ליברפול 2024/25 - סלוט מנחית באנפילד את האליפות ה-20

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י owen11111, ‏2/8/22.

1. oranfu Member

לא ללכת על שחקן יקר יותר ב-10 מיליון זה נכון עבורנו גם אם מדובר במטרה שאנחנו חולמים עליה בלילות, זה לא אומר הרבה :-(

אבל נגיד ואתה צודק, מה חדש בזה? למה הגענו לפתיחת החלון (באופן עקרוני) כשעוד אין לנו החלטה לגבי זה? כי כמו שדיווחו אנחנו כבר התחלנו את הבדיקות לגביו בדצמבר...
    אני לא חושב שזאת הסיבה. זה שהוא יותר "הזדמנות" ממשהו שאנחנו תיכננו לעשות זה אולי נכון, אבל אני פשוט לא רואה איך זה רלוונטי להחלטה אם מביאים או לא כשאנחנו בפתיחת החלון.
    אני בהחלט צופה ששוב ישימו עלינו זין, אבל אני דיי בטוח שהצוות המקצועי עשה שיעורי בית ויודע מה אנחנו רוצים ומה אנחנו צריכים.

ירידה באיכות ההגנתית? רק ארסנל ספגו (4 שערים) פחות מאיתנו העונה.
    אני בהחלט בעד לחזק את ההגנה, אבל כמו שאני רואה את זה פרימפונג וקרקז (נגיד) הם שדרוג גדול גם מבחינה הגנתית לעומת מה שהתרגלנו.
    המבנה השתנה מאז ימי פאביניו וקלופ, פחות רואה סיבה להתייחס לזה מבחינת התוכניות למבנה הטקטי הנוכחי.
    ברור לי ש2 מגנים מאוד התקפיים זה בעל השלכות שליליות מבחינה הגנתית, אני פשוט רואה את זה בכל מקרה כשיפור לעומת המצב הקיים.

אני חושב שהכתבים פשוט לא יודעים.
    נזרקים הרבה מאוד שמות לאוויר, אני בספק גדול כמה מהם באמת מטרות.
    אני מניח שקרקז הוא המטרה הבכירה לעמדת המגן השמאלי כי דיברו עליו המון, במשך לא מעט זמן.
    הוייסן זה שם שמזכירים בשביל התירוץ, מסכים.
    פרימפונג כרגע ממש מרגיש כמו עבודה של הסוכן שלו ולא משהו קונקרטי שהחלטנו עליו.
    כל השאר זה ניחושים מושכלים (יותר או פחות).

בעניין אחר, אנחנו דרשנו מריאל מיליון יורו בשביל לשחרר את הבוגד מוקדם על מנת שישחק באליפות עולם למועדונים (כמו שהם כביכול כל כך רוצים).
    הם מסרבים לשלם ורוצים אותו בחינם, לטורניר שזכייה בו שווה הון.
    כלומר, הם מסרבים לשלם מיליון יורו בשביל לשחרר את ההחתמה הנוצצת שלהם מוקדם ע"מ שישחק בטורניר היוקרתי, אבל אנחנו אלה שאיכזבו אותו ולא הראו לו שמעריכים אותו כי לא פתחנו איתו בשיחות על חידוש בקיץ ההוא.
    עד כדי כך הם "מעריכים" אותו (אני עושה את זה נכון?).

2. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני בעד שחקנים ורסטיליים. בהינתן fsg אני חושב שזה קלף חזק מאוד, שחקנים שאפשר לסמוך עליהם שיכולים לשחק ביותר עמדה אחת, כי גם ככה לא נצליח לארגן סגל של יותר מ15 שחקנים אז לפחות שיהיה אפשר לשחק עם זה קצת.

לגבי גירטרודה הזה, אני קצת לא אוהב שמאמנים מביאים שחקנים מקבוצות קודמות, מרגיש לי שזה לבוא עם רעיון מהבית במידה מסוימת ואז בכלל לא בטוח שהרעיון הזה רלוונטי גם לאנגליה. לסיטואציה שלנו אני רוצה מגן מהיר עם סלאח באגף, שיכול לפתוח את המשחק, לרווח ושסלאח יכול להזין אותו בכדורי עומק מקו שני. דווקא מגן שמאלי אם כבר הייתי חי עם מישהו הגנתי יותר.

