אסקיאס, מדמון, טוויטו וכד' הם כוכבי המחלקה של באר שבע, חוד החנית. חלקם נגרים מוחלטים. תומר אלטמן לצורך העניין היה אולי השחקן החמישי בטיבו במחזור שלו, משהו כמו איתן וולבלום של מכבי חיפה. זה העניין, אין ספקית שחקנים שמתקרבת בכלל למכבי כיום, זה פער של 7-8 שחקני בית בליגה מהבאה אחריה. זה רק מתחזק כל שנה, עם עוד ועוד שחקני מכבי סביב גיל 20 שמשחקים בקביעות בליגה - כמה כאלה כבר יש? אני זוכר פנטזיות כאן על עמראן אלקרינאווי כוכב הכדורגל, שחקן שבמכבי תל אביב לא פותח בכלל בקבוצת הנוער.
לא הבנתי, זה באמת מעניין אותך כמה שחקנים אתם מספקים לאחרות? בטח כשכמעט כולם לא מספיק טובים לשאיפות שלכם? המטרה שלכם היא להכניס שחקנים לסגל הבוגרת, אם אפשר גם להרכב, ולנסות למכור אותם ברווח. ועכשיו השאלה, מאז גלזר, יונתן כהן ופרץ (כולם סביב גיל 24 - 25), כמה שחקנים מחלקת הנוער שלכם פיתחה למכירה/לסגל מלבד קארצב ואיילון (שגם הם לא מרשימים השנה)? הראה גלזר ופרץ עשו בכורה בבוגרים כבר בשנת 2014, יונתן כהן עשה בבכורה בבית"ר ת"א רמלה כבר בשנת 2015, מה היה משנת 2014 - 2015 ועד היום כלומר באיזה 5 - 7 שנים מבחינת מחלקת הנוער שלכם ופיתוח השחקנים שלכם?
ומה חוד החנית של מחלקת הנוער שלכם? שחקנים שהיום אוהדי חדרה והפועל חיפה טוענים שהם לא מספיק טובים לקבוצה שלהם? אתם כאילו מתפארים בזה שאתם מפזרים לליגה שחקנים בינוניים. מודדים איכות, לא כמות. זה שהדבר הכי "נוצץ" של מחלקת הנוער שלכם נכון לאפריל 2021 זה שחקנים בני 25 ו-26 אומר הכל.
אין לי כוח לבדוק אבל אני משוכנע שזה לא נכון. אתה מתבסס על הכתבה בספורט 5 בשבת האחרונה? אןז תדע שזו כתבה מגוחכת גוזלן, סלליך, שטיין ומאיר( ובטחעוד כמה שחקנים שפספסתי) '' משומה'' לא נספרו שם כשחקני בית שלנו. שטיין ששיחק שנתיים במחלקת הנוער שלכם ו-5 שנים במחלקת הנוער שלנו נספר בכתבה כשחקן בית שלכם
מאז דור השחקנים של פרץ, גלזר וכהן (וחוזז, וצ'יבוטה, ופיבן, ואליאל פרץ שנמכר ב-100 אלף יורו ואז יצא לאוסטריה, וגרצ'קין שהוא פספוס כלכלי, ושון גולדברג מהקבוצה שלך שנמכר להפועל חיפה ב-175 אלף יורו) מכבי העלתה את גבי קניקובסקי (פספוס), את אור דסה (נמכר לרעננה ב-175 אלף יורו בגיל 21), את אדוארדו גררו (זר אמנם, שיחק שנה בנוער ושנה ברמלה), את נעם כהן שמתפתח יפה. לקבוצה כמו מכבי, שאליה מתאימים שחקנים בודדים בכדורגל הישראלי, קצב של שחקן בולט אחד ממחלקת הנוער כל שלוש שנים זה מעולה, מכבי בקצב גבוה מזה. קארצב ואלמוג ה"לא מרשימים" פותחים בהרכב בקביעות ב-90% מקבוצות הליגה בגיל 20-22. אין עוד מועדון בישראל שמכל מחזור שחקנים מספק לפחות 3-4 שחקנים קבועים בליגת העל עד גיל 23, במכבי זה מובן מאליו. מתוך אלה אחת לכמה זמן צץ כוכב, שניים או שלושה. לפעמים זה מחזור מעולה (כמו 93-4 שסיפק את דאבור, מיכה, קהת, ברסקי, דור ג'אן, או 95-6 שסיפק את פרץ, כהן, גלזר, חוזז, צ'יבוטה ועוד, וכמו 2004 שבעוד שלוש שנים מהיום יהיה מוכר יותר). בכל שנה כמה שחקנים מבית"ר תל אביב נכנסים לפנקסים של קבוצות ליגת העל שרצות להשאיל כישרונות שלא זמינים להם, בכל שנה אפשר לסמן שחקני מכבי שיעברו לליגת העל, זה פס ייצור.
