טרנט החליט לעזוב עוד ממזמן. זה לא היה סוד שרצה לעבור לקישור, ולא סתם הדרופ אוף בהשקעה שלו היה מאוד חופף לתקופה שבה רצה לעשות את המעבר לקישור וזה לא קרה. עונת 2022/23. שהייתה סרח אחד גדול שלו. אולי למעט החודש האחרון, מאז המשחק נגד ארסנל בתחילת אפריל. זה גם הייתה התקופה שהוא התחיל להתערבב יותר עם בלינגהם וניהיה קרוב אליו כשעוד ברשתות אכלו את הלאקרדה שאנחנו חוסכים עליו ושטרנט משכנע אותו. לדעתי באזור הזמן הזה הפור נפל. ולא כי לא הציעו לו חוזה משודרג. אלא כי הוא ראה איך אנחנו מוותרים על מטרות בכירות בגלל כסף. שהיה לנו. אם הוא היה מקבל את המעבר שלו לקישור, אני בטוח שהוא נוטה להישאר. אבל הוא לא. אז הוא העדיף להיות מגן ימני בריאל מדריד ולהתחרות כל עונה על תארים מאשר להיות מגן ימני בליברפול ולא בטוח להתחרות. העניין פה שטרנט יצא אפס בשתי מובנים: 1. מידות ההשקעה שלו והשמירה על הרגליים, המשחק נגד יונייטד הוזכר משחק. 2. ככה או ככה לא תכננת להישאר ולהאריך. אז יא בן זונה, תגיד את זה בקיץ. תגיד שאתה רוצה לעזוב, תן למועדון למכור אותך לפחות ולהכניס טיפה כסף. למה להתנהל כמו אפס ולדפוק את המועדון שלא ירוויח עלייך שקל. שאתה עוד ״סו קולד״ שחקן בית ואוהד מילדות. בריאל אני בטוח שהוא יצליח כל עוד הוא ירוץ ויעשה הגנה, אבל זה יהיה קצר מאוד. שנה, אולי שנה וחצי, עד שימאס לו
@Esomech אני מסכים לגבי מה שכתבת פרט לסעיף 2. למה האחריות פה היא על השחקן ולא על המועדון? המועדון תמיד צריך להניח שהשחקן יכול לחתוך. הוא צריך להערך בהתאם. המועדון לא אמור לחכות לארנולד שיגיד שהוא שוקל לעזוב. זה אמור להיות טריוויאלי שלכל הפחות קיים סיכוי סביר שהוא יעזוב.
בעולם מתוקן: משאיר ואן דייק, קונאטה, גומז. מוכר קוואנסה. מביא בלם חזק יקר. בעולם של FSG: הכל פתוח לגבי הכל.
30 מליון פאונד על שחקן בית צעיר עם שנה אחת טובה של נסיון בקריירה, זה חתיכת סכום. אלוהים יודע למה אתם בכלל צריכים את הכסף הזה.
בעולם מתוקן אני משאיר את כולם וגם מביא בלם חזק יקר. גומז גם ככה לא כשיר חצי עונה לפחות ובלם חזק יאפשר מנוחות נחוצות לואן דייק וקונאטה, ואם קוואנזה יהיה טוב הוא גם ימצא את הדקות שלו. קונאטה גם הרי פציע בעצמו והעונה היא היוצאת מהכלל במקרה שלו, אי אפשר לסמוך שזה יימשך. בעולם של fsg אם ואן דייק נשאר לא יגיע בלם ואם הוא עוזב יביאו מחליף ב50 מיליון גג. גומז וקוואנזה נספרים ברוטציה בשתי עמדות במקביל וטוענים שיש עומק.
אני מסכים איתך, המועדון לא נקי מאשמה בכלל פה. אבל אני מדבר על האכזבה בפן האישי. נטו על העובדה שהוא החליט לעזוב כבר אז. הוא יכל לגמרי להיות שקוף יותר המועדון היה צריך להציב אולטימטום בקיץ, הוא צריך לדרוש תשובות כבר אז.
