ליברפול 2017/18: חזרה לצ'מפיונס ליג

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Mellow29, ‏10/7/17.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

אם רומא תבוא לבנקר וייגמר 0-0 או 1-1 באנפילד אני לא חושב שזה סוף העולם...אני מאמין שאנחנו שווים שערים בכל מגרש, כולל באולימפיקו.
    אחרי שהעפנו את סיטי 5-1 אני מרגיש מצוין עם הקבוצה שלנו לחצי הגמר, לא משנה מי הייתה היריבה.

oranfu ו-Big Virgil אוהבים את זה.
  2. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

אגב, לא מספיק מנתחים את זה, אבל קרה טקטית משהו מעניין ב-2018 לאיך שמרכז השדה של ליברפול נראה. זה לא רק שמדובר בשלושה סוסים שעובדים קשה ביחד מאז המכירה של קוטיניו, אלא גם פירמינו שכתוצאה מהסגנון המשחק שלו תמיד יורד לאחור להשתתף בניהול המשחק, וגם - כמו שהוזכר כמה עמודים אחורה - שמאנה החל לתפקד יותר כמו שקוטיניו היה מתפקד באגף שמאל בעונה שעברה. פחות ריצות בלי הכדור בשליש הקדמי, יותר כאלה עם הכדור שמתחילות במרכז השמאלי של המגרש (גם אם ברור שיש הבדלים ״גסים״ ברמת המסירה לטובת הברזילאי).

בפועל, יש כאן עיבוי מאסיבי של מרכז השדה עם חמישה שחקנים שבאים לעבוד בכל משחק (ביחד עם עוד שני מגנים שיודעים לשרוף את הקו ונותנים את הנשמה בשני צידי המגרש), כשזה גם מאפשר יותר שטח לסילון על אנושי כמו סלאח לרוץ מקדימה, כשבכושר בו הוא נמצא ועם הביטחון שיש לו מול השער העונה הוא לוקח איתו תמיד לפחות שני שחקנים ומבהיל את כל ההגנה של היריבה (מאוד בלט לעין במשחק הראשון מול לאפורט וסיטי). לא סתם בהרבה שלבים של המשחק הוא נראה יותר כמו רסיבר בפוטבול האמריקאי מאשר קיצוני ״טיפוסי״ בכדורגל שאנחנו מכירים.

קבוצה מאוד מאומנת שיודעת מה היא רוצה מעצמה ליברפול. כל הכבוד לקלופ שמוציא 200% מכל השחקנים שלו.

נערך לאחרונה ב: ‏13/4/18
    Gianzola, oranfu, yakov_y ו-2 משתמשים נוספים אוהבים את זה.
  3. Big Virgil Member

אין ספק שזה הולך להיות אופרה שונה לגמרי מסיטי ומפגש מרתק בין שתי פילוסופיות משחק שונות מאוד.

מעט שטחים, קו הגנה נמוך ומרכז שדה חזק מאוד הם על פניו כל הגורמים שהיו גורמים לנו ליפול תחת קלופ בעבר, יהיה מעניין לראות איך נתמודד עם זה הפעם. מה שמעודד אותי (מלבד שלישית ההתקפה האלוהית שלנו כמובן ) זה שהמשחקים מול סיטי הראו שגם אנחנו יודעים לשחק מבוקר ולעמוד תחת לחץ כשהיריב תוקף. זה לא היה קיים עד שואן דייק הגיע וזה הופך אותנו לקבוצה הרבה יותר ורסיטילית וכזו שקשה מאוד לשחק נגדה בנוקאוט.

איזו התרגשות ינעל העולם

עריכה:
    @אלעד זה ממש נכון, אני אוסיף שהאימון של קלופ והביטחון של החלק ההתקפי שלנו בלט מאוד לעין במשחק השני כשאחרי 20 דק בערך קלופ עשה שינוי בחלק הקדמי, מאנה עבר ימינה פרמינו שיחק ממש בתפקיד של קוטיניו כמו קשר התקפי שבא מהמרכז עם הטייה לשמאל וסאלח שיחק חלוץ מרכזי שמגיע מאיפה שבא לו תאכלס ( נטה לימין).
    זו ורסטיליות מרשימה מאוד שהביאה לנו תאכלס את שני השערים, גם הלחץ האדיר של פרמינו על ווקר הסמרטוט וגם הכניסה המרשימה של מאנה מימין מה שהוא מאוד מתקשה לעשות העונה משמאל.

