ליברפול 2018/19

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Mellow29, ‏22/7/18.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Coutinho10 Member

ארנולד זה האמ-אמא של האשם בגול. רוברטסון לא הבנתי במה טעה. שהשחקן שלו הצליח למסור מסירה הצידה על 2 מטר ? רובו שומר את טריפייר, ואן דייק את אריקסן, מאטיפ את סון, רוצה להשלים אתה מי אמור להיות על לוקאס ונמצא 3 מטר מאחוריו ?

2. oranfu Member

רוברטסון לא יצא לנבדל במסירה הראשונה בכלל. בגלל זה יש לו חלק.

ארנולד לא מספיק להגיע ביחד עם לוקאס, אחד השחקנים הכי מהירים באירופה.

הכל מתחיל מזה שהנדרסון לא עושה את הפעולה הביסית והמתבקשת של לעמוד על הכדור ולא לתת לקיין לשחרר אותו מהר לפני שההגנה שלנו מתארגנת.

Scouser Tommy אוהב/ת את זה.
  3. oranfu Member

הבטחנו את מקומנו בטופ 4 :)

4. Cup of Tea Liverpool, UK

סאות'המפטון 2-1 ליברפול
    בכמה מילים, מחצית ראשונה השתנתה לגמרי בגלל הגול שלהם ושיחקנו רע במבט כללי כשארנולד (להוציא את הבישול) ומאטיפ הורגים אותנו. נאבי ממש משך אותנו מהבור עם חבל הצלה בדמות הגול, זה הראשון שלו, כשאף אחד לא חשב שנראה אותו מבקיע נגיחה כזאת אבל הוא שחקן נהדר שאני מאמין שימצא את עצמו בסוף. שחקנים ברמה שלו לא נעלמים להם סתם ככה. הגול שלו נתן לנו את הביטחון למחצית השנייה לשחק ולשבת עליהם והמשחק כבר נראה יותר טוב מבחינתנו, ואז לבסוף, הגיע סלאח. אחרי זה אפילו הנדרסון הבקיע שער אחרי בערך שנה וחצי בלי וגם מילנר התאים את עצמו למשחק והיה שליפה מצוינת של קלופ שהיה צריך כמה חילופים טובים כדי לחזור לעצמו גם כן חח.

