ליגת העל מחזור 24: זה ציפור? זה מטוס? זו הפועל ב״ש שמגדילה את הפער בניצחון עצום ב-9 שחקנים על נתניה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י italiano, ‏18/1/25.

1. hbs7 Member

אתה מצפה מהמשטרה להרוג מקור הכנסה יפה שלה, שיש לו מקסימום כסף, 0 מאמץ ו0 אחריות. זה תלוש לגמרי ולא מציאותי שיקרה.
    לאף אחד אין רצון לשנות את המשוואה, כולם ימשיכו לצקצק, הכלבים נובחים והשיירה עוברת.
    מי שנדפק במדינה הזו אלה אותם ילדים ואנשים נורמטיביים שתיארת, למי אכפת שהם 98% ואף יותר מתכולת האצטדיון.

ההתאחדות בעצמה לא עושה את העבודה שלה.
    הנה הם הולכים לחתום עם סכנין על הסדר בו סכנין "תודה", תקבל הפסד טכני שהייתה צריכה לקבל בכל מקרה, ושאר קן הצרעות יטוטאטא מתחת לשולחן עד הפשע הבא שהם יבצעו.
    את אף אחד זה לא מעניין לעבוד ולעשות פה שינוי. הם פה בשביל הג'וב, המשכורת, וזמן טלוויזיה בלצקצק באולפנים. זה טוב להם כל הבלגן הזה.
    אנחנו מדינה גמורה והזויה בלי טיפה של יושרה, צדק או אחידות.

במקום מתוקן גם ב"ש - סכנין וגם המשחק אתמול משוחק ומוכרע על הדשא, ולא בבית דין לפי אג'נדה של שופט ורעש בתקשורת.

Sturridge ו-oranfu אוהבים את זה.
  2. alexshw Member

האוהדים צריכים להפסיק לבוא למגרשים עד לשינוי מהותי במוצר.

3. VAR Member

האחריות היא לגמרי על מערכת האכיפה. אני הראשון שאומר את זה תמיד.

אבל, מדובר בארגון שהמועדון יישר איתו קו. הם התעמתו עם משטרת ירושלים והמועדון עמד מאחוריהם כשטענו לאלימות מוגזמת כלפיהם. הם השליכו אבוקות בשם איזושהי זכות לפירוטכניקה/אווירה ביתית ויישרו איתם קו אפילו שזה עלה בקנסות והפחתת נקודות. הם שרים מידי משחק שירי נאצה על שחקן שפרש לפני עשור וחצי (מתי נמני עשה משהו דומה לתורג׳מן אתמול שזיכה אותו ליחס הזה?) והם ממשיכים למצוץ להם ולשתוק.

להבדיל אלפי הבדלות, כמו שישראל נמנעה מהחריש העמוק הנחוץ בעזה היא העדיפה לקנות שקט, וקיבלה 7.10 - מכבי חיפה קיבלה אתמול את ה27.01 שלה בגלל ההתנהלות שלה מול הקופים לאורך השנים.

היא יכולה לצאת מזה מחוזקת אם כולם במועדון יתייצבו מול הארגון הזה, יותירו אותו מבודד לגמרי ויקיאו אותו מתוך המועדון. והיא יכולה לגמור כמו בית"ר, כשזה רק עניין של זמן עד שחברי אולטראס פורצים לאימונים ומאיימים על שחקנים.

4. alexshw Member

אין עונש מטומטם יותר מהפחתת נקודות. בעונה שעברה הוכח שזה עונש שבא לשרת רק את מכבי ת"א, שכן אצלם העונש באורח פלא בוטל.
    אין מנוס מהסדרת נושא האולטרס במדינה (שזה כמובן כולל אחריות פלילית וחשיפה לתביעות לאלה שיפרו את הכללים). עד אז אני בעד שהמועדון ביוזמתו יסגור את הצפוני לאלתר.

