ליברפול 2017/18: חזרה לצ'מפיונס ליג

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Mellow29, ‏10/7/17.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Esomech Member

פיענחתי איך זה קרה כלכך מהר!
    זה בכלל צילומים של ואן דייק עם התלבושת החדשה ופשוט הורידו לו את השיער בפוטושופ!

2. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

פאביניו ממה שראיתי הוא שחקן לא מהיר בכלל, אבל מאוד דינאמי, קרי הוא כל הזמן מכסה שטחים וחוטף כדורים, וגם עושה תנועה קדימה.

השליטה שלו בכדור על שטח קטן לא רעה בכלל גם היא. ברור שהוא שדרוג על הנדרסון, אבל יהיה מעניין לראות כמה הוא באמת טוב כשלעצמו. יש אלמנט מקצועי שלא הרגשתי שדומיננטי אצלו וזה ניהול משחק מאחור ביחד עם מסירות מדויקות לטווח ארוך. לדעתי זה אלמנט שכן היה צריך אצלכם שדרוג בגלל הקצב שאתם יוצאים קדימה עם השלישייה הקדמית, אבל: א) לא ראיתי אותו מספיק. ב) הבאתם את קייטה. ג) כנראה גם את פאקיר.

לגבי אליסון - זה הואן דייק החדש שלכם. באופן מובהק שוער מס׳ 1 בשוק כיום. הגעה שלו = קונטנדרית.

owen11111 אוהב/ת את זה.
  3. EO11 בפה אליל היכל התהילה

@oranfu ג׳ורג׳יניו זה רכש לא פחות גדול מפאביניו, הנחיצות בשחקן כזה היא פחותה מהברזילאי ובגלל זה ההחתמה של פאביניו נראית כצעד הנכון ביותר של ליברפול ולדעתי כבר עכשיו ראינו החתמה שאולי תהיה הטובה ביותר לקיץ הנוכחי בכלל הליגות (פאביניו ב-50 מיליון? שוד).

קישור של פאביניו, ג׳ורג׳יניו וקייטה זה קישור פסיכי עם פוטנציאל עצום.

4. golding מנהלים

קצת small time לציין עם כל החתמה ש״קבוצות x וy גם רצו אותו״.

שחררו. אתם עושים רכש נכון ואיכותי, ויש לכם את כל הסיבות הנכונות להיות אופטימיים. הניסיון to get one over קבוצות אחרות מעיד על רגשי נחיתות שלא אמורים להיות שם כרגע.

5. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

זה די טרי עבורנו שאנחנו מנצחים קבוצות גדולות אחרות על שחקנים. אם באמת רצו את פאביניו הרי שהוא וואן דייק השנה זה מבחינתי שינוי קיצוני שאפשר להביא גם שחקנים שענקיות אחרות רוצות. אני מסכים איתך שזה סמול טיים אבל המועדון הזה מתנהל כמו סמול טיים בכל המובנים כבר הרבה שנים.

לגבי אליסון שכותבים פה, זה עדיין ממש long shot עושה רושם. אנחנו באמת מתכוונים לשים פה 70+ מ' עליו? מריח לי כמו שוער לא יקר שיבוא ויתחרה עם קאריוס אבל לכו תדעו.

והחשש הקבוע של אוהדי ליברפול...בואו נקווה שכל הרכש הזה זה לא מהכסף של סלאח.

oranfu ו-Scouser Tommy אוהבים את זה.
  6. owen11111 Member

ההפסד בגמר עדיין נורא כואב. מבאס להיות כל כך קרובים ולא להצליח. יחד עם זאת, הקבוצה לגמרי מרגישה בכיוון הנכון, מרגיש שהקבוצה מתקדמת בצורה הדרגתית משנה לשנה, ושתהליך ההתבגרות שלנו עדיין לא הושלם. יש לי תקווה שזו לא הפעם האחרונה שאנחנו מגיעים למעמדים האלה בשנים הקרובות, אבל חובת ההוכחה לגמרי עלינו.

