אנחנו משלמים בונוסים כי יותר מצליחים מכם. יש לכם כמה חוזים שמתקרבים ל-300? נו, זה הרבה יותר ממה שיש אצלנו. אצלנו יש סלאח עם 350 לפי דיווחים, וירג'יל עם 220, טרנט משהו כמו 200 ואליסון באזור ה-180. כל השאר זה 100-120 לשחקני הרכב וצעירים\סגל על הרבה פחות. אגב, אצלנו עד כמה שזכור לי לא מדווחים על משכורות של סגל שחקנים אלא סך משכורות כולל של המועדון (ולא כל המועדונים מדווחים ככה). זה כולל את אנשי המקצוע אבל גם כל המנהלות וכל הדירקטורים של FSG.
וכמה חוזים יש לנו היום מתחת ל100 אלף בסגל? על מה אתה מתווכח. כן אם תלך 250k וצפונה יש לנו יותר חוזי בסיס כאלה. מי משלם יותר על משכורות בשנה האחרונה? אתם. גם לפני ההורדה של הבונוסים כי לא עלינו לאלופות.
https://x.com/swedishrumble/status/1873083294230663557?s=46 למשל. בעקרון כל מקור עיתונאי רציני שידע לעשות שערוך למרכיבי בונוסים ולא חיפש קליקבייט(רמז: לא הסאן, מייל, chatgpt) דרך פרסום השכר בקאפטולוגי התייחס לזה בעבר. גם באתלטיק.
אז הנתונים הם גם מתייחסים ללפני שנתיים וגם מתבססים על הצהרות של מועדונים (מזכיר, אצלנו לא מדווחים משכורות סגל שחקנים אלא משכורות כוללות של כל מי שמקבל משכורת מהמועדון כולל דירקטורים) והערכות לא מבוססות. אגב, אם אנחנו מדברים על בונוסים, והנתונים האלה כוללים בונוסים, נשאלת השאלה אם מדובר במשכורות ששולמו באותה עונה. כי אם כן, לדעתי בונוסים משולמים על העונה הקודמת. בעונה שלפני, סיימנו במקום השני בליגה עם 92 נקודות, הגענו לגמר בליגת האלופות ולקחנו את הגביע וגביע הליגה. זה הרבה בונוסים... אבל אם אנחנו בכל זאת מתייחסים לנתונים ואומרים שאתם עוד קיצצתם במשכורות, מה אנחנו נגיד? מאז אנחנו נפטרנו מהחוזים של הנדרסון, פירמינו וטיאגו, שלושה מהמשתכרים הכי בכירים במועדון (ומעבר להם יש שחקנים עם חוזים נמוכים יותר כמו מאטיפ, מילנר, קייטה, אוקס ופאביניו, למשל). אגב, אם אני נכנס לקאפולוגי ובודק שנה אחרי שנה, כולל בשנים האחרונות, אתם מוציאים הרבה יותר מאיתנו כל שנה על משכורות. אפילו בעונת 2024\2025 שהוא כביכול מתייחס אליה בגרף שלו, אתם באמת מוציאים כ-180 מיליון פאונד בשנה על משכורות... רק שזה במקום השני בליגה אחרי סיטי, ולא במקום החמישי. מי כן במקום החמישי? ליברפול עם כ-130 מיליון פאונד. חתיכת חירטוט דפק שם זה שמתלונן שיונייטד לא מוציאים מספיק כסף. לטעון שיונייטד לא מוציאה מספיק כסף לא רק עכשיו אלא בשלושים השנים האחרונות (כמו שהחרטטן טוען) זאת כבר חוצפה. הוא עוד טוען שרטקליף לא יודע על מה הוא מדבר כשטוען שיונייטד הוציאה הכי הרבה כסף. אני בטוח שאיש עסקים ששווה מיליארדים, בעלים של חברת ענק וכל רואי החשבון והאנליסטים שלה טועים אבל החרטטן צודק. להגיד שאם ימשיכו עם רמת הוצאות נוכחית הם יצטרכו משהו שדומה למה שליברפול עשו (3 מכירות מצויינות של סטרלינג, סוארז וקוטיניו, רכש מדהים ומנג'ר אגדי) בשביל לחזור להיות מועדון מצליח (והוא מדבר על טופ4...) וזה משהו שיכול לקחת הרבה הרבה שנים זאת חתיכת בדיחה. רק בקיץ האחרון הוצאתם כ-100 מיליון נטו על