ליברפול 2016/17

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Mellow29, ‏8/7/16.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. yakov_y YNWA

במשך עונה שלמה ליברפול שיחקה עם קיצוני שמאלי כמגן שמאלי (ג׳יימס מילנר), עם קשר מרכזי כקשר אחורי (ג׳ורדן הנדרסון) ועם 2 קשרים התקפיים במרכז השדה (לאלאנה ו-ויינדלאדום).
    לשחק בעמדות האלה עם שחקנים עם פן התקפי כזה זה סופר התקפי וההתקפי ביותר שראיתי מליברפול בעשור האחרון.

אישית, אני לא אוהב את זה והייתי מעדיף לדוגמא גרזן לצד הנדרסון בקישור אבל עם קלופ אני לא מאמין שזה ייקרה.

2. Coutinho10 Member

הנדרסון לא זז מהבלמים בכלל, נמצא במשולש תמידי עם הבלמים ומדי פעם נותן מסירות עומק גדולות למתפרצות, בהתקפה הוא בקושי הורגש והיה במנטליות הגנתית מאוד.
    וזה לגיטימי מאוד, ככה צריך בדרך כלל להיות קשר אחורי.

מילנר קיצוני שירד להגנה, אתה אומר את זה כאילו הסבנו את ניימאר מכנף שמאל ולהיות מגן שמאלי, הדבר היחיד שמילנר יודע לעשות זה הגנה ולהגביה כדורים (זה במאקרו, במיקרו ואם נכנסים לפרטים יש לו הרבה דברים קטנים טובים שאני אוהב בו אבל יצירתיות זה לא הצד החזק), קליין נכה התקפית אבל עולה בכל זאת ועדיין הוא הרבה יותר שחקן מוערך על הפן ההגנתי שלו, שחוץ ממשחק ראש דיי חלש הוא מאוד סולידי ולא נוטה לטעות יותר מדי.

אתם מדברים על שלישיית הקישור כאילו היו איסקו, מודריץ׳ וקרוס, הנדרסון כמו שכתבתי קודם בכלל לא מורגש בהתקפה והרבה פעמים נתן למאטיפ לנהל התקפות מההגנה, ג׳יני ווינאלדום שלושת רבעי עונה לא הראה ניצוץ התקפי ושום תעוזה ולאלנה פחות או יותר בעונה פסיכית וגם הוא חלק בלתי נפרד ממשחק ההגנה שלנו.

לא היה לנו פליימייקר בקישור מאז ג׳רארד וגם הוא לא היה איזה אינייסטה או אפילו דה בריינה בכל הנושא של ניהול המשחק העומד.
    לא פלא שאנחנו כ״כ צמאים לראות את קוטיניו משחק בקישור, לא פלא שכל קיץ אנחנו מדברים מחדש על להביא קשר התקפי.
    השיטה שלנו התקפית אבל השחקנים הם לא איזה שוס גדול בהתקפה מלבד השלישייה ולאלנה .

נערך לאחרונה ב: ‏1/5/17
  3. Mellow29 Kopite

זה לא משנה בכלל מי השחקנים ועד כמה הם טובים בהתקפה או בהגנה, מה שקריטי זה הדרישות של קלופ מהם והבעיות שזה גורם לבלמים.
    ברגע ששני המגנים שלך נדרשים לעלות למעלה בכל התקפה כדי לרווח את המשחק, יש הרבה יותר שטח שהבלמים צריכים להחליט אם הם יוצאים אליו (כמו לוברן בשער הראשון של בנטקה) או נשארים. כשאתה נותן לבלמים שלך 15 החלטות כאלה במשחק (במקום 5), הסיכוי שיעשו טעות קטסטרופלית הוא גבוה יותר.

בלי לבדוק אני משער שהקילומטרז' שמילנר וקליין עושים במשחק נופל אולי מזה של ווקר-רוז, אבל לא של הרבה אחרים. זה גם כנראה משפיע על קבלת החלטות בחלקים האחרונים של המשחק.

יש ספק שאם היינו משחקים בבלוק של ארבעה שעומדים באותו קו היינו סופגים פחות?

Liverpool-Forever אוהב/ת את זה.
  4. oranfu Member

מילנר לא עושה הגנה טוב. הוא לא עושה כלום טוב חוץ מלבעוט פנדלים (הנה, ניחסתי).

ווינאלדום לא מראה ניצוץ התקפי אבל הוא לא משחק בתפקיד הגנתי.

