ליברפול 2017/18: חזרה לצ'מפיונס ליג

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Mellow29, ‏10/7/17.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

דווקא אהבתי את ההקבלה לססק על סטרואידים.

טבעי להשוות אותו לכל הכושונים, אבל הוא שחקן חכם וטכני שעל הדרך יש לו יכולות פיזיות אדירות = שוב, ססק על סטרואידים.

2. Cup of Tea Liverpool, UK

:blink:
    WTF did I just read?

3. Rushie Member

ממש מחכה לראות אותו פה כבר.
    הייתי בטוח שזה הולך להיות מחליף ישיר לאמרה בעמדת ה50-50 אבל ככל שהזמן עובר נראה לי שהוא הולך להיות המחליף הישיר של קוטיניו, כלומר הקשר ההתקפי מבין השלישייה באמצע וצ'מברליין הגיבוי שלו.

הגרלה מעניינת מול רומא, אם הגומלין היה באנפילד הייתי יותר רגוע.

נערך לאחרונה ב: ‏13/4/18
  4. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

הייתי רוצה לחשוב שהוא יכול לפתוח יחד עם צ'מברליין וקשר אחורי חדש שיגיע להחליף את צ'אן.
    צ'מברליין התקדם מאוד, מבחינתי הוא לא צריך לרדת לספסל אלא אם מגיע קשר 50-50 נוסף מלבד קייטה.
    המסירה של צ'מברליין בשער של סלאח נגד סיטי...טכניקה מצויינת. יש בו המון כדורגל, צריך רק לשמור על יציבות.

אלעד, oranfu ו-Cup of Tea אוהבים את זה.
  5. Rushie Member

אם אין כוונה להביא מבחוץ קשר התקפי שבאמת יכנס למשבצת של קוטיניו אז גם אני הייתי רוצה לראות את מה שרשמת.
    יש לי בעיה עם צ'מברליין שב180 דקות מול סיטי פרט לשער ולמסירה הזאת שכחתי שהוא משחק. הרבה עבודה בהגנה אבל כשהיינו עם הכדור הוא בקושי הורגש. גם בעוד כמה משחקים זה היה ככה.

Mellow29 אוהב/ת את זה.
  6. oranfu Member

ממה שאני ראיתי מקייטה (כמה וכמה משחקים לא כולל הרבה מאוד קליפים) - אין לו את יכולת המסירה האדירה של מודריץ' לטווחים בינוניים\ארוכים. למודריץ' יש טאץ' אדיר לכדור.
    אבל בהתנהלות עם הכדור, באומץ לקבל כדור תחת לחץ ולחפש לקדם את הקבוצה, ביכולת להניע כדור אבל גם להצטרף להתקפה ולהכניס את המסירה בין בלמים או לאיים על השער - אני רואה דמיון.

לדעתי בריאל קצת סירסו את מודריץ'. מבחינתי קשר מרכזי בטופ3 בעולם אבל בריאל הוא טיפה "עצור". הוא שחקן מספיק חכם בשביל להבין שזה מה שהם צריכים ממנו.

אני הולך להביא קשר אחורי משמעותי הרבה לפני שאני הולך להביא 50\50 להרכב במקום צ'מברליין.
    הוא עוד לא מספיק יציב, לא מספיק "נוכח" במשך 90 דקות. אבל יש לו את הכלים, הוא מראה אותם לפרקים ומכל מה שאני קורא עליו (גם על ההתנהלות שלו וגם הדברים שקלופ אומר) אני מקבל את הרושם שמדובר במקצוען אמיתי עם ראש על הכתפיים ואופי מצוין שיכול להשתפר עוד לא מעט.

owen11111 אוהב/ת את זה.
  7. סיונרה Member

היכולת המרכזית של מודריץ' היא שאי אפשר לקחת לו את הכדור מהרגל. בזכות היכולת הזאת הוא יכול לעזור לקבוצה להחזיק את הכדור קרוב יחסית לשער של היריבה. בריאל בגלל ששחקני ההתקפה לא שולטים בכדור טוב מדי, אז היכולת הזאת מאוד חשובה. אצל אנצ'לוטי זה היה פחות או יותר הבסיס למשחק ההתקפה, כשהוא נפצע אז כל המשחק ההתקפי קרס ואיתו הקבוצה הכי טובה של ריאל בעשור האחרון.
    ממה שראיתי בסרטון, זה מהלך שמודריץ' לא מסוגל לעשות. כשהוא שיחק יותר מקדימה בריאל הוא היה די מיותר על המגרש, הוא מצויין בלהביא את הקבוצה להניע כדור 30 מטר מהשער, אבל חלש מאוד בלקדם אותה מעבר ל-30 מטרים הללו.

