובר בצ'לסי או ארסנל.

סוארז גם התנהג כמו שמוק ב2013 אבל מהרגע שחזר למגרשים שכח מזה. מקצוען גדול ושחקן שבתור אוהד נורא קל להתחבר אליו. מתוך כל השערים והרגעים של גאונות, הזכרון הכי משמעותי שיישאר לי ממנו זה ההתפרקות המוחלטת שלו על המגרש אחרי שריקת הסיום ב3-3 מול פאלאס. אם הוא ידרך שוב פעם באנפילד במדי ברצלונה הוא יקבל יחס חם מאוד ובצדק.

סטרלינג... מה אני אגיד, זו ההודעה הכי קרה שראיתי את המועדון מוציא על שחקן שעוזב, המועדון לא מדבר על זה, אפילו רודג'רס לא אמר כלום חוץ מ"יש סיכום למכור את סטרלינג" והוא נשאל על הנושא לפחות 3 פעמים אתמול. הוא בדרך כלל אוהב מאוד לדבר.

מצב נושא:
הנושא נעול.