אליסון - כמובן לא אשם לחלוטין בשער, משחק שקט שלו ובלי שטויות, לא היה לו יותר מדי מה לעשות
    טרנט אלכסנדר ארנולד - הגנתית, על הפרצוף. באמת. הוא יכול לעשות כ"כ הרבה יותר טוב, אני רואה אופציה שקלופ משאיר את קייטה בהרכב ועולה עם מילנר מול פורטו. אבל אני לא יודע אם הייתי משנה. לפחות הוא בישל את השיוויון החשוב, אז יש גם נקודת אור.
    מאטיפ - מחצית ראשונה אול אובר דה פלייס, ממש רע. באיזה שהוא שלב נראה שהוא קצת התאפס ובמחצית השנייה היה לו הרבה פחות מה לעשות, אבל לא משחק מדהים שלו.
    ואן דייק - מאטיפ גרר אותו לטעות בשער שלהם, חוץ מזה היה שקט והניע כדור טוב, הופעה סולידית בסך הכל.
    רוברטסון - נהדר, אבל לדעתי יכל להימנע מהצהוב. גם הובלנו כבר בשני שערים וגם ואן דייק היה שם לחפות. התקפית עשה מה שאפשר ועזר למתוח אותם עם המערך 5-5-0 שלהם.
    וויינאלדום - עשה פעולות טובות בסך הכל אבל לא הורגש בטירוף, משחק טוב טיפוסי שלו.
    פאביניו - קשר אחורי אמיתי, לא זוכר טעות משמעותית שלו אבל היה גם קצת בלחץ כשהקבוצה נלחצה אחרי השער שלהם. חוץ מזה טוב.
    קייטה - מזל טוב, שער ראשון ועוד בנגיחה. היה מעולה, רצה לצלול לדעתי אבל מזל שהיה מגע בסוף ובגלל זה מאמין שלא קיבל צהוב. שחקן שעוד יתן לנו הרבה.
    סלאח - שובו של המלך. כמה שהיינו צריכים את זה, המשיך לעשות הכל, באיזשהו שלב במתפרצת לא האמנתי שהוא לא מוסר לפירמינו אבל הפעם הוא גמר את זה ברשת ואיזה כיף לחגוג שוב שער שלו, כן ירבו.
    פירמינו - פשוט נפלא, אפילו הגנתית בקרנות, בכל אספקט של המשחק. היה בכל מקום, עשה הכל, רואים שהוא רוצה את זה. יש מצב שהוא ה-MOTM.
    מאנה - משחק ממש טוב שלו, מטריד קבוע את ההגנה, בא לאמצע לעזור ולהתחיל מהלכים לתוך הרחבה, רק היה חסר הגול אבל בכושר הנוכחי שלו אי אפשר להתלונן, וורלד קלאס.
    הנדרסון - אימפקט סאב של ממש היום, הוציא את סלאח למתפרצת, רץ עד ל-5 כדי לסיים ממסירה של פירמינו, כמובן שלא יכל בלי לעשות עבירה מטומטמת של צהוב ולהיות בלחץ אטומי תוך כדי הכל, אבל אם כל משחק הוא יבקיע ויבשל יהיה הרבה יותר קל להתמודד איתו בתור אוהד.
    מילנר - חילוף מצוין של קלופ, בכללי אני נגד להוציא את ארנולד ולהכניס את מילנר מגן, אבל היום זה היה מה שצריך לעשות וזה עבד נהדר. שיחק מצוין.
    לוברן - טוב, שיחק כולה כמה דקות, אז אין מה להגיד.

owen11111 ו-Esomech אוהבים את זה.
  5. oranfu Member

לא משחק מדהים של מאטיפ. אהבתי. סה"כ גול באשמתו, אין מה להתרגש. הפסיד פחות או יותר כל מאבק שהיה לו היום למעט אחד. מסתובב כמו איזה שיכור על הדשא.

משחק טוב טיפוסי של ווינאלדום? מה היה טוב במשחק שלו? הוא לא עשה כלום. דיי טיפוסי, זה אני מסכים.

פביניו היה חלש (אבל אולי לזכותו ייאמר ששיחק לבד באמצע עד החילופים).

6. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

מסכים שמאטיפ היה לא פחות ממחריד, כנ"ל גם וויינאלדום. פאביניו יחסית לסטנדרט שהורגלנו אליו לא היה במשחק משהו.

הנדרסון נתן פה 30 דקות הרואיות, לא פחות.

oranfu, Liverpool-Forever ו-Coutinho10 אוהבים את זה.
  7. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

הנדרסון עם הנגיחה לסלאח, מהלך פשוט או לא הוא עשה את זה.
    נוסף לזה הבקיע את השער שגמר את המשחק.

הקישור שלנו נראה פרוץ לגמרי, אני לא יודע להגיד מי הכי אשם, אני יודע מי פתח שם בפעם הראשונה ואני עדיין ממש לא מרגיש נוח איתו - נאבי קייטה.
    נשארו 5 מחזורים והשחקן הזה צריך לראות כמה שפחות דקות, אין מקום לטעויות והוא עשה כמה שכמעט עלו בשערים. שיעבוד קשה בפרי סיזן כי הוא נתן עונה גרועה.