8. oranfu Member

לזה התכוונתי. הוא היה טוב בזה, פעם. בריאל הוא מתעסק יותר בלשמור על הכדור מאשר בלייצר.

* הוא אף פעם לא ממש היה עושה פריצות כאלה כמו בסרטון (משהו שקייטה מאוד חזק בו). אבל הוא שיחק באופן הרבה יותר יצירתי פעם.
    קייטה, בניגוד אליו, "מהמר" הרבה פעמים. לוקח הרבה סיכונים במשחק (משהו שמאוד מתאים לקלופ).

9. Esomech Member

חצי גמר ראשון מאז כיתה ח', התגעגעתי לריגושים האלה של הצמפיונס.

אני חושב שאין כזה דבר הגרלה נוחה בחצי גמר.
    לא רציתי לקבל את ריאל בגלל רונאלדו
    לא רציתי את באיירן בגלל שהאליאנץ ארנה הוא האיצטדיון שהכי מפחיד לשחק בו מול באיירן, קשה פי כמה מכל איצטדיון ביתי ששחקנו בו בשנים האחרונות
    ורומא בעונה אדירה באירופה עם די פרנצסקו
    מול צלסי מול אתלטיקו ועכשיו מול בארסה. מביא אותם גם במומנטום נפלא.

לדעתי זה הולך להיות קרב קשה מאוד, שני איצטדיונים מאוד ביתיים. שני מאמנים גדולים.
    העובדה שדווקא רומא באה כאנדרדוג יכול לשחק לרעתנו אבל אני גם לא חושב שהקאמבק הזה שלהם לא נותן לנו להיות שאננים ולאבד את הראש בגלל סיטי.

אבל לגמרי מאמין ביכולת שלנו לעלות לגמר.
    הייתי רץ עם ההרכב משלישי בשני המשחקים מול רומא.
    גיני צ'מבו ומילנר שלושה שחקני קישור שלא נחים לרגע וזה יכול להיות קריטי במשחק עם קישור נפלא כמו של רומא.
    יש להם התקפה מאוד מגוונת עם דזקו שיק אונדר ואל שרעווי.
    ואליסון אחד בשער.

מצד שני אנחנו הקבוצה עם ההתקפה הטובה ביותר במפעל.
    3 שחקנים עם יותר מ7 כיבושים בזמן שכל קבוצה בחצי עם כובש מצטיין אחד.
    יהיה לרומא מאוד קשה לנטרל את ההתקפה הזאת שאתה לא באמת יכול לדעת מאיזה שחקן הפעולה תבוא.

יאללה שיגיע כבר!

owen11111 אוהב/ת את זה.
  10. Mellow29 Kopite

אני אגב מסכים עם Rushie בקשר לצ׳מברליין. הוא נותן עונה אישית טובה בהתחשב בעובדה שעבר בסכום לא קטן, לתפקיד שבו לא שיחק הרבה, אבל הוא עדיין די רחוק מהעונה של ללאלנה בשנה שעברה.

הוא נתן שני שערים גדולים נגד מנ׳ סיטי בבית, אבל בלי ששמנו לב עברו חודשיים בין שני המשחקים האלה, וברוב התקופה ההיא הוא היה די אנונימי. אני חושב שבעונה הזו הוא בגדול הראה שהוא מוכשר (לא חדשות) ולא יציב (גם לא חדשות). יש שם עם מה לעבוד, ללא ספק, אבל עדיין לעבור מ״איך מכרנו את קוטיניו?? איך לא פירקנו 90 מ׳ על למאר?״ לאוקס כקשר התקפי בכיר מרגיש לי כמו פניית פרסה חדה מדי.

Scouser Tommy אוהב/ת את זה.
  11. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני פשוט לא רואה אותנו ריאלית רוכשים קשר התקפי הקיץ. אני אופתע אם זה יקרה.

