ליברפול 2018/19

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Mellow29, ‏22/7/18.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

רגע, מותר לבקר את קלופ?

2. הקופ בישראל Member

סלאח המבקיע מספר 1, המבשל מספר 1 ויוצר המצבים מספר 1 בפער.
    את שחקן ההתקפה הכי טוב בקבוצה בשנתיים האחרונות לא מוציאים.
    :sm_icon_rr:

3. Esomech Member

אוי ואבוי, אוי ואבוי אם זו הסיבה להעדפה הבזויה הזאת של הנדרסון ומילנר. שתי נקודות החולשה בהרכב בפער. אין להם מה להציע מעבר לעבודה הקשה. וזה בעיקר אצל מילנר, הנדרסון לא זז יותר מידי

4. Rushie Member

מילנר דווקא היה טוב היום.
    לי מפריע כרגיל חוסר היכולת של הנדרסון ו-ווינאלדום לתרום משהו אופנסיבי. אין להם מושג והם הורסים פחות או יותר כל התקפה שעוברת דרכם. גם בעיניי זה מחיר כבד מדי לשלם לאור העובדה שאנחנו צריכים לנצח כל משחק שנשאר עד סוף העונה בערך, אבל זו הבחירה של קלופ ואיתה ננצח או נמות בסוף. הוא מבחינתו רוצה להכשיר את כל התנאים לזה שנחזיק בכדור רוב המשחק ולשלישייה למעלה יהיה חופש פעולה מקסימלי להביא את השערים, בינתיים זה גם עובד, אנחנו לא מסכימים לשחרר את האחיזה מסיטי.
    אני מקווה שבמה שנשאר מהעונה הוא גם יתחיל להסתכל על פאביניו כשחקן מספיק אמין (היום הוא היה מגנט כדורים מהרגע שנכנס) ואז הדקות המשותפות של ווינאלדום והנדרסון על הדשא יפחתו, אבל הם הולכים לשחק עוד הרבה עד סוף העונה ונצטרך להתמודד עם זה.

5. oranfu Member

מילנר היה טוב? במה זה התבטא?

הנדרסון לא תורם גם הגנתית. לפעמים הוא מצליח לעשות איזה תיקול או משהו, טיפה לשים גוף, אבל בחייאת. יש לו אפס חכמת משחק (איך הוא עושה עבירה מיותרת על קיין ובמקום למנוע ממנו להוציא כדור מהיר הוא מתלונן לשופט?), הוא לא קורא מהלכים מראש, הוא לא ממקם את עצמו נכון...
    פביניו ב5 דקות על הדשא עשה יותר הגנתית ממה שהנדרסון עשה כל המשחק.
    איך אפשר להגיד שהנדרסון תורם הגנתית כשרואים את פביניו? איך אפשר בכלל להשוות? מה הוא יודע לעשות טוב מבחינה הגנתית?

הם גם לא עוזרים לנו להחזיק יותר בכדור. הנדרסון מסוגל להחזיק בכדור תחת לחץ?

6. Rushie Member

במחצית הראשונה הוא ניהל את המשחק שלנו מצד לצד ואפשר לנו דקות ארוכות של לחץ על ספרס, בעיקר אחרי השער הראשון. הוא גם עשה עבודה טובה על קו שמאל כדי לשחרר את רוברטסון וגם שלח כמה כדורים טובים קדימה.
    ההודעות שלך ממשיכות להיות על הנדרסון למרות שווינאלדום היה הגרוע מבין שניהם אתמול.

אני קורא עכשיו שאגווארו גמר את העונה...
    אלה חדשות לא פחות ממדהימות בשבילנו. סטרלינג, קדב, הסילבות, אין להם שחקן שיודע לייצר שערים מכלום כמוהו.

עריכה: לא משנה, זה לא נכון.

