יעלה מ30 מליון פאונד בלי נסיון פריימרליג? אולי המחיר ירד לקרשים? הוא לא בתוכניות שלכם, הוא לא באמת מספיק טוב כדי לקחת דקות באגפים ואפשר לעשות עליו רווח הון גדול. גם אם תוציאו עליו 20 מליון פאונד זה כסף רציני. עוד מהקיץ הקודם היה אפשר להבין שסלוט לא בונה עליו.
מה שקורה עכשיו עם המועדון, זה הדבר הגרוע ביותר שאני זוכר אי פעם מהזמנים שלי בתור אוהד. יש פה 3 כוכבים של הסגל שעדיין בלי חוזה, אנחנו ב3.1, אני לא מבין איך זה לא מקבל יותר ביקורת בתקשורת, איך זה לא מקבל יותר מחאות מהאוהדים, מחאות פיזיות ולא זבל בטוויטר. אני נדהם שהביזיון הזה ממשיך וממשיך עם כותרות כל כמה ימים שרק יכולות להפריע לעונה המצויינת שהקבוצה נותנת על המגרש. איפה התקשורת שתדרוש תגובה על החרא הזה? איפה אוהדים שיעשו רעש סביב האיצטדיון? שיחרימו משחקים? משהו יזוז? אתם מדמיינים דבר כזה עם קהל ישראלי ועם רז זהבי? לא ראיתי דבר כזה בחיים שלי. אתמול, ריאל תציע שוב - ארנולד אולי הולך בינואר באמצע מאבק אליפות. היום - סלאח מדבר שזאת העונה האחרונה שלו. מחר ואן דייק? ביזיון עצום. הבעלים האלה, שאני מתעב אותם כבר שנים, מגיעים לתחתית חדשה, שפל חסר תקדים. לאף אחד פשוט לא אכפת. נשבר לי כבר מהחרא הזה.
אגב, בלי קשר לכל שכתבת וצדקת - הראיון היום עם סלאח בסקיי ספורטס שמתקיים עוד בתוך המועדון, בשביל מה הוא טוב? אין יועץ תקשורת? אין מישהו שלא יאשר את הראיונות המיותרים האלה? למה זה תורם? הרי ברור לכולם איזו כותרת תצא משם. כמעט מרגיש כאילו ליברפול רוצה את הכאוס הזה שיחרבן לה את העונה. אין תשובה אחרת.
אני אומר מאז ההחתמה של הגאורגי - אנחנו במכירת חיסול. אנשים לא הבינו את זה עדיין כי העיתונאים המשת"פים מאכילים אותם שטויות במיץ, אומרים שיש מגעים וזורקים את המילה progress בכל חור. המציאות היא שהבעלים האלה החליטו להעיף את כל מי שמרוויח מעל 200K בשבוע או מועמד להרוויח מעל 200K בשבוע בחוזה הבא שלו. ככה פשוט. לצערי נגמרו לי לחלוטין הציפיות מהאוהדים באפילד, הם שבויים. ניצלו את הקשר הרגשי שלהם למועדון כדי לחרבן עליהם בצורה כל כך בוטה והם עוד אומרים "תודה". למען האמת, אני יותר מצפה לשריקות בוז לטרנט מתישהו בין עכשיו לסוף העונה (אני מאוד מקווה שלא כבר ביום ראשון) מאשר שאני מצפה לאיזושהי מחאה כנגד הבעלים. גם אם כל ה3 יודיעו שהם עוזבים סופית בסוף העונה ואליסון יגיד שמכריחים אותו לעבור לקבוצה אחרת אני לא מצפה לכלום. הזוי לחלוטין וכל המשת"פים בתקשורת כולל שחקני עבר (קראגר בראשם) הם חלק עצום מהבעיה.