רכש. שנה לפני זה כ-140. שנה לפני זה כ-210. שנה לפני זה כ-100. ארסנל בשנים האלה: בקיץ האחרון כ-25 מיליון. שנה לפני זה כ-160 מיליון. שנה לפני זה כ-150 מיליון. שנה לפני זה כ-130 מיליון. ליברפול: בקיץ האחרון "הרווחנו" כ-5 מיליון. שנה לפני זה כ-100 מיליון. שנה לפני זה כ-60 מיליון. שנה לפני זה כ-55 מיליון. מעונת 2010: יונייטד הוציאו כ-1.5 מיליארד נטו. צ'לסי הוציאו כ-1.4 מיליארד נטו. סיטי הוציאו כ-1.3 מיליארד נטו. ארסנל כ-970 מיליון נטו. ליברפול כ-600 מיליון נטו. אם נבדוק רק את ה-5 שנים האחרונות: צ'לסי כ-840 מיליון נטו. יונייטד כ-790 מיליון נטו. ארסנל כ-660 מיליון נטו. טוטנהאם כ-600 מיליון נטו. ניוקאסל כ-474 מיליון נטו. וילה כ-408 מיליון נטו. ווסטהאם כ-370 מיליון נטו. סיטי כ-282 מיליון נטו. ליברפול כ-264 מיליון נטו. אכן, איך תחזרו לטופ4 כשאתם כאלה קבצנים... * מחכה לשמוע פה מעוד מישהו איך FSG הם לא פושעים ולא הבעלים הכי גרועים בליגה. וכמובן, יורגן קלופ הוא המשיח.
הוא עשה התאמות לנתונים ולא הייתי מזלזל כל כך בו. הוא כותב מאוד מדוייק על כל הpsr וffp כולל עבר בסוויס ראמבל ומקבל ריטוויטים מעיתונאים בכירים ועוד רואי חשבון שעושים את אותו התפקיד. מה דעתו על כדורגל? לא מעניין בכלל אני תמיד מדלג על השלב הזה, הוא בכלל מעריץ של סולשאייר וכל דבר משווה אליו. בקאפולוגי בעקרון לא עושים את ההתאמות ולרוב גם לא מדייקים. למשל, על הפיירול שלנו בשנה הבאה יש את סאנצו וה350 אלף פאונד שלו. למה? כי דה פקטו העסקה עוד לא קרתה. נניח אם צ׳לסי מסיימת מתחת למקום 14 יש להם אפשרות לא לקנות אותו(וברור לנו שזה לא יקרה והוא יעבור אליהם). גם קאסמירו מבחינתם ירשם על הפיירול של שנה הבאה(שנה אחרונה בחוזה). זה לא יקרה, הוא ימכר והינה 650 אלף פאונד בשבוע התפיידו להם. ראשפורד כנראה ירד מהפיירול עוד לפני ואם לא אז בקיץ. לא יחכו איתו לגיל 29 ולסוף החוזה. הינה עוד 320 אלף פאונד כולל בונוסים שירדו. את הבונוסים על העפלות וזכיות אתה מקבל לעוד העונה. כנ״ל כשיש קיזוז. אין פה איזה סוד, גם באתלטיק ציינו את זה שיהיה קיזוז גדול בחוזים של כולם אצלינו בעקבות אי העפלה וחלק מהשחקנים לא מרוצים מזה. אני יכול להביא לך עוד מקורות שמציינים את הירידה של המשכורות אצלינו באחוז מוערך של 25 אחוז. *למשל, אדם וויליאמס שמתעסק רק בפייננס בפריימרליג. Man United stars could bank £75m bonus as document reveals all ** אתה גורר את הדיון למחוזות שמעולם לא כתבתי עליהם. ברור שאתם קמצנים ואצלינו ממש לא. לא טענתי שאנחנו לא מוציאים על העברות. מוציאים הרבה מאוד ופרט לקיץ האחרון גם לא ממש מוכרים(שזה מגדיל את הנט ספנד ומקטין את המזומן). אתם נפטרתם בשנתיים האחרונות מפרמינו, הנדרסון ותיאגו. אנחנו נפטרנו בשנתיים האחרונות מהחוזה של רונאלדו(שכנראה מאגד את שלושת השחקנים שציינת), וראן, פרד, פוגבה, ואן דה בק, מקטומיני, סאנצ׳ו, ה450 אלף לשבוע של דה חאה, ה250 אלף לשבוע של מארסיאל(ומעבר לזה יש מלא חוזים קטנים כאלה כמו גרינווד, לינגרד, ביילי, פריירה וכו וכו וכו). לא רע, לא?