אנחנו לא יודעים שהוא החליט לעזוב כבר אז. דיבר עם ריאל, כן. אולי אם היו מציעים לו, לואן דייק ולסלאח חוזה רציני ומביאים רכש רציני הוא היה רוצה להישאר? זה לא כזה שחור ולבן לדעתי.
אי אפשר לדעת בוודאות, אבל בשורה התחתונה סלאח וואן-דייק עוד מהעונה הקודמת אמרו שרוצים להישאר והחרא הקטן הזה לא אמר כלום. אנחנו גם שומעים כל הזמן שלסלאח וואן-דייק אפילו אין רצון לשמוע ממועדונים אחרים, זה גם אומר משהו בניגוד אליו שמדבר עם ריאל כבר מינואר שנה שעברה. בשום שלב בשנתיים האחרונות הוא לא נתן את הרושם, אפילו במרומז, שהוא רוצה להישאר. המועדון צריך להתנהל טוב יותר, אבל אני מצטער אם יש לי גם ציפיות משחקן בית וסגן קפטן. הוא לא צריך לשחק אותה ראש קטן, אם החליט לעזוב הוא יכול ליידע את המועדון לפני שנה כבר, לתת למועדון להיערך בהתאם וגם לקבל עליו תמורה מסויימת. כמה פעמים כבר נתקלנו בשחקנים שחותמים על חוזה חדש זמן קצר לפני מעבר רק בשביל שהמועדון שלהם לא יאכל צינור? הוא לא היה יכול לעשות את זה? הוא פשוט לא רצה לסכן את המעבר הגדול שלו כי כנראה בריאל אמרו לו שלא ישלמו עליו (זה גם מראה במידה מסויימת כמה הם באמת מעריכים אותו, לדעתי). ואז אני נזכר גם בהצעות המגוחכות שריאל הציעו עליו בינואר. זה הרי לא קורה בלי אישור מהשחקן, אז מבינים שהוא רצה לעזוב בכלל בינואר בזמן שאנחנו במאבק אליפות (וליגת אלופות, אבל זה מילא מבחינתי). לא רק רצה לעזוב, לא היתה לו בעיה בכלל מהבלגן שזה יוצר סביב המועדון בתקופה לחוצה. כל זה בלי לדבר בכלל על זריקת הזין שלו על הדשא, ושיאה במכירת המשחק נגד יונייטד (במקביל להצעות של ריאל, חלאס להיות תמימים). התנהלות של זבל.
אתה נכנס הרבה בארנולד, זכותך כמובן להרגיש מה שאתה מרגיש ויש בזה גם היגיון. אני לא מרגיש את כל זה, ארנולד רצה ללכת לקבוצה הכי גדולה בעולם, קבוצה שמקדשת את המקום ה1 ומקום 2 עבורה הוא טרגי, מה ששאנקלי היה אומר על המועדון שהיום מביא את אנדו אחרי שהוא "מפספס" את קאייסדו, שמשאיר 3 כוכבים שלו לדקה ה90 עם החוזים ומתכנן הדחה של כוכב נוסף בקיץ וכו' וכו'. זכותו ואני רואה במהלך שלו הרבה היגיון. אם היו מאפשרים לי לעבור להיות אוהד של ריאל מדריד מליברפול הייתי קופץ על זה. מה שלא זכותו זה לשחק עם 0 מחויבות ו0 השקעה וזה הוא עשה לא מעט משחקים אצלנו. האחריות היא של המועדון לדעת להתנהל עם חוזים כמו שצריך. הם לא צריכים לחכות לטלפון מארנולד או ריאל מדריד. כשיש לך שחקן גדול - ההנחה הבסיסית היא שהוא שומע הצעות מקבוצות אחרות בין אם באופן חוקי או לא חוקי. הוא תמיד שומע והוא יצפה שבמקום הנוכחי שלו יראו לו שמעריכים אותו ולא שיקחו אותו כמובן מאליו או יניחו שבכל מקרה ירצה להישאר. המועדון פישל, בין אם היה סיכוי להשאיר את ארנולד או לא, הוא פישל כי גם במקרה של עזיבה היה צריך להוציא מזה סכום גבוה ולאפשר רכישות בסכום הזה. המועדון אשם, בהתנהלות שדומה למועדון קטן ולא למועדון המפואר שאמור להיות. ארנולד הוא עוד פרק בספר, היו המון כאלה ויהיו עוד הרבה כאלה כל עוד הבעלים הם FSG. מבחינתי כאוהד, חשוב יותר אפילו מאליפות (שתאמינו לי שאני מחכה לה הכי הרבה שאתם יכולים לדמיין) זה להשאיר את אנפילד ריק ולגרש את הבעלים האלה מפה. האוהדים שהם הגרעין של המועדון חולקים עלי ולכן אנחנו נמשיך לראות מקרים כאלה ואחרים.