בנוגע לפאביניו: קודם כל, מדהים איך העברה בקליבר כזה הצליחה לעבור בלי ציוץ אחד. היום כיפור של ההדלפות. לא שמענו אף אחד מדבר על העברה הזו: לא העיתונאים האמינים, לא העיתונאים הפחות אמינים ולבטח לא ה- ITK. החתמה ב-40 מיליון פאונד שעוברת מתחת לראדר של כולם? לא מובן מאילו בכלל.

בנוגע לצד המקצועי: סוף סוף הבאנו קשר אחורי אמיתי! אנחנו רושמים את זה כבר שנים, אבל ההזנחה שהייתה כאן בעמדת הקשר האחורי בעשור הנוכחי היא פושעת. הנדרסון התברר כפיתרון סביר, וצ'אן נתן כמה הופעות מרשימות בעמדה – אבל זו פעם ראשונה מאז ימי מסצ'ארנו שאנחנו מביאים לפה קשר אחורי שהוכיח את עצמו ברמות הגבוהות.

פאביניו הרשים אותי מאוד בריצה של מונאקו שנה שעברה לאליפות ובליגת אלופות, אבל ראיתי אותו במדגם קטן מידי של משחקים, ואי אפשר להתעלם מהקבוצה הפנטסטית שנבנתה שם שכלל את: אמבפה, ברנרדו סילבה, מנדי, באקיוקו, למאר, פלקאו, סידיבה ועוד. מהבחינה המקצועית, מאוד ברור איפה הוא משתלב ולמה קלופ חיפש אותו: שחקן שמחלץ המון את הכדור, חזק מאוד פיזית, ובניגוד להנדרסון – פחות מפחד להתנהל עם הכדור בחלק האחורי של המגרש. הוא כן מנסה להשתחרר מהלחץ באמצעות סיבוב, הוא כן מנסה להשתמש בדריבל בשביל לצאת קדימה. השנה כמעט ולא ראיתי את מונאקו, ואין לי מושג האם הדברים שקלטתי ממנו ב-4.5 משחקים שראיתי אכן מייצגים – אבל על הנייר אני יכול להבין מאוד למה רצינו אותו.

מישהו רשם כאן ובצדק: להחליף קישור שלם בקיץ אחד זה חתיכת סיכון. לא שאני חושב שנמכור מישהו מהשלישייה הנוכחית, אבל אתפלא מאוד לראות אותנו פותחים את העונה עם: פאביניו-קייטה-פקיר* - מאוד יכול להיות שהשילוב שלהם יהיה הדרגתי. מהצד השני של אותו מטבע – יש לנו את הפריבילגיה שגם קייטה וגם פאביניו לא משתתפים במונדיאל ויש להם פרי-סיזן מלא להתאמן איתנו. יהיה מעניין לראות איך קלופ רואה את הקישור העתידי שלנו.

אני מקווה מאוד שנצליח להשלים את עסקת פקיר לפני המונדיאל, ונדע בדיוק עם מה אנחנו הולכים לעונה הבאה. אני מבין את הדיווחים שאנחנו גם עדיין מתעניינים בלמאר, אבל מרגיש כאילו האופציה הזו, יחד עם העונה הדיי בינונית שאומרים שהוא עבר, היא יותר כגיבוי מאשר כאופציה אמיתית.

בלילה האנטר, ג'ויס ובאסקומב דיווחו שאנחנו מוכנים לשבור שיא עולמי בשביל אליסון. המסע של רומא לחצי גמר הצ'מפיונס בוודאות נתן לה מרווח נשימה בכל הקשור ל-FFP. השאלה היא איך מונצ'י רואה את השוק ומה הוא מרגיש שאפשר לעשות עם הכסף. אני באמת אפול מהכיסא אם נהיה מוכנים להשקיע בשוער סכומים של 60-70 מיליון פאונד, אבל את אליסון ראיתי המון השנה. זה חתיכת גיים-צ'יינג'ר. אני לא יודע אם הוא יראה כמו דה-חאה, אבל הוא ללא ספק השוער שהכי קרוב לרמה הזו שיש שם בחוץ. אני באמת אפול מהכיסא אם אנחנו נחתים אותו.