נערך לאחרונה ב: ‏1/4/19
  7. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

פאביניו חייב לפתוח, הוא הפך להיות אחד השחקנים הטובים בקבוצה וגם אתמול ראו את זה במעט דקות שהיה על הדשא.

oranfu, Cup of Tea ו-Scouser Tommy אוהבים את זה.
  8. Coutinho10 Member

לא יצא לי לראות את המשחק בלייב והצלחתי להימנע מספויילרים עד שהצלחתי לראות שידור חוזר בבית אבל עדיין מרגיש לי שפספסתי רגשית משחק שיכול להיות אחד החשובים שלנו במבט לאחור אם נצליח לקחת אליפות. אולי זה בגלל שאני שקוע גם בלימודים והראש שלי לא בכדורגל, מבאס קצת. מאמין שצרחתם מלא בבית בלייב :)

בכל מקרה הנדו התחיל מאוד טוב ואז נחלש מאוד ועדיין לא היה קטסטרופה כמו שאתם מתארים. קלופ עם החילוף הכל כך לא אופייני הוציא את שני הגרזנים שלו ומשם דווקא איבדנו את השליטה ולא העמקנו אותה. מהרגע שהם ירדו טוטנהאם הגיעה ל 4 מצבי הבקעה בטוחים.
    פאביניו חייב לפתוח למרות זאת, זה קצת יותר בעייתי במערך של 2 קשרים כמו ששיחקנו בסוף אבל צריך לפתוח. העליונות האווירית שלו מטורפת והרגליים הארוכות, היכולת להריץ מתפרצת מיד אחרי החטיפה והחוכמה שלו. הוא ברמה אחת מעל הקשרים האחרים שלנו (כשג'יני לא ביום טוב שלו).

הגול על טרנט, לא גול שאתה אמור לקבל ברמות האלה ואני בטוח שקלופ ישטוף אותו על זה. אתה לא נותן ללוקאס מורה להשתחל עם המהירות שלו מאחורי כל ההגנה ועוד מסתכל עליו עושה את זה. מבין שיש עייפות במשחק וטרנט עלה וירד בלי הפסקה אבל אי אפשר להיות היחיד שרואה אותו ולא לתת את ספרינט חייך. חבל כי לטרנט היה משחק אדיר חוץ מזה..

סלאח עם שערוריה של משחק. פשוט ביזיון מה שהוא עשה אתמול על הדשא. יש לו מזל שהמשחק הזה נגמר בניצחון.
    לא ייתכן שהוא לא נתן מסירה אחת באף התקפה ושיחק באנוכיות מרתיחה שכזאת כאילו אנחנו לא 7 מחזורים לסיום. לא ייתכן שבמתפרצת ההיא הוא יכול לשים פס קל לגול בטוח למאנה והוא מחליט לבעוט מה-16. היה בא לי להקיא ממנו אתמול, תמיד יש לו מצב או שניים במשחק שיש מישהו בעמדה מצוינת לגול והוא פועל באנוכיות אבל אתמול הוא עלה למשחק עם טבלת הכיבושים מול העיניים ולא היה אכפת לו משום דבר אחר. קטע שאיך שספגנו פתאום הוא התחיל למסור, לדעתי בתוך תוכו הוא יודע שהוא כמעט עלה לנו במשחק הזה.
    זה מצחיק אבל זה משהו שדיי מאפיין את מאנה בדרך כלל ודווקא מאנה נמצא בתקופה הכי אדירה בקריירה שלו, מהתקופות האלה שאתה יודע בדיוק מה אתה צריך לעשות בכל שניה ואיפה לעמוד והמשחק נראה לך ברור מתמיד. מבסוט עליו ממש בחודשיים האחרונים. בעט מתי שצריך ומסר מתי שצריך.

מילה אחרונה על ואן דייק. אני יודע שהוא עצום אבל אני מרגיש שבחודשיים האחרונים הוא עצום יותר מתמיד. הוא שומר לנו את הרוח במפרשים, הוא שם גולים חשובים והוא איום אדיר במצבים הנייחים. הגנתית הוא פשוט מגנט של כדורי גובה, אני לא יכול לחשוב אפילו כמה זה מתסכל את דלה עלי ואריקסן שהם מכניסים כדורי אומן מעבר להגנה שלנו ואז בא המפלצת הזאת ומיירטת את הכדור שלהם.