לאלאנה עונה פסיכית? אנחנו מבינים שהוא לא בישל או הבקיע בערך מדצמבר ומדובר בשחקן שמשחק בעיקר בהתקפה כן?

אין לנו שום שוס בקבוצה חוץ מהשלישייה הקדמית.

לא יודע אם היינו סופגים פחות אם היינו משחקים בבלוק של 4. הרי הם גם לא טובים באוויר (החלק האחורי שלנו) והשוער בכלל קטסטרופה. אני לא ראיתי אותנו נתפסים הרבה פעמים עם המכנסיים למטה בגלל המערך (לראייה, יש יחסית מעט בעיטות לשער שלנו). אבל החלק האחורי נוטה לעשות שטויות רציניות (כי הם שחקנים לא טובים, עד כדי כך פשוט).

5. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

אורן, אני כבר אמרתי לך שאתה נהיה האורי החדש.
    יש גבול לשליליות ופסימיות, תזכירו לי כמה פעמים היינו במאבק על טופ 4 במחזור 34 מאז 2009? כן.
    לאלאנה בעונה מעולה. עונה יותר טובה מזאת והיית כבר שומע שהוא בדרך לסיטי. הפציעות בלמו אותו.
    ווינאלדום בינוני בכלליות אבל ב2-3 חודשים האחרונים בשיפור וכן לפעמים הראה ניצוצות ומהלכים חשובים.

owen11111, Scouser Tommy ו-Mellow29 אוהבים את זה.
  6. yakov_y YNWA

מסכים לגבי מילנר, מילא הרגל ההפוכה שמאוד מפריעה לי אבל גם בהגנה הוא רע, רק בחודש וחצי האחרונים אני זוכר 2 שערים מהאגף שלו.
    מגן שמאלי וקשר אחורי אלא העמדות הדחופות ביותר לחיזוק לדעתי.

ווינאלדום מסורס בתפקיד הקשר המרכזי לאורך עונה שלמה, מי שיחק לצידו של אמרה קאן במרכז השדה במשחק האחרון ?
    ולמרות זאת, כרגע עם 5 שערים ו-6 בישולים במסגרת הליגה.

מיניולה מאז חזרתו להרכב פשוט נהדר, 6 נקודות רשומות על שמו נגד סטוק ו-ווסט ברומיץ׳, לא ברורה לי הביקורת כלפיו.

7. oranfu Member

אולי נהייתי יותר כמו אורי. כנראה שיש גבול כמה טמטום אפשר לספוג מהמועדון בלי שזה ישבור אותי. יש לי 0 אמונה במועדון שיעשה את מה שצריך על מנת לקחת תארים.

סבבה, יש מאבק על טופ4. איזה כיף. עונה שעברה אפילו פאקינג לסטר לקחה אליפות, אבל אנחנו במאבק על טופ4...

לאלאנה נתן חצי עונה מעולה, אחר כך הפסיק להבקיע ולבשל. הוא נותן לנו אנרגיות ויכול לשחק עם הכדור תחת לחץ (מה שמאוד חסר) אבל להגיד שהוא בעונה פסיכית? נו באמת.

לא דיברתי על היכולת של ווינאלדום אלא על זה שהוא לא משחק בתפקיד הגנתי.

זה שמיניולה בכושר קצת יותר טוב לא משנה את העובדה שהוא התקף לב בכדורי גובה. בחיים אני לא אסמוך עליו ומועדון רציני בחיים לא היה סומך עליו גם לעונה הבאה.

8. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

למיניולה יש תקופות טובות בקריירה אצלנו.
    חשוב לא להסתנוור מהן כי אחריהן באות תקופות רעות ואנחנו נבכה שלא היה לנו שוער יותר טוב אם נמשיך להשאיר אותו.
    הוא לא מספיק טוב.

אורן, לא להאמין במועדון, לחשוב שיש לנו הגנה חלשה, זה בסדר. אבל לפחות להעריך את מה שכן יש, לא הכל רע...

Scouser Tommy אוהב/ת את זה.
  9. oranfu Member

לא הכל רע, יש שלישייה קדמית מצוינת.

10. Mellow29 Kopite

נשאלת השאלה האם יש 'דרך חזרה' לשחקן שמראה יכולת לא טובה במדי הקבוצה ואז מתחיל להציג יכולת טובה? או שבגלל שמניולה פעם היה גרוע אחרי כמה משחקים טובים, הוא מחוק גם אם הוא באמת השתפר?