רק נקודה קטנה בקשר לכסף: מאז שקלופ המאמן שלנו, כולל ההעברות של קייטה ושל פאביניו, הוצאנו נטו, בחלונות העברות, בערך 25 מיליון פאונד. בתקופה הזו החתמנו את: מאנה, ווינאלדום, סלאח, צ'מברליין, רוברטסון, ואן דייק, קייטה ופאביניו. במקביל האבדה הכי משמעותית הייתה קוטיניו. מה שאנחנו עושים עם הכסף הוא יוצא מן הכלל. אני מנחש שיש לנו כסף לעוד 2 החתמות גדולות (באזור ה-60-70 מיליון פאונד) כשאחת מהן צפויה להיות פקיר. אם נוציא עוד 130 מיליון פאונד בקיץ הזה, זה יקח את סך ההוצאות שלנו מאז שקלופ חתם לאזור ה-150 מיליון פאונד. שזה 120 מיליון פחות ממה שיונייטד הוציאו בתקופה המקבילה (ללא הקיץ הנוכחי) ובערך 260 מיליון פאונד פחות ממה שסיטי הוציאו בתקופה המקבילה (ללא הקיץ הנוכחי).

oranfu, אלעד, nanana ו-5 משתמשים נוספים אוהבים את זה.
  7. סולשאאאר Member

לאורך העונה שלכם עם הכדורגל שסוחף את כל האוהדים הניטרליים שאלתי את עצמי האם מה שדרוש כדי שתצליחו לעלות מדרגה מבחינת פרופיל של שחקנים שרוצים להגיע אליכם הוא ריצה משכנעת בליגת האלופות.

קיוויתי מאוד שהתשובה היא שלילית ואני מאוכזב כמובן לגלות שהמצב אכן הגיע לידי זה.

אתם רוכשים שחקנים מצוינים בעמדות נחוצות, וזו פעם ראשונה ב ~17 שנותיי כאוהד כדורגל אנגלי שאני לוקח אתכם ברצינות כמועמדים לצמרת הגבוהה לפני תחילת עונה חדשה, מבלי לחשוב שתצטרכו מזל מטורף או עונה יוצאת דופן נוסח סלאח או סוארז כדי להתברג במקומות הראשונים.

סיטי כמובן היא עדיין ה team to beat, אבל אתם כרגע הקבוצה השנייה שהכי מדאיגה אותי, וזה מצב שזר לי כמעט לחלוטין.

מה יש לומר, כוס אמק, ושאפו.

owen11111 אוהב/ת את זה.
  8. קשר שמאלי Member

אלכס לא חושש מהם

סולשאאאר אוהב/ת את זה.
  9. alexshw Member

יונייטד צריכה MANAGER TO BEAT. המנג'ר שלה.

10. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

חחחח רגע רגע, אתה רוצה ש"נשחרר" אחרי שאוהדי יונייטד מאוננים על פאביניו כבר חודשים ובסוף הוא הוצג במדינו בערך שעתיים אחרי הדיווח הראשון על העסקה?

https://media.giphy.com/media/dnkTPFmjAxyUg/giphy.Xxx

oranfu אוהב/ת את זה.
  11. avdz7 Member

הדבר היחיד שאנחנו מאוננים עליו הוא לראות את המנג'ר שלנו בחוץ, ושבמקומו יגיע מנג'ר עם אוריינטציה התקפית.
    הרי פאביניו יכול להגיע, מסי יכול להגיע, ועדיין נסריח כל פיסת דשא שהקבוצה תדרוך בה.

שחקן אדיר, חייב להגיד שהופתעתי שהוא נשאר שם בכלל בקיץ אשתקד.
    הוא וקייטה יכולים לייצר מרכז קישור דינמי, שיכול מאוד להתאים למשחק הלחץ של קלופ..
    בקיצור, כיף לכם.

Scouser Tommy אוהב/ת את זה.
  12. nanana Member

יש דבר אחד שאני אוסיף שלא כל כך מדברים על זה: עד לפני שנתיים פאביניו שיחק מגן ימני ועשה דווקא עבודה טובה שם. כל מיני אילוצים במונאקו גרמו לכך שהוא הוסב לקשר אחורי. אני לא צופה בכל שבוע בליברפול ואתם יכולים להעיד יותר טוב, אבל בעונה ארוכה אני רואה את קלופ גם משתמש בו במגן, בטח כאשר צריך לעשות רוטציות או פציעות.

אני רואה את פאביניו שחקן שמאוד מתאים לפריימרליג ולדעתי אולי הבחירה בליברפול היא פחות נוחה מבחינתו, לא כמו הבחירה בקלופ שעבור 2 הצדדים העבודה ביחד תהיה ווין-ווין. הוא ורסטילי, חזק, דומיננטי, רגליים ארוכות שעוזרות לו לחלץ כדורים, מצטרף להתקפה, חושב מהר שהכדור מגיע אליו.

לגבי איך הכל קרה מהר, פאביניו בינואר הודיע שהוא הגיע להסכם עם מונאקו שבסיום העונה הוא יעזוב. לפני 4 ימים בערך הנשיא של מונאקו אמר שאתלטיקו מדריד מתעניינת בו, אז יכול להיות שליברפול החליטו שלוחצים על הגז ולוקחים אותו בכל מחיר.

owen11111 אוהב/ת את זה.
  13. Walkon משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא משוכנע שבאמת יונייטד רצתה, כמו שאני לא משוכנע שסיטי באמת רצתה את ואן דייק. אני עדיין לא מאמין לרגע שאנחנו נתחרה עם המועדונים האלה ראש בראש על שחקנים, הם תמיד יציעו שכר שאנחנו לא נחלום להציע אפילו וFSG לא ייכנסו לאף bidding war עם אחד מהם.

אני מסכים עם השורה התחתונה של גולדינג, זה באמת מיותר ובטח כשאין בסיס אמיתי לטענות שניצחנו את X וY במאבק על השחקן. לגבי פאבינהו, הדיווחים האמינים אומרים שארסנל נכנסה לתמונה ברגע האחרון ונכשלה ושגם אתלטיקו הייתה שם, זהו. זה גם לא מעניין, תביאו לי כל יום עוד כל מני ואן דייק, סלאח, מאנה, פירמינו, סוארז שאף קבוצה גדולה אחרת לא ניסתה להחתים באותו רגע. אני סומך על קלופ ואדוארדס.

חבל להכנס למלחמות האלה עם אוהדי יונייטד פה, תשאירו לאלכס ומשה את האוננות על גביע ה"אנחנו מחתימים שחקנים גדולים וכולם יזחלו למנצ'סטר כדי לחתום במועדון העצוווווום שלנו", בזה מתעסקים כשהקבוצה שלך לא נותנת לך שום דבר אחר לדבר עליו, כמו כדורגל לדוגמא.

golding אוהב/ת את זה.
  14. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

חשבתי קצת על הסגל שלנו אחרי פאביניו וקייטה, אני לא חושב שצריך בהכרח עוד 4 שחקנים. אם יביאו עוד שוער בלם וקשר התקפי זה גם כן מספיק.
    אנחנו רואים שכבר יש מגעים עם ליון, אם ההעברה הזאת תושלם פקיר זה שחקן שיכול לשחק גם בקישור וגם בהתקפה. לצורך העניין אם יש פציעה בהתקפה נוכל להזיז את פקיר להתקפה ולהכניס קשר מבין האופציות של העונה לקישור. נוסף לזה גם אפשר להחזיק את אוריגי השנה בסגל. זה נראה מספיק להתקפה.
    הייתי משלים את זה עם שוער ובלם ברמה גבוהה ואנחנו נהיה באחלה מצב.

oranfu ו-Scouser Tommy אוהבים את זה.
  15. Footballover Member

פביניו זה רכש אדיר. ניהול שקרוב לשלמות בשנה וקצת האחרונות בליברפול והתנהלות מדהימה בשוק ההעברות. יהיה מעניין לראות אם שוב תפגעו בול עם הקניות האלה (אין סיבה שלא כשמדובר בפרוספקטים שכאלה).

עדיין קשה לי להאמין שמישהי תוכל להתחרות על האליפות מול המפלצת הזאת שנקראת סיטי, אבל עם פביניו, קייטה, פקיר, בלם חדש והשלישייה הקדמית הזאת, אין ספק שליברפול תהיה הפייבוריטית אחריה.

מצב נושא:
הנושא נעול.