אבל יותר מהכל זאת המתפרצת שהוא שלט בה בכל שניה ורגע כשסיסוקו וסון היו שניהם לבד עליו. הוא ידע מה הוא עושה בכל רגע, חצי חוסם את המסירה, חצי מוכן לתקל את סיסוקו, משאיר את הפתח הקטן לסיסוקו כי הוא מעדיף שהוא יבעט כי הסיומת שלו חסרת ביטחון לעומת סון הקילר ונותן לו מרחב לבעוט רק עם הרגל החלשה ובזווית שהכדור יגיע לפינה של אליסון. הכל פאקינג מחושב.

owen11111 אוהב/ת את זה.
  9. הקופ בישראל Member

10. הקופ בישראל Member

סלאח בראיון לקארא לאחר הניצחון 1-2 על טוטנהאם.

"שלוש הנקודות הן הדבר החשוב ביותר - זה לא חשוב אם ההתאחדות נותנת לי את השער העצמי, לא אכפת לי אם לא."

"לא הבקעתי כמה משחקים, אבל ישנם 3-4 שחקנים עם אותו מספר שערים כמו שלי ואנשים אומרים שזו העונה הכי טובה שלהם בליגה. אף אחד לא מדבר עליהם ורק עליי מדברים ואומרים שיש לי עונה רעה. אני משחק ורוצה לזכות בפרמייר ליג, זה הדבר הכי חשוב בשבילי."

על ההשפעה של ניצחונות בדקות הסיום - "זה הבדל גדול, במיוחד שאתה רואה את האוהדים אחרי המשחק - זה היה מטורף."

"האוהדים רוצים לזכות באליפות הפרמייר ליג ואנחנו נעשה הכל עבורם כדי שזה יקרה. הם עוזרים לנו הרבה במהלך המשחק, האווירה במגרש והם דוחפים אותנו חזק כדי ליצור הזדמנויות הבקעה ולשחק טוב יותר."

"קבוצות גדולות תמיד מוצאות דרכים להשיג את 3 הנקודות. אולי במחצית השנייה לא שיחקנו הכי טוב אבל ניצחנו את המשחק וזה הדבר הכי חשוב. זו קבוצה גדולה - תמיד צריך למצוא דרך לנצח וזה מה שעשינו."

"כל משחק עכשיו הוא קשה, יש יותר לחץ. צריך להישאר במירוץ ורק לנצח."

"סוטון רוצה נקודות, הם רוצים להישאר בליגה, כך שהם יילחמו על החיים שלהם. וגם אנחנו צריכים לנצח בכל משחק."

Scouser Tommy אוהב/ת את זה.
  11. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

משום מה כל מה ששמעתי בתשובה של סלאח זה "אכפת לי מאוד מהביקורות וזה מציק לי"... הוא צריך את הגול הזה שישחרר לו את הפקק, חד משמעית. קבלת ההחלטות שלו בשליש האחרון נוראית, המון מצבים שהוא לא מוסר כשהוא חייב למסור, כמובן גם אתמול במתפרצת למאנה.
    עם זאת, עדיין לא הייתי מספסל אותו - גם לא בדקות האחרונות - ולו רק כי הוא כן תופס עמדות מסוכנות בדיוק כמו בשער הניצחון אתמול.

המחצית הראשונה אתמול הייתה טובה מאוד לדעתי, למרות ההשמטה של פאביניו מההרכב שכבר אין מילים נוספות להגיד עליה. מה שבאמת גמר אותי זה שקלופ לא הגיב בזמן (כמעט כרגיל) למה שקורה במגרש, טוטנהאם לחצו עלינו מתחילת המחצית השנייה והחילופים כרגיל הגיעו מאוחר מדי. מה שאסף כתב על הסיבה שחזרנו לשלישייה של 17/18 לא מפתיע אותי בכלל, כבר אמרתי בעבר שמדובר בשמרנות מצד קלופ ולא שום דבר אחר, זה רק מחזק את זה. מקווה מאוד שנגד סוטון הברזילאי יחזור לעשות לנו סדר במרכז המגרש. הוא הבעל בית שלנו שם ללא עוררין.