8. Coutinho10 Member

נאבי קייטה עלה לנו בגול אתמול, תראו בריפליי איך הוא מפקיר את ואן דייק ורוברטסון מול 3 שחקנים. הוא מחפף בהגנה, כמו במשחק מול ווסטהאם.
    הוא השתפר אחר כך ושם גם גול סוף סוף אבל לצערי אסור לו לשחק כ 50-50, את ה 50% של ההגנה הוא לא נותן. אחרי שהנדו ומילנר נכנסו הוא היה הקשר ההתקפי ובאמת שהוא בלט לטובה, כל עוד אין לו משמעת טקטית הוא לא יצליח להיכנס להרכב.

יש לי המון מה לכתוב ובגדול הרגש הראשוני שלי אומר שלא צריך לנתח מה קרה אלא פשוט לחוות את ה-5 הנותרים ולעודד בכל הכוח. זה כבר לא שלב של לשפר דברים או למצוא נוסחה מנצחת, זה השלב שצריך לנצח בכל דרך אפשרית.
    בכל זאת חייב להגיד מילה על קלופ ועל הנדרסון.
    אם קלופ היה מראה את הביצים האלה ואת השינוי המחשבתי הזה (דאבל סאב דקה 58) לא היינו לדעתי נותנים לסיטי לסגור את הפער שהיה. החילופים אתמול היו מדהימים, סוטון (מדהימים לגמרי, האסנהוטל נהדר) שברו את הקישור שלנו, זכו בכל ה second balls טסו למעלה במהירות (שיחקו כמו קלופ של פעם) והיינו חסרי אונים לזה. מילנר והנדו החזירו את השליטה והקשיחות שבדרך כלל כל כך מאפיינת אותנו אבל מעבר לכך, הם הכניסו אנרגיות מטורפות.
    הנדרסון היה קפטן אתמול, אני חושב שזה פעם ראשונה שאני אומר את זה, פייר הוא ריגש אותי. השער שלו בעיניי מהיפים שלנו העונה.

9. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

הכל נכון רק שהנדרסון נכנס במקום וויינאלדום ונשארנו באותו מערך, כלומר קייטה עדיין היה 50-50.

oranfu ו-Cup of Tea אוהבים את זה.
  10. Coutinho10 Member

אבל הוא קיבל חיפוי הרבה יותר טוב בהגנה עם פאביניו והנדרסון לידו. ווינאלדום כמו שציינו היה חלש מאוד, לא הורגש, לא זכה באף כדור, עם הקשיחות של מילנר והנדרסון הצלחנו להכתיב אנחנו את הקצב ולזכות בשליטה וקייטה צריך היה להתרכז רק במהלכים התקפיים וזה היה נראה כאילו הוא הרגיש הרבה יותר בנוח באותם רגעים.

11. Scouser Member

באמת החילוף הכפול לשם שינוי עבד. במחצית השנייה שיחקנו טוב לדעתי, יצרנו שליטה ממושכת ולחץ קרוב מאוד לשער שלהם ולגמרי הרגשתי שהשער באוויר. הגול של סלאח חשוב מאוד, לא סתם הוא הוריד חולצה, כנראה הצטבר אצלו המון לחץ שהשתחרר. אנחנו חייבים אותו חד, קבוצתי וממוקד לחודשיים האחרונים של העונה.
    ווינאלדום לא מספיק טוב. נתן כמה משחקים טובים העונה, אבל לאורך זמן הוא לא ברמה של הרכב קבוע. פשוט פאסיבי מדי.

12. oranfu Member

הגול הוא על מאטיפ. אפשר להתחיל לחפש אשמים אחרים כי יש פה כאלה שלא הפנימו עדיין שמדובר ברכיכה אבל 100% עליו. איפה הוא עומד קיבינימאט שלו??

ראיתי את השידור החוזר עכשיו. ווינאלדום פשוט הלך על המגרש. לא אופייני לו כי לעבוד הוא עובד, אבל אתמול זה היה נראה כאילו הוא לחלוטין לא בעניין של המשחק. יש לו חלק משמעותי בכמה שהיינו פרוצים.