בסדר, אתה לא מרגיש את זה אבל שנאת את אלונסו בזמנו שרצה לעזוב. ההתנהלות של טרנט היא יותר גרועה משל כל שחקן שראיתי אצלנו ושרצה לעזוב. אני יכול להבין רצון לעבור לריאל. אני לא יכול לקבל את ההתנהלות סביב זה. אם ואן-דייק עכשיו היה אומר "אני עובר לברצלונה" (חס וחלילה) הייתי בוכה ומודה לו על כל מה שעשה עבורנו. לטרנט אני מאחל שתתפרק לו הברך במשחק הראשון שם. ואין שום סתירה בין ההתנהלות הגרועה של המועדון לבין ההתנהלות הגועלית של טרנט. אני לא מטיל ספק לרגע בהתנהלות הגרועה (והפושעת) של FSG. אבל הם גם לא מטומטמים, ולאבד את טרנט בחינם זה טמטום גדול מבחינה כלכלית אז אני בספק אם הם לא ניסו להחתים אותו על חוזה כבר ממזמן מזמן (כולל לא לחתום איתו על חוזה קצר יותר בפעם הקודמת). ואני בהתחלה חשבתי שזה קונספירטיבי, אבל קח בחשבון שהחוזה הקודם שהוא חתם קצר יותר מחוזים שבד"כ המועדון מחתים. זה היה מתוכנן אצלו, אני בספק אם גם אם היית מציע לו חוזה כבד לפני שנתיים הוא היה משנה משהו בהתנהלות. אני גם עכשיו תוהה אם זה שקלופ נתן לו להיות סגן-קפטן זה בגלל שבמועדון כבר אז ניסו להחתים אותו על חוזה ורצו לשכנע אותו ככה (הרי הוא דיבר על החלום שלו להיות הקפטן). הרי מה לו ולתפקיד? ההתנהלות פח, הוא לא מנהיג ויש כמה בסגל שזה הגיע להם הרבה יותר (וזה נאמר בזמן אמת על ידי רוב האוהדים).