דחינו פניה של ריאל עבור ארנולד לחלון של ינואר: 1. לא הייתי דוחה על הסף אלא שומע מה ההצעה. אם הכסף הזה יכול להביא מי שאנחנו רוצים בתמורה - הייתי הולך על זה. 2. מבחינתי ארנולד העונה בתחתית בסגל בכל הנוגע למאמץ, לכן אני לא מופתע מהחדשות האלה וזאת עוד סיבה שלא הייתי דוחה את זה על הסף. 3. ארנולד מת לעבור לריאל, אחרת לא היו פונים אלינו. אם זה לא עכשיו זה בקיץ בחינם. 4. מעניין לארנולד את התחת לקחת אליפות עם ליברפול, היה מוכן ללכת גם בינואר. היות ודחינו את הפניה, נשאר לחשוב עם מי כדאי לפתוח בחצי השני של העונה, ברדלי או ארנולד. אם מתכננים על ברדלי כמגן הימני מספר 1 לעונה הבאה, הייתי עולה איתו. אם מתוכנן להביא מגן ימני אחר מספר 1, אפשר להשאיר את ארנולד בהרכב.
מסוכן מאוד מבחינתכם למכור אותו בינואר, בטח אם אתה מפחד שתפסידו את האליפות. הם בקלות יכולים לחכות לקיץ עם המחליף שלו כי ״קשה לקנות בינואר״.
וואלה מאוכזב מהגישה הזאת. אף אחד מהסעיפים שלך לא לוקחים בחשבון שככה מתנהלים במו"מ. 1. הדחייה שלנו על הסף - רלוונטית גם אם אנחנו רוצים בסוף לשמוע מה יש להם להציע. 2. אולי, אבל לפני שנה/שנתיים כשהוא היה נראה ככה? עדיין זה בגלל ריאל מדריד? זה השחקן ב~4 השנים האחרונות. אם כבר העונה הוא מראה יותר חשק בהגנה לא פחות. 3. שטויות במיץ שההצעה שלהם אומרת שהוא מת לעבור. אני באמת צריך לספר לך מי אלה ריאל מדריד? הם יעשו הכל כדי לערער את המעמד של טרנט אל מול האוהדים/מועדון וכנ"ל ההיפך, להיכנס לראש של טרנט ולשכנע אותו לעבור. 4. עוד פעם בולשיט ענק, אף אחד מאיתנו לא יודע מה הוא רוצה או לא רוצה. ואן דייק וסלאח שכולם בטוחים שרוצים להישאר פה עד סוף הקריירה שלהם לא חתמו על כלום. למה כשזה טרנט אז מעניין לו את התחת לקחת אליפות איתנו? קל מאוד להגיד "למה הוא לא יצא לתקשורת והצהיר שהוא רוצה להישאר". בפועל כשאתה מנהל מו"מ עם FSG הכל כשר. למה לו לצאת לתקשורת להגיד שהוא רוצה להישאר? כדי לקבל חוזה נמוך יותר? ונקודה אחרונה. באמת צריך להזכיר את סאגת ג'רארד/צ'לסי? אולי אפשר לנשום רגע לפני שחורצים גורלות על סמך... ריאל מדריד והמארקה?
זה כבר לא ריאל מדריד והמארקה. זה השופרות שלך שאומרים שדחית פניה מריאל מדריד. ריאל מדריד פנו כי השחקן עודד אותם לפנות. אתה רוצה לחשוב שהם פונים מבלי שהם יודעים אם השחקן רוצה לעבור - סבבה. העברות לא מתנהלות כך, מועדונים פונים כשהשחקן אומר להם שהוא מוכן לעבור. ריאל מדריד לא תפנה בלי שהשחקן כבר נתן את ההסכמה שלו. לא הבנתי את הקשר לג'ררארד.
זה כן ריאל מדריד כי זה הם הגישו את ההצעה. לא ראיתי שג'ויס דיווח על בקשת העברה של טרנט או משהו. אני לא רוצה לחשוב כלום, אני אומר שזה סביר מאוד שהם הציעו את ההצעה *בשביל* לערער את מעמדו ולקרב אותו אליהם בקיץ, ולא בהכרח כי הוא אותת להם שהוא בעניין. אתה ונוספים מתנהגים כאילו זה 100% התרחיש השני, לא ברור לי למה. מה זאת אומרת מה הקשר לג'רארד? כל 04/05 דיבורים על צ'לסי, הגיע למצב שהוא מתראיין *אחרי* זכייה שלנו בצ'מפיונס ולא אמר שהוא נשאר בוודאות אלא ענה תשובה עמומה כזאת. בסוף האריך חוזה והפך לסמל הכי גדול של המועדון בהיסטוריה המודרנית. גם אז היו אוהדים ששרפו אותו (וחולצות שלו? או שאת זה אני כבר ממציא?) לפני שידעו מה הבנאדם עובר. אתה חושב שזה כזה מופרך שטרנט פשוט שומר את הקלפים קרוב לחזה כדי לקבל כמה שיוצא כסף?