למרות התחזית המאתגרת הזו, סלאח מעוניין להישאר בליברפול, ומובן כי סוכנו, ראמי עבאס, נמצא במרסיסייד בסוף השבוע הזה וצפוי לבקר באנפילד ביום ראשון כשקבוצתו של ארנה סלוט תארח את מנצ'סטר יונייטד. "אני מאמין שזו העונה האחרונה שלי? נכון לעכשיו, כן. זה ששת החודשים האחרונים", אין כלום, אין התקדמות ואנחנו רחוקים מאוד מכל התקדמות, אז אנחנו צריכים לחכות ולראות. https://www.liverpoolecho.co.uk/spo...ws/mohamed-salah-makes-new-liverpool-30705625
שוב, ראיון מטומטם. ובאמת שאין לי טענות לסלאח מן הסתם, אבל בחייאת, זה פעם 500 שאתה אומר את זה בחודש האחרון. כל מקום שדוחפים לו מיקרופון הוא דואג להגיד שזו העונה האחרונה. הבנו את זה. גם הוא רוצה את הטירוף הזה סביבו ואין לו שום רצון ב״שקט למערכת״ כרגע. הוא אובייסלי לא מאמין בזה ומבחינתו שימשיכו לדבר על החוזה שלו 24/7. בתכלס, היה גם יכול להגיד ״עניתי על זה מספיק פעמים ואני לא רוצה להתייחס לזה כרגע. כשיהיו חדשות לכאן או לכאן כולם ידעו״. אפשר גם לעשות את זה ככה וטיפה להנמיך את הלהבות כדי לתת שקט. בכל מקרה, סופם של בני השרמוטות האלה יגיע במוקדם או במאוחר. זה יקרה. מאחל להנרי דום לב במהרה בימנו.
אפשר גם בתור השחקן הטוב בעולם להפעיל עליהם לחץ. הוא מדבר 500 פעם על זה כי זה העניין שצריך להיות בכותרות. בלתי נתפס אתה בתוך ינואר וזה לא קרוב לסיום. הוא בכלל עושה לך טובה עכשיו שהוא לא סוגר כבר במקום אחר.
שיתראיין בכל מקום ויגיד את האמת. אתה רוצה שהסוף שלהם יגיע? רק ככה זה יקרה. הלוואי שואן דייק וטרנט גם היו מדברים כמוהו ואפילו יותר, אולי איזה כמה סקאוזרים היו מבינים את המזימה ועושים משהו בנדון. בנוסף הוא אמר את זה 500 פעם בחודש האחרון והבקיע ובישל 500 פעם לצד זה. מבחינתי כל עוד הוא משחק ככה הוא יכול להגיד מה שבא לו, להתראיין איפה שבא לו ובגדול לעשות מה שבא לו.
גם איפסוויץ' הציעו על דואק, 16 מיליון. דחינו את ההצעה והם כנראה יגישו הצעה גבוהה יותר. יופי של שחקן צעיר שבגיל 19 הוא אחד הטובים בצ'מפיונשיפ ומועדוני פרמיירליג כבר מציעים עליו 15+ מיליון. אם לא היינו מועדון של קבצנים לא היינו שוקלים למכור, אבל אני מניח שאם ההצעות יעלו לאזור ה-20 פלוס אחוזים ממכירה עתידית אנחנו כבר נסכים. וזה כנראה הכיוון. גם הוא וגם דאנס עדיפים על נונייז, אין בכלל ספק מבחינתי. טוב שסלאח מתראיין על זה שוב ושוב. בזמן שהמועדון מתדרך את השופרות שלו על התקדמות במו"מ וזיוני מח, הוא שוב ושוב בא ואומר שאין איתו שום התקדמות. טרנט אולי רוצה לעזוב ואולי נוקט בטקטיקה אחרת בשביל לאלץ את המועדון להגיש לו הצעה רצינית כשמכניס את ריאל לסיפור בשביל להלחיץ אותנו. בכל מועדון אחר אוהדים כבר היו על הגדרות והתקשורת היתה משתוללת, אבל אצלנו אוהדים עיוורים שלא מבינים שמשלשלים להם על הראש. וקראגר, הזבל, שעוד מצייץ מחדש ציוצים של אוהדים שאומרים שנמאס להם שהסאגות האלה בכותרות ושרדנו עזיבות של כוכבים ונשרוד גם עזיבות של אלה. אחר כך יבכו ולא יבינו למה ראו רק אליפות אחת ב-30 שנה האחרונות. אין קהל אוהדים יותר מטומטם מהסקאוזרים בכל העולם. פשוט אין. חד משמעית מסכים, אנחנו דוחפים אותם החוצה. לא יודע לגבי טרנט (ואני עדיין איפשהו מאמין שהוא יישאר אם נציע לו חוזה של כוכב) אבל זה ברור שוירג'יל וסלאח מתים להישאר והמועדון לא עושה כלום בנדון. גם את אליסון דוחפים החוצה, אי אפשר לראות את ההחתמה של ממארדשווילי בשום דרך אחרת. כל 4 הכוכבים הגדולים שמרוויחים קרוב ל-200 או מעל 200 מראים להם את הדרך החוצה. אחריהם לדעתי אין לנו היום שחקן שמרוויח יותר מאיזה 120 במקסימום, וגם כאלה יש מעט.
