אינטר לא צריכה להפסיד פעמיים, היא צריכה לאבד נקודות פעמיים (אם ברצלונה מנצחת את המשחקים שנותרו לה). להפסיד פעמיים זה רק אם ברצלונה ובאיירן מסיימות בתיקו.
גאבי חתיכת בריון. גם אגרסיבי מאוד. גארסיה סה"כ משחק טוב העונה, גם היום לא היה גרוע או משהו כזה. הסגנון היה סופר התקפי, 316 עם הכדור בתחילת המשחק וזה רק הלך והקצין עם הדקות. ועוד יותר הפך בעייתי כשכל התקפה של בארסה הופכת למתפרצת של אינטר. אולי ואן דייק וקייל ווקר היו מצליחים להסתדר עם כמות השטחים הזאת והעומס. אולי. ההפסד לאינטר לגיטימי, ההפסד הכספי הוא תוצאה של הגרלה קשה מדי אבל היכולת הקבוצתית זה משהו שלא יכול לחזור בעתיד.
משחק שנכנס בקלות לקלאסיקה של ליגת האלופות, וואו, רציתי שימשיכו לשחק עוד כמה דקות. אנסאני מאינטר או משהו כזה - זה פשע וקטע שכל מאמן ילדים צריך להקרין לקבוצה שלו - איך לא להיות אגואיסט ואיך חייבים למסור. אני ראיתי גם דברים טובים מברצלונה למרות שבגדול היא מגיעה לקלאסיקו בכושר די רע כמו ריאל מדריד. אולי זה ישפיע ממש, אולי בכלל לא. קשה מאוד לשפוט הגנה כש-3/4 ממנה בחוץ. שחקנים פיזיים ומהירים. גם ריאל מדריד הייתה מתקשה עם אודריוסולה ו-ואייחו בהרכב לצורך העניין. אמרתי שפיקה כבר צריך לצאת לפנסיה אבל טעויות כמו אתמול זה קורה. צ'אבי היה צריך להחליף בין דמבלה לראפינייה שרץ המון, מהיר, נתן כדור ענק במהלך של הגול אבל הוא גם כופה על בארסה סגנון של הגבהות. לבנדובסקי מפלצת כדורגל וכל הכבוד לאינטר. הבישול של לאוטרו פנטסטי. זה קצת 'חץ' לברצלונה על הדיבורים הבלתי פוסקים של צ'אבי על ליגת האלופות והזכיות של ריאל מדריד ו"המזל". אם בארסה תיקח אליפות בליגה זו תהיה עונה מוצלחת.
מה לא ידעת שמדובר בשחקן שסומן פעם בלה מאסיה על ידי מיטב המוחות שם להיות ג׳ראררד פיקה הבא? אבל מה אנחנו מבינים כל האהבלים שראו אותו מצחין בסיטי בפירורי דקות מול הנמושות שקיבל(ובליגת אלופות*)?? איך היה אפשר לחזות את ההתרסקות המטאורית הזאת. אז מה, הפרוייקט היוקרתי של ברצלונה ללשים את כל הביצים בסל על ההווה למטרות יצירת רווח מיידי, לקראת התרסקות? אוף היה מהיר :-(
מצד אחד הוא עדיין לא בן 22 ושחקנים לעתים כן נותנים קפיצה גדולה. מצד שני בגיל הזה סרחיו ראמוס כבר היה מטאור, ג'רארד פיקה החל לפלס את דרכו בהרכב הראשון וכן הלאה, אדר מיליטאו הגיע לריאל מדריד כשחקן ההגנה היקר בתולדותיה. לדעתי הגיל זה הדבר היחיד שמשאיר את אריק גארסיה כדיון. לא רואה אותו מהיר יוצא דופן, מיקום יוצא דופן, מנהיגות, בטח שלא עוצמות. באותה מידה הוא יכול להיות שנה הבאה מושאל לבטיס והצעד הבא יהיה סלטה ויגו. לדעתי שחקן עם הייפ מוגזם. הזוי מבחינתי, בכל אופן, שנאצ'ו לא נספר על ידי לואיס אנריקה גם אם הוא 'קשיש' והוא כן.
עם כמה שמדגדג להכתיר את הפרויקט של ברצלונה ככשלון, זה עדיין לא שם. ההדחה (המסתמנת, אה אסלאני) בשלב הבתים היא מכה קשה, אבל אליפות ספרד בהחלט יכולה לקזז אותה. מבחינה מקצועית עכשיו מתחילות השאלות הגדולות. פחות על ההגנה שבאה מוכת-פציעות, אבל כן על צ'אבי והקישור. הסקורריות של לבנדובסקי (14ש ב12מ) לא תשאר כאן לנצח לכפר על חולשות קבוצתיות.
