ליברפול 2016/17

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Mellow29, ‏8/7/16.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Coutinho10 Member

מה לא מדבר על עומק ? רק לפני כמה ימים הוא דיבר על זה שטעה שלא הביא שחקנים בינואר, אתמול הוא דיבר על רייאן ברוסטר ואמר שעם כמה שהוא מוכשר זה לא צריך לקרות שהוא נמצא על הספסל, אני חושב שבפומבי הוא דווקא כן מדבר פחות או יותר על חוסר בעומק, כשבפעם ההיא שדיבר על ינואר גם לקח על זה אחריות.

ומצד שני, כולנו מדברים בדיעבד, לא היה לנו מפעל אירופי העונה וכל העונה למעט ינואר אנחנו משחקים בהפרש של שבוע, לא חשבנו שחסר עומק בקיץ, חלקנו חשבנו שחסר עומק איכותי (אני למשל הייתי מרוצה וטעיתי), אבל מכת הפציעות היא באמת הייתה קשה העונה.

2. Scouser Member

אני לא קונה את כל התירוצים האלו. אין קבוצות גדולות שמשאירות יותר מ3 שחקנים מאחור (בלמים + קשר אחורי). כולן שולחות מגנים וקשרים קדימה ועדיין רק אצלנו אנחנו רואים שטויות בכל משחק כמו ההתאבדויות של לוברן מול פאלאס. ברור שבסגנון בונקר הוא יראה יותר טוב אבל במנטליות של קבוצה גדולה הוא נבחן ביכולת לעמוד מול כדורים ארוכים, התקפות מעבר כשההגנה די דלילה וצריך לקבל החלטות נכונות באחוז גבוה מאוד. בלמים של קבוצות גדולות עושים את זה בהצלחה, הוא לא.

3. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

היה לנו דיון ארוך על זה לפני חודש.
    בלמים מופקרים אצלנו, אני משוכנע בזה. האם אי אפשר להשתפר? בטח שאפשר. האם זה הופך את לוברן לכל מה שקלופ אמר עליו? בטח שלא.
    צריך להביא בלמים טובים יותר, יחד עם זאת אני אמרתי אז ואני אמשיך להגיד את זה - הסגנון שלנו אומר שנגיע להישגים כי אנחנו מסוגלים לנצח משחקים בהתקפה. יכול להיות שהמחשבה הזאת לא נכונה עבור מועדון כמונו, יפה לעינים זה בכל מקרה יהיה בד"כ.

אנחנו מעלים יותר שחקנים למעלה מכל הקבוצות, סקאוזר.
    הסגל שלנו לא כל כך מרשים התקפית, כמו שאנחנו לא באמת כאלה גרועים אינדיבידואלית בהגנה אנחנו לא באמת כאלה טובים אינדיבידואלית בהתקפה. הסגנון משפיע בשני הקצוות של המגרש.
    הרבה אנשים אוהבים להגיד שכיף לשחקן התקפה לשחק בברצלונה וכו', לשחקן הגנה לדעתי זה באסה לשחק אצל קלופ.

ייאמר לזכות קלופ, אני חושב שהוא נותן מעט תירוצים בהשוואה למאמנים אחרים. הוא בד"כ דוגרי באמירות שלו.

Mellow29 אוהב/ת את זה.
  4. Rushie Member

צריך לזכור שכשהיינו בשיא הכושר בשליש הראשון של העונה, לחצנו את היריבות כל כך חזק ובילינו בחצי שלהן 90% מהמשחק ככה שהיו להן אולי 2-3 התקפות ב90 דקות. במעט ההתקפות האלה עדיין הצלחנו לפשל ולספוג כמה וכמה פעמים וזה אומר הכל. קודם כל פרסונל ואז שיטה.

Coutinho10 אוהב/ת את זה.
  5. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

זה קודם כל שוער בינוני ומטה.
    שוער זה רכש שהוא חובה וזה כבר ישפר את כל החלק האחורי.
    תחליפו בין לוריס לקאריוס ואנחנו מתחלפים איתם בטבלה.

