ליברפול 2016/17

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Mellow29, ‏8/7/16.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Big Virgil Member

אם המחירים הם סביב ה50 מיליון לשחקן כמו שטוחנים לנו בראש כבר חודשים אז אין סרט שנביא חמישה שחקנים יקרים, אחד או שניים במקרה הטוב מאוד.

אם אנחנו באמת רוכשים את סיסניון מפולהאם אז אני חושב שקלישי סוגר לנו שם את הפינה ואפשר לסגור עמדה קריטית לחיזוק בסכום אפסי. הוא אמנם לא צעיר אבל הוא בטוח שדרוג על פני מילנר ובאופן כללי מגן שמאלי טוב. אם סיסניון באמת עד כדי כך מוכשר אז הם יכולים להתחרות על העמדה. זה אמנם שוב פעם פתרון לטווח קצר, אבל בהתחשב בזה שזו עמדה בעייתית ושהפתרונות לטווח ארוך שניסינו ליצר לעמדה הזאת בשנים האחרונות בדמות מורנו ולפניו אנריקה היו כשלונות גדולים, אני מוכן לחיות עם זה.

2. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני לא בעד להביא את קלישי ולא בעד להביא את ססניון.
    כל הכסף הקיץ צריך ללכת על רכישות חשובות, אתה רואה שרק ואן דייק וקייטה כבר לוקח אותך לסביבות ה100 בתכנון.
    אם רוצים לטפל בעמדת המגן השמאלי, צריך להביא מגן שמאלי רציני ושמילנר יהיה גיבוי עבורו ועבור עמדות אחרות.
    אני לא רואה סיבה שאנחנו צריכים להביא שחקנים שהיו החוליה החלשה אצל מנ סיטי. כל השחרורים שקורים שם חכמים וגווארדיולה עושה עבודה נכונה, אנחנו לא צריכים לקבל את הבעיות שלהם.

Coutinho10 אוהב/ת את זה.
  3. Big Virgil Member

אפשר להגיד את זה גם על מילנר בעצמו בסופו של דבר הוא הוכיח את עצמו כיעיל לקבוצה. לא שחקן ענק לא מישהו שהייתי שם עליו כסף, אבל בסיטואציה שנוצרה ההגעה שלו תרמה לנו.
    מה שאני אומר זה שדווקא בגלל ששני רכישות גדולות לוקחות אותך צפונית ל100 מ' יהיו מקומות בהם נצטרך להתפשר. מבחנתי עמדת המגן השמאלי היא מקום סביר להתפשר עליו. לא הייתי מתפשר על עוד בלם, קשר ושחקן לשלישיה הקידמית. ביחד זה כבר סביב ה150 שזה לפי מה שכתבת סוגר את התקציב פחות או יותר.
    אז השאלה שאני שואל את עצמי זה האם אני מעדיף עוד שנה עם מילנר וסיסניון כגיבוי או שנה עם קלישי וסיסניון כגיבוי. אני נוטה לאופציה השניה.

4. Mellow29 Kopite

בגדול אני מסכים עם רוב מה שנרקיס כותב, אבל נראה לי שבשורה התחתונה מילנר+ססניון זו פשרה סבירה יותר מקלישי וססניון. מילנר כבר נמצא בסגל שלך ויושב על שכר מכובד, עכשיו להביא עוד אחד כמו קלישי שישב לך בסגל במשך 3 שנים על שכר גבוה זה גם צעד בעייתי.

בכל הדיון הזה יש שאלה שאנחנו לא באמת מסתכלים עליה, עד כמה באמת ססניון מוכן לכדורגל בפרמיירליג. אני מבין שהוא כשרון גדול מאוד ואם מה שצריך זה לשים 10 מ' פאונד אני בעד, אבל אם הוא לא מוכן לפרמיירליג אז עדיף לשלוח אותו בחזרה להשאלה ולהביא מגן שמאלי רציני. אם הוא יכול להיות פקטור רציני כבר העונה, מעולה. במצב כזה אני לא דואג יותר מדי לעמדה הזו.

Scouser Tommy אוהב/ת את זה.
  5. Coutinho10 Member

אני מאוד קטן אמונה לגבי הבאה של ואן דייק, לא רואה סרט שהוא מעדיף אותנו על צ׳לסי, שם יהיה הבלם הבכיר אצל אחת ההגנות הטובות בעולם, מאשר יבוא אלינו ויקבל בראש מדי פעם בגלל סגנון משחק התקפי. מה גם שהם פשוט טובים מאיתנו כרגע והאובייס זה ללכת אליהם.

