ליברפול 2020/2021- לא מגנים על התואר, תוקפים אותו שוב

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Rushie, ‏27/10/20.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Ori8 Member

מנסה לרדת לסוף דעתך. אתה חושב שמצבנו היה רגוע וטוב פשוט כי אופמקאנו ספציפית הוא בלם הרבה הרבה יותר טוב מקאבאק? כי בגדול נשמע שהכל היה ממש מעולה במידה וFSG היו שמים כסף גדול על רכש וככה הייתם יכולים לפרגן ולא להגיד שהמועדון על הזין שלהם וקלופ על הזין שלהם.

הרי הבעיה בקאבאק היא לא בהכרח הוא כשחקן (זה בלי קשר) אלא זה שהעסקה הזאת היא קומבינה בגלל התזמון שלה והמחיר. מה הייתם אומרים אם קאבאק היה עולה 40 מיליון ומגיע ב-1.1?

הרי זה שקלופ רצה את השחקן עוד לפני לא ממש מעניין. מבחינתם קלופ לא רצה אותו נקודה. את מי הוא כן רצה ולא קיבל? את הקרואטי העלוב של מארסיי? או שזה לא משנה מי היה מגיע כל עוד זה היה קורה ב-1.1 וכל ההתפרקות שלנו היא בגלל אותו חודש ספציפי.

2. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

ולמה זה אתה חושב?
    מניח ששמת לב למיקום של פאביניו לאורך המשחק. הוא עומד *הרבה* יותר גבוה מג׳יני/תיאגו/הנדו כשהם בעמדה הזאת, כי הוא פשוט יודע את התפקיד שלו ועושה אותו ברמה הכי גבוהה בעולם. זה דוחף את כל הקבוצה קדימה.

נערך לאחרונה ב: ‏11/3/21
  3. Ori8 Member

אתה רציני? לדעתי השחקן הכי גרוע בלייפציג בצמד המפגשים מולנו. כל החסרונות שלו באו לידי ביטוי. כל התקפה עוברת אותו? אלו שמתחילות מהשוער שמוסר לבלם. לא איזה שוס. לא ראיתי ממנו שום יכולת מצויינת עם הכדור ברגל. להפך, הזכיר לי את סאקו ואת ההסתבכויות שלו. לא מעט מסירות א-לה ואן דייק שהלכו לשום מקום וגם הגודל שלו.. הוא נראה חזק וגדול אבל ככה גם כבד. בבאיירן יהיה לו כיף. אף אחד לא ישים לב יותר מדי לחולשות שלו עם שחקנים כאלה מסביבו, אבל עושה לי רושם של בלוף שניפחו.

k_700 אוהב/ת את זה.
  4. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני גם לא התרשמתי ממנו אבל שני המשחקים האלה זה לא מדגם מייצג בכל מקרה. אם כבר מוקיאלה נראה לי יותר מעניין אבל בגדול נראה ששניהם סבלו מההתעקשות של נאגלסמן להניע כדור באיזורים מאוד עמוקים נגדנו... אתמול במחצית השנייה לדעתי הם טיפה שיחקו יותר ארוך עם סורלות׳ וגם היו יותר מסוכנים בזכות זה.

באופן כללי אגב לייפציג ממש לא הרשימה, ציפיתי ליותר מקבוצה שמתיימרת להיות קונטנדרית מול המפלצת ששמה באיירן. לא זוכר מה אמרתי ממש עם ההגרלה אבל בדיעבד זאת הייתה הגרלה סופר קלה בשבילנו.

5. Rushie Member

ימים יגידו. אני התרשמתי שיש לו הרבה לאן להשתפר, אבל אם יעשה את זה ויישמר מפציעות אז בהחלט אני חושב שהוא יהיה מהשורה הראשונה של הבלמים באירופה.
    אני ממש לא חושב שהוא כבד, רק אתמול הוא לקח פעמיים את סאלח בספרינט.

6. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

הוא לא כבד בכלל וזה אפילו קצת הזוי להגיד את זה, הוא רץ אתמול מול מאנה וסלאח ספרינטים על הקו וניצח לא פעם ולא פעמיים. הבעיות העיקריות שלו הן דווקא בדברים הכי קריטיים לבלם - קבלת החלטות חלשה גם עם הכדור וגם בלי, מיקום לא טוב במצבים מסוימים, שאננות מוגזמת.