לגבי טרנט וריאל - באמת ממליץ לך ולכולם להתייחס אליו כהיסטוריה. זה לא מעניין יותר. שישחקו בביצים, שיבקשו מה שבא להם. הוא לא שחקן שלנו יותר ובתכלס הוא לא צריך לשחק גם במדי ליברפול יותר, לא כל כך מבין את הקטע של לשחק איתו גם מהכיוון שלנו וגם מהכיוון שלו.

oranfu אוהב/ת את זה.
  3. oranfu Member

אני גם רוצה מגנים שהם מטוס שיישרפו את הקו. (גם) בגלל זה מעדיף "פרימפונג" על פני "גירטרודה". נשבר לי הז*ן ממגנים שנכנסים פנימה, לא יכול לסבול את זה.

שיחררתי לגבי הבוגד, אבל פרינציפ לא הייתי משחרר אותו אם הם לא משלמים כמה מיליונים. שיאכל את הלב שהם בטורניר יוקרתי והוא בעונש.
    ובטח ובטח לא לתת לו לשחק עוד דקה אחת במדים שלנו.
    החוצפה שלהם לצפות מאיתנו לשחרר אותו בחינם...
    גם הם וגם הוא שיזדיינו.

4. k_700 Member

לה פריסיאן זה צהובון צרפתי.
    אין בו גרם של אמינות, לא לגבי פריז ולא לגבי אף קבוצה אחרת.
    צ'רקי יוכל להגיע כי הוא על המדף במחיר זול מאוד ביחס למה שהוא אבל אני קצת סקפטי שתנסו לחפש פליימייקר בתפקיד הזה(וגם אחרי העונה הזאת יש עננה כבידה סביב היכולת שלו לעשות שיפט לקבוצה גדולה, חרף כל הכשרון).

לדעתי אתם מאוד נעולים על פרימפונג כי:
    1. הוא ביי פאר השחקן מגן/ווינגבק הכי איכותי על המדף בעמדה שמציעה מעט מאוד אופציות.
    2. המחיר שלו הוא בדיחה, באמת.
    מספיק להסתכל על מחירים של ווינגבקים/ווינגרים, בטח כאלה שמגיעים מהליגה. זה בערך כפול ממה שהוא יעלה.
    3. הום גרון ורצון להגיע אליכם.
    4. זה גם מאפשר לFSG לתת פה הצהרה. שניה אחרי ששחקן בית וורלד קלאס עוזב אותם בחינם לריאל מדריד הם מטשטשים את זה? מחתימים ישר את השחקן הכי איכותי על המדף.

אומרים חיטראודה.
    לא מת עליו בכלל. התחיל כבלם, נראה לי תמיד כבד ומסורבל מאוד עם הכדור ועשה שיפט למגן עם הזמן.
    לדעתי, עוד סחורה בינונית מאוד שתצא מלייפציג. הולנדים מתים עליו משום מה.

אגב, יש איזה גניבת דעת שרצה כבר איזה שבוע חזק בטוויטר כששמים את הפיצה של פרימפונג על הפיצה של טרנט מהעונה וזה נראה רע מבחינת ההולנדי. שכחו לספר שהלבישו על טרנט פיצה של ווינגר שמשחק גבוה במגרש מול אחת של מגן.
    לא יודע מאיפה נוצרה האגדה שקרקש או פרימפונג מגנים הגנתיים בינוניים או גרועים.
    לא כל עילוי התקפי הוא בהכרח מגן גרוע(למשל, נונו מנדש).

5. Esomech Member

בדקתי את המספרים לבדוק שאני לא הוזה.
    עונות השיא עם המגנים התוקפים והקישור. בקושי היינו סופגים. (אם מנקים רגע את הסטיסטיקה של אחרי שזכינו ב2020, הרחבתי על זה בפירוט)

אזור ה22-24 שערים ב38 משחקים בממוצע.
    בעונת 21/22. ראינו דעיכה מינימלית. בטוטאל 6 ספיגות יותר לעומת 18/19 ב51 משחקי ליגה וצמפיונס. בליגה לפחות, שמרנו על 21 רשתות נקיות, ממש כמו ב18/19. אבל מצד שני ספגנו גם 4 יותר שערים. זאת אומרת שראינו לפחות 2/3 משחקים מופקרים יותר שספגנו בהם שלא לצורך, אבל רוב הזמן שמרנו על היציבות והמבנה ההגנתי. (רק רוצה להזכיר, שספיגה אחת פחות בליגה, ויכול להיות שהיינו עם אליפות 21 עכשיו וספיגה אחת פחות בצמפיונס, ואולי היינו גם עם 7. זה כמה הניואנסים היו קטנים)

עכשיו בכל שאר העונות מאז. בוא נתייחס ל2 האחרונות. אתה ספגת קרוב ל10 שערים יותר פר עונה בליגה, עם הרבה פחות רשתות ניקיות גם (בערך 7-5 פחות קלין שיטס העונה, הרבה יותר בעונה שעברה)
    וזה שאני מתייחס רק לליגה. שהתדירות ספיגה שלך משתנה. אתה חדיר יותר, אתה סופג יותר. קל יותר להגיע נגדך למצבים. זה לא סממן טוב. זה שארסנל ספגה רק 4 פחות מאיתנו והם במקום הראשון. לא אומר יותר מידי משהו עליהם.