נערך לאחרונה ב: ‏13/4/18
  4. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני עוד זוכר שהיו פה כאלה שרשמו לנו שאין לקלופ PLAN B ביום שהחתמנו אותו מדורטמונד.
    אתם קולטים את התוצאות שלנו מאז איבדנו את השחקן הכי טוב שלנו? לא רק שלא דעכנו, אנחנו בשיפור!
    לא יודע כמה פעמים כבר אמרתי את זה אבל זה אדיר שהצלחנו להביא מאמן בקליבר הזה, הוא הפך את המועדון, אני עדיין מאוד קריטיקל כלפי ההנהלה שלנו ועד שלא נוציא כספים משמעותיים אנחנו לא נראה אליפות אבל קלופ זה בול פגיעה.
    העונה הזאת של קלופ מטורפת, אנחנו מרחק 8 נקודות מתוך 15 מהמטרה הריאלית שלנו העונה וזה אומר שנתיים ברצף בליגת האלופות אחרי תקופה של הופעה אחת מתוך 7 עונות (?) ובחצי גמר ליגת האלופות...אחרי ה31.8 אני חשבתי שנסיים 5-6 ונעוף בשמינית האלופות. אחרי ה31.1 חשבתי שנסיים 5 ונעוף ברבע הגמר. הוא ימשיך להרים לי את הרף.

modric19, oranfu, Mellow29 ו-3 משתמשים נוספים אוהבים את זה.
  5. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

הגרלה טובה, לא יהיה פשוט בכלל כי אנחנו יותר טובים כאנדרדוגים ולא מול קבוצות שנותנות לנו את הכדור, אבל כנראה שזה עדיף מלהתמודד עם ריאל/באיירן. אם נעלה, בגמר זה 90 דקות והכל יכול לקרות. בכל מקרה לנו יש את הגב של אללה אז הסיכויים לטובתנו.

קטע, לפני 3 חודשים אבא שלי החליט שהגיע הזמן שנחזור לאנפילד (אחרי 12 שנים), וקנה לי ולו כרטיסים למשחק נגד סטוק ב28 באפריל, מתוך מחשבה שהמאבק על הטופ4 עדיין יהיה צמוד ויהיה משחק חשוב. עכשיו המשחק הזה הפך למשחק אימון.

אז הקדמתי את הטיסה שלי בכמה ימים, הולך להיות בעיר כשהאוטובוס של רומא מגיע. מוזמנים להציע איזה חפצים לזרוק עליו!

6. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

דיי להתנהג כמו אבו חרא.

שאללה ירחמו על האוטובוס של רומא.

Scouser Tommy אוהב/ת את זה.
  7. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

מניח שהזכרתם את זה אתמול, אך עדיין -

איזה רכש אדיר.

Gianzola, oranfu, אלעד ומשתמש נוסף אוהבים את זה.
  8. k_700 Member

דייגו ארמאנדו נאבי קייטה.

למישהו יש בכלל ספק שקלופ הולך להביא אותו לרמת המקאללה/קאנטה?

9. ג'ורדן לאב אגדה משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני מקווה שבליברפול (העיר, המועדון, כולם בעצם) יפגינו בגרות ואחריות כאן. עם סיטי זה אולי היה משעשע או קוריוז שכזה, אבל עם רומא המקומיים באמת צריכים להמנע מלהביע עוינות פיזית מאיימת ומתקריות אלימות. יש גומלין והדבר האחרון שמישהו רוצה זה להדליק את המפגרים ברומא שגם ככה מתים על אוהדים אנגלים שבאים להתארח. אם אוהדי ליברפול יתנו להם סיבה לחפש נקמה זה עוד יכול להגמר ברצח כשיגיע הגומלין. כל נער שרוצה להיות מגניב ולזרוק משהו על האוטובוס של רומא שיחשוב על דוד שלו שנוסע למשחק החוץ שבוע אחר-כך. אם הגומלין היה באנפילד זה משהו אחר, אבל באמת צריכים לזכור שם שלא משנה מה הם יעשו - לרומאים תהיה הזדמנות "להגיב" שבוע אחר-כך כשהכל עוד טרי. עצוב שזה המצב,אבל צריך להכיר בסיטואציה ובליברפול חייבים לעשות הכל כדי להבטיח שאירוח המשחק יתבטא אך ורק ביציעים ולא באירועים מפוקפקים מחוץ לאיצטדיון. מדובר פה בחיי אדם ושום סרטון מגניב לא שווה ומצדיק את הסיכון שבהתעסקות הזאת עם חוליגנים ניאנדרטלים מהסוג שמסתובבים במקומות כמו רומא ונאפולי.

Scouser Tommy ו-Gianzola אוהבים את זה.
  10. ג'ורדן לאב אגדה משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא רואה מה הקשר בינו לבין מטאטאים כמו מקאללה וקאנטה. קייטה בעיקר נראה לי מבחינת סגנון כמו פברגאס צעיר על סטרואידים.

11. Walkon משתמשים של כבוד היכל התהילה

חזק מאוד פיזית בשביל שחקן בגודל שלו, מזכיר לי קצת את סטרלינג בעניין הזה.