אלה דברים שבבאיירן יהיו יכולים לעבוד עליהם אבל אם אני מסתכל מהפרספקטיבה שלנו, אני חושב שיש אופציות אחרות בשוק שיותר יתאימו לצרכים שלנו.

oranfu אוהב/ת את זה.
  7. Raulito Madridista

- מאז עונת 2017-18 רק לכריסטיאנו רונאלדו (13) יש יותר שערי נוקאאוט מסאדיו מאנה (12)
    - יורגן קלופ עם מאזן של 12 מ-13 בנוקאאוט עם ליברפול במפעלים האירופאיים, רק אתלטיקו דמריד הצליחה להדיח אותו.
    - מאז הופעת הבכורה של אליסון בליגת האלופות הוא השוער ששמר הכי הרבה פעמים על שער נקי - 16.

לגבי המשחק אתמול, גולים שחשובים כמו אוויר לנשימה, אני חושב שבעוד סלאח ומאנה מאוד-מאוד לחוצים ולא מרוכזים (התחבקו אחרי השער, מאולץ לדעתכם, כדי שייראה טוב מול המצלמות והתקשורת לא תברבר?) - לז'וטה הכדור לא נכנס אבל הוא משדר שפת גוף אחרת וטובה יותר. הוא רעב, הוא 'קול', היה פצוע בזמן המשבר הכי. אהבתי את הזזת הכדור בהרבה דקות של המשחק לא יודע, כאילו זה היה קצת מהיר יותר מבדרך כלל עם או בלי קשר לזה שפירמינו היה בחוץ. איפה סלאח של הגול השני עם העצירה הזו כשהבלם רץ, הזזה עוד סנטימטר ובעיטה נגד כיוון התנועה של השוער - היה בחודשיים האחרונים בליגה. אני חושב שמעבר לחלודה של ההתקפה המגנים עדיין מאוד-מאוד-מאוד רחוקים מהתרומה הרגילה שלהם.

8. yakov_y YNWA

רציתי לתת לייק על הפסקה הראשונה אבל אני לא מסכים עם השנייה, סלאח ומאנה ההפך, רעבים כמו תמיד להבקיע ולדעתי פחות מוסרים בכללי מאשתקד, משהו מנטלי, אולי כשרוצים כל כך הרבה זה לא מצליח.
    גם לא מדובר בשתי שחקנים עם סיומת נדירה, סלאח מחמיצן פשוט מגיע להרבה מצבים בגלל התנועה והמהירות, מאנה גם לא סקורר אדיר ומותר שתהיה לו עונה בינונית אחרי שנים גדולות.

סומך על קלופ בנוגע לרכישת קאבאק, הוא רואה אותנו כל יום ויחליט נכון בטח כשאין לו מזומנים אבל יפתיע אותי מאוד אם יוחתם.

אופמקאנו עושה רושם מעבר לפיזיות ומהירות גם מאוד טוב עם הכדור אבל רק על הפשלות שלו אני מעדיף שלא נשקיע סכום כזה בבלם עם סימן שאלה כזה.

החילופים אתמול הוכיחו שוב כמה קלופ לא סומך על הספסל ההתקפי שלו, מקווה שיבוצע ניקוי אוורות בקיץ וגם בעמדת הבלמים.

9. oranfu Member

מגיעות באמת הרבה מילים טובות לפיליפס. זה לא אומר שהוא טוב מספיק או אפילו קרוב לזה.

לדעתי האמת רוברטסון דווקא היה במשחק לא טוב (המשך של היכולת לאחרונה).

אורי, למה אני חושב שמצבנו היה טוב בהרבה?
    ראינו הסבר מסוים אתמול. אם היה לנו בלם (בטח ובטח בלם רציני) שנוחת במועדון ביום הראשון של החלון, לא היינו צריכים להמשיך להשתמש בפאביניו כבלם. זה קריטי.
    לצורך העניין, אפילו אם היו מביאים את קאבאק כבר בתחילת החלון ולא בשניה האחרונה זה היה הרבה יותר טוב.
    למה אנחנו צריכים כל כך כל כך להתפשר ולהתקמצן על סכומים כאלה נמוכים כשההכנסות שלנו כאלה? כשאנחנו אחד המועדונים העשירים בעולם?
    זאת הטענה העיקרית. זה שלא היה בלם משמעותי (זה שהצוות רוצה) כבר בפתיחת החלון, למרות שאיבדנו את הבלמים שלנו יותר מחודשיים לפני זה - זה ביזיון.
    היה עוזר לייצב את ההגנה כי יותר זמן לעבוד על תיאום ואינטגרציה של שחקן חדש, היה משחרר את פאביניו (בעיקר, וזה חשוב עוד יותר מהרגיל כשיש הגנה חלשה ולא מנוסה) והנדרסון לקישור, היה נותן לטיאגו להיכנס בהדרגה גם הוא לקישור (כזכור, לקלופ לוקח בערך חצי עונה עד שהוא מכניס קשרים להרכב) ולא לזרוק אותו למים מתאושש מפציעה בליגה חדשה עם קבוצה שהוא לא מתורגל אליה.
    זה סופר משמעותי הדברים האלה, גם אם חלקם נשמעים קטנים.