נכון אפשר וצריך לשייך המון גם לדעיכה ביכולת של הרבה שחקנים. בסופו של דבר השם היחיד שהשתנה בין העונות זה הבלם שלצד ואן דייק. אבל כמו שצריך להזכיר את זה. אי אפשר להגיד שזה רק בגלל זה. האמת נמצאת פה איפה שהוא באמצע. והאמצע הזה. זה גם לא מספיק טוב.

אי אפשר לעשות חצי מכאן וחצי מפה בעיניי. להביא שני מגנים חדשים ואללה בבאללה. אם רוצים לבנות משהו נכון, כקבוצה. כשיטה. כרעיון. צריך קודם כל להבין איך רוצים להראות, ולזה להתאים שחקנים.
    אז אם מביאים שני מגנים תוקפים. אני מצפה שיעשו את ההתאמות הנכונות טקטית. ולא יביאו אותו כי וואלה הוא זול ומסתדר ובוא נסגור פינה, למרות שהוא לא בהכרח מתאים. בטח ובטח שאנחנו קבוצה מוגבלת תקציבית.
    היתרון במצב כרגע זה שיש לך מספיק זמן לבצע התאמות בתוכנית לעונה הבאה ולקחת כשצצה לך הזדמנות כמו פרימפונג (מבחינה פיננסית), מאשר בסוף הקיץ, שזה מאוחר מידי לבצע התאמות כאלה, גם מבחינת חומר שחקנים, וגם מבחינת קדם העונה.

קצת פירוט של המספרים שדיברתי עליהם בקשר לספיגות.

18/19
    - 34 ספיגות ב51 משחקי ליגה (22) וצמפיונס (12) . בצמפיונס הגענו לגמר ושיחקנו 13 משחקים.
    27 קלין שיטס ב51 משחקים. כולם אליסון. 21 מהם בליגה. 6 בצמפיונס.

19/20
    - 45 ספיגות ב46 משחקי ליגה פלוס צמפיונס *אדריאן ספג 18 שערים מה46 האלו. בנוסף לעוד 12 שספגנו אחרי שהבטחנו את האליפות. חשוב רגע ליישר את הסטיסטיקה הזאת. בשביל ליישר את ההבדל בספירות בין שני העונות האלה.
    ליגה - 33 ספיגות ב38. מתוכם 11 ממחזור 32 ואילך אחרי שכבר לקחנו את האליפות והמשחקים כבר שיחקו בלי קהל.
    בצמפיונס 12 ספיגות ב8 משחקים (אדריאן ספג 8 מהם. 2 שלישיות מול אתלטיקו וזלצבורג ו2 מנאפולי)
    בטוטאל 18 קלין שיטס. 17 בליגה* (15 אליסון) 1 בצפמיונס (אליסון) ב7 המשחקים האחרונים ששיחקנו אחרי שזכינו באליפות. שמרנו על שער נקי רק במשחק 1 מתוך 7.

עונה לאחר מכן אין מה להתייחס בכלל. הפציעות של כל הבלמים, החלטורים עם פאביניו פיליפס וויליאמס. אין מה לבדוק מה קרה שם אפילו.

21/22
    - 40 ספיגות ב51 משחקי ליגה (26) וצמפיונס שמגיעים לגמר - 13 משחקים. (14)
    25 קלין שיטס בטוטאל. 4 בצמפיונס, 21 בליגה.

22/23
    - 59 ספיגות ב46 משחקי ליגה (47) וצמפיונס(12) (לקישור נגמרו הרגליים ולמס 66 נגמר החשק) בצמפיונס שיחקנו 8 משחקים, הודחנו בשמינית. 14 קלין שיטס בליגה, 3 בצמפיונס. סך הכל 17.

23/24
    - 41 ספיגות ב38 משחקי ליגה. 12 נוספים באירופית* ב10 משחקים (רבע גמר). (קלהר ספג את כל השערים באירופית, ועוד 11 בליגה) סך הכל 53 ספיגות ב48. בטוטאל 13 קלין שיטס. 10 בליגה, 3 באירופית.