אני מנסה להבין איך זה עובד מבחינתך. העונה מניולה היה איפשהו על הסקאלה בין טוב לטוב מאוד. ב-run-in האחרון הוא פשוט הציל לנו במו ידיו נקודות, ובאופן כללי אין הרבה שערים שהוא ממש היה אחראי עליהם. נראה לי לא רציונלי להתמקד בשנתיים הקודמות אם השנה הוא היה טוב.

כמובן שיש מצב שזה עוד עלייה שאחריה תבוא ירידה בגרף חוסר היציבות שלו, וקיימת גם אפשרות שהוא באמת השתפר או שהתחרות מול קריוס נתנה לו בעיטה בתחת. אךי אתה קבוע?

11. oranfu Member

א- כבר ראינו אצלו עלייה ביכולת (אחרי שהוחלף ע"י ג'ונס) ואז שוב חזר ליכולת הרעה שלו.
    ב- הוא מכניס לפאניקה את כל הקבוצה במצבים נייחים. כולם יודעים שהוא חולשה גדולה בהיבט הזה וזה משדר לכולם (וגם ליריבות).

שורה תחתונה היא האם רוצים להמר שהוא ישמור על יכולת טובה (ועדיין אני חושב שיש לו בעיה גדולה בכדורי גובה) או פשוט להביא שוער שמלכתחילה טוב יותר.
    אני השלמתי עם זה שהוא השוער הפותח בעונה הבאה ולדעתי זאת טעות.
    אבל המועדון הזה חולה על הטעויות האלה אז זה מה יש.

ניצחון עם יותר מזל משכל. שער פסיכי לחלוטין של אמרה. מהגדולים שראיתי.
    בכלל, אמרה (ביחד עם קוטיניו) זה השחקן הכי טוב שלנו בחודשיים האחרונים. הוא התעלה על עצמו במשחקים האחרונים.

מילנר זה אחד המגנים הכי גרועים בליגה. לא יודע איך יש מישהו שלא רואה את זה.

היכולת של לאלאנה לשחק עם הכדור על שטח קטן מאוד היתה חסרה לנו אבל הוא לא צריך לשחק בהתקפה. רק בקישור.

12. Ori8 Member

מאוד מחמיאים לי הדיבורים כאן על היורש שלי. זה לא מובן מאליו כל העקיצות האלה שלכם, תודה רבה. אתם ההוכחה לכך שעבודה קשה ודבקות במטרה הם לא סתם קלישאה. תודה.

המועדון הזה הרוויח ביושר ובעבודה קשה (ואיומה) לאורך השנים את כל אותם האוהדים שלא מאמינים בו והפנימו כבר שהם אוהדים מועדון שהוא טיפה יותר מוצלח מאברטון וקצת פחות מוצלח מארסנל. איפהשהו שם באמצע, בבינוניות.

אורן עדיין מצפה, שלא יספר סיפורים. עדיין כואב לו. הוא יודע שהוא יתאכזב בסוף, אבל בתת מודע קיימת עוד ציפייה ותקווה אמיתית להיות מופתע לטובה. לי כבר לא. אני אדיש. קיבלתי בהבנה מלאה את המעמד החדש של המועדון הזה. היום אני עוד בשלבים הסופיים של הכעס, אבל בקרוב אני מאמין שאחזור להנות מהקבוצה שלי, גם בלי תחרות על המקום הרביעי הנשגב.

אבל אולי במקום לבוא בטענות לאוהדים פסימיים, תבואו בטענות למועדון הזה שאיבד אותם בדרך וגרם להם להפסיק להאמין בו.

ולגופו של יום - אין לי מושג איך ניצחנו את המשחק הזה. כל הכבוד לאמרה על גול מהסרטים ותודה גדולה לווטפורד שלא היה בז** שלה לשחק כדורגל היום. הם נראו אפילו פחות חסרי חשק מאיתנו, וזה מוזר לאור העובדה שעלינו היום לאחד המשחקים החשובים ביותר העונה והתחושה לאורך כל המחצית הראשונה לפחות הייתה של משחק אימון או סיבוב ראשון בגביע הליגה.