על טרנט ויתרתי כבר. ורגע שם בצד את הקטע הפיננסי. אבל למישהו זה נראה שפוי שבקיץ אחד נאבד בערך 4/5 מהשחקנים המובילים/מנהיגים של הקבוצה? ואן דייק - קפטן טרנט - סגן קפטן סאלח - מנהיג בחדר הלבשה אליסון - מנהיג בחדר הלבשה רוברטסון - מנהיג בחדר הלבשה (יכולת ירודה מאוד על הדשא) מי בדיוק אמור להיות הקפטן הבא? קרטיס גונס? 4 מתוך החמישה הם חלק מחוליית ההגנה הפותחת שלנו.כשרק רוברטסון הוא לא ברמה. באיזה עולם אתה יכול להחליף ככה הגנה שלמה בלי לשלם על זה ביוקר? וזה בלי לדבר על עזיבות צפויות של גומז שאולי הפעם יקבל את המעבר שהוא רוצה. ונונייז גם. וקונאטה יכנס לשנה אחרונה בחוזה גם. אז עוד מאמינים להם שבחלון אחד הם יביאו: מחליף לסאלח חלוץ 2 בלמים מגן ימני מגן שמאלי וקשר שלפחות 3 שחקנים מהרשימה הזאת צריכים להיות שחקני טופ. בחלון הכי טוב שלנו בשנים האחרונות (יורג שמדקטה אגדה) הבאנו 4 שחקנים בלחץ כשידענו שיש עוד בעיות אחרות בקבוצה. אדווארדס לא אמור להיות איזה איש דאטה שמבין בכדורגל גם שהוא יכול לייעץ להם כמה זה צעד לא נכון? או שהוא חושב שהשמש זורחת לו מהתחת והוא יכול להחליף קבוצה שלמה בקיץ. הייתי עוד מקבל את כל התוהו ובהו הזה. אם הם היו מייצרים רושם שהם כן רוצים לבנות את הדור הבא. וקונאטה היה מקבל כבר חוזה, ודיאז היה מקבל חוזה. והיה נראה שמתחילים לבנות קדימה ושיש תוכנית מסודרת במידה ולא מגיעים להסכמות. אבל גם זה לא נראה שיש
דואק בן 19...הוא בקבוצת השנה בצ'מפיונשיפ וגם כששיחק אצלנו בפרי סיזן ובעונות רואים שמדובר בשחקן עם פוטנציאל. מי מוכר דבר כזה? רק בעלים אפסים שלאף אחד לא אכפת שגומרים מועדון. @Esomech אל תדאג התוכנית מוכנה. מי שיחדש זה ישווק בתור מהלך שעלה הון ויסביר למה אין תקציב לקיץ. מי שלא יחדש, ידליפו לפירס וג'ויס שהדרישות היו כמו של פסז'/ריאל/סעודיה וזה היה מוגזם. החידושים אם יגיעו יגיעו כשזה יוכל להיות ממונף לסיבה ראשית לחוסר ברכש. תוך הדלפה של כל הפרטים של ההסכם וכמה יקר הוא היה.
