אוקיי אז אולי טעיתי בסמנטיקה. כוונתי היא שהמועדון הוצע במחיר מגוחך והוא מזמין שרלטנים, אנשי עסקים שמה שמעניין אותם זה לבוא ולעשות רווח מהיר, שאיפות מקצועיות לא מעניינות אותם אם אין להן הקשר כלכלי ישיר. האליפות של FSG זה טופ 4 כי יש הרבה כסף בצ'מפיונס ליג. אידיאלית הם ימכרו רק לאחר הקמת הסופר ליג שתבטיח למועדון צינור הכנסה צ'מפיונסי קבוע וכך תגדיל את ערכו.
נגד שרלטנים יש מנגנוני הגנה של פרמייר ליג. נכון זו סכנה שתמיד קיימת ועדיין לא לחינם שני המועדונים אנגלים שקיבלו את האוליגרכים/שייחים הכי עשירים, היו מועדונים בינוניים. אחד מהם עם חובות עתק. למה? כי אותם הרבה יותר קל לקנות ממועדונים שהם כבר מועדוני טופ. מנגד יונייטד תקועה 20 שנה עם פרזיטים שמוצצים אותה, כי יש לה מחיר בשמיים, שמצמצם בצורה רצינית את מעגל הרוכשים הפוטנציאלים. וככה גם נולדה עסקה עקומה מאוד, שרק סיבכה את העניין. יונייטד הפכה לבת ערובה של ערכה. איפה הרווח המהיר בדיוק של fsg? הם קוצרים פירות של פעולות לטווח ארוך.
FSG יכלו למכור את ליברפול אחרי שנה ולעשות פי 5. זאת עסקה שאתה חייב לקחת אם אתה מסוגל לעמוד בה. הסיבה שהם בעסק הזה לטווח הארוך היא לא בגלל שאכפת להם מהמועדון אלא בגלל שאכפת להם מהעסקים שלהם, השווי של המועדון רק יילך ויעלה, יש להם עוד תכנונים בקנה. לחילופין, הם ימכרו אם תהיה הזדמנות טובה יותר והם יצטרכו את הכסף. שום מנגנון הגנה לא יגן עלי מפני בעלים גרועים כאלה. אמרתי את דעתי בעבר, בעלים של קבוצה צריך להיות עם זיקה לקבוצה, אדם מקומי או בעל מנוי למשך כמה שנים שהגיע באמת למשחקים וכו'. מי זה ג'ון הנרי אני לא ידעתי דקה לפני 2010 ועכשיו הוא האחראי הראשי על מועדון פאר שכזה? הזוי.
לא התנחלתי אצלם בראש. הם לא בעלים כאלה גרועים כמו שניתן להבין מדיוני ליברפול באייסוקר. גם אם לא הבעלים המושלמים. אתה בדיוק מתאר את מה שאני טוען. שהם אנשי עסקים. יותר טוב מבעלים שהם לא כאלה. למה אתה אמור לדעת מי זה ג'ון הנרי? אתה אוהד כדורגל. תדע על מאמנים ושחקנים. למה אתה חושב אין להם זיקה? הם פיתחו וקידמו את המועדון. לא בצעו פשעים נגד סמל או צבעים. הבזיון העיקרי שלהם היה עם הסופרליג. עם מקומיים כמו רטקליף עדיף שייח קטארי.
אתה יכול להביא שחקן ב20 מליון על חוזה של 60 אלף פאונד לשבוע ולסגור אותו ב-5 שנים ואז זה פינאטס כל שנה. אפילו אם תתפרע ותביא את מראמוש זה יעלה להם פינאטס בהתחשב בחוזה ובאורך שיזרקו לו.
הלוואי ולא הייתי צריך להתעסק איתם. הם משמידים כל סיכוי שלנו לרדוף אחרי תארים. ההצלחות שלנו הן תוך כדי מכשולים שהם מציבים.
לא רק אליסון, גם סלאח. סלאח יקח להם כי זה לפחות 350 או 400 אלף בשבוע עם בונוסים והם יצטרכו לסגור אותו על חוזה ל3 שנים. זה המון המון כסף(שהוא כמובן שווה בלי מצמוץ). אבל אם עכשיו הבאת ווינגר ב50 מליון ונתת לו 3 מליון פאונד לעונה עם חוזה ל5 שנים זה ירשם כ13 מליון לעונה. יש פה פער משמעותי. אותו דבר עם טרנט שאתה רואה איך הם דרשו להציג את ״ההצעת חוזה״ שנתנו לו דרך ההדלפה המעליבה מאתמול(״טרנט ירוויח חוזה של 78 מליון פאונד או 93 מליון אירו״). אתה יכול להביא לו מחליף ב15 מליון פאונד עם חוזה של 60 אלף לשבוע ולמסגר אותו ל6 שנים.
הם סגרו את זה עם אליסון והם התכוונו לסגור את זה גם עם ואן דייק וסלאח. העונה הזאת של ליברפול פוצצה להם את התוכניות. סלאח בכלל לא היה בכיוון של חוזה, עונה שעברה הוא לא היה שווה הארכת חוזה. הוא יצר להם כאב ראש כי יש ציפייה מהאוהדים שה2 האלה יסגרו. לגבי ארנולד הנראטיב שהוא בוגד חלאה תפס כבר, לגבי סלאח וואן דייק עוד לא שוחרר חומר מפליל שהם רודפי בצע, מצפה לזה בהמשך או לסגירת חוזים.
עם סלאח וואן דייק הם גוררים רגליים בצדק מבחינתם כי שני השחקנים גם מבוגרים וגם הביעו כבר יותר מפעם אחת רצון להשאר פה בפומבי עם מיקרופון לפה. שניהם היו מכניסים אותם לפינה לא נוחה אם לא היו מביעים רצון פומבי להשאר ו/או נכנסים למשא ומתן אמיתי עם קבוצות אחרות.
נכון, הם קיוו שהשניים יסתמו את הפה. במצב הנוכחי אפשר רק: 1. לסגור איתם. 2. לפרסם שסלאח ביקש 700 אלף לשבוע, להיות קפטן ממחר, לזרוק את אליסון לברזיל כי הוא לא אוהב אותו ולתרום מיליון פאונד בחודש לעזה. תחת התנאים האלה לא היינו מוכנים להתקפל ולהסכים.
כל הישג שאנחנו מגיעים אליו הוא למרות FSG, לא בזכות. עם גיבוי כמו שארסנל מקבלת בשוק השחקנים, אני משוכנע ב100% שקלופ היה מביא לפחות לפחות לפחות עוד אליפות אחת. מעבר לזה שלי באופן אישי זה היה חוסך המון עצבים וקיצור חיים. גם ב13-14 היה אפשר לצוות לסוארז שחקנים קצת יותר טובים מפלאנגן סאקו מיניולה ועלי סיסוקו אני חושב.
אתה יודע זה לא שהם אישית בוחרים שחקנים. הם בנו מנגנון שכן מאפשר את כל זה והם השקיעו בתשתיות שזה מאוד חשוב. בסוף סלוט לא מצליח סתם ככה. אתה רואה שהמעבר ממאמן כה גדול עובר מאוד חלק. כנראה עשו עבודה קודם. יש בעלים רעים בהרבה מהם. נכון יש גם טובים או אולי שאפתנים יותר.