אם התקציב שלך לקשר אחורי הוא 15 מ' פאונד - אני לא מצפה שתביא משהו טוב יותר מאנדו. אם התקציב שלך למגן שמאלי זה השאלה - אני לא מצפה שתביא יותר טוב מעלי סיסוקו. אם אין לך תקציב לבלם - אני לא מופתע שסקרטל משלים 200 הופעות. אם התקציב שלך לשוער הוא 5 מ' פאונד - אני לא מצפה שתביא יותר טוב מקאריוס. להמשיך? המגנון שווה לתחת אם אתה לא מוכן לתת תקציב. יש שאפתנים מהם זה אנדרסטייטמנט המאה. זה כמו שאני אגיד לך שיש מאמנים יותר טובים מסולשאר.
הם לא יצרו שום מנגנון. במשך שנים לא היה פה באמת מנהל מקצועי וסתמת את הפה ולא כתבת הודעה אחת בדיון שלהם חוץ ממלמול שנתי על כמה הבעלים שלהם פחות גרועים מהגלייזרים. הדבר היחיד שהם יצרו זה את הנורמה שפשוט אפשר גם לא לבזבז בכלל. כלום, נאדה. שוער לעונה הבאה כדי לא לשלם יותר מדי לשוער הטוב בעולם או ארתור.
אני לא מבין בתקציבים. אבל אפשר לפתוח אתרים ולראות את סכומי הרכישה. מה זה משנה בכמה נרכש שחקן אם הוא מספק את הסחורה? הכל שווה לתחת. בא סלוט מליגה קטנה, נכנס לנעליים גדולות ומצליח יותר מאשר קודמו בשנתיים. איך זה פתאום קרה? ככה סתם. לא חוכמה ללכת לדוגמאות כושלות. זה טיעון מנצח בכל דיון על כל מועדון על הפלנטה, שכן אין אף פעם 100% פגיעה ברכש.
אנדו מספק את הסחורה? מבחינתי לספק את הסחורה זה להביא אליפות. לקחנו 1 ב15 שנה שלהם, מה זה אומר? כנראה שלא כולם סיפקו את הסחורה. תפתח אתרים ותספר לי איפה אנחנו בNET SPEND. תספר לי עוד על המנגנון גם בבקשה. מה קרה איתו בשנתיים האחרונות? קלופ הביא חבר שלו וזה המנגנון.
אנדו כל כך מספק את הסחורה, אין ספק חלק גדול יש לו בעונה הזאת. קאריוס הביא להם צ׳מפיונס ועלי סיסוקו כאמור הוליך אותם לאליפות נהדרת ב2014 ליד הסקרלטים. מאניבול לתפארת.
כפי שרשמתי טיעון מנצח בכל דיון שכזה. יש עשרות שחקנים שבאים על פני מספר שנים. תמיד נמצא איזה נכה. בשנתיים האחרונות קלופ הצליח פחות כבר.
ולוברן השלים 200 הופעות ועלה ביוקר נגד סיטי ובעוד משחקים. היה אפשר להביא אליפות גם ב18-19. והשטויות של מיניולה? הכל קמצנות טהורה של בעלים חסרי שאיפות.
כשהמחיר נמוך אני לא מתפלא שנרכש נכה. בתקציב נמוך קשה לפגוע בשחקן ברמה. ככל שהתקציב גבוה יותר - ההסתברות להביא שחקן ראוי גדלה.
לא היה להם שום מנהל מקצועי כמעט 3 עונות. שמדטקה היה על גדר של סקאוט יועץ לקלופ במשך חלון אחד. זה היה הכי ״קרוב״ למנהל.
בדיוק הסיבה שדיוויד מורס החליט למכור להיקס וג'ילט. כי לא הצליח להעמיד תקציבים גבוהים והיה בלתי אפשרי להעמיד קבוצה ברמה. למורס אכפת, הוא אוהד ליברפול והחזיק בקבוצה המון שנים. כשהוא ראה שהוא לא מסוגל - הוא הלך. FSG לא מסוגלים יותר ממנו, אפילו פחות.
אכפת אבל מכר לגלייזרים בקטן. איפה ליברפול של מורס ושל היום אפילו יחסית למציאות שהשתנתה. היכולות של fsg רבות יותר ממורס. לא אותה פלנטה.
טעה במכירה. אם היה יודע לא היה מוכר להם. קשה להאשים אותו, זה לא הליך פשוט. מורס היה אוהד הקבוצה וידע שצריך חיזוקים, עשה מה שצריך. פשוט היה מוגבל באמצעים. לFSG אכפת רק מFSG. אני תמיד אעדיף את מורס.
שימו לב שבפועל מכל העומק ההתקפי שהתפארנו בו בקיץ נוצקה שלישיה פותחת מאוד ברורה של סלאח, דיאז, גאקפו כאשר האופציה היחידה לרוטציה בלי ירידה גדולה ברמה זה ג'וטה שהוא מאוד פציע. קייזה זה ארתור 2.0 ונונייז ברמה שהוא לא צריך לקבל אפילו פירורים חוץ מגארבג' טיים מובהק. גם זה משהו שבקיץ ידרוש טיפול. אומר את זה אבל כמובן שבפועל זה לא יקרה - כשמדברים על נושא החוזים זו נקודה שהרבה פעמים מתפספסת. עוזבים פה שחקנים אך ורק מתוך שיקולים כלכליים (נגיד ונפרגן לFSG שאצל טרנט יש משהו אחר) ומשאירים בורות בהרכב שהטיפול בהם בא על חשבון תחלופה שוטפת של שחקנים שהייתה צריכה להתבצע בכל מקרה (עזיבות טבעיות שקורות בזמן הנכון למועדון ושחקנים חדשים שבאים במקומם), ולא תתבצע כי לא עושים אצלינו חלונות העברה גדולים. אגב לגבי דיוויד מורס - בשקלול של אינפלציה אני בספק גדול שFSG טובים יותר ממנו. אם היה נשאר טור ההוצאות כנראה היה גבוה יותר. הם כן הצעידו את המועדון למאה ה21 בנושא השיווק, אבל יחד עם זה גם עשו נזקים למוניטין של המועדון בשלל נושאים שאוהד כמו מורס כנראה לא היה עושה.