שום דבר לא מאולץ ובאמת נמאס לשמוע על מתחים בין סלאח למאנה. זה רק חרא שמדובר בו בתקשורת הישראלית.

Scouser Tommy אוהב/ת את זה.
  10. Ori8 Member

יש לי טענות זהות למועדון על ינואר הזה, אבל חלוקת האשמה שלי קצת שונה.
    מישהו הכריח את קלופ לשים את פאביניו בלם? היו לו עוד פתרונות. אם הוא היה יצירתי יותר זה היה עוזר. גם ווינאלדום והנדרסון יכלו לשחק שם מלכתחילה ומצבנו בקישור היה טוב יותר ככל הנראה. הוא בחר שלא.

אתה באמת חושב שטיאגו, בסטטוס שלו, עם הניסיון שלו ובגיל שלו היה ממתין חצי שנה בשביל להתחיל לרוץ קבוע בהרכב? אני לא חושב.

בשורה התחתונה אני חושב שזה היה עובר יותר חלק לאנשים בגרון אם קאבאק היה מגיע שבועיים קודם ב-30 מליון. אני מניח שהדעות פה היו משתנות לגמרי גם אם היה מתברר אחרי כמה משחקים שנפלנו איתו חזק. לא חושב שהיה מגיע בלם שקלופ לא רוצה גם בסיטואציה אליה נקלענו וגם עם האקדח ברכה של היום האחרון בחלון. לדעתי בקיצור, הקריסה הזאת הייתה מגיעה גם אם היה מגיע בלם טוב יותר בתחילת החודש.

*
    ולא חושב שזה שטויות בנוגע למאנה וסלאח. אין כלכך הרבה עשן בלי אש. לא ככה.
    תסתכלו מתי סלאח ניגש למאנה אתמול אחרי השער שלו (שהיה מאוד חשוב עבורו וראו את זה עליו). זה בלי להזכיר את זה שסלאח בקושי מוסר לו. לא קשה לראות שאין בניהם חיבה. כשאחד מבין סלאח/מאנה כובש הם לא ניגשים אחד לשני. כשפירמינו כובש שניהם מגיעים. זה נראה אחרת לגמרי. ניואנסים שקל מאוד לשים לב אליהם.

11. k_700 Member

האפסייד עצום בגלל הנתונים הפיזיים?
    גם לזומה יש נתונים פיזיים מפחידים.
    עוד יותר מפחיד שהם נורא מזכירים לי אחד את השני.

איזה התקפה עוברת דרכו...אולי ההתקפה שלכם עברה דרכו.
    יש להם את אולמו וסביצר, ההתקפה עוברת דרכם.

12. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

מבחינת סט איכויות, אופמקאנו הוא שחקן סופר מוכשר (שלדעתי דווקא היה מתאים כמו כפפה ליד לסגנון של קלופ אצלכם. גם אותנו כמובן הוא ישפר, אבל הדברים שהוא מציג מאוד מתאימים לסגנון המשחק בליברפול).
    הוא מהיר, חזק (זוכר איך הוא ניצח באחת ההתקפות את ואן ביאסקה במאבק של מהירות ופיזיות), נוח עם הכדור, הרבה פעמים לוחץ גבוה וגם יכול לצאת עם הכדור מאוד גבוה, עד הבליץ בסוף המשחק שלנו הוא גם היה טוב מאוד הגנתית מולנו.
    הבעיה כמובן היא שבצד השני, לא יודע אם בגלל שזה סגנון המשחק שלו או סגנון המשחק של רד בול, הוא הרבה פעמים לא הספיק לחזור מולנו לעמדה שלו ופשוט השאיר בור במרכז הרחבה. הייתי בטוח שבשלב מסוים כשהשערים התחילו להגיע זה יפסיק והוא יישאר יותר מאחור, ישחק יותר אחראי, אבל זה המשיך ויש לו לא מעט אשמה בפירוק שרד בול עברה מולנו במשחק הראשון העונה.
    אז מבחינת חומר גלם, שחקן מאוד מעניין, מאוד כישרוני, עם הכוונה נכונה יכול להתפתח לבלם ברמות הכי גבוהות. אבל מצד שני לחלוטין לא המוצר המוגמר, עדין צריך ללמוד מתי ללחוץ ואיך, מתי לעלות ואיך, ולהתבגר הרבה במשחק שלו.