6. Scouser Member

למה אנחנו מעלים יותר שחקנים למעלה?
    יש לנו שלישייה קדמית, שלישיית קישור שמתוכה קשר אחורי על קו החצי, ועוד 2 קשרים שתיאורטית אחד מהם אמור להצטרף לרחבה ואחד להישאר טיפה יותר מאחור (בפועל אנחנו מתלוננים על זה שוינאלדום וצ'אן לא מצטרפים מספיק לרחבה). המגנים שלנו עולים אבל הם ממש לא משחקים כמו קיצוניים, בדומה לולנסיה, ביירין וקייל ווקר לדוגמה. קליין ומילנר לא מגיעים ממש עד הקו אלא משחקים בערך על הקו של הרחבה, לא שונה מכל מגן בקבוצה גדולה אחרת. לא קרוב בכלל למגנים של ריאל לדוגמה שהם השחקנים הכי דומיננטים בהתקפה שלהם.
    אתם גורמים לזה להישמע כאילו מאטיפ ולוברן עולים בתורות לרחבה ומשאירים בלם אחד מאחור, בפועל כל קבוצה גדולה שתיראו משחקת בדיוק ככה. ההבדל הוא שאצלנו עושים יותר טעויות אינדיבידואליות שהופכות לשערים.

7. Rushie Member

גם השוערים פישלו וגם לוברן, מאטיפ וקלאבן.
    בכל מקרה אני חושב שכולנו מסתובבים סביב אותו הדבר. אם אני יוצא למאקרו אז כל קבוצה בסטאטוס שלנו ומעלה צריכה שיהיו לה שחקנים שיתמכו שיטה שהיא יותר התקפית. גם אם זו לא השיטה ההתחלתית, אז בשביל מקרים שבהם המשחק מתפתח לא כמו שציפית ואתה חייב שער.
    אם השיטה ההתקפית של קלופ גורמת לבלמים שלנו להכפיל ולשלש את כמות הטעויות האינדיבידואליות שהם עושים אז הם לא צריכים להיות כאן בכל מקרה. עדיין מגיעים למסקנה שהפרסונל הוא עדיין בעייתי יותר מהשיטה.

8. Coutinho10 Member

יש גולים שאתה סופג בגלל שיטה ויש גולים שאתה סופג בגלל אינדיבידואל, השנה 90% מהשערים שספגנו היו בגלל אינדיבידואל, 10% היו בחצי הראשון של העונה כשגמרנו משחקים בדקה 60 והורדנו הילוך.
    70% מהשערים וזו הערכה גסה, הגיעו בגלל מצבים נייחים וכדורי גובה - זה לא בעיה בשום שיטה זה בעיה באינדיבידואל חסר מוח.

oranfu אוהב/ת את זה.
  9. Big Virgil Member

70% ממצבים נייחים? אין סיכוי, אני מאמין שבסיבות ה25%-30% אולי וזה גם נשמע לי המון. 70% זה אומר שספגנו 30 שערים ממצבים נייחים העונה רק בליגה.
    עם-זאת בעיה פרסונלית לא מופיע רק במצבים נייחים, אפשר להרגיש במוגבלות של רוב חוליית ההגנה שלנו בהרבה מקרים גם באופן-פליי.

10. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

איך אין קשר לשיטה?
    אם אני מציב לפני אותה ההגנה שלנו 2 קשרים אחוריים זה לא היה עוזר להם?
    אני שוב חוזר לדוגמא שלי מפעם שעברה, האם קייהיל או לואיז הם שחקנים משמעותית יותר טובים מלוברן ומאטיפ?
    בסופו של דבר כשאתה עושה את השטות הזאת, זה מאוד משנה כמה שחקנים מהקבוצה שלך יש סביבך כדי שיתקנו עבורך את השטות.
    בזמנים עם הוייה כשהנשו או הופייה או האמן היו עושים שטות, היו 3 חולצות אדומות סביבם להעיף את הכדור.
    אני ממש לא רואה את זה אצלנו, אני רואה שחקנים שאם הם מפשלים בטיימינג אז יש איזה 15 מטר חופשיים.
    איך אפשר להגיד שזה לא קשור לשיטה? זאת הליברפול הכי התקפית שראיתי בחיים שלי, אין ספק שזה מעלה את מספר שערי החובה שלנו.
    ואגב, כרגע עם כל התלונות פה, הגישה הזאת מוליכה אותנו לאחת העונות הכי מוצלחות שלנו בפרמייר ליג.

Mellow29 אוהב/ת את זה.
  11. Coutinho10 Member

זו ממש לא השיטה הכי התקפית שהצגנו, ב 13/14 היית עט על היריב ולא משנה מי הוא - קריסטל פאלאס או צ׳לסי בברידג׳.
    כבר 5 שנים שאנחנו מסיימים עונה עם 45-50 שערי חובה.