24/25
    - 37 ספיגות בליגה ב36 משחקים. מתוכם 5 ספיגות ב2 המשחקים האחרונים. אחרי שלקחנו כבר את האליפות. בצמפיונס 6 ספיגות ב10 משחקים (פורמט בתים חדש והדחה בשמינית). מתוכם קלהר ספג 12 בליגה ועוד 3 בצמפיונס (אבל במשחק גארבג טיים לחלוטין)
    סך הכל 45 ב44 משחקים (אפשר להגיד גם 40 ב42, אם נוריד את ה2 האחרונים)
    קלין שיטס בצמפיונס - 6. בליגה 14. סך הכל 20.

נערך לאחרונה ב: ‏14/5/25 ב- 18:12
    oranfu אוהב/ת את זה.
  6. oranfu Member

לא זכור לי שכפרתי בטענה שלך שאנחנו פחות חזקים הגנתית היום ממה שהיינו בשנים הכי חזקות עם קלופ.
    אבל אני מסתכל על ההגנה הנוכחית, וגם 2 מגנים התקפיים לא מטריד אותי כי התרגלתי ליכולת ירודה ביותר של 2 המגנים שלי.
    אני באמת חושב שכל מגן סביר יהיה שיפור הגנתי בשני האגפים, מגן טוב יהיה שיפור אדיר.

אמנם בזמנו היה לנו מרכז קישור יותר חזק הגנתית, אבל גם ארנולד ורוברטסון היו הרבה יותר טובים, ככה שזה לא רק הקישור שהשתנה.

אני גם לא אומר להתאבד על התקפה ואני לא אומר להביא שחקנים שלא מתאימים כמכלול לתוכנית שאנחנו רוצים.
    כל מה שאמרתי זה שלא מפחיד אותי "2 מגנים התקפיים" כי הגנתית זה בכל מקרה יהיה שיפור למצב הנוכחי.
    האם אנחנו בהכרח צריכים להביא 2 מגנים שהכח העיקרי שלהם הוא בריצה קדימה? לא יודע.
    אגב, אמנם לא עקבתי מקרוב אבל אנחנו קצת עושים להם עוול, לא? זה שיש להם אוריינטציה יותר התקפית (בטח פרימפונג) לא אומר שהם לא עושים הגנה. להסתכל לי על הסטטיסטיקה של פרימפונג בלברקוזן של השנתיים האחרונות זה משהו שצריך לעשות בעירבון מוגבל כי הוא לא שיחק מגן, לכן העמדה הממוצעת והסטטיסטיקה צריכות להישקל בהתאם. עדיך לראות כמה הוא משקיע בריצות להגנה, כמה הוא טוב במאבקים על כדור...

אני גם חושב שצריכים לעשות התאמות טקטיות בכל מקרה, ארנולד היה חלק משמעותי מאוד מהבילד-אפ שלנו. לא יהיה מישהו כמוהו אז צריך לשנות דברים גם בקישור וגם עמדת החלוץ רלוונטית (לא נגר ראש בקיר רק תעיפו לי כדורים כמו נונייז אלא שחקן שיכול להשתתף בבילד-אפ, לרדת לקבל כדור יחסית נמוך).

אבל באופן כללי - אני אוהב לראות מגנים מהירים ששורפים את הקו, בכל מקרה נכפה עלינו שינוי אם כבר שיהיה שינוי כזה מבחינתי.
    ותעשה את ההתאמות\החתמות הנדרשות.
    בגדול בגדול - אני בעד שינויים משמעותיים כי לדעתי הם מאוד נדרשים. צריך שדרוג גדול בסגל, לרענן את כל החלק ההתקפי.

7. Esomech Member

מסכים שנעשה להם עוול.
    אני עד כה לא התייחסתי ליכולות ההגנה שלהם.
    אלא נטו להשלכות על ההגנה במידה ויהיו לנו 2 מגנים שיצאו מהר קדימה ויעלו גבוה, עם אורינטציה התקפית. אבל בלי חיפוי מתאים מהקישור האחורי.

כדי שלא נשאר חשופים מערכתית כשיטה. ולא בגלל יכולת אישית לא מספיק טובה שלהם בצד ההגנתי.

וברור שזה גם ירידה ביכולת של אנדי ובחשק של טרנט. ולא רק השינוי בקישור. גם התייחסתי לזה. אני פשוט חושב שזה הולך יד ביד

oranfu אוהב/ת את זה.
  8. oranfu Member

בסדר בשביל זה יש מאמן ועובדים על מתי יוצאים, מתי לא, עמדות ממוצעות, חיפוי...

Esomech אוהב/ת את זה.

משתמשים שצופים בדיון זה (רשומים: 2, אורחים: 18)

1. Moha