oranfu אוהב/ת את זה.
  13. k_700 Member

תסתכל אפילו איך אוריגי בצעד לקח אותו במהירות.

הוא לא נראה כמו איזה טיטוס בראמבל מבחינת מהירות, אבל הנתונים הפיזיים שלו הרבה פחות מרשימים כשרואים אותו אשכרה משחק.
    ואגב זה ממש לא רק במשחקים נגדיכם, שנה שעברה כשאלכס התלהב ושלח אותי לגלות לספור לו משחקים כאלה זה נגמר בדו ספרתי.
    גם בצמד המשחקים נגדינו ראית שחקן שכמעט תמיד נמצא מחוץ למקום שלו, ששחקנים בינוניים בורחים ממנו ומבקיעים לו גולים על הראש.
    העצירת כדור שלו עם הרגל גם אוברייטד, באמת מזכיר את סאקו.
    מן בלם כזה שלוקח לו שתי שניות לעצור כדור כמו שצריך, בדיוק מה ששחקנים זריזים כמו ג'וטה וסלאח צריכים לידם.

לא מחזיק בכלל.
    אם לא הסעיף שחרור שלו זה בלם שאמור לעלות כמו רובן דיאז.
    איפה הוא ואיפה דיאז.

אתם מדברים איתי על זה ששיטת המשחק שלהם חושפת אותו, לדעתי להיפך.
    עצם זה שברוב המשחקים הם משחקים עם שלושה בלמים ושני קשרים פיזיים באמצע, עוזרת אפילו להעלים לא מעט מהמגבלויות שלו.
    ראיתי כבר בלופים גדולים בהגנה של באיירן שהיו לי הרבה פחות ספקות לגביהם משיש לי כלפי השחקן הזה שפמפמו כל כך חזק.
    אנשים בטוחים שהוא הולך להצליח שם כי יש כל כך הרבה כשרון מסביב, סקפטי.

14. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

פעם ראשונה שאני מסכים איתך ב3 חודשים האחרונים.
    תסתכלו בכל שער שנכבש.
    תסתכלו למשל על השער החשוב מאוד של סלאח מול לסטר, כולם רצים אליו. מאנה הולך לאט מאוד היחיד שלא מראה שמחה בכלל.
    תסתכלו על מאנה אתמול דקה 90 כשהוחלף.
    סלאח אמר לפני שבועיים שלפירמינו מגיע יותר קרדיט מלעצמו ומאנה. מה הוא מדבר על כמה קרדיט מגיע למאנה? מה זה הבולשיט הזה?
    מזכיר עונה שעברה את התגובות של מאנה כשהוחלף וסלאח נשאר או כשסלאח לא מוסר. אתם חושבים שזה פשוט נשכח ונעלם?
    אני די בטוח שהם לא סובלים אחד את השני. יהיה קשה מאוד לשכנע אותי אחרת.

לא מפריע לי כשיש תוצאות, כשאין זה יעלה ובצדק.

Esomech, Rushie ו-Ori8 אוהבים את זה.
  15. Rushie Member

לא רק מאנה, אני זוכר גם את צ'מברליין משתגע על סאלח כשפעם אחת הוא העדיף ללכת עד הסוף במקום למסור לו ולשים אותו מול שער ריק. זוכר גם את סאלח בתחילת העונה מתנפל על כדור שג'וטה עמד לבעוט וגונב לו אותו. קשה מאוד להיות שחקן התקפה לצד שחקן כזה שבטוח שהוא גו-טו גאי הרבה מעבר למה שהוא בפועל. רק פירמינו באמת מסתדר איתו אבל הוא בכל מקרה עוף מוזר.

Esomech ו-Liverpool-Forever אוהבים את זה.
מצב נושא:
הנושא נעול.