בערך מאז שאני בן 15 אני זוכר אותנו חוטפים אינסוף גולים מקרנות ומצבים נייחים והיום אני בן 22, והיום המצב חמור מתמיד.

הלוואי והייתי מוצא סרטון של כל הגולים שספגנו אבל זה בלתי אפשרי, נרקיס, כתבתי מצבים נייחים וכדורי גובה, זאת אומרת שהגול שחטפנו מול פאלאס נכנס (אגב גם בפעם הראשונה מולם חטפנו את אותו גול בדיוק) וגם הגול שספגנו מסטוק.
    כמעט אף גול הוא לא באמת תוצר של שיטה התקפית אלא של נכות הגנתית, הגולים שאנחנו סופגים דקה 90 כשאנחנו משחקים עם מאטיפ כחלוץ אלו בערך הגולים שאנחנו חוטפים בגלל חוסר מספרי.

אל תיהיו עיוורים, אנחנו משחקים התקפי אבל לא הרבה יותר מאחרות, קצת יותר, אנחנו לוחצים גבוה יותר זה נכון, אבל רוב הגולים עדיין באים מריקושטים אחרי קרנות, מטעויות מטופשות של שחקני הגנה/שוער/לוקאס.

אני לא זוכר כמעט גולים שאפשר היה להגיד שעשינו עבודה מספקת כדי לא לספוג ויותר מזה קשה לדרוש, תמיד תמיד תמיד אנחנו פראיירים, תמיד גולים רכים.

פוראבר, שנה לא רעה בכלל (עוד לא הסתיימה), היא לא אחת המוצלחות שלנו בפרמייר ליג, עם בניטז היינו כמעט כדרך קבע בטופ 4 והיום אנחנו יורקים דם כדי לגרד את זה, א-ב-ל, מעדיף לראות את הכדורגל ההתקפי הזה על פני כדורגל הגנתי.
    מעדיף את הקבוצה שלי באה לנצח כל משחק ובכל מגרש בניגוד לאדומה ממנצ׳סטר ומוריניו.

וסתם לדוגמא, הגולים שבארסה סופגת (33 בליגה אגב), הם תוצר של שיטה התקפית, רוב הגולים שנם חוטפים הם ממתפרצות, שים אותם בפרמייר ליג וכנראה הם חוטפים הרבה יותר, ולהפך. הבעיה שלנו היא מול הקבוצות הקטנות ולא במפתיע, הן אלו שמשחקות על החולשות שלנו ועוקצות אותנו מחצי מצב במשך 90 דק׳, אתם כל שבוע שוחטים את קלופ וההגנה על זה, לאן זה נעלם פתאום ?

נערך לאחרונה ב: ‏1/5/17
  12. Coutinho10 Member

צ׳אן ולוקאס הם לא שני קשרים אחוריים ? כבר תקופה שאנחנו משחקים איתם וחוטפים את אותם גולים.

13. oranfu Member

אמרה קשר אחורי במהות אבל הוא יותר בהתקפה מאשר בהגנה. אנחנו מאוד התקפיים, הכי התקפיים בליגה.

הסגנון שלנו מקשה על שחקני ההגנה. הסגנון הזה גם מוציא יותר מ100% ממה שהסגל הזה שווה.

אנחנו מדברים על סגנון כאילו זאת הבעיה העיקרית. יש לנו שוער שלא מסוגל להתמודד בכלל עם כדורי גובה (אז אי אפשר להגן עם קו נמוך) ושחקני הגנה איטיים ו\או טיפשים ככה שגם אם נהיה הרבה יותר הגנתיים זה לא יעזור להגנה (אבל יפגע בהתקפה). המסקנה (המאוד מאוד מתבקשת) היא להביא שחקנים איכותיים. מדברים על מה שמועדונים גדולים עושים - זה מה שהם עושים. אבל אנחנו משחקים בקקי.

14. golding מנהלים

יש לך איך לגבות את טענת ה״הכי התקפיים בליגה״? סיטי לג פחות התקפית. אפילו טוטנהאם תוקפת עם יותר שחקנים מכם מההתרשמות שלי. אני לא מבין את זה, באמת.

15. oranfu Member

סבבה, הן יותר התקפיות. כאילו זה משנה אם אנחנו הכי התקפיים או 3 הכי התקפיים. שורה תחתונה אנחנו שולחים פחות או יותר את כל השחקנים למעלה כל הזמן ומשאירים 2 וחצי שחקנים מאחור (כשמאחור זה החצי בערך).

מצב נושא:
הנושא נעול.