הם לא מטומטמים, אבל הם בחרו שלא להציב אולטימטום 'תחתום או תלך' שנתיים או שנה לסיום החוזה. זה בחירה של המועדון לקחת את הסיכון הזה. לפעמים זה יעבוד ולפעמים זה לא יעבוד. זה לא עבד. זכותו לרצות ללכת מראש לריאל מדריד ולתכנן את זה. ריאל מדריד בטח דיברה איתו כבר ב2020 והסוכן שלו קבוע על טלפונים. אין לי בעיה עם זה, ככה זה מתנהל. אני כעסתי על אלונסו כי היינו קבוצה שקרובה לאליפות ואם היה נשאר אולי היינו יכולים להשיג אחת בהמשך. אני כועס על ארנולד באותה מידה, אנחנו קבוצה שנוגעת בתארים אז הלגיטימציה לעזוב קטנה יותר מאשר כשאנחנו זבל. יחד עם זאת, אני מכיר בזה שריאל מדריד היא אימפריה ואנחנו תחת FSG נאבקים על תארים בעזרת פוקסים ומזל ולא מתוך תכנון. ארנולד שם תארים במקום ה1. אני כבר אמרתי שכל בנאדם יסתכל על זה אחרת, ניתן גם להעריך נאמנות למועדון אחד כל הקריירה כמשהו שהוא מעל תארים, כל אחד יחשוב משהו אחר. אני יכול להבין את שני הצדדים. בגדול אם הייתי שחקן ברמה וכל הזמן מקבל טלפונים מריאל מדריד, היה מבאס אותי שבאותו זמן המועדון שלי מביא אנדו או לא עושה רכש ודברים כאלה, זה היה דוחף אותי כן להמר ולעזוב.
נכון, כנראה שלקחו את הסיכון. אבל גם יכול להיות שהבינו שהוא וריאל יחכו למעבר בוסמן אז אולטימטום לא יעזור, רק יעשה בלגן במועדון. הרי אתה כבר יודע שהוא מדבר איתם מינואר של שנה שעברה, לך תדע כמה זמן לפני זה הוא דיבר איתם מבלי שאתה יודע... הוא שם תארים במקום הראשון? לפני כמה חודשים התראיין ואמר שמה שהוא רוצה זה בלון ד'אור. מי שמדבר על תארים זה סלאח. ושוב אני אגיד שרצון לעבור לריאל מובן לי. ההתנהלות זה מה שמרתיח אותי וגורם לי לאחל לו דברים כאלה.
מניח שמדבר איתם מ2020 או לפני. גם ואן דייק מדבר איתם ועם מועדונים אחרים. תארים במקום הראשון התכוונתי אישיים וקבוצתיים. הדרך לשניהם מהירה פי כמה בריאל מדריד מאשר בליברפול. לגבי המועדון, אתה צריך להחליט עקרונית מה אתה עושה עם שחקנים כאלה שהשווי שוק שלהם גבוה. יכולת בעיקרון בקיץ 23 או 24 לחפש למכור אותו להצעה הגבוהה ביותר כי אתה רואה שהוא לא מתקרב לחתימה. צריך לשים את הדדליין איפשהוא. אם אתה שם אותו על הבוסמן אז זה הסיכון הכי גבוה מן הסתם.
בלון ד׳אור מגיע עם תארים קבוצתיים, זה תנאי סף. ככה שזה לא סותר. בריאל מדריד בדרך כלל זוכים שחקנים בבלון ד׳אור ותארים. התנהלות מזעזעת של fsg. צריך להפסיק להגן עליהם. מה זה התירוץ העלוב הזה של לא רצו לזעזע את המועדון? הוא כבר מזועזע. שנתיים מדברים על סוף החוזה שלו עם ספקולציות מה יקרה על מאות דיונים בכל הרשת, בפודקאסטים, באולפנים. זה הנושא. שוב, במועדון רציני מבינים לאן נושבת הרוח לכל המאוחר במרץ 2023. לא מקבלים אינדקציות ברורות? שמים אותו למכירה, או אפילו מצהירים על כוונות לעשות את זה ורואים איך הוא מגיב. אבל אצלכם בחרו להחריש ולהמר שאולי לקראת הסוף הוא ישתכנע כי הוא סקאוזר וכי זו הדרך עבודה היחידה שהם מכירים כקמצנים שלא מוכנים לשלם. איזה עוד מועדון מפסיד את הכוכב המקומי שלו בגיל 26 בחינם? מועדון שמשחק על נט ספד אפס וחושב שהוא יכול להכתיב תקרת שכר לשחקנים.