זה עוד רחוק, אבל חוץ מקונאטה שמסיים חוזה עוד שנה וחצי, יש לנו מלא שחקנים שמסיימים חוזה עוד שנתיים וחצי (כלומר נצטרך שיחתמו על חוזה חדש בשנה הקרובה לכל המאוחר). אנחנו במצב בעייתי מאוד. אדווארדס (וגם יוז) בטוח מבינים את המצב, אבל הם מאוד מוגבלים במה שיכולים לעשות, אין לי ספק. כל בר דעת מבין שאנחנו מסתבכים מאוד עם המצב של הסגל וזה בדיוק, אבל בדיוק מה שאני התלוננתי עליו כל הזמן: לא להחתים מגן שמאלי בקיץ האחרון פגע לנו בעונה הנוכחית, אבל זה משהו שייפגע בנו גם בעונות הבאות כי אנחנו נרדוף אחרי הזנב של עצמנו. בקיץ האחרון היינו צריכים לפחות קשר ומגן שמאלי חדשים. בקיץ הבא עדיין יהיה צורך כזה, אבל זה יצטרף לצורך בבלם\שחקן התקפה וברור שלא נביא הכל. אנחנו נצטרך גם שוער מחליף, אגב, כי קלהר יעזוב. וברור שכל אחד מהשלושה שאם יעזוב ייאלץ אותנו ללכת ולהביא מחליף משמעותי מבחוץ. יטפלו בכל העמדות האלה בקיץ אחד? ברור שלא. וכל קיץ כזה יוסיף לצרכים של הסגל וזה כדור שלג. תוסיפו את המצב של החוזים לעניין - כל שחקן שמסיים חוזה בשנתיים הבאות צריך או לחתום על חוזה חדש או להימכר בקיץ הבא (בשביל שלא נאבד גם אותם בחינם). כל קיץ שאנחנו לא מחזקים את הסגל (בין אם בשחקן להרכב או שחקן צעיר שייבנה עם הזמן להחליף שחקן הרכב נוכחי) זה קיץ שרק מעמיק לנו את הבור העתידי. וזה מה שכל מטומטם שמזיין במח ש"הגענו לגמר אלופות גם בלי רכש" לא מבין.
@Esomech אי אפשר לנתק את הפיננסי כי זה כל הסיפור מבחינת האנשים שמנהלים את המועדון. כשהם רוצים הם יודעים להיות מאוד חכמים, וכשהם רוצים לקצץ בתקציב אז ככה זה ייראה. @oranfu למרות שאני מסכים לגמרי שהאוהדים הם חלק מהבעיה יש לי גם המון אמפתיה כלפיהם. בסופו של דבר אי אפשר לנתק את ההיסטוריה המודרנית (30 שנה בערך) מהמצב הנוכחי. מדובר באוהדים שראו את המועדון שלהם קורס אחרי הילסבורו והייזל, כוכבים מקומיים כמו אואן, פאולר ומקמנמן נוטשים את הספינה הטובעת, היקס וג׳ילט כמעט שולחים את המועדון לאדמיניסטרציה. הם רוויי טראומות ומבחינתם fsg הצילו את המועדון. הם גם לא טועים בזה בגדול, אבל הבעיה המרכזית היא שבגלל הדברים האלה הם לא מצליחים לראות שהפעם המצב שונה. מבחינתם טרנט = אואן ואין שחקן גדול מהמועדון כולל ואן דייק וסלאח ואליסון. זה עצוב מאוד אבל יש פה ניצול ציני של הבעלים של אוהדים שראו המון לאורך השנים והנאמנות שלהם לסמל מעל הכל. ואין דבר סמלי יותר אגב מזה ש... הבעלים האלה שינו גם את הסמל.
בן דואק עושה המון הייפ בבורו אבל זה עוד ממש רחוק מההרכב העונה בצ׳מפיונשיפ. ממש אבל. אני לא בטוח שאת ההרכב של הצעירים בליגה הזאת הוא עושה. לא כי הוא בהכרח לא טוב לרמת הליגה (הוא כן, למרות שהמספרים חביבים ולא יותר) אלא כי יש הרבה ווינגרים שמאליים מרשימים לא פחות ממנו בליגה הזאת. מגנוטו, לוקה קולשאו, טום ווטסון של סנדרלנד, ואטה שבחודש האחרון לוהט, אסה ועוד. 20 מליון פאונד זה המון.