אני חושב שנביא קשר במקום צ'אן, שוער וחלוץ גיבוי. מאמין שלאלאנה יעבור את הפרי סיזן והוא ייחשב בתור הקשר ההתקפי שחסר כרגע בסגל.

במצב של ההנחה הנ"ל, מי שצריך להישאר בהרכב לצד 2 הקשרים החדשים הוא צ'מברליין.

oranfu אוהב/ת את זה.
  12. oranfu Member

הלוואי נביא קשר התקפי רציני, אבל גם אני לא רואה את זה קורה (אלא אם כן נזנח לחלוטין את הקשר אחורי\בלם).

לא צריך להגזים עם העונה שאוקס נותן, אני מסכים, אבל גם לא צריך להגזים עם העונה ההיא של לאלאנה (כמה זמן כבר עבר מאז?) שנתן איזה חצי עונה טובה (ולא מדהימה) ומאז חסר לסורו (וגם נפצע יותר מסטארידג', אגב).

13. Mellow29 Kopite

אותו הרכב שניצח את סיטי, מלבד הנדרסון חוזר להרכב ע״ח מילנר (שצריך לקבל קצת מנוחה, בגיל 32 הדברים שהוא עשה בשבוע האחרון הם בלתי נתפסים).

מרוצה מזה, אנחנו חייבים להשתדל לגמור את הסיפור כמה שיותר מהר. היום ומול ברייטון במחזור האחרון חייבות להיות ה-6 נק׳ שניקח בקלות, במשחקים שמסביב לצ׳מפיונס (ווסט ברום, סטוק וצ׳לסי) צריכים להשתדל לקחת את 2 הנק׳ החסרות.

14. owen11111 Member

ניצחון חשוב היום. כמו שאורן אמר בדיון המחזור, אין טעם לתת לשחקנים לנוח 10 ימים מראש וקלופ הוא מאמן שדואג להדגיש כמה קצב המשחקים חשוב לשחקנים.

אנחנו צריכים להשיג 5 נקודות מארבעת המשחקים שנותרו כדי להבטיח את ליגת האלופות לשנה הבאה, ואני ממש מקווה שנצליח לגמור את הסיפור לפני המחזורים האחרונים.

המשחק שלנו בשבת הבאה, מול ווסט ברום ב-14:30 הוא טריקי מאד:
    1) ב-2 המשחקים האחרונים שלנו מול ווסט ברום התקשינו מאד (0:0 בבית באנפילד בליגה והפסד 3:2 באנפילד בגביע).
    2) אנחנו לא מבריקים במשחקים של 14:30, במיוחד בחוץ.
    3) אומנם ווסט ברום כבר ירדה, אבל אם לא תנצח היא תרד בצורה פורמלית.
    4) ויש גם את העניין הזה של חצי גמר ליגת אלופות, וניהול ההרכבים בשבועיים הקרובים.

מכיוון ששלושה שחקני הרכב פוטנציאליים סיימו את העונה פחות או יותר: (צ׳אן, מאטיפ ולאלנה), מעניין לראות עם מי קלופ יעלה. מעריך שנראה שוב את סולנקה ואולי אינגס, אבל אני מאד מקווה שואן דייק יקבל מנוחה. אם קלאבן ולוברן יצליחו להיות כשירים פעם אחת באותו משחק זה יכול להיות מרענן.

יש תקווה מסויימת שגומז יחזור לאימונים השבוע, אבל בספק אם יסכנו אותו אחרי פציעה שגרמה לו להעדר כמעט חודש.

תוצאה מרשימה שלנו היום, במיוחד על רקע המאמץ העצום שהקבוצה השקיעה ב-10 ימים האחרונים. בשבילי קצת מוקדם לדבר על המפגש מול רומא. מקווה שבינתיים צ'לסי יתקשו במשחק החוץ מול ברנלי בחמישי הקרוב ונוכל באופן רשמי להבטיח את המקום הרביעי בשבת הקרובה.

oranfu אוהב/ת את זה.
  15. yakov_y YNWA

בלי ואן דייק:
    34 משחקים העונה בכל המסגרות, 40 שערי ספיגה, 14 משחקים עם רשת נקייה.

עם ואן דייק:
    15 משחקים, 11 שערי ספיגה, 7 רשת נקייה.

Coutinho10 ו-yonmu אוהבים את זה.
מצב נושא:
הנושא נעול.