קייטה לעומת זאת לדעתי כן יגיע אלינו, קלופ נתפס עליו חזק כמו שנתפס על מאנה שנה שעברה כשמה שקורה זה שבעצם לא מעניין אותו כמה הוא יעלה, בדיוק כמו ההעברה של מאנה שבסופו של דבר הוכיחה את עצמה.
    מצד שני, הוא משתחרר לחץ אדיר, שזה משהו שמחפשים אצל קשרים ברמות הגבוהות, הוא מכסה המון שטחים כי הוא מהיר, נייד ועובד קשה והוא גם טכני. קצת מוזר לי שאני שומע שרק אנחנו רוצים אותו אבל זה בדרך כלל ככה עם השחקנים שאנחנו מביאים.
    הספק הוא לגבי ההתאמה שלו לאנגליה ואם הולך לשחק קשר מרכזי או אחורי.
    כמובן שאם הוא מגיע ובהתחשב בירידה של קוטיניו לקישור, הנדרסון, צ׳אן, ג׳יני לא צפויים להיות בהרכב הראשון, כשאני לא בטוח גם לגבי לאלנה, אלא אם כן קלופ הולך לזרוק כל כלי התקפי אפשרי שלו למגרש בעונה הבאה.

לגבי ההתקפה, אני כבר אמרתי שאני מאוד מעריך את טימו וורנר אבל גם הוא לא יהיה זול ובטח כשאנחנו רוצים גם לקחת להם את קייטה, הסיכוי היחיד שלנו זה לדחוף להם את אוריגי או איזה שחקן אחר סבבה שבטוח לא נשמח לאבד כחלק מעסקה.
    מצד שני הבאה שלו אומרת שאתה לא מביא קיצוני ככל הנראה, כי אין סיכוי שנביא גם חלוץ וגם קיצוני.
    מה שבקיצור אומר שפירמינו יעבור לאגף וזה לא הכי מרגיע אותי.
    אופציה 2 היא שנביא את דוגלאס קוסטה או ווינגר כלשהו, שזה בעיני מה שצריך לקרות, במיוחד אם זה הוא, שחקן שהיה אדיר אצל פפ והתקשה העונה, בקבוצה כמו ליברפול יכול לשדרג בלי ספק.
    אבל זה אומר שאתה עולה אם פירמינו/אוריגי ואם סטארידג׳ נשאר אז גם הוא בחוד, חוץ מהאחרון אף אחד לא נותן לי הרגשה של שחקן שמסוגל לנפק עונה טובה ועקבית.

לגבי עמדת המגן, כבר אמרתי את דעתי שצריך לשים את ה 30 מיליון על תיאו הרננדז ולסגור את העמדה הזו לכמה שנים טובות. מצד שני הוא נתן עונה אחת טובה בספרד, מי מבטיח שהוא לא יהיה מורנו 2 ?
    מה שבטוח לא רוצה את קלישי הגמור והחלש, מעדיף כבר לעלות עם ילד בן 17 שם.
    איזו צורה יש לזה אם נביא אותו ? אתם רואים מצב שבו טוטנהאם או ארסנל מביאות את קלישי או סאנייה הגמורים ? למה להיות הפח זבל של סיטי ?

6. סיונרה Member

מאוד לא אוהב את קלישי אבל לדעתי ליברפול תרוויח אם תביא אותו, במיוחד כשיש מגן שמאלי צעיר על הספסל שיכול לשחק פה ושם. הוא אמנם לא שחקן שתורם הרבה אבל לא "עושה נזק" גדול. סיטי היא לא דוגמא לכלום, לגווארדיולה יש את השגעונות שלו והוא לא מסוגל עם שחקנים שלא מתאימים לו ב100%, זה לא אומר שהוא לא יכול להתאים לקבוצות אחרות.

7. Coutinho10 Member

המגן הצעיר לא ישחק, יספרו לנו שהוא עוד צריך ״להתבשל״ לפני, ובמקום לשלם את השכר שקלישי ידרוש על מישהו אחר אנחנו נשלם אותו על עוד שחקן שיפרוש עוד 2-3 שנים.

8. סיונרה Member

זאת כבר שאלה של ניהול הסגל. אם אתה לא סומך על קלופ שינהל אותו בצורה טובה אז הבעיה חמורה יותר מאשר קלישי או לא קלישי. ונניח לרגע שיש מישהו אחר עדיף, האם יש אופציות טובות על השולחן? תיאו הרננדז (שהוא גם צעיר לא מוכח) כבר כנראה סגור בריאל, ואם הוא לא סגור, אז לליברפול אין סיכוי לנצח את ברצלונה שרוצה אותו גם כן.
    יובנטוס שאין ספק שהיא קבוצה שמנוהלת נכון לוקחת ותיקים ששוחררו מקבוצות טובות ממנה ואפילו מקבוצות פחות טובות ממנה, ריאל שאלה בזמנו את אדבאיור, צ'יצ'אריטו ואסיין, ויש עוד מספיק דוגמאות לקבוצות טובות שעשו צעדים דומים.