איזה שער ענק של לוריס ואלדרוויילד, מתנה משמיים. נכנסים לחודש שיכריע את המירוץ הזה, שיטי יטבחו בקארדיף ברביעי ואנחנו בשישי חייבים לצאת עם 3 נקודות מסוטון - ואז 9 ימים אח"כ הם נכנסים לרצף משחקים שאם לא נצליח לחזור לראשות הטבלה אחריו זה כנראה יהיה גמור - 14.4 פאלאס בחוץ, 17.4 ספרס בליג"א, 20.4 ספרס בבית ליגה ואז 24.4 יונייטד בחוץ.

owen11111, oranfu, אלעד ומשתמש נוסף אוהבים את זה.
  12. South Boy Member

מה יהיה הסוף?

13. oranfu Member

אני כותב על הנדרסון כי הוא אסון על המגרש. ווינאלדום לא היה על המגרש שזאת בעיה בפני עצמה. אבל לווינאלדום יש איכויות ואני כן יכול לראות מה אנחנו מקבלים ממנו לפעמים (ועדיין מאוד רוצה שנביא שחקנים על חשבונו).
    הנדרסון מאבד המון כדורים, מזמין לחץ, לא שווה גרוש מבחינה הגנתית. אין לו כלום. שחקן חלש ביותר ומנטאלית זה גדול עליו ב400 רמות.

לא איבדנו שליטה עם החילופים של קלופ. לא היתה לנו שליטה מלכתחילה. היה לנו בור עצום באמצע המגרש כבר מתחילת המשחק. החילופים הפכו את זה לקוסט-טו-קוסט כי התאבדנו על התקפה.

הגול קודם כל על הנדרסון. עושה עבירה באמצע המגרש ובמקום להפריע לקיין להוציא כדור מהיר הוא מתחיל להתלונן.

ברור שבחודשיים האחרונים ואן-דייק מרשים יותר. אין לו את גומז לידו והוא נאלץ לסחוב על עצמו את הליצן שמשחק לידו.

להוציא את סלאח? אסור. עם כל כמה שהוא גרוע, וכל מה שהוא משדר בראיון ובמגרש זה שזה שהוא לא מבקיע יושב לו כמו משקולת של 10 טון על הכתפיים, אין לנו פריווילגיה כזאת. אין לנו מי שיכול למלא את המקום שלו. גם לא בכאילו. גם לא כשהוא בכזה כושר מזעזע.

owen11111 ו-Cup of Tea אוהבים את זה.
  14. Coutinho10 Member

הנדרסון אשם יותר מארנולד שעזב את השחקן שלו כי הוא עשה עבירה 60 מ' מהשער ?
    אם ככה סלאח אשם יותר משניהם כי דקה לפני הוא יכול היה להשאיר את מאנה לבד מול שוער ולסגור את הסיפור.
    יש לך את זה ביותר מוגזם ?

15. oranfu Member

הנדרסון אשם כי היה חייב להפריע לקיין להוציא כדור מהיר. חד משמעית. ככה מנצחים משחקים, עם כל השטיקים הקטנים האלה.

ממה שאני רואה, ארנולד לא מספיק לחזור מספיק מהר בשביל לסגור את מורה. יש לו חלק, אבל פחות משל רוברטסון ובטח פחות משל הנדרסון.

גם אם ארנולד היה אשם בגול (הוא לא), הוא לפחות שחקן איכותי שנותן משחקים טובים העונה והיה מצוין אתמול. הנדרסון הוא החוליה הכי חלשה בקבוצה הזאת, כל פעם נותנים לו אלף תירוצים אחרים. הוא שם בחסד ולא בזכות.

מצב נושא:
הנושא נעול.