שטיין שיחק במכבי שש שנים ועבר לחיפה בגיל 15 כ"מחטף", סתיו נחמני של פעם (זה כמעט תמיד ככה יש לציין, חיפה תמיד מנסה לשאוב שחקנים ממכבי, מציעים כסף מגיל צעיר. קרה גם עם שי בן דוד למשל), אבל אני אכן לא מחשיב אותו שחקן בית (כמו שגם עומרי גלזר למשל לא שחקן בית למרות ששיחק במועדון עד גיל 17, או אצילי ששיחק עד גיל 16). אם מחשיבים שחקנים ששיחקו במכבי עד גיל 15-16 יש משהו כמו 40 בליגה. זה קצת משעשע שאתה עדיין לא מתייחס לדאבור כשחקן בית של מכבי, אבל סולליך ורז מאיר שהגיעו לנוער של חיפה בגיל 18 כמוהו, אחרי הופעות בוגרים כמוהו, הם אכבר שחקני בית. אני מחשיב את כולם כאלה. אם מתייחסים רק לשחקנים עם דקות משחק העונה, למכבי תל אביב יש תשעה שחקני בית בסגל (כולל גררו), שלושה בהפועל באר שבע (גולדברג, יחזקאל שחולק מעמד שחקן בית בשתי התל אביביות, אלחמיד), שניים בבית"ר (בן חיים, דגו), אחד בהפועל (אלטמן), שניים בבני יהודה (ברק לוי, גלזר), אחד בנתניה (קניקובסקי), שלושה בחדרה (גרצ'קין, גלזר, כהן), חמישה בהפועל חיפה (מלול, קפילוטו, אלטמן, שחר, ברסקי), אחד בסכנין (שלעאטה), שניים בקריית שמונה (קהת, הופמייסטר) ושניים בכפר סבא (דסה וברמי). סה"כ 31. למכבי חיפה יש תשעה שחקני בית בסגל, אחד במכבי תל אביב (גולסה, על אף שלא שיחק בכלל בנוער), אחד בבאר שבע (סולליך), אחד באשדוד (כנעאן), אחד בפתח תקווה (ירדן כהן, עד גיל 18), אחד בהפועל (שטיין), שניים בבני יהודה (גאדיר, זנטי), אחד בחדרה (גוזלן), שלושה בהפועל חיפה (גורפינקל, בן בסט, פדידה עד 18), ארבעה בסכנין (כיאל, ריאן, פלאח, ג'אבר) ואחד בכפר סבא (מוזי). סה"כ 25. פער של 6, לא 7-8.
לא חושב שריאלי לצפות ממחלקת נוער להוציא כל שנה - שנתיים שחקן מוביל בכדורגל הישראלי. המטרה היא להוציא כמה שיותר שחקנים טובים שישמשו את המועדון - למשל אם אני לא טועה עסקת מאור קנדיל התבססה כמעט לחלוטין על טרייד של שחקני בית שלמכבי לא היה בהם שימוש. אין ספק שהנוחות והכסף במכבי זה סוג של "מלכודת דבש" שתוקעת שחקנים בישראל בזמן שהיו צריכים לנסות את מזלם בחוץ, אבל האשמה כאן היא על השחקנים ולא על המועדון - כשדסה רצה להתקדם אז הוא עזב למשל.
זה קצת קיצוני, הוא היה במכבי חיפה בין גיל 14 לכמה ימים אחרי יום הולדתו ה-18. את פדידה וירדן כהן הכנסתי כי הם התחילו בחיפה, כאן זה לא המקרה. גם רשמית חסרה לו חצי עונה כדי להיחשב שחקן בית.
הספירה של אורימור קצת מצחיקה. צ׳יבוטה נניח הוא שחקן זר שהגיע למכבי בגיל 16, ולדעתי רק בגיל 18 בכלל התחיל לשחק משחקים רשמיים. גררו היה בנוער שנה? כלומר שנה - שנתיים בנוער הם שהופכים מישהו ל״שחקן בית״? אנחנו מדברים על גידול ופיתוח של שחקנים? או על כאלה שנרכשים בגילאים 16-17-18 (גילאים שיש שחקנים היום שכבר משחקים בבוגרים), בדרך כלל כי מדובר כבר בשחקנים עם ״שם״ ועם כישרון? אז אם מכבי נניח הייתה מחתימה את סלומון בגיל 17 או 18 והיה משחק אצלה שנה או שנתיים בנוער הוא היה נחשב שחקן בית?
@Telkiyski, @oranfu, @Sir Alex Ferguson טרם הבנתי מה הסטנדרט שמחלקת הנוער של מכבי אינה עומדת בו. בהתחלה זה היה שחקנים בקבוצה הבוגרת, אבל יש 8 (7 מהם מתחת לגיל 25); אח"כ זה היה שחקנים בליגת העל, אבל יש עשרות; אח"כ זה היה יציאה לאירופה, אח"כ זה היה שחקנים לנבחרת, אח"כ... איבדתי את הקצב. לטעמי מכבי עומדת בכל סטנדרט מצוינות מקומי: היא מייצרת שחקנים ברמה הגבוהה ביותר (פרץ, כהן, גלזר, מיכה, אצילי) ושחקני סגל לקבוצה הבוגרת (חוזז, פיבן, ברסקי, קארצב, אלמוג). בעונה הקודמת 12 מ-25 השחקנים ששותפו במשחקי הליגה היו תוצרת מחלקת הנוער, כבשו 32 מתוך 63 השערים של הקבוצה ובישלו 27 מתוך 44 הבישולים שנרשמו. אני חושב שזה הספק ראוי. אני לא מכיר מחלקת נוער שמספקת לקבוצה הבוגרת 2-3 כוכבי על בכל שנה. גם לא בכל שנתיים. אין חיה כזו.
נו באמת. אלחמיד גדל בסכנין ועוד שיחק שם חלוץ בנוער. עבר אליכם בגיל 18. כמו שהחשבת את דאבור שגדל בנצרת, כבש שם איזה 35 שערים בליגה לנוער ועוד 5 שערים בבוגרים ועבר אליכם בגיל 19. אם זאת הספירה שלך אז הדיון כאן מיותר.