הבן אדם מקוטלג בערך כשחקן המוסלמי שהכי פחות אכפת לו מהסכסוכים האלה. לא על ידינו, על ידי מוסלמים. הוא לא מעלה סטוריז על פלשתינאים, הוא לא מגבה הפגנות שלהם. את הוידאו אז על העזתים, כשהוא בערך אחרון השחקנים המוסלמים שהתבטאו בנושא, הוא נראה שם כאילו מישהו קשר אותו לכסא באיזה מנהרה ברפיח והוציא ממנו את הוידאו בעינויים. הוא פעם בשנה מעלה תמונות עם המשפחה ליד עץ אשוח עם פיג׳מת קריסמיס כמו מתיוון בארון. כן, הוא ממצרים, הוא כנראה לא אוהב את ישראל כי התחנך שאין מה לאהוב בישראל. זוכר שבגיל 20 היה עליו לחץ אפילו לא להופיע למשחק מול מכבי ת״א והוא הופיע. אז לא לחץ יד, ביג דיל. אני בספק אם היום, בגיל 31 יהיה לו אכפת אם שחקן ישראלי יחלוק איתו חדר הלבשה.
אני לא חושב שיהיו המון מכירות כי fsg שואפים לכמה שפחות פעילות בחלון העברות. המון מכירות = אוהדים רוצים קניות, יותר קשה לשווק שמכרת חצי קבוצה והבאת במקום איזה שחקן וחצי. יותר קל להשאיר את כולם ולייצר נראטיבים בניחוח "סלאח עוזב אז זו הזדמנות לנונייז להוביל את ההתקפה", "ג׳וטה עובד קשה בקיץ כדי להישאר כשיר בעונה הבאה", "אליוט רוצה לבנות על סיום העונה המוצלח שלו" וכו' וכו'. מאמין שחוץ מה3 וקלהר תהיה עוד מכירה או שתיים, לא יותר. סלוט יצטרך להוציא מים מהסלע.
לא מעניין אותי איך הוא מקוטלג בעיני המוסלמים, מבחינתם גם הג"יהאדיסט הכי גדול עדיין לא עושה מספיק ואולי בגיל 31 בגלל שחשובה לו התדמית שלו הוא לא יתנגד לשחקן ישראלי בחדר ההלבשה אבל זו לא השאלה מבחינתי: השאלה האם הוא מוכן ללחוץ את ידו של שחקן ישראלי, לחבק אותו בפרהסיה או שלא? אני מהמר שלא ומכיוון שכך מבחינתי הוא נשאר מחבל. מבחינתי כל מי ששונא את המדינה ואת היהודים - הוא מחבל וכל עוד לא הוכח אחרת, סלאח כזה. יש לך הגדרה אחרת? לבריאות, אתה מאמין למשחק התדמית שלו עם הצילומי עץ אשוח? זכותך, אני לא קונה את המשחק הזה. לא מאמין באיסלאמיסטים ובטח שלא כואב לי על כשלונות שלו.
איזה תדמית עם עץ אשוח? הוא רק נשרף מזה ברשתות. המוסלמים, במיליארדיהם, משתגעים מזה בכל שנה כשהוא מצלם את כל המשפחה ליד העץ אשוח עם פיג׳מה. רואים בו מתיוון. הוא מפסיד אוהדים מוסלמים. לדעתי לא תהיה לו שום בעיה להצטלם היום ליד ישראלי אם אנחנו לא בשעתה של מלחמה. זה פשוט יעבור לו טבעי, בלי לחשוב על זה יותר מדי בדקות של אחרי משחק. הוא כנראה השחקן המוסלמי הכי פחות מעורב בסכסוך הזה. אף פעם לא עלה עם דגל פלסטין, אף פעם לא התבטא באמת אלא כשכל העולם המוסלמי דיבר רק על זה והוא באיחור דחף איזה סרטון מבושל. הוא שחקן כדורגל מדהים שמתעסק בכדורגל, חי באנגליה עם משפחה שגדלה לתוך התרבות הבריטית. אני לא אתפלא אם ישאר לגור שם גם אחרי שיפרוש. באופן כללי, ממליץ לנתק כל רגש פוליטי כשרואים כדורגל או שומעים מוזיקה. אני בימין של הימין בכל נושא פוליטי בערך ואף פעם לא עניין אותי מה הגוון הפוליטי או הדת של השחקן שמשחק אצלי. תשאיר את הפולטיקה בחוץ.