נערך לאחרונה ב: ‏28/1/25
    Sturridge, de Middenweg ו-oranfu אוהבים את זה.
  5. oranfu Member

חפירה רצינית:

כמו שכתבתי אתמול - בעיקרון אין לי תלונות אם יהיה הפסד טכני (ברור שיהיה).
    רוצים להוריד עוד נקודות? אוקיי, לא משהו שלא ראינו בעבר כבר.
    באופן אישי רק מעצבנת אותי ההיתממות, שוב, והאיפה ואיפה, שוב.
    מכבי חיפה מועדון חזק, לא מועדון מקופח. אבל בניגוד לנהי של גורמים כאלה ואחרים, זה גם לא מועדון שמקבל יד חופשית לעשות מה שבא לו לא בהתאחדות, לא ע"י השופטים ולא בבית הדין (ובטח שלא בתקשורת).
    ראינו כבר יותר ממשחק אחד עם אירועים דומים למה שקרה אתמול, את אף אחד מהם לא הפסיקו, באף אחד מהם לא היתה דרישה לענישה קשה.
    מכבי ת"א, שאני מסכים שלא צריכה להיענש על מה שקרה אתמול, היתה הצד ה"אשם" באירועים דומים מאוד בעבר ולא נענשו בכלל. איפה זה ואיפה הרעש עכשיו על מכבי חיפה?

הצביעות הזאת מעצבנת אותי מאוד.
    כמו ערוץ הספורט ששבוע שעבר התעצבנו "מה פתאום שמכבי חיפה תקבל ניצחון טכני על עבירה של סכנין?" ועכשיו תמימות דעים שם שמכבי ת"א צריכה לקבל ניצחון טכני על משהו שאוהדי חיפה עשו.
    סכנין שיתפו שחקן שלא כחוק, ועוד הזהירו אותם מראש. זה קליר קאט, אין הפסד טכני ברור מזה אבל זה לא מקובל על אנשי הערוץ ואתמול, אירוע שהוא חמור אבל קצת יותר מורכב (לא חסר תקדים באירועים, רק בזה ששר הספורט החליט לסיים את המשחק) והם דורשים ניצחון טכני לת"א.

ולהגיד שלא צריך להתייחס לתקשורת זאת טעות, כי בסוף היא קובעת את הטון.
    אתמול הצווחות של עמרי אפק היו גורם משמעותי שהוביל לפיצוץ המשחק (שוב, ההחלטה התקבלה ע"י מישהו שצפה בטלויזיה לכן כמובן שהושפע מהם).
    כמו שהקלשונים שהם שלפו בעקבות המהומה בדרבי החיפאי הובילה לענישה כבדה אבל כמה שבועות לאחר מכן היו אירועים דומים בין מכבי ת"א והפועל ב"ש שהסתיים באיזה 2 צהובים ושום ענישה מעבר כי התקשורת בכלל לא ייחסה לאירוע חשיבות.

אבל גם הורדת נקודות (ומעבר לזה כמו שאני רואה דרישה לעונשים דיי כבדים) לא תמנע את הבעיה.
    האנשים האלה (ואני בכוונה לא אומר "אוהדים") הכריזו מלחמה על המועדון כבר לפני תקופה ואף אחד לא מטפל בזה. על הזין שלהם שהקבוצה תיפגע, הם אומרים את זה באופן מפורש.
    הם החליטו שלא משנה מה, הם יעשו פירוטכניקה. שוב ושוב ושוב הם מזיינים את הקבוצה, הורידו כבר נקודות (במאבקי אליפות), נתנו רדיוסים, סגרו יציעים, לא מעניין אותם.
    רוב הקהל מנסה לעצור אותם אבל הם מאיימים, פיזית, על מי שמפריע להם.
    אתמול חזיזה וסק התחננו בפניהם להפסיק וזה לא עניין אותם.
    עם כל הביקורת על כיוף, למה הוא צריך לאכול את החרא הזה מ"אוהדים" של הקבוצה שלו?
    זרקתם פעם אחת, יצאתם גברים על המשטרה ששוב לא הצליחה למנוע מכם אבוקות, חלאס! למה שוב ושוב ושוב? מה זה משרת מלבד הרצון לזיין את המועדון?
    הם אתמול החליטו שהם "ילמדו לקח" את המשטרה ואת המועדון וזהו.