אבל היינו פרוצים גם נגד טוטנהאם. היה לנו בור עצום בין הקישור להגנה נגד טוטנהאם (ואני לא מדבר רק על הדקות האחרונות שהתאבדנו על התקפה).

אולי התפקיד של הנדרסון צריך להיות אימפקט סאב בשלבים האחרונים של המשחק. אז האנרגיות שלו לפחות יכולות לתת משהו. הבקיע אחלה גול אבל נראה לי שאיך שחגג את הגול הזה גורם לאנשים להעריך את ההופעה שלו קצת מעבר למה שהיא באמת היתה.

אני מקווה שהגול הזה באמת ישחרר את סלאח. אין לי ספק שהלחץ השפיע עליו המון ולא סתם קלופ טרח לציין כמה הוא זה שגרם לגול העצמי של טוטנהאם. הוא רצה לתת לו ביטחון.

13. Coutinho10 Member

האמת שזה דיי ביזיון הגול הזה:

http://www.up2me.co.il/images/49559187.Xxx

פשוט כולם אשמים בגול הזה, מאטיפ רחוק מדי מהמרכז, רובו מאחורי השחקן שלו, קייטה מאחורי השחקן שלו (שזה לונג שגם כבש בסוף) ג'יני גם אשם שהשאיר את השחקן שלו לואן דייק ונתן להם יתרון מספרי בתוך הרחבה. אסור לספוג גולים כאלה, זה לתת ליריבה גול במתנה עם עמידה שכזאת.

נקודה טובה, חשבתי על זה גם אחרי המשחק. אבל אחרי החצי שעה של אתמול לא רואה סרט שקלופ לא פותח איתו במשחקים הבאים.

oranfu אוהב/ת את זה.
  14. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא יודע, אני ראיתי את הנדרסון דווקא יותר גבוה על המגרש מאשר וויינאלדום רוב הזמן. אני יותר מנכס את השינוי ביכולת של קייטה במשחק לשער שהוא הבקיע, אחריו הוא נראה הרבה יותר רגוע עם הכדור. אני כרגע ממשיך איתו ועם פאביניו בקישור, והנדרסון על וויינאלדום בהרכב לפורטו.

השער בעיקר על וויינאלדום ומאטיפ, שניהם חלמו בהקיץ. כל שאר הטעויות היו נגזרת של ההפקרות שלהם.

oranfu ו-Coutinho10 אוהבים את זה.
  15. Mellow29 Kopite

תמונת סטילס לא שווה הרבה בלי להסתכל על ה-3-4 שניות שקדמו למהלך הזה. אני מסכים עם אורן, אפשר לומר שואן דייק ורוברטסון אולי היו יכוילם לקרוא את המהלך ולמנוע את זה, אבל זה שער על מאטיפ שהיה אאוט אוף פוזישן ואיפשר להוייברג שטח לרוץ לתוכו. מעבר לזה אני חושב שהביקורת על מאטיפ מוגזמת. הוא לא טוב כמו שגומז היה בחצי הראשון של העונה, אבל בסה״כ הוא השלים רצף לא קצר של משחקים בצורה סולידית, עם כשירות טובה. הוא רחוק מלהיות נגר עם הכדור וזה כולל גם מסירות ארוכות טובות. יש לו את הקטעים שלו אבל הוא בלם שלישי ראוי לקבוצות עם כיסים מוגבלים.

חוץ מזה, אין ממש טעם להתעכב... אפשר לכתוב דברים שליליים אחרי כל משחק, הפעם על קייטה ופאביניו, אבל זה לא משנה. אם לא יקרה משהו הזוי אנחנו נגיע ל-90+ נק׳, שזה חסר תקדים מבחינת המועדון שלנו. בשלב הזה אני פשוט מנסה להנות מהדרך, מי יודע מתי הפעם הבאה שנהיה במירוץ כזה מטורף.

Big Virgil, owen11111, Rushie ומשתמש נוסף אוהבים את זה.
מצב נושא:
הנושא נעול.