אם אתה תגיד שאתה שונא את צפון קוריאה ואנשיה אז הם יכולים לקרוא לך מחבל? זה לא מספיק בשביל ההגדרה הזאת
הם יכולים לקרוא לי איך שהם רוצים, בטח אם אתמוך בעם/ארגון שמנסה לרצוח אותם וצועק "מהנהר עד לירדן" בגרסה הצפון קוריאנית ובשם התמיכה הזו גם אסרב ללחוץ להם את היד ואעלה על המגרש רק כי אני פוחד מסנקציות. בשורה התחתונה זאת דעתי, מי שחושב אחרת שיהיה לו לבריאות
מסכים ולא מסכים. בקלות יכולים לשווק קיץ של הרבה מכירות שצריך לגייס כסף גם בשביל להאריך חוזים שנגמרים או בשביל להחליף את השחקנים שעזבו בחינם, וגם בשביל לבצע רכישות מינימליות. ואפילו עכשיו אני מעריך שיהיה תוספת חדשה. ״בגלל הגישה החדשה של אדווארדס כלפיי האקדמיה, ליברפול מבינים שבשביל למשוך שחקנים מבטיחים כמו נגוואמה ואלמן בקיץ האחרון, וניוני בשנה שלפניי הם יצטרכו לספק להם פתח אפשרי להתקדמות לקבוצה הבוגרת, אז במועדון לא ימהרו להביא שחקנים אלא אם כן הם ישדרגו את הקבוצה באופן מוחלט, כדאי להמשיך להתחרות על הצעירים הטובים בעולם שדורשים דרך סלולה לקבוצה הבוגרת ולהשביח את האקדמיה״. היסודות לזה נבנו כבר בקיץ הקודם. ומכל הרשימה של ה12 מועמדים שרשמתי (לא כולל אליסון וקונאטה) אף אחד לא באמת הפסד משמועתי מבחינת איכות. כי סלוט לא באמת מרוצה מההתקפה. לדעתי קיץ של ה12 מכירות האלה יכול להגמר יפה ברכישה של בלם 1, מגן שמאלי 1, חלוץ 1, קשר 1, ושחקן התקפה נוסף ורסיטלי. וזה מה שהסגל הזה צריך במינימום של המינימום מצד אחד, אבל בתרחיש הכי אופטימי מצד שני. וגם אם התרחיש האופטימי הזה יקרה, הם לא ישתוללו, אלא יכוונו לסעיפי שחרור ושחקנים בלי תחרות. אם להאמין לשמועות אולי קרקש יהיה החתמה בעלת הפרופיל הכי גבוה. לא יותר מזה. וכמובן שאם תצטרך באמת להחליף את כל השלישיה שמסיימת חוזה. אתה תקבל אפילו פחות. אתה תקבל מגן ימני שהוא פרוספקט כי בראדלי. ומרקי סיניינג להחליף את אחד מסאלח/וירגיל - אם תביא בלם מהשורה הראשונה ויקר. אתה תקבל קיצוני ימני שהוא יותר שחקן מבטיח ממוצר מוגמר, אבל שמבחינת פרמטרים שנבדקו הוא ״נמצא המתאים ביותר״ או ההפך אם תביא קיצוני ימין יקר אז תקבל בלם ״שיכול להיות הדבר הגדול הבא״. אז מבחינת פרופיל רק אחד מהם יוחלף. אולי יזרקו לך עוד בלם צעיר וזול מאיזה חור תחת. אבל איכות שאר השחקנים שיגיעו תרד משמעותית מבחינת מחיר. שוב בגג קרקש. וכמובן שהלוקסוס של שחקן התקפה מחליף וקשר מחליף ירדו מהפרק. ככה או ככה אני רואה בגג 6 שחקנים שיגיעו אם יעזבו 15* (מגן ימין, שמאל, בלם פותח ומחליף, ושני שחקני התקפה, שרק אחד יהיה בפרופיל ״גבוה״ שילכו עליו אול אין בשביל להשתיק ביקורת) או 5 אם יעזבו 12 (מגן שמאל, בלם, קשר, חלוץ, שחקן התקפה, בלי מישהו ״מפוצץ״) את נונייז לא ישאירו עם הסכומים שאפשר לקבל עליו (לא את ה75 מיליון של ינואר, בגג 45 בגגגגג) וגם את גוטה שמיצה את עצמו. יכול לראות רק את דיאז נשאר (בחוסר רצון) בגלל החוזה הנמוך שלו לעומת השלושה האחרים. ואולי גם את אליוט שישאר, לא כדי להמשיך את סיום העונה הטובה שלו (קודם כל שיהיו לו אחד כזה, נראה רע מאוד כל העונה, ואני בספק אם יהיו לו אחד כזה) אלא כי הוא לא מוכן לעזוב. (יותר נכון אבא שלו לא מסכים לו והוא צעק ושלח אותו לחדר כשהוא התחיל מו״מ עם קבוצה אחרת אז הוא יתקפל מהר) אבל שוב זה הדבר הכל-כך כל-כך מינימלי שאנחנו צריכים, אבל התרחיש הכי אופטימי שיכול להיות, מעריך את זה פחות או שווה מהסיכוי שלא נחתים אף אחד. סיכוי שלא נביא אף אחד למרות כמות עזיבות נכבדת - 5%. ואני מדבר ממש על אף אחד. אפס שחקנים חדשים. סיכוי שהתסריט האופטימי יתרחש - 0.5%. איך אבל ג׳ון הנרי הציל אותנו מפשיטת רגל יא אללה שלו.