אני לא חושב שמישהו יודע בוודאות, אולי חוץ מז'ואן לאפורטה, שגם לא אומר אולי את כל האמת בתקשורת - מה המצב הכלכלי של ברצלונה. עד כמה באמת נלקח שם הימור. הפרויקט: שחקן הגנה כמו ז'ול קונדה סוגר פינה לחמש שנים לפחות. גם רוברט לבנדובסקו יוכל לתת לפחות עוד עונה אחת גדולה ואין לי ספק שהבלמים של ריאל מדריד לא ישנים טוב בלילה, אפילו לא אנטוניו רודיגר, ולא בגלל החבטה שספג. גם גאבי ופדרי מעלים המון סיבות לאופטימיות ואפילו פרנקי דה יונג נשאר. בכדורגל לעתים יש הזדמנות שצריך להסתער עליה וכזה היה המקרה עם לבנדובסקי. אי אפשר לדעת איזה שחקן גדול יהיה פנוי בעוד שנה ויש גם העברות גדולות שמתרחשות בחינם בשנים האחרונות. לא חורץ את הדין של ברצלונה בליגה ולא בקלאסיקו ביום ראשון. על רכישתו של ראפינייה אולי אפשר להתווכח כי הוא עלה הרבה כסף. באנגליה לא ראיתי אותו מספיק.
דווקא לבאנדובסקי קצת איכזב אותי אתמול עד השערים שהוא כבש. נכון בסופו של דבר עשה את שלו עם הנוכחות ברחבה שלו והסקורריות שלו, אבל כל שאר הפעולות שלו היו מאוד מסורבלות ואיטיות והזכירו לי את הימים שבהם קיבל ביקורת על היכולת שלו בנוקאווט (והאמת גם בשני המשחקים הקודמים נגד אינטר ובאיירן אותו סיפור). @סמואל אטו - נכון שבארסה משאירה המון שטחים מאחור וזה חלק המסגנון שלה אבל ארוחו וקונדה יודעים להתמודד עם זה דיי טוב, איתם אני מניח זה היה נראה הרבה פחות הפקרות.
אתה לא צריך לשכנע אותי שקונדה ואראוחו זה קו הגנה "קצת" יותר מרשים ממה שראינו אתמול. זה פשוט לא רלוונטי כל-כך מה השמות כשהקבוצה לא משחקת טוב או משחקת מהדקה הראשונה עם החרב על הצוואר. מנסה להבקיע בכל מהלך נתון ומאבדת את הכדור בלי סוף. זה לא היה משחק טוב שבו בארסה שלטה במשחק, תקפה גלים, יצרה הזדמנויות, כבשה ורק קו ההגנה הרס לה. כולם לא היו טובים, המאמן לא היה טוב, ההכנה לא הייתה טובה, משחק הלחץ לא היה טוב, לא הייתה הנעת כדור, שחקנים הרימו סתם, כדררו סתם ובעטו סתם. הכל בחיפזון בניסיון להכריע את המשחק. דמבלה הרס אתמול לא פחות מפיקה, מישהו זוכר שהגול השלישי של אינטר הגיע ממתפרצת שהתחילה אחרי הרמה סתמית שלו לידיים של השוער?
אבל זה בדיוק השחקן הזה - מהיר, בלתי צפוי, חזק, בעיטה נהדרת והוא גם באמת משחק בשביל צ'אבי שהקשר שלהם אחלה. אבל זה שחקן שיקבל את ההחלטה הלא נכונה לרוב. כמו שצ'אבי (הבכיין מאוד, יש לציין. כמעט בלי לקחת אחריות או ביקורת) אמר בעצמו. דמבלה אותו דמבלה שפשוט בריא יותר. לבנדובסקי לדעתי מפלצת וגם לעתים כשהוא בורח לקו הוא מסוכן (ההרמה לוולה) אבל יש קושי בליצור לו מצבים.