מכבי חיפה צריכה (היתה צריכה ממזמן) להתחיל לשלול מנויים מכל מי שנתפס עם אבוקות. זה בתור התחלה. יש ביציעים מצלמות, יש אוהדים שמקורבים להנהלה, אפשר להכניס סמויים לקהל שיאתרו את הגורמים הבעייתיים. זה באמת לא מסובך.
    מעבר לזה, הפיתרון הרציני הוא לא על המועדונים וגם לא על ההתאחדות (למרות זיוני השכל של התקשורת שגיבורה תמיד על יו"ר ההתאחדות או המנהלת במקום על מי שבאמת אחראי).
    שר הספורט, השר לביטחון פנים ושר המשפטים צריכים להעביר חקיקה משותפת עם קביעת מנגנוני אבטחה ובעיקר בעיקר מנגנוני ענישה כנגד מתפרעים. כיום, גם אם עוצרים איזה מישהו שזרק אבוקה, איזה חוק מאפשר ממש להעניש אותו? זריקת אבוקה ו"מניעת סדר ציבורי"? נו באמת, זה חרטא.
    תקבעו, בחוק, קנסות של מאות אלפי שקלים למי שמפעיל אלימות\אמצעי פירוטכניקה במגרשי ספורט בשביל שלשופט שמגיע מולו עבריין כזה יהיו אשכרה כלים להעניש אותו.
    חקיקה כזאת, עם רף ענישה מינימלי של כמה עשרות\מאות אלפי שקלים והחרא הזה ייפסק בשניה הראשונה שמישהו יצטרך אשכרה לשלם.
    לא צריך לשלוח לכלא, רק קנס כספי כבד (כמובן שמי שנתפס עם סכינים או נשק אחר צריך להישלח לכלא).
    זה באמת פשוט מאוד, אבל זה יצריך את השרים האלה אשכרה לעבוד ומה להם ולעבודה, הם בתפקיד בשביל כח, כסף וכבוד.

המועדון ממש לא יישר קו עם הארגון הזה. חלק מהבעיה היא שהם החליטו שהם נלחמים במועדון, הם לא מסתירים את זה בכלל.
    הבעיה היא שהמועדון גם לא נלחם בהם, כי המועדון לא באמת עושה כלום בשנים האחרונות. הניהול הבזיוני קשור גם לזה.
    ואני לא רואה שום קשר בין הקללות לאבי נמני לבין הבעיה עם הארגון הזה. מה הבעיה לקלל שחקן עבר שנוא?
    זה אולי מיותר כי מה הוא רלוונטי היום, אבל זה גם לא משהו בעייתי.

de Middenweg אוהב/ת את זה.
  6. VAR Member

אין ערך ספורטיבי לעונה הזו גם ככה אחרי מה שנעשה לב"ש.

עונשי הפחתה/הפסדים טכנים אחרי אתמול זה עניין שבטל בשישים.

זה כמו להתעסק בערבי מטייבה שתלה דגל של חמאס אחרי ה7.10.

תדאג שלא יהיה חמאס, אחר כך תטפל בג׳וקים שסתם מפריעים בעין.

למכבי חיפה יש בעיות הרבה יותר עמוקות מאשר הערך הספורטיבי של העונה הזו, שגם ככה נגמרה רשמית אתמול עבור הקבוצה.

7. alexshw Member

לדאוג שלא יהיה חמאס זה במקרה הזה הסדרת הנושא של אולטרס במדינה.
    בעלים עסקן יהיה עסקן בכל תחום.

אני הראשון שבעד תיקון העוול שנעשה לב"ש.

8. oranfu Member

גם לא היה ערך ספורטיבי לעונה שעברה וזה לא הפריע לאף אחד.

de Middenweg, Nigel de Jong ו-alexshw אוהבים את זה.
  9. VAR Member

לא רלוונטי למכבי חיפה עניין האולטראס. גם אם המדינה תסדיר. הקופים הוא ארגון לא לגיטימי שהמועדון צריך להקיא. היה כנראה צריך מזמן, אבל העדיפו לבוא לקראתם כי זה היה הפתרון הקל. זה הייתה טעות.

כשיקום ארגון אוהדים אחר יהיה אפשר (וצריך) להסדיר איתו מראש מה מותר ומה אסור. ואז ממילא הוא לא ייחשב "אולטראס".

אתמול נשברו כל הכלים, ולמועדון יש לגיטימציה מלאה לפעול נגד העבריינים האלה.
    הפריע לכולם חוץ מלאוהדי מכבי ת"א.

10. alexshw Member

תקרא לזה איך שאתה רוצה. הסדרת אירגוני אוהדים.

11. oranfu Member

אני פחות בקיא, אבל איך בדיוק המועדון בא לקראת הקופים?
    הרי יש שם מאבק בינם לבין המועדון כבר תקופה (לא שהמועדון נאבק בהם, בעיקר הם נאבקים במועדון).