ואם אפשר להתייחס לשיח שהתנהל כאן בנוגע להגנה שלנו, אז אני חושב שאתם מחפשים תירוצים. כי רוב הגולים שאנחנו סופגים הם לא כשאנחנו נתפסים ״עם המכנסיים למטה״, אלא כי 400 שחקני ההגנה שלנו לא מצליחים להרחיק כדור מסכן מהרחבה. אז שקלופ לא יבלבל את המוח על השיטה הכלכך התקפית שלו. לוברן הוא בלם ברמה של סנדרלנד וגם מאטיפ לא מאוד רחוק משם. המגינים שלנו עולים יותר ממרבית הקבוצות זה נכון, אבל את רוב השערים אנחנו לא סופגים בגלל איזו מתפרצת אלא בגלל יכולת עלובה של הקישור האחורי שלנו לתמוך בהגנה וביכולת של ההגנה להגן ולהרחיק כדורים מאוד מאוד פשוטים.

בראשון כששיין לונג יתפור לנו את התחת עם צמד תוכלו לראות את זה קצת יותר טוב.

Sent from my iPhone using Tapatalk

oranfu אוהב/ת את זה.
  13. Mellow29 Kopite

כן, היה שיפור מסוים ביכולת אחרי שהוחלף ע"י ג'ונס. אבל עדיין אני מנסה להבין האם מבחינתך (או מבחינת גיל, או כל אחד אחר) יש בכלל דרך חזרה לשחקן שנראה לא טוב ואז משתפר? או שזהו, בגלל שלפני שלוש שנתים רודג'רס החליף אותו בג'ונס, אנחנו עדיין צריכים לחפש בכוח להעיף אותו?
    אני פשוט לא מסכים איתך בקשר לב'. בחלק השני של העונה הוא מאוד דומיננטי בכדורי גובה. אם הוא מכניס את ההגנה לפאניקה או שההגנה מכניסה אותו לפאניקה אני לא יודע (להרגשתי הוא בעיקר מכניס את האוהדים לפאניקה), אבל בשורה התחתונה יש לך רצף הופעות מאוד מרשימות של שוער ולאו דווקא בגארבג' טיים, אלא במאני טיים של העונה הזו.

אני מבין את החשדנות ותחושת ה"היינו בסרט הזה איתו" אבל השאלה האם יש בכלל מקום לשחקנים כן לזכות מחדש בקרדיט של האוהדים? כמה זה פרק זמן מינימלי של יכולת טובה שאחריו יהיה לגיטימי להמשיך עם מניולה?

אני אתייחס למשהו שכתבת בדיון המחזור ברשותך, שבו "אם נסיים בטופ 4 זה יהיה בזכות חלק מהשחקנים" וחס וחלילה לא בזכות קלופ או חלק מההגנה.
    אני סקרן לדעת בזכות אילו שחקנים כן נכנס לטופ 4? כי אלה לא מאנה וללאלנה, שפצועים בחודשים האלה. גם לא רק בזכות קוטיניו, שלמשל היה כשיר כשהפסדנו לפאלאס והיום ניצחנו בלעדיו (הוא טוב מאוד אבל כמו שראינו בשני המחזורים האחרונים הוא לא אחראי בלעדי). פירמינו? אוריגי? נותנים משחקים לא רעים מדי פעם אבל בטח לא "מביאים אותנו למרות שחקנים אחרים".

שנינו יודעים מה התשובה: השחקנים שגוררים אותנו לטופ 4, בדם יזע דמעות, לא עם סגנון מלהיב אבל כן עם מספיק ביצים כדי לגרד 1-0 על גבי 1-0, זה השחקנים שאתה לא מפסיק לקטול פה. צ'אן ולוקאס ומניולה ומילנר ומאטיפ.
    ומעל כולם קלופ.

owen11111, Big Virgil, Coutinho10 ומשתמש נוסף אוהבים את זה.
  14. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

Tom Cleverley: We'll do United a favour and wreck Liverpool's top-four hopes

oranfu אוהב/ת את זה.
  15. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

עוד 2 דברים על אתמול:
    1. לפני 3 חודשים צ'אן היה פשוט בכושר נוראי, אמרו לנו שהוא סוחב פציעה ובדיעבד זה מאוד הורגש, המשחק שלו השתפר מאוד בחודשיים האחרונים והוא מהשחקנים הכי טובים שלנו בתקופה הזאת.
    2. איזה מעולה זה שלאלאנה חזר, הטאץ' שלו בכדור פשוט מצויין. גם בגול הוא שחרר את ווינאלדום שמסר ללוקאס. היו לו הרבה נגיעות שמשחררות את ההתקפה.

owen11111 ו-oranfu אוהבים את זה.
מצב נושא:
הנושא נעול.