לבנדובסקי היה ענק אתמול, בלעדיו בארסה תקועה כל המשחק על שער אחד. אף שחקן אחר לא היה מסוגל לייצר גול מהכדורים האלה שנופלים אקראית ברחבה כמו שהיה בשער השני (וגם בשלישי - היכולת שלו להתמקם בעמדה נוחה לנגיחה מול אינטר במגננה מוחלטת זה משהו שיש למעט מאוד חלוצים בעולם). אם כבר לבקר אותו אז על המשחק מול באיירן, שם הגיע למספיק הזדמנויות בשביל להוציא את בארסה עם תוצאה טובה יותר אך החמיץ. אבל הוא בכללי האחרון שאפשר להאשים בקמפיין הרע. מי שבאמת צריך לחטוף קצת יותר זה צ'אבי. מאמנים צעירים צריכים טיפה זמן כדי ללמוד לשחק נכון במסגרות אירופיות (גם קלופ לדעתי סיים מקום 4 בשלב בתים עם דורטמונד כאלוף גרמניה), אבל ניכר שההכנה של בארסה לאתמול לא הייתה טובה אפילו ברמה המנטלית. השחקנים עלו לא מפוקסים ולחוצים.
תגיד את זה לגווארדיולה שמעולם לא נפל מהבתים לדעתי גם בהיותו צעיר, לעזעזאל הוא זכה בעונה הראשונה בהכל. מצד שני קונטה כבר 10 שנים בליגת האלופות ועדיין לא למד לשחק נכון. מעולם לא עבר שלב! אני חושב שזה יותר תלוי במצב שהקבוצה שאתה מתמנה אליה. אם היא בריאה. סביר שתצליח יותר. אם לא סביר שתצליח פחות. דורטמונד ספציפית שדיברת עליה, היא קבוצה הרפתקנית מטבעה, ולכן יש שם הרבה עליות ומורדות בכל הקשור לאירופה. מסוגלים לעוף בבתים בקמפיין מביש ושנה אחר כך לעשות חצי גמר או גמר ושנה אחר כך שוב לעוף בבתים
גווארדיולה זה מקרה לא נפוץ וגם לו היה סגל מפלצתי של שחקנים בשיאם (שאכן הוא שיבח אותו ו"ניקה" משחקנים שנגמר להם הסוס, כמו רונאלדיניו). גם זידאן ב5 שנות אימון זכה 3 פעמים, הגיע פעם נוספת לחצי גמר וניהל את ריאל יפה מאוד כבר מימיו הראשונים כטירון - אבל אלו תנאים חריגים שאין לרוב המאמנים בעולם. במקרה של דורטמונד זה היה אחרת - היא בפירוש עשתה קמפיין אנדראצ'יברי בצורה חריגה ב2012 (מקום רביעי בבית עם אולימפיאקוס ומארסיי לקבוצה שבאותה שנה לקחה אליפות מול באיירן חזקה שהגיעה לגמר צ'מפיונס). עם אותו סגנון הרפתקני היא המשיכה בשנים הבאות עם קלופ לגמר, רבע גמר ושמינית, ובחיים לא הסתבכה ככה בבתים. בסוף "ללמוד לשחק נכון" זה עניין של התאמות קטנות - למשל להיות קצת יותר מבוקר במשחקי חוץ בעייתיים (המצב של בארסה היה אחר לגמרי אילו הייתה יוצאת עם 0-0 מהסן סירו), לדעת לפקס נכון את השחקנים במעמדים קריטיים וכאלה. צ'אבי עוד ילמד את זה כנראה, אבל בינתיים אין ספק שהוא כושל במבחנים האירופיים של הקבוצה שלו וזה מעמיס קוף פסיכולוגי על הגב. אגב, נראה לי שגם בקבוצה שצ'אבי אימן בקטאר היה לו רקורד בעייתי משהו במפעלים הבינ"ל - הוא הודח המון פעמים בשלב הבתים בליגת האלופות של אסיה חרף הישגים יפים בליגה.
לא חושב שלרונאלדיניו נגמר הסוס. פשוט לא היה לו רעב כמו למסי. תאכלס הוא היה השחקן הכי כשרוני שראיתי בחיי. יותר ממסי ורונאלדו. פשוט האופי שלו היה בליינות ולא מקצוענות. ולכן אף על פי שהוא השיג הכל, ובאמת הכל, גם דברים שמסי ורונאלדו לא עשו ברמת הנבחרות לדוגמא, פשוט שיעמם אותו, לא עניין אותו לעשות עוד ולהגדיל ולהתעלות על עצמו פעם אחר פעם. זה אופי. אבל ברמת הכדורגל? הוא יכל להיות בטופ של הטופ לפחות עוד 5 עד 7 שנים, עד 2017 קל. אני זוכר את הקמפיין הזה שדיברת עליו ב-2012 של דורטמונד. ואלבואנה רשם שם את שער הקריירה שלו בדורטמונד.