אני לא שורף לא את החולצה של ג'ררארד ב2005 ולא את של ארנולד ב2025, שניהם יכולים לעשות מה שבא להם. זה לא ליברפול או כלום. הם לא אוהדים כמוני, הם שכירי חרב. ג'ררארד בדיעבד התנהל כמו אוהד במשך הקריירה שלו. לג'ררארד הייתה לגיטימציה ברורה לעבור, היינו פח של קבוצה ושרפנו לו קריירה שלמה עם 0 תמיכה בוורלד קלאס שהוא. לארנולד יש לגיטימציה נמוכה יותר, הקבוצה בצמרת מדי עונה, מתחרה על כל התארים והוא אפילו לא השחקן ה3-4-5 הכי טוב בסגל. ועדיין זכותו. אני לא אשנא אותו אם הוא יעבור והוא לא יהיה שרוף מבחינתי. ככה שאני לא רואה את הקשר בין המקרים. קבוצה פונה לקבוצה אחרת כשיש לה את הסכמת השחקן. ריאל מדריד מועדון עם הרבה אגו, הם לא יפנו לליברפול, יקבלו הסכמה ואז יקבלו בלוק מהשחקן. השחקן אמר לריאל לפנות לליברפול. אתה אומר שזה כדי שליברפול תילחץ ותציע לו חוזה גדול יותר? היא לא אמורה להיות לחוצה כבר ממילא בלי הפניה הזאת? הוא רוצה לבוא לריאל, וסבבה לו כבר בינואר. זכותו.
שוב פעם אתה כותב דברים שהם דעתך כאילו הם עובדה מוגמרת. זובימנדי אותת לנו שהוא רוצה לעבור נכון? ומה עם קאייסדו אולי? ריאל מדריד מועדון דורסני שמשתמש באיזה שיטות שהוא רוצה. אתה חושב שזה 100% אומר שהוא נתן להם הסכמה, אחלה זכותך. אבל בתור מי שהכי אוהב אחוזים פה בפורום לא בדיוק הבנתי איך פתאום הכל נזרק מהחלון ואתה יודע בדיוק מה קורה מאחורי הקלעים. אלא אם יש דיווח אמין שאומר שטרנט אמר לריאל להציע את ההצעה, שני התרחישים סבירים באותה מידה. מאכזב שלאוהדים שלנו קל יותר להאמין לנראטיב השלילי יותר. מצד אחד מצפים משחקני בית להיות נאמנים ומצד שני ישר רצים להגיד שמעניין להם את התחת לקחת אליפות איתנו. העיקר העקביות.
איך אתה רוצה שאני אנסח אותם? כאילו אתה צודק ואני טועה? זובימנדי אמר לנו שהוא רוצה לעבור אלינו, נכון. אנחנו סירבנו לשלם את סעיף השחרור בתשלום אחד כמו שנהוג לעשות (כמו שעשינו עם סובוסלאי למשל), נגררנו למו"מ שלקח שבועות והעסקה התפוצצה. קאייסדו היה סגור בצ'לסי, הסוכן השתמש בנו ואנחנו השתמשנו בסוכן כדי להראות אמביציה מזוייפת. אני לא מצפה מאף שחקן להיות נאמן, זאת ציפיה שלך ולא שלי. תסתכל מה שכתבתי בהודעה הקודמת. אני זה שכותב פה שנים שגם קלופ הוא שכיר חרב, והיחידים שנאמנים הם האוהדים.
לא יודע, אולי קצת צניעות? אבל בסדר הוא בטוח 300% רוצה ללכת. איך אתה אומר? אם אתה כל כך בטוח לך תשים את כל הכסף שלך על זה שהוא ישחק בריאל בעונה הבאה. כמה יחס נותנים לזה? בטוח יותר מה1.25 לאליפות שלנו. מקבל את הנקודה שלך על הנאמנות, יחד עם זאת אני לא קונה את זה שזה לא נוגע לך ולא מעניין אותך. אולי לא שורף חולצות אבל ברור שזה דוקר כששחקן פנטסטי כמוהו רוצה לעזוב אותנו לדעתך. וכשהוא שחקן בית שראית צומח מגיל 18? להתנהג כאילו אין שום סנטימנט נלווה להודעות שלך בנושא הזה זה סתם גיזלוט לדעתי. אבל היי, אני לא יודע מה קורה לך בראש, בדיוק כמו שאני לא יודע מה קורה לטרנט בראש. אני רק מנחש.