האמת שככל שאני רואה אותו יותר פה ושם, אני יותר משוכנע שהוא יהיה בול פגיעה ושבהתחשב בכך שבאמת אין קשרים מרכזיים מרשימים בפרמיירליג כרגע (קאנטה, דה ברוינה אם מחשיבים אותו לקשר? יש איזה צרפתי ביונייטד שעלה כמה גרושים ואמור להיות טוב, מי יודע מתי נראה את זה תחת מוריניו אם בכלל) עד דצמבר כבר ידברו עליו כאחד הטובים בליגה.

אנחנו הטלנו ספק וביקרנו המון את ההחלטה של קלופ לא לרכוש בלם ולחכות לאחד שהוא באמת רוצה, עכשיו כבר ברור לי למה הוא התעקש על ואן דייק. באותו אופן הוא לא נגע בקישור ומחכה עונה שלמה לקייטה, אני חושב שנראה מהר מאוד למה, הוא תפור עלינו בול. אם צ'אן איכשהוא נשאר אני אהיה מבסוט מהקישור שלנו, אם לא אז אנחנו נצטרך קצת יותר מקייטה לבד.

לגבי האוטובוס, לא חושב שיקרה שם שום דבר. סיטי חטפה את זה כי מה לעשות, היא יריבה מקומית ויש עוינות מסוימת כלפיה.

12. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

קייטה בעיקר נראה לי כמו מאנה. ליטרלי.

אבל אני מקבל גם את ההקבלה של נלסון.

Gianzola אוהב/ת את זה.
  13. oranfu Member

זה לא רק ה-PLAN B בשינויים תוך כדי עונה (התגברות על עזיבת קוטיניו בשינוי הסגנון של מאנה) אלא גם תוך כדי משחק. אבל לא בקטע של "להכניס את העמוד חשמל הכי גדול להתקפה ולהעיף לו כדורים" (שזה בגדול מה שכל הבריטים המטומטמים חושבים עליו כשחושבים על פלאן בי) אלא שינוי במערך שלוקח את מאנה לימין, סלאח לחוד ופירמינו לשמאל.

רומא כנראה קבוצה ממש לא קלה, אבל עדיף לשחק נגדם ולא נגד ריאל\באיירן.
    כלל הבסיס אומר שאם אתה אנדרדוג אז עדיף להיות אנדרדוג במשחק אחד ולא בשניים (ככה הסיכוי להפתעה גדול יותר).

האמת שאני לא ממש רואה את הדמיון בין קייטה לפברגאס וגם לא למקאללה\קאנטה. פברגאס היה קשר מרכזי אדיר, אבל הכח העיקרי שלו היה קור רוח מטורף עם הכדור תחת לחץ וראיית משחק\יכולת מסירה בטופ העולמי. מקאללה וקאנטה הם לחלוטין קשרים הורסים.
    קייטה, שגם יודע להרוס, הוא לא קשר אחורי. ואמנם יש לו ראיית משחק ברמה גבוהה אבל הוא לא פברגאס. מה שכן, יש לו כח פריצה\יכולת לבטל קווי הגנה ברמה הכי גבוהה שיש כרגע באירופה לדעתי (כקשר מרכזי).

פייר? אני מתלהב בטירוף שהבאנו אותו. לדעתי הוא יכול להוות הבסיס לשינוי עצום בחוליית הקישור כמו שואן-דייק היה בהגנה.
    האמת היא שהקשר שהוא הכי מזכיר לי זה מודריץ'. מודריץ' יותר אלגנטי, יותר "מנהל" אבל זה סוג של שינוי שהוא עבר בריאל. קייטה אולי עושה את זה בסגנון יותר עוצמתי, אבל שניהם קשרים שמקבלים כדור באמצע המגרש ויכולים עם דריבל ומסירות לבטל את הלחץ לחלוטין.

Big Virgil, Walkon ו-Gianzola אוהבים את זה.
  14. Gianzola משתמשים של כבוד היכל התהילה

קייטה זה שחקן שריאל יקנו ב300 מיליון עוד שלוש שנים.
    רד בול לא משחקת בקקה אין מה לעשות. אוסטרים.

Sent from my iPhone using Tapatalk

15. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני לא מכיר את קייטה כי מעולם לא ראיתי אותו במשחק מלא, מה שאני כן רואה בקליפים לא מזכיר לי את מודריץ' אלא יותר את ויירה או משהו כזה.
    מודריץ' תמיד הרשים אותי מאוד בטווח המסירות המצוין שלו, היה יכול לתת כדורים על 30 מטר בדיוק מעולה, לא יודע אם לקייטה יש יכולת מסירות ארוכה בכלל.

מצב נושא:
הנושא נעול.