9. Mellow29 Kopite

קלישי שחקן שלא תורם הרבה ולא מזיק יותר מדי, מסכים. עד כמה זה שונה מהותית ממילנר? אני לא חושב שהייתה לו עונה פחות טובה all in all.

לא ברור לי למה עדיף להביא שחקן בינוני על שכר גבוה ל3-4 שנים, כשבסגל כבר קיים שחקן בתקן דומה עם חוזה קצר יותר.

10. סיונרה Member

בעיקר כי יש לו רגל שמאל בניגוד למילנר.

11. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

גם אני שמאלי ברגל אם אתם מעוניינים.

וקלישי שחקן מאוד מזיק בסביבה הגנתית לא בריאה, אז אל תאמינו לעצמכם.

12. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

קלישי שחקן לא מספיק טוב כחלק מיחידה הגנתית לא מספיק טובה שהייתה במנ סיטי.
    אפשר גם להביא את סנייה שיביא ניסיון לחדר ההלבשה ויהיה גיבוי ותיק לעמדה.
    אין סוף לרכישות האלה שאנחנו כל כך אוהבים לעשות כל עונה.
    אני באמת חושב שצריך לנסות קיץ אחד רק להביא שחקנים שיותר טובים מאלה שקיימים ולא פתרונות שאו שהם גאוניים או שהם רעים (בד"כ יוצא ה-2).
    אם אין כסף להביא מגן שמאלי, אז למה אחרי שנה של פלוס אנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו להוציא כמה שצריך הקיץ כדי להתחזק?
    אין סיבה שנלך על קלישי.

ססניון, דיברנו עליו המון. הוא בן 16-17, מישהו חושב שהוא מגיע כדי לקחת חלק מרכזי בעונה הקרובה? לא. אם אלה 10-15 מ' פאונד שלא קשורים ליתר התקציב או שלא חסרים לנו כדי להביא משהו משמעותי אז אפשר להביא אותו, אבל צריך פיתרון מגן שמאלי כאן ועכשיו ולא נראה לי שהוא כזה (?).

Walkon ו-oranfu אוהבים את זה.
  13. oranfu Member

אנחנו בכיף ננפץ את שיא ההעברות שלנו. כמה וכמה פעמים. בכיף. זה הולך לקרות כל רגע. אנחנו לא ממצמצים מול הסכומים שזורקים לנו. בכיף. אנחנו רציניים הקיץ. אמרנו כבר כמה שאנחנו רציניים? תראו אותנו משלמים סכומים גדולים. סכום מפלצתי של 100 מיליון (כולל מכירות? זוכרים שלא הוצאנו בכלל כסף כבר שנתיים כן?) מראה כמה אנחנו רציניים. Any minute now...

Scouser Tommy אוהב/ת את זה.
  14. סיונרה Member

@אלעד אתה יוצא מנקודת הנחה שהוא מזיק, אני יוצא מנקודת הנחה שהוא לא מזיק, לכן העובדה שהוא שמאלי רלוונטית. אם אתה גם שמאלי וגם לא מזיק ברמה של הפרמייר ליג אז אין סיבה שלא להחתים גם אותך.
    אם לליברפול יש מטרה למגן שמאלי שיכול לשפר אותה בהתחשב גם בעובדה שהוא יעלה כסף וימנע החתמה של שחקנים לעמדות אחרות/יגביל את הסכום שאפשר לקנות בו שחקנים לעמדות אחרות אז מן הסתם קלישי הוא לא אופציה טובה. אם תיאו הרננדז הביע התעניינות בהגעה לליברפול, בהתחשב בכך שמדובר בשחקן שכל הגדולות באירופה (אולי חוץ מבאיירן) אחריו אז ברור שאין על מה לדבר בנוגע לקלישי, אבל זה כנראה לא המקרה.
    אני אמנם לא חזק בליגות הגרמנית והצרפתית אבל אני לא מכיר מגן שמאלי פנוי שלשים עליו עכשיו סכום יפה זאת מניה בטוחה.

Gianzola אוהב/ת את זה.
  15. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני לא יוצא מנקודה הנחה - אני מתבסס על עובדות - כלומר הקריירה שלו.

מצב נושא:
הנושא נעול.