חוסר הערך הספורטיבי הפריע לכולם חוץ מאוהדי מכבי ת"א? לא הפריע לתקשורת (אוקיי סבבה, אוהדי מכבי ת"א).
    אני לא ראיתי שמפריע למישהו חוץ מאוהדי מכבי חיפה.

12. VAR Member

מדבררים אותם כשהם מחרימים משחקים בירושלים, לא "מלשינים" עליהם כשהם משליכים אבוקות (למה רק עכשיו מתוכננת תגובה חריפה כלפי הפורעים? מה נשתנה הלילה הזה?). לא יודע לגבי שת"פ רשמי עם המועדון אבל אני מאמין שגם זה קיים במידה כזו או אחרת.

@G.B7 טען אתמול שנעצרו 100 איש עם סכינים לפני המשחק. לא יודע מאיפה המידע הזה אבל אם הוא נכון - הנה לנו 100 אנשים ראשונים שהמועדון צריך להרחיק לכל החיים מהמגרש.
    לא שאלתי כל חובב ספורט במדינה מה דעתו על העניין, פה בפורום למעט הדובר הרשמי של מכבי ת"א (שאני מקווה בשבילו שמקבל מהמועדון כסף על פועלו, אחרת זה יותר ממביך) לא ראיתי יותר מידי אנשים שגם תמכו בהפחתת הנקודות למכבי חיפה וגם התנגדו להפחתת הנקודות למכבי ת"א.

oranfu אוהב/ת את זה.
  13. oranfu Member

אז לא יישרו איתם קו, פשוט לא נאבקו בהם.
    אני חושב ששנינו עם אותה דעה על העניין פשוט מנסחים אותה אחרת.

המשטרה טענה שעצרה 100 אנשים עם כלי נשק לפני המשחק, משני הקהלים.
    אלה לא אנשים שהמועדון צריך להרחיק אלא אנשים שהמדינה צריכה להעמיד לדין פלילי. זה לא עניין למועדונים.

אני לא ראיתי ברשתות\תקשורת שהורדת הנקודות למכבי חיפה (ואי הורדת הנקודות למכבי ת"א) הפריעה למישהו מלבד אוהדי חיפה.
    קצין הפרופגנדה שלהם פה בפורום ברור שלא רלוונטי.

de Middenweg ו-G.B7 אוהבים את זה.
  14. Butragueño מנהלים

אני מנסה להבין את הראציונל מאחורי ההחלטה אתמול, והאם היא כשרה או לא.

נתחיל מזה שאני חושב שמגיע לנו הפסד טכני, והורדת נקודות, אבל חלק מהדעה הזו נובעת ממה שאני חושב על המועדון שלי בהיבטים אחרים.

אני אתן פה סנאריו שהוא לא מאוד בידיוני, ואשתמש במכבי ת"א ומכבי חיפה בדוגמה הבאה, אבל זה יכול לפעול מול כל קבוצה.

דמיינו משחק עונה, בפליאוף העליון, כמה מחזורים לפני סיום הליגה, בין מכבי חיפה למכבי ת"א.
    אם מנהל האירוע מצד המשטרה, או אפילו שר הספורט, הם אוהדי מכבי חיפה, ופתאום נשלחה אבוקה מיציעי מכבי ת"א לכיוון הדשא - האם השר יכול לצלצל למפכ"ל המשטרה, לבקש לסגור את האירוע, ובעקבות כך לתת למכבי חיפה נצחון טכני במעמד יקר? (נשים בצד את הצווחנות של שדרי הספורט שקראו לסגור את המשחק יותר מכל אדם אחר). -- למעשה, מה השתנה בין הדקה ה-13 של המשחק לבין שריקת סיום המחצית?

אני מנסה להבין האם נפתחה פה דלת ותקדימים מסוכנים במשחקים יותר קריטיים ויותר נפיצים.
    אפילו עוד העונה.
    מכבי ת"א/הפועל באר-שבע -- מספיק שיש איזו קטטה על המגרש, שפיגלר יכול לצעוק "מה זו האלימות הזו. מישהו צריך לעצור את המשחק", והנה המשחק נעצר ע"י המשטרה בגלל חיי השחקנים.

15. alexshw Member

אני לא חושב שאתה מבין מה משמעות הכלי הזה של הורדת נקודות. לאיזה צורך הוא נועד.

משתמשים שצופים בדיון זה (רשומים: 2, אורחים: 35)

1. nadav16