אני מסכים שאיכשהוא עדיין קיימת התפיסה הזאת שהמועדון תחתם הוא חד ועושה פעולות מחושבות שיש להן סיבה, אבל זה בלתי נתפס בעיניי שהיא עדיין קיימת. כבר שנים שאנחנו לגמרי לא שם, יש שיגידו עוד מאז 2018-19. לרוב אנחנו פשוט לא עושים כלום אלא מזניחים (אין רכש, אין חוזים), אבל גם כשעושים משהו אחוזי הפגיעה הם כבר ממש לא מה שהיו בתקופה שבה נבניתה הקבוצה הראשונה של קלופ. כמה רכישות טובות בכלל עשינו ב4-5 שנים האחרונות? מקאליסטר וגראבנברח, פספסתי מישהו? ועד שנותנים חוזה עתק למישהו, נותנים אותו להנדרסון שכבר באותה עונה נראה כמו גופה. אנחנו סתם עוד מועדון מהשורה, פשוט מוזנח הרבה יותר מהשאר.
קונאטה וגאקפו גם רכישות מעולות ביחס למחיר. ברור שאנחנו מוזנחים קשות. אין פה בכלל שאלה. אני חושב שהסחבת עם ואן דייק וסלאח זה נטו כי אנחנו מתקמצנים ונותנים להם הצעות מעליבות, בתקווה שהם יתפשרו. אין לנו שום לוקסוס לוותר על סלאח ווירג׳יל. לתת להם לעזוב בחינם זה ברמה של לשרוף את המועדון. האחד קפטן ומנהיג ההגנה ועדיין בלם טופ טופ עולמי, השני בעונת כדור זהב. להחליף אותם מקצועית זה במינימום להמר על 2 שחקנים של 60+ מיליון לראש. אין דבר יותר כלכלי מלתת להם חוזה ולחפש יורשים בזול.
כמו שהגיבו לפניי, אני לא מקבל את זה. בעיקרון אתה אולי צודק ספיציפית לגבי ואן-דייק וסלאח העונה, אבל לא באופן כללי כי ההתנהלות הזאת חוזרת על עצמה כבר שנים. וגם איך בדיוק קונאטה קשור לזה? לפי הדיווח אנחנו מנסים כל העונה להגיע איתו לסיכום ולא מצליחים, והוא אמנם נותן עונה טובה אבל לא עונה מדהימה כמו האחרים. אין פה שום תחכום, זאת קמצנות נטו וניהול רשלני שהוביל אותנו לנקודה הזאת. הרי גם מבחינה כלכלית זה מטומטם לאללה, פשוט לא מפחיד אותם לאבד את הנכסים האלה כי כמו שכבר טענתי הם יותר מוטרדים מלאבד X כסף שבטוח ייצא מאשר הפוטנציאל להרוויח 2X. הם גם לא ירגישו לחץ לעשות רכש במידה והם יעזבו. לא מפחיד אותם להתדרדר מקצועית ואם הם ייפטרו מכל המרוויחים ויביאו במקומם שחקנים זולים שיצליחו להשיג טופ4 ואחר כך להימכר כשיידרשו משכורות זה אחלה מבחינתם. בכלל אם מגיעים לסיטואציה שיש 5 נציגות באלופות...