זה תלוי במועדון. כשהמועדון גדול והתקציבים גדולים. לא אמור לשנות אם מישהו עוזב. מהמרים ובונים מחדש כשהחזון הוא תמיד להיות מספר 1. אני אוהד של ליברפול ואוקלהומה ואלה 2 מועדונים קטנים (תקציבית) וכשעזבו אייקונים זה בד"כ לקח את המועדונים מאוד אחורה כי קשה למצוא תחליף בתקציבים מצומצמים. אם הייתי אוהד מנ יונייטד, מנ סיטי, ריאל מדריד, לייקרס, לא היה מטריד אותי לאבד שחקן/מאמן.
בוא ליברפול בעשיריה של המועדונים הכי עשירים באירופה. פשוט רוב העשיריה זה מועדוני פרמייר ליג. דווקא אוהדי יונייטד הכי אמורים להיות מוטרדים. המועדון בנוי על 2 מאמנים הסטוריים והנהלה פאסיבית וחלשה באופן מסורתי.
למה לא? יונייטד מפרקת תקציבים כל קיץ, רק לא מוציאה אותם נכון. לייקרס תשלם מס כדי לשמור על כוכבים. שחקן לא יברח ללייקרס. אני מדבר תקציבית, יכולת פיננסית.
אני בכלל לא בודק אותך על זה, כי לא הבנתי את רלוונטיות הטענה הזאת. אני מתחרה בפרמייר ליג, לא בליגה אחרת.
יונייטד דוגמא מצוינת לכך שכסף יכול להפוך גם לקללה עבור מועדון. ניהול יותר חשוב מכסף. חוץ מזה הערכת שווי של יונייטד די מוזרה בעיניי, מה שכבר ציינתי בנושא השכן.
אתה שוב לא עונה לעניין. עדיף לך שיהיה לך התקציבים של ליברפול? אני לא מדבר על ניהול, אני מדבר על יכולת כלכלית. עם התקציבים של ליברפול והניהול שיש אצלכם הייתם יורדים ליגה.
עדיפה אג'נדה של כדורגל, גם אם בפחות כסף. חוץ מזה בכלל מדובר בכסף נטו של המועדון לא של הבעלים. נכון לעכשיו יונייטד שבויה של הצלחת העבר והעושר שהיא צברה עקב כך. הכסף הגדול רק מזיק ללא אג'נדה ראויה. והלוואי אם יונייטד הייתה יורדת ליגה בעשור האחרון. זה היה בהחלט מועיל לה מאוד.
העניין הוא שאני בכלל לא השוותי בין בעלים ושיטות ניהול אלא בין יכולות תקציביות. סכומי ההוצאות הם עובדה, לא דעה. איפה אנחנו ואיפה אתם? פער עצום. וזאת הייתה הנקודה שלי, בתקציבים של הטופ, פחות הייתי דואג אם שחקן עוזב. יש לי הזדמנות טובה להחליף אותו.
דיבורים על אג'נדה הם בלבולי מח אלכס, אני מצטער. הכסף הגדול מבטיח ריצפה מסויימת. גם אם בעונה כזו או אחרת יש נפילה, ממשיכים להיות רלוונטיים, ממשיכים להיות קרובים. בסוף משהו יתחבר, והכסף הגדול מבטיח שה"תיקון" יהיה מהיר יותר. הכסף שליברפול מוציאה לא מבטיח שום דבר כזה ואפילו לא קרוב. זה שלמועדון יש הכנסות בטופ העולמי לא עוזר לנו, הבעלים מסרבים להוציא את הכסף על רכש. אנחנו בכלל לא מדברים על זה שישימו כסף מהכיס כמו במועדונים אחרים.
מבטיח רצפה מסוימת קרי מאריך את מעגל הכישלון ומתחזק תרבות ניהולית איומה. אז פה בדיוק הנזק של הכסף הגדול במקרה הנ"ל. מה אמורה לעניין אותי רצפה? זו רצפה מגעילה מאוד. רצפה מעניינת כשרוצים לעסוק בכדורגל. גם הכסף של ליברפול מבטיח לה רצפה מסוימת. הנה תראה לא